-
Άρα μέχρι τώρα,
ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ
ALFA ROMEO 1
BMW 1
FIAT 2
MERCEDES 1
OPEL 1
RENAULT 1
SEAT 1
VW 3ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ
HONDA 1
HONDA (SCOOTERS) 1
MITSUBISHI 3_
-
Citroen ότι δεν υπάρχει Θεσσαλονίκη είναι στην Θεσσαλονίκη σε 2 εργάσιμες μέρες. Τα αναλώσιμα φυσικά υπάρχουν σε στόκ στην αντιπροσωπεία όπως και αρκετά ανταλλακτικά.
Μια φορά χρειάστηκα 2 σωληνάκια βενζίνης τα οποία δεν υπήρχαν ούτε Αθήνα. Συνολικά περίμενα 15 μέρες για να έρθουν από Γαλλιά λόγω αλλαγής πορμηθευτή. Να τονίσω οτι το αμάξι δεν ακινητοποιήθηκε αφού η βλάβη ( τρύπησε το ένα σωληνάκι ) είχε επισκευαστεί και τα σωληνάκια αλλάχτηκαν περισσότερο για ψυχολογικούς λόγους.
Απόλυτα ευχαριστημένος λοιπόν -
Εγω οταν χρειαστηκα το εξωτερικο χερουλι της μπαρκετας δεν υπηρχε στην Ελλαδα οποτε επρεπε να δοθει παραγγελια στην Ιταλια και αν δεν υπηρχε στοκ ουτε εκει τοτε θα δινοταν παραγγελια για κατασκευη,ιστορια που θα εφτανε στον ενα μηνα οπως μου ειπαν.Τελικα υπηρχε στοκ στην Ιταλια και μετα απο μια εβδομαδα το ειχα στα χερια.Ενα σωληνα του AC που χρειάστηκα σε 2 μερες ειχε ερθει.Γενικα δεν εχω αντιμετωπισει προβλημα με ανταλλακτικα ,οταν αγγλοι ιδιοκτητες περιμενουν μηνες να παραλαβουν απο την φιατ .
Παντως η φιατ/αλφα ρομεο/λαντσια αρχιζει να καταργει κωδικους σε παλια μοντελα πχ τακακια για 33 δεν βρισκεις πια. -
Βάση καθίσματος για το Astra: μία εβδομάδα. Καπάκι καθρέφτη: αμέσως.
Για Hyundai: υπάρχουν σχεδόν τα πάντα ετοιμοπαράδοτα σε αρκετά καταστήματα (αντιπροσωπείες και μη). Λόγω δε και του μεγάλου αριθμού τους, βρίσκεις και μεταχειρισμένα αρκετά εύκολα.
-
Σε Seat και Renault, επίσης κανένα πρόβλημα. Μόνη φορά που με κοψοχόλιασαν ήταν όταν δεν ήξεραν αν έχει γρύλο παραθύρου για το Clio και μου είπαν σε 10 μέρες (νομίζω 10, μπορεί και παραπάνω). Δηλαδή, θα έμενε το τουτού αεράτο για αυτήν τη διάρκεια;
Εκ του αποτελέσματος πάντως, ευχαριστημένος και από τα 2.
-
Σε αντιθεση με τους κορεατες φιλους μας, εμεις που χρειαζομαστε ανταλλακτικα και κυριως δισκο πλατο, σασμαν κτλ, η μαμα λαιον μας προσεχει ιδιαιτερα και δεν ξεμενει ποτε
-
Είμαι ο ίδιος που έγραψε την επιστολή στους 4τροχους για το Mitsubishi Colt CZ3.
Το θέμα είναι ότι όχι μόνο ανταλλακτικά δεν είχαν (παρμπρίζ, μεντεσέδες πόρτας, μεντεσέ καπό) αλλά παρμπρίζ είχαν παραγγείλει πριν από 1 μήνα που το ζήτησα εγώ και μου είπαν να περιμένω άλλο ένα μήνα. Τους μεντεσές τους πλήρωσα επιπλέον αεροπορική παραγγελία για να έρθουν γρήγορα και αν δεν έκανα 4-5 τηλέφωνα δεν θα τους είχα λάβει ποτέ γιατί τους είχαν βάλει στο στοκ με τα ανταλλακτικά τους χωρίς να είναι κρατημένοι για εμένα.
