-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Μου εκλεψαν το ποδήλατο στη Σουηδία.Κριμα!
Ειναι συνηθισμενο αυτο;Ο αδελφος μου πριν λιγες μερες εγκατασταθηκε στις ΗΠΑ. Την πρωτη εβδομαδα, ενω ειχε δεμενο το ποδηλατο, του εκλεψαν τις ροδες.
Ενω ειχε δωσει για ολο το ποδηλατο 300 ντολαρς, για τις 2 ροδες του πηραν 150! -
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Μου εκλεψαν το ποδήλατο στη Σουηδία.
Κριμα!
Ειναι συνηθισμενο αυτο;Ο αδελφος μου πριν λιγες μερες εγκατασταθηκε στις ΗΠΑ. Την πρωτη εβδομαδα, ενω ειχε δεμενο το ποδηλατο, του εκλεψαν τις ροδες.
Ενω ειχε δωσει για ολο το ποδηλατο 300 ντολαρς, για τις 2 ροδες του πηραν 150!Συνηθισμένο είναι, απλά εγώτο κλείδωνα με συγκεκριμένο τρόπο. Η κοπέλα στην οποία το δάνεισα όμως χτες δεν το κλείδωσε σωστά και έτσι μου έμεινε η μπροστινή ρόδα...
-
Στο κλέψανε?
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Στο κλέψανε?Nai αλλα οχι τα καλα. Ενα φτηνο ΜΤβ που ειχα για μετακινησεις. Η κούρσα και το καλο ΜΤΒ are resting in Greece...
-
Στο κλέψανε?
Nai αλλα οχι τα καλα. Ενα φτηνο ΜΤβ που ειχα για μετακινησεις. Η κούρσα και το καλο ΜΤΒ are resting in Greece...
Κρίμα... είναι συχνό φαινόμενο στη Σουηδία η κλοπή ποδήλατου;
-
Ο χρήστης thaliarque έγραψε:
Κρίμα... είναι συχνό φαινόμενο στη Σουηδία η κλοπή ποδήλατου;
όσο και το χιόνι
-
Απορία: Μουσική κατά την ποδηλασία ναι ή όχι;
Κινούμαι σε επαρχιακούς δρόμους με ελάχιστη κίνηση, και χωρίς να ακούω κάτι, αλλά επειδή παίρνει αρκετή ώρα ψιλοβαριέμαι...
Αν βάλω μουσική θα αποκοπώ πολύ από το περιβάλλον ή παλεύεται η κατάσταση; -
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Απορία: Μουσική κατά την ποδηλασία ναι ή όχι;Κινούμαι σε επαρχιακούς δρόμους με ελάχιστη κίνηση, και χωρίς να ακούω κάτι, αλλά επειδή παίρνει αρκετή ώρα ψιλοβαριέμαι...
Αν βάλω μουσική θα αποκοπώ πολύ από το περιβάλλον ή παλεύεται η κατάσταση;Bαλε αλλά να την ακούς ίσα ίσα. Εγώ έτσι εκανα στην Ελλάδα. Να μην σε απομονώνει από θορύβους του δρόμου.
-
Απορία: Μουσική κατά την ποδηλασία ναι ή όχι;Κινούμαι σε επαρχιακούς δρόμους με ελάχιστη κίνηση, και χωρίς να ακούω κάτι, αλλά επειδή παίρνει αρκετή ώρα ψιλοβαριέμαι...
