-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
το κακο με εμας εδω ειναι, οτι δεν μπορεις πρακτικα να το αγορασεις με καποιον απο τους πολυ καλους ντιζελ κινητηρες.
+1
Ακόμα και στην επαρχία να ζείς δεν συμφέρει το δίλιτρο diesel λόγω
- της πολύ αυξημένης τιμής σε σχέση με το 1.4tsi, αυξημένων τελών κλπ
- της πολύ κακής ποιότητας diesel που έχουμε
Δυστυχώς για μας το TSI είναι μονόδρομος. Αν ζούσα στην ευρώπη θα έπαιρνα το diesel 170hp με κλειστά ματια.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
ισως να μην ερθει καθολου αυτο το μοτερ στην Ελλαδα, γιατι θα εχει μικρη διαφορα απο τον 2λιτρο 200αρη.Και πολύ μεγάλη διαφορά από τον tsi 150hp που θα τον κάνει εντελώς ασύμφορο
-
Ο χρήστης m1234 έγραψε:
Οσο για την ρεζέρβα να πώ ότι και το RAV θα βγεί τώρα με την ρεζέρβα μέσα.
Γνώμη μου είναι ότι σιγά-σιγά πρέπει να βρούμε άλλες λύσεις για να αντικαταστήσουμε τις ρεζέρβες. Πιάνουν χώρο, αυξάνουν την κατανάλωση. Υπάρχουν λύσεις όπως κιτ επισκευής ή runflat. Μακάρι στο μέλλον να δούμε κι άλλες λύσεις και να απαλλαγούμε οριστικά από τις ρεζέρβες.το RAV κυκλοφορεί ήδη στην Ιταλία με τη ρεζέρβα μέσα.
Όσο για τη ρεζέρβα, πιστεύω το θέμα είναι καθαρά ψυχολογικό.
Με το Vitara έχω κάνει περίπου 200000 χιλ.
Πολλά απ'αυτά σε πολύ άσχημες συνθήκες. Λάστιχο έπαθα πολλές φορές, αλλά η ρεζέρβα είναι αχρησιμοποίητη. Εχω ένα ηλεκτρικό κομπρεσεράκι και φουσκώνω το λάστιχο μέχρι να πάω σε μέρος που μπορώ να το φτιάξω.
Η μόνη περίπτωση να μην μπορέσω είναι να σκιστεί το λάστιχο (πράγμα πολύ δύσκολο με τα χοντρολάστιχα που φοράμε)
Ακόμη και μια φορά που πάτησα γυαλί το λάστιχο κράτησε μεχρι το βουλκανιζατέρ (με δυο φουσκώματα ) -
Είχε γίνει μια ερευνα που υπολόγιζε την extra κατανάλωση λόγω ρεζέρβας. Ηταν 0.1-0.2 λτ/100km αν θυμάμαι καλά
Αρα εσένα σου έχει στοιχίσει στα 200.000χλμ με τιμή 1€/λτ βγαίνει 200-400ευρώ σε καύσιμο για κάτι το οποίο δεν έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ!Ερώτημα.To kit επισκευής τι ακριβώς περιλαμβάνει? Σε ποιές περιπτώσεις σε καλύπτει?
-
κανεις που να γνωριζει την καταναλωση για το tiguan 1,4t ?.
στο Golf με το ιδιο κινητηρα τι καταναλωση εχει, σαν μια μικρη αντιπαραθεση -
Ο χρήστης m1234 έγραψε:
Ερώτημα.To kit επισκευής τι ακριβώς περιλαμβάνει? Σε ποιές περιπτώσεις σε καλύπτει?
ένα κινητό τηλέφωνο για να καλέσεις οδική....
Δεν ξέρω ακριβώς, αλλά κάποιο σπρέι 'fast' θα είναι....
-
Ο χρήστης m1234 έγραψε:
Είχε γίνει μια ερευνα που υπολόγιζε την extra κατανάλωση λόγω ρεζέρβας. Ηταν 0.1-0.2 λτ/100km αν θυμάμαι καλά
Αρα εσένα σου έχει στοιχίσει στα 200.000χλμ με τιμή 1€/λτ βγαίνει 200-400ευρώ σε καύσιμο για κάτι το οποίο δεν έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ!Ερώτημα.To kit επισκευής τι ακριβώς περιλαμβάνει? Σε ποιές περιπτώσεις σε καλύπτει?