Λοιπόν δεν είμαι μόνο εγώ αλλά όλοι μα όλοι οι πελάτες του Σαρακάκη έχουν να διηγηθούν από μια τέτοια ιστορία. Καλά αυτοκίνητα δεν λέω αλλά από τον εν λόγω κύριο ούτε γομολάστιχα δεν ξαναπαίρνω. Όσο για τα 7 χρόνια εγγύηση που διαφημίζει μέχρι να μου έρθει εμένα το ανταλλακτικό θα έχει λήξει. Ευτυχώς που το Ελληνικό λεξιλόγιο έχει προβλέψει την λέξη που τους ταιριάζει... «Αεριτζήδες»... -
Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιος να πληρώσει έξτρα για να εξυπηρετηθεί έγκαιρα από μια αντιπροσωπεία η οποία οφείλει να έχει στόκ απο ανταλακτικά και οταν δεν υπάρχει κάτι να το φέρνει στον πελάτη της το συντομότερο δυνατό
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιος να πληρώσει έξτρα για να εξυπηρετηθεί έγκαιρα από μια αντιπροσωπεία η οποία οφείλει να έχει στόκ απο ανταλακτικά και οταν δεν υπάρχει κάτι να το φέρνει στον πελάτη της το συντομότερο δυνατόΕλα ντε!!Λες και σου κανουν χαρη !!
-
γιατι το στοκ εχει κοστος...
-
Σωστος.... ο spiros
Πληρωσα για να ερθουν σε μια εβδομαδα. Μην παει ο νους σας σε τιποτα πιο γρηγορο.... -
Από την peugeot ως τώρα άριστες εντυπώσεις. Ό,τι δεν υπάρχει Θεσσαλονίκη (που υπάρχουν σχεδόν τα πάντα) από Αθήνα έρχεται σε 2-3 μέρες. Χρειάστηκα ταπετσαρία πόρτας για το 307 και δεν υπήρχε ελλάδα, έγινε παραγγελία από γαλλία και σε 6 εργάσιμες ήταν ελλάδα.
-
15 μέρες περίπου για να μου φέρουν αμορτισερ στο σιβικ όταν παραπονέθηκα ότι χτυπούσαν... ο αντιπρόσωπος πρόθυμος όπως πάντα ο big Σ όμως όχι...
Εύχομαι να μην τον χρειαστώ ποτέ αν και ακούω ότι υπάρχει κάποια βελτίωση που εγώ προσωπικά δεν έχω αντιληφθεί.
Δυστυχώς έτσι είναι για τον Σ... -
Μέχρι τώρα,
ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ
ALFA ROMEO 1 - tsilis
BMW 1 - tsilis
CITROEN 1 - mirage
FIAT 3 - BILL33, corsair, tsilis
HYUNDAI 1 - manosk
MERCEDES 1 - corsair
OPEL 2 - lazarefa, manosk
PEUGEOT 2 - drdino, jim 78
RENAULT 2 - funkyreverend, lazarefa
SEAT 2 - funkyreverend, kubiak
VW 3 - konstantinosV, kubiak, tsilisΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ
HONDA 1 - spyros.s, Vasgti
HONDA (SCOOTERS) 1 - konstantinosV
MITSUBISHI 4 - kyr80, lazarefa, manimani, spirosΛΕΙΠΟΥΝ (από τις πιο κοινές μάρκες)
AUDI
CHEVROLET
CHRYSLER
DAIHATSU
FORD
KIA
LADA
LANCIA
LAND ROVER
MAZDA
MINI
NISSAN
SAAB
SKODA
SMART
SUBARU
SUZUKI
TOYOTA
VOLVO(spyros.s: το μήνυμά σου το θεώρησα ως αρνητική εντύπωση, αν κάνω λάθος διόρθωσέ με)
_
-
Από την BMW (& MINI...ίδια εταιρία) δεν έχω κανένα παράπονο, ειδικά εδώ και 3 χρόνια που έχουν αναλάβει οι Γερμανοί. Ανταλλακτικά διαθέσιμα, και όσα δεν υπάρχουν, έρχονται απο το εξωτερικό το πολύ σε 1 εβδομάδα (μπορεί και νωρίτερα εάν είναι επείγον). Tιμές πολύ λογικές...χαμηλότερες από την εποχή Intercar.
