-
Πάντως για εγκατάλειψη τραυματία έχω ακούσει, για εγκατάλειψη ατυχήματος πρώτη φορά...
Ακόμα και μικρή ζημιά να πάθαινες τί παραπάνω επιπτώσεις θα μπορούσε να αντιμετωπίσει αν ισχυριζόταν ότι «δεν αντελήφθην» και απλά συνέχισε το δρόμο της ;;;;
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Θα σου πω εγώ περιοχές...Μάνη και γενικά Πελοπόννησος , Ρόδος ( στάνταρ , 2 χρόνια έχω κάνει εκεί και ξέρω. Ακόμη και τα όπλα των επιστράτων χρησιμοποιούν ) , Εύβοια , Θράκη και Μακεδονία , Ήπειρος , Δυτική Ελλάδα. Παντού έχουν όπλα στο σπίτι τους.
Δεν ξερω απο που βγαζεις αυτα τα συμπερασματα.Οι εμπειρειες μου ειναι εντελως διαφορετικες.Τα εγκληματα που γινονται στη Κρητη και ορισμενους Κρητικους αλλα δειχνουν.Γινονται συχνα Βεντετες στις Σερρες ας πουμε?
Εχεις δει πολλους νεκρους και τραυματιες,σε γαμο, στα Γιαννενα για παραδειγμα?
Διαφωνω με αυτα που γραφεις. -
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Πάντως για εγκατάλειψη τραυματία έχω ακούσει, για εγκατάλειψη ατυχήματος πρώτη φορά...Ακόμα και μικρή ζημιά να πάθαινες τί παραπάνω επιπτώσεις θα μπορούσε να αντιμετωπίσει αν ισχυριζόταν ότι «δεν αντελήφθην» και απλά συνέχισε το δρόμο της ;;;;
Η εγκατάλειψη ατυχήματος έχει ως υποσύνολο την εγκατάλειψη τραυματία στον τόπο του ατυχήματος.
Είναι σοβαρό αδίκημα, αν χτυπήσεις κάποιον και φύγεις...ακόμα κι αν είναι μόνο υλικές ζημιές!!!θα σου παραθέσω την προσωπική μου εμπειρία και βγάλε τα συμπεράσματά σου:
Με χτύπησε στο πίσω αριστερό φτερό φορτηγό και φώναζε 'θα φύγω...θα φύγω, έχουμε και δουλειές...δε θα περιμένω την τροχαία να έρθει...'
Όταν πήρα την τροχαία και είπα (φωνάζοντας για να με ακούσει):
'Ο οδηγός του φορτηγού που με χτύπησε με απειλεί και λέει ότι θα φύγει.'
με διακόπτει ο αστυνομικός από το τηλέφωνο και λέει:
'άμα φύγει η καλύτερή σου.Ας τον να φωνάζει.Το περιπολικό έχει κολλήσει στην κίνηση.Αν φύγει μη φοβάσαι...τόσο το καλύτερο για σένα'Βγάλε τα συμπεράσματά σου...
ΥΓ:Κατά την προσωπική μου άποψη, είναι πολύ καλό αυτό γιατί έτσι 'αναγκάζεις' τον άλλο (προσωπικά το θεωρώ υποχρέωση) να σταματήσει αν σε χτυπήσει και τουλάχιστον να γίνουν τα χαρτιά με την αστυνομία και την ασφαλιστική. (είναι τουλάχιστον μια αρχή, για να βρεις το δίκιο σου και το γαμώτο που σε χτύπησε και έπαιξε κινέζος, λες και είναι ντροπή να πεις 'sorry φίλε.καταλάθος το έκανα...')
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Πάντως για εγκατάλειψη τραυματία έχω ακούσει, για εγκατάλειψη ατυχήματος πρώτη φορά...Που να μη σου συμβεί ποτέ...
Αυτή τη στιγμή εκκρεμούν δύο δικαστήρια στην οικογένεια για εγκατάλειψη τροχαίου, ένα με 'θύμα' τον αδερφό μου και ένα με 'θύμα' εμένα, δυστυχώς και τα δύο με το αυτοκίνητό μου.
Πρόπερσι το Δεκέμβριο λευκό Golf αλλάζοντας λωρίδα σαν τον χάρο έπεσε στο μπροστινό αριστερό μέρος του αυτοκινήτου του αδερφού μου με μεγάλη ταχύτητα, διαλύοντας φτερό και προφυλακτήρα. Φυσικά δε σταμάτησε, οπότε ο αδερφός μου τον κυνήγησε για να δει την πινακίδα του. Αφού την είδε και με υπόδειξη της τροχαίας, με την οποία είχε επικοινωνήσει εντωμεταξύ, επέστρεψε στο σημείο όπου έγινε το συμβάν για να περιμένει να έρθουν να το καταγράψουν. Απεδείχθη ότι το Golf ήταν ανασφάλιστο, ιδιοκτησίας ενός Αλβανού. Τα λεφτά της ζημιάς εισπράχτηκαν από το επικουρικό ταμείο και εκκρεμεί δικαστήριο εις βάρος του Αλβανού για εγκατάλειψη τροχαίου (ποινικό μέρος της υπόθεσης).