Ναι, αλλά εκτός του οτι δεν είναι όμορφο να τη βγάλω, το χειμώνα στερεώνω τη σχάρα για τα σκί
Το κιτ επισκευής (νομίζω) είναι ενα σπρέι που διοχετεύει αφρό στο λάστιχο, ο οποίος διογκώνεται και στερεοποιείται οπότε μπορείς να πας στο βουλκανιζατέρ να αλλάξεις λάστιχο. Γιατί αν μπεί ο αφρός δεν διορθώνεται
-
Νομιζω οτι εχει και ενα κομπρεσερακι για να φουσκωνει το λαστιχο
-
Σήμερα έμαθα από έγκυρη πηγή πως η βασική έκδοση (1.4) θα ξεκινάει από τα 28.600 €. Έχουν έρθει ήδη τα πρώτα προσπέκτους (στα γερμανικά όμως) και οι λίστες του εξοπλισμού του.
-
την τιμη την μειωσαν λιγακι τα λιτρα πισω δεν τα αυξανουν και αυτα .μια ενεση ταχειας ενεργειας και.................
-
ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ για 1.4 και 35 turbo να είχε! Αντε το μεταλλικό χρώμα άντε κάτι άλλα ψιλολόγια ξεπερνάει τα 30 η βασική! Στο εξωτερικό πόσο πάει? Για λαλάκες ψάχνει η Kosmocar?
-
μα θες φτηνα εχει και nissan και kia και hyundai...
-
Ο χρήστης Omikrone3 έγραψε:
μα θες φτηνα εχει και nissan και kia και hyundai...Ε όχι και φτηνά τα Nissan! 18.000 το πουλάνε το Tiida καινούριο!
Βέβαια, αν βρεις ευκαιρία σε κάνα εκθεσιακό, σε συνδυασμό με τα 25-30% λιγότερα έξοδα συντήρησης, αλλάζει το πράγμα.
-
Σήμερα κάποιος πωλητής μου είπε ότι σε δυό εβδομάδες θα φτάσουν τα πρώτα αυτοκίνητα στις εκθέσεις.
Άρα σε ένα μήνα θα είναι σίγουρα εδώ... -
Ε όχι και φτηνά τα Nissan! 18.000 το πουλάνε το Tiida καινούριο!
Ειδικα το Tiida το συγκρινεις ανετα με το tiguan...
εννοουσα το qashqai
το tiida παντως δικαιολογειται σαν πολυτελες
-
Ο χρήστης oceanborn έγραψε:
ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ για 1.4 και 35 turbo να είχε! Αντε το μεταλλικό χρώμα άντε κάτι άλλα ψιλολόγια ξεπερνάει τα 30 η βασική! Στο εξωτερικό πόσο πάει? Για λαλάκες ψάχνει η Kosmocar?Φίλε oceanborn το θέμα τιμής έχει αναλυθεί στις προηγούμενες σελίδες διεξοδικά. Στην Γερμανία η βασική ξεκινάει με 26700 σχετικά γυμνή όμως. Στις αλλες χώρες με κάποια παραπάνω extra ξεκινάει γυρω στα 27-27.5. Εδώ αρχικά είχε γραφτεί ότι η βασική θα ξεκινούσε από 30Κ, μετά πέσαμε στα 29+, μετά στα 29-, τώρα διαβάζω για 28600.
Θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε και τον εξοπλισμό για να κρίνουμε. Με βάση αυτά που εχουν γραφτεί οτι θα περιλαμβάνει η βασική, η αντιστοιχη τιμή στην Γερμανία θα ήταν λίγο κάτω από 28000. Βέβαια κανονικά στα 1.4 150hp θα έπρεπε να ήμασταν φθηνότεροι εμείς αλλά αν έχουμε μέχρι και ίδια τιμή με Γερμανία εγώ προσωπικά θα είμαι ευχαριστημένος.
Ενας πωλητής μου είπε ότι μέχρι τέλος του μήνα θα έχουμε επίσημα τιμές-εξοπλισμούς. Αμεσα θα αρχίσουν και οι παραγγελίες. -
Ο χρήστης m1234 έγραψε:
Φίλε oceanborn το θέμα τιμής έχει αναλυθεί στις προηγούμενες σελίδες διεξοδικά. Στην Γερμανία η βασική ξεκινάει με 26700 σχετικά γυμνή όμως. Στις αλλες χώρες με κάποια παραπάνω extra ξεκινάει γυρω στα 27-27.5. Εδώ αρχικά είχε γραφτεί ότι η βασική θα ξεκινούσε από 30Κ, μετά πέσαμε στα 29+, μετά στα 29-, τώρα διαβάζω για 28600.