-
Καταθέτω προσωπικές εμπειρίες από τις παρακάτω μάρκες:
Hyundai: Ανταλλακτικά σε επάρκεια και άμεσα διαθέσιμα.
Citroen: Παρομοίως
Nissan: Παρομοίως (σε μοντέλο του '86 και μέχρι πριν 1 1/2 χρόνο έβρισκα ότι χρειαζόμουν -τώρα το έχω σε ακινησία)
VW: Πέρσι στο manual Gti είχε χρειαστεί να αλλαχθεί σκάστρα (προληπτικά) επειδή μου είχε ανάψει λαμπάκι check engine. Φάνηκε να έχουν διαθέσιμο οτιδήποτε σε ανταλλακτικό για Golf. Το ίδιο επιβεβαιώνει και μια φίλη που έχει το GT. Επίσης η ξαδέρφη μου και μια άλλη φίλη μου, ποτέ δεν αντιμετώπισαν πρόβλημα με ότι ανταλλακτικό χρειάστηκε το Polo τους.
Peugeot: Είχε χρειαστεί να αλλαχθεί ο πίσω άξονας (μετά από ένα ατυχές συμβάν) χρόνος αναμονής ανταλλακτικού από Γαλλία περίπου 2 μήνες. Πέραν αυτού, οτιδήποτε άλλο χρειάστηκε υπήρχε άμεσα διαθέσιμο. -
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
Με τη Μazda ξέρει κανείς τί γίνεται?
Έχει υπάρξει πρόβλημα προμήθειας ποτέ?Με την διαθεσιμότητα όχι, με την τιμή ναι
Όπελ πάλι και πάντα βρίσκεις ανταλλακτικά και φτηνά
-
Ο χρήστης saligaros_ έγραψε:
ενας πωλητης μεγαλης ευρωπαϊκης μαρκας ειχε πει σε συγγενη μου 'τα χιουντάϊ ειναι αυτοκινητα μιας χρησεως'προσωπικα δεν ασπαζομαι την αποψη αυτη...
π@π@ριές του πωλητή....
-
Toyota: οτι εχω χρειαστει το βρίσκω αμεσα.
Το καλο ειναι οτι σου φερνουν αμεσα και τα πιο απιθανα πραγματα οπως βιδες, κοπιτσες, κλιπακια...Τιμες λογικες στα αναλωσιμα ανταλλακτικα, τσουχτερα σε αυτα που δεν εχουν 'κινηση'.
-
Μέχρι τώρα,
ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ
(με έντονο στυλ η εταιρεία που έχει μέχρι στιγμής το μεγαλύτερο σύνολο)ALFA ROMEO 1 - tsilis
BMW/ΜΙΝΙ 2 - Fanis75, tsilis
CITROEN 2 - mirage, Vasgti
FIAT 3 - BILL33, corsair, tsilis
HYUNDAI 2 - manosk, Vasgti
MAZDA 1 - travelman
MERCEDES 1 - corsair
ΝΙSSAN 1 - Vasgti
OPEL 2 - lazarefa, manosk
PEUGEOT 3 - drdino, jim 78, Vasgti
RENAULT 2 - funkyreverend, lazarefa
SEAT 2 - funkyreverend, kubiak
TOYOTA 1 - nightmare_S16
VW 4 - konstantinosV, kubiak, tsilis, VasgtiΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ
(με έντονο στυλ η εταιρεία που έχει μέχρι στιγμής το μεγαλύτερο σύνολο)HONDA 2 - spyros.s, Vasgti
HONDA (SCOOTERS) 1 - konstantinosV
MITSUBISHI 4 - kyr80, lazarefa, manimani, spirosΛΕΙΠΟΥΝ (από τις πιο κοινές μάρκες)
AUDI
CHEVROLET
CHRYSLER
DAIHATSU
FORD
KIA
LADA
LANCIA
LAND ROVER
SAAB
SKODA
SMART
SUBARU
SUZUKI
VOLVO_
Έρευνα διαθεσιμότητας ανταλλακτικών εταιρειών...