Πέρυσι το Δεκέμβριο μηχανάκι Honda 50άρι ερχόμενο ανάποδα σε μονόδρομο καρφώθηκε στον προφυλαχτήρα μου σπάζοντάς τον. Ύστερα από προσπάθειες ~2 λεπτών το ξεκολλήσαμε και για να μην πολυλογώ ο επίσης αλλοδαπός οδηγός του έβαλε μπροστά και εξαφανίστηκε. Τον κυνήγησα με τα πόδια, αλλά δεν κατάφερα να το φτάσω. Η πινακίδα ήταν κομμένη η μισή, οπότε η τροχαία δε μπόρεσε να βρει σε ποιόν ανήκει. Αποτέλεσμα αυτού να μην αποζημιωθώ για τον προφυλαχτήρα (πρέπει να ξέρεις ποιός σε χτύπησε αν πρόκειται για εγκατάλειψη για να αποζημιωθείς) και αναμονή για το δικαστήριο, το οποίο επίσης θα ακυρωθεί λόγω αγνώστου κατηγορούμενου.
Όπως καταλαβαίνεις η εγκατάλειψη ατυχημάτων είναι υπαρκτό φαινόμενο.
-
Αυτό το έχω ακούσει και εγώ. Ότι αν σε χτυπήσει κάποιος και σε εγκαταλείψει, αν συγκρατήσεις το νούμερό του (ή γνωρίζεις τα στοιχεία του) αποζημιώνεσαι κανονικά από το επικουρικό.
-
aserf, ο φίλος μας **dpolal **υπονοεί ότι δεν υπάρχει κάτι που να σε καλύπτει νομικά για το εγκατάλειψη τροχαίου...(εκτός κι αν έχω καταλάβει λάθος).
όχι ότι δεν σε εγκαταλείπει κάποιος που σε τρακάρει...
(δυστυχώς υπάρχει μεγάλο θράσσος γύρω μας και καθόλου τσίπα και ντομπροσύνη ) -
Δεν ισχυει αυτο. Οποιος σε χτυπησει πρεπει να κανει δηλωαη ο ιδιος ΕΚΤΟΣ εαν με καποιο τροπο η εταιρια του αναγνωρισει το φταιξιμο του πελατη (χωρις να χει κανει δηλωση) και σε αποζημιωση εκεινη. Το επικουρικο ειναι για ανασφαλιστους.
Αν εσυ εχεις το νουμερο του το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να πιεσεις τον αλλον να κανει δηλωση. -
Άσχετα με το θέμα της αποζημίωσης, σε περίπτωση ατυχήματος η εγκατάλειψη αποτελεί ποινικό αδίκημα, άσχετα αν υπάρχει τραυματίας ή όχι. Υποθέτω πως ακόμα και αν δεν το 'καταλάβει' αυτός που που το προκάλεσε και φύγει, πάλι ο άλλος φωνάζει αστυνομία για καταγραφή, και είναι καλυμμένος. Πριν από χρόνια οδηγούσα στην αρδηττού με πρόθεση να στρίψω αριστερά βουλιαγμένης, όταν ο μπροστινός μου αναγκάστηκε να φρενάρει πολύ απότομα για να αποφύγει να σκοτώσει κάτι δίποδα ζώα που διέσχιζαν το δρόμο, και ενώ εγώ φρέναρα έγκαιρα, ο πίσω μου δεν κατάφερε να κάνει το ίδιο, με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στο yaris που είχα τότε, μου έσπασε προφυλακτήρα και κάτω ποδιά. Ανάβω αλάρμ και κάνω να βγω, όταν τον βλέπω να κάνει δεξιά και να φεύγει. Τότε μου την έδωσε και ξεκινάω κομμάτια να τον ακολουθήσω, φωνάζοντας δυνατά την πινακίδα του για να μην την ξεχάσω. Είχε μια Corolla 1.4, αλλά είχε και κίνηση και δεν κατάφερνε να μου ξεφύγει. Αναγκαστηκά σταματάει σε ένα βενζινάδικο στην Καλλιρόης περίπου 1 χλμ πιο κάτω. Βγαίνω και του λέω, αν πάει καλά, και γιατί σηκώθηκε να φύγει, και μου λέει πως ήθελε να προλάβει το φανάρι.... Μετά δε μου έδινε στοιχεία, ούτε άδεια ούτε τίποτα, ούτε ήθελε να καλέσουμε αστυνομία. Εγώ παίρνω το 100 και κάθομαι μπροστά από το αμάξι του για να μη φύγει, ενώ αυτός φεύγει σπρώχνοντας με με το αμάξι, και παραλίγο να με πατήσει. Μετά ήρθε η αστυνομία, επιβεβαίωσε από τον αριθμό το αμάξι, το κατέγραψε