Αν βάλω μουσική θα αποκοπώ πολύ από το περιβάλλον ή παλεύεται η κατάσταση;Εγω ακουω με ενα μονο ακουστικο
-
Στις 21 Οκτωβρίου 2007 οργανώνεται ο ποδηλατικός γύρος της Αθήνας. Με αυτή την αφορμή, έστειλα ερώτηση στον ΟΝΑ και στο Δήμο Αθηναίων στις 5 Οκτωβρίου:
Ερώτηση
Με αφορμή την ανακοίνωση του ποδηλατικού γύρου της Αθήνας στις 21
Οκτωβρίου που διοργανώνεται από το δήμο Αθηναίων και τον ΟΝΑ, ήθελα να
σας ρωτήσω αν έχετε σκοπό εκείνη την ημέρα τουλάχιστον να επιτρέψετε
τη μεταφορά ποδηλάτων με τα μέσα μαζικής μεταφοράς (ΕΘΕΛ, Μετρό, ΗΣΑΠ,
ΗΛΠΑΠ) όλη την ημέρα. Ελπίζω η οργάνωση της εκδήλωσης να συμβαδίσει με
προσωρινά έστω μέτρα που να δείχνουν ότι ο δήμος Αθηναίων αγκαλιάζει
το ποδήλατο και διευκολύνει τη μετακίνηση των ποδηλατών από και προς
το κέντρο της Αθήνας.Η απάντηση ήρθε σήμερα 15 Οκτωβρίου και είναι η εξής:
Απάντηση
Κύριε xxxxxx,
Σύμφωνα με επιστολή που μας απέστειλε ο ΟΑΣΑ, σας ενημερώνουμε ότι στον Χάρτη Υποχρεώσεων Καταναλωτή ο οποίος διέπει τη λειτουργία του ΟΑΣΑ και των φορέων των αστικών συγκοινωνιών απαγορεύεται η μεταφορά ποδηλάτου από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Στον Χάρτη Υποχρεώσεων Καταναλωτή αναφέρεται ότι η μεταφορά ποδηλάτων επιτρέπεται μόνο με τους συρμούς του ΗΣΑΠ κατά τις ημέρες και ώρες μειωμένης επιβατικής κίνησης, εκτός από τους σταθμούς Μοναστηρακίου, Ομονοίας και Αττικής.
Συνεπώς στις 21 Οκτωβρίου 2007 επιτρέπεται η μεταφορά ποδηλάτου ΜΟΝΟ με τους συρμούς του ΗΣΑΠ εκτός από τους σταθμούς όπου αναφέρονται πιο πάνω.
Σας ευχαριστούμε,
Αντώνης xxxxxx
Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ο.Ν.Α.
Αξίζει να παραθέσω και το μήνυμα του δημάρχου Αθηναίων για τον ποδηλατικό γύρο:
http://www.ona.gr/index.php?option=com_ ... &Itemid=94
Φίλες και φίλοι,Ποδηλάτισσες, ποδηλάτες,
Η μέρα του Ποδηλατικού Γύρου της Αθήνας επιτέλους έφτασε. Ο Δήμος Αθηναίων, ο Οργανισμός Νεολαίας και Άθλησης διοργανώνουν και φέτος τον 17ο Ποδηλατικό Γύρο της Αθήνας. Το δεύτερο κορυφαίο αθλητικό γεγονός της πόλης μας.
Στις 21 Οκτωβρίου ανοίγουμε το δρόμο στο ποδήλατο. Γεμίζουμε τους δρόμους της πόλης μας με παλμό, ζωντάνια, αισιοδοξία. Και πέρα από το μήνυμα της συναδέλφωσης, της χαράς του αθλητισμού και του “ευ αγωνίζεσθαι”, στέλνουμε και το μήνυμα ότι όλοι μας, άνδρες, γυναίκες, παιδιά, άτομα με αναπηρίες, κάνουμε το ποδήλατο αντίδοτο στη σκληρή καθημερινότητα της πόλης μας.
Γιατί το ποδήλατο είναι ταυτόχρονα πρόταση και απάντηση. Πρόταση για υγεία και καλύτερη ποιότητα ζωής και απάντηση στα προβλήματα της μετακίνησης μέσα στην πόλη.
Στις 21 Οκτωβρίου καλωσορίζουμε το ποδήλατο στην πόλη μας.
Ελάτε όλοι μαζί να βάλουμε το ποδήλατο στη ζωή μας.
Ελάτε να κάνουμε το ποδήλατο τρόπο ζωής.
Νικήτας Κακλαμάνης
Δήμαρχος Αθηναίων
Το σύνθημα του ποδηλατικού γύρου είναι “Ανοίγουμε το δρόμο στο ποδήλατο – Προστατεύουμε το περιβάλλον ”
-
Θα πάτε? Εγώ εδώ και καιρό έχω μόνο βουνίσιο ποδήλατο αλλά το σκέφτομαι (μόνο και μόνο για τη βόλτα και την άσκηση) αν είμαι στην Αθήνα το ερχόμενο ΣΚ.
-
Λέω να πάω, κι εγώ με βουνίσιο είμαι. Πιο πολλά χιλιόμετρα είναι από το σπίτι μου στην Κοτζιά και πίσω παρά η βόλτα απλά θα περίμενα κάτι καλύτερο από την οργάνωση, τουλάχιστον να ανοίξουν το μετρό όλη μέρα για τα ποδήλατα.
-
Καλά φίλε Di0 περίμενες αντιστοιχία λόγος και έργων;
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Καλά φίλε Di0 περίμενες αντιστοιχία λόγος και έργων;Άλλο ο Δήμος Αθηναίων και άλλο ο ΟΑΣΑ. Οπότε δεν υπάρχει θέμα αντιστοιχίας.
-
Αν βάλω μουσική θα αποκοπώ πολύ από το περιβάλλον ή παλεύεται η κατάσταση;βαλε το δεξι ακουστικο
και βαλε επισης και ενα καθρευτακι στο αριστερι σου χερουλιεγω ετσι ειμαι
-
Αγωνιστικός καθρέπτης για κούρσα:
-
Ο χρήστης Di0 έγραψε:
ήθελα να
σας ρωτήσω αν έχετε σκοπό εκείνη την ημέρα τουλάχιστον να επιτρέψετε
τη μεταφορά ποδηλάτων με τα μέσα μαζικής μεταφοράς (ΕΘΕΛ, Μετρό, ΗΣΑΠ,
ΗΛΠΑΠ) όλη την ημέρα.Ελπιζω να μην επιτραπει ποτε η εισοδος στα ποδηλατα, σε λεωφορεια και τρολλευ. Τουλαχιστον, μεχρι να αλλαξουν τα οχηματα σε καποια που εχουν καταλληλα εξωτερικα βοηθηματα. Ειναι τελειως μη φιλικο στους υπολοιπους επιβατες, και δεν υπαρχουν καταλληλοι χωροι για αυτο το πραγμα.
Για τον προαστιακο, το τραμ και τον ΗΣΑΠ, καλως επιτρεπονται. Εκει υπαρχουν οι καταλληλες προυποθεσεις.
Στο μετρο, θα επρεπε να επιτρεπονται επισης, με τουλαχιστον τους ιδιους ορους με αυτους του ΗΣΑΠ.
Εξαιρεση, σε ολα τα μεσα, θα επρεπε να αποτελουν τα αναδιπλουμενα ποδηλατα, που διπλωνουν στο μισο μηκος και δεν πιανουν περισσοτερο χωρο απο μια μεγαλουτσικη αποσκευη.
-
Τράκαρα με την κούρσα μου τον προφυλακτήρα ενός λάντα.. Δεν πρόλαβα να φρενάρω (αθάνατη ελληνική άσφαλτος) και πήγαινα με καμια 50αριά όταν είδα το λαντα να σταματαει χωρις αλαρμ... Τεσπά μονο γατζουνιες σε μένα και καμία ζημιά για το κουρσάκι (ή το Λάντα).
-
Τράκαρα με την κούρσα μου τον προφυλακτήρα ενός λάντα.. Δεν πρόλαβα να φρενάρω (αθάνατη ελληνική άσφαλτος) και πήγαινα με καμια 50αριά όταν είδα το λαντα να σταματαει χωρις αλαρμ... Τεσπά μονο γατζουνιες σε μένα και καμία ζημιά για το κουρσάκι (ή το Λάντα).Περαστικά.......
-
Σας ενημερώνουμε οτι την ημέρα της διοργάνωσης του ποδηλατικού γύρου της Αθήνας στις 21 Οκτωβρίου, κατόπιν νέας απόφασης του ΗΣΑΠ, επιτρέπεται η μεταφορά ποδηλάτων επιπλέον στους σταθμούς Ομόνοιας, πλ. Αττικής και πλ. Μοναστηράκι.
Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση,
Mε εκτίμηση,
Αντώνης Μανιάτης
Σωστή κίνηση.
Φαίνεται τελικά θα ρίξει πολύ βροχή το Σαββατοκύριακο... δύσκολα τα πράγματα
Χρησιμοποιήτε το ποδήλατο ως μέσο μεταφοράς;