Μέχρι να έρθει Ελλάδα, θα 'πέσει' κι άλλο.
Νοέμβριο έρχονται τα πρώτα αυτοκίνητα στις εκθέσεις.
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Νοέμβριο έρχονται τα πρώτα αυτοκίνητα στις εκθέσεις.
Και μάλιστα αρχές Νοεμβρίου μου είπαν εμένα
Μέχρι να έρθει Ελλάδα, θα 'πέσει' κι άλλο.
Απο το στόμα σου και στης Cosmocar το αυτί. Εχουν την δυνατότητα με αυτό το αυτοκίνητο και με το τεράστιο πλεονέκτημα των 1.400cc να κλείσουν το σπίτι στον ανταγωνισμό. Θα είναι μέγα λάθος να μην το εκμεταλλευτούν.
-
Εγώ πάλι έχω την εντύπωση πως, τουλάχιστον μεταξύ των μεγάλων, το να επιλέξεις να κλείσεις το σπίτι των άλλων, έναντι του να εξασφαλίσεις μεγάλο περιθώριο κέρδους είναι ας πούμε 'αντιδεοντολογικό' ή αν θέλετε... αντισυναδελφικό.
Κάτι που δε θα ήθελες να σου κάνει ο άλλος αν ήσουν 'εσύ' στη δύσκολη θέση βρε αδερφέ (και στην οποία όπως όλοι κάποια στιγμή θα βρεθείς)
Βεβαίως η άλλη εξήγηση είναι πως αύξηση κατά 2.000 (παράδειγμα) είναι καθαρό (προ φόρων) κέρδος. Συνεπώς τσιμπημένη τιμή μπορεί εύκολα να σημαίνει υπερδιπλάσιο ανά μονάδα κέρδος τη στιγμή που νορμάλ τιμή ίσως να μην σημαίνει 150% παραπάνω πωλήσεις ειδικά σε ένα VW που ούτως ή άλλως θα πουλήσει.
-
Δέχομαι περισσότερο το δεύτερο επιχείρημα που γράφεις παρά το πρώτο.
Σε μια ανταγωνιστική αγορά που έχει μια συγκεκριμένη αγοραστική δυναμη και για να πουλήσεις εσύ σημαίνει ότι δεν πρέπει να πουλήσει ο άλλος δεν χωράνε δεοντολογίες και συναδελφισμοι. Αν έρθει το kuga με 1.6Τ το μάρτιο η ford θα λυπηθεί κανέναν?Το δεύτερο επιχείρημα είναι πολύ σωστό. Ισως η ελληνική VW να κρίνει ότι με τον υπάρχον ανταγωνισμό θα έχει μεγαλύτερο κέρδος πουλώντας ακριβά και πιο λίγα κομμάτια. Αυτό είναι πολύ λογικό όμως έχει 2 αλλά.
- Ο ανταγωνισμός αναμένεται στο άμεσο μέλλον να έχει και αυτός τουρμπο και μια σοβαρή εταιρία δεν μπορεί να ρίξει μετά ξαφνικά τις τιμές.
Θα χάσει την αξιοπιστία της που έχει χτίσει με κόπο τόσα χρόνια ότι οι τιμές στα vw είναι πάνω κατω σταθερές. - Εκτός από το κέρδος της αγοράς, υπάρχει και ένα τεράστιο κέρδος μετά την πώληση από σερβις-ανταλλακτικά κλπ που αυτό είναι ανάλογο των κομματιών που πουλάς. Αρα θα έχει διπλάσιο κέρδος μετά αν πουλήσει π.χ τα διπλά αυτοκίνητα ακόμα κι αν το κέρδος από την αρχική πώληση είναι το ίδιο.
- Ο ανταγωνισμός αναμένεται στο άμεσο μέλλον να έχει και αυτός τουρμπο και μια σοβαρή εταιρία δεν μπορεί να ρίξει μετά ξαφνικά τις τιμές.
VW Tiguan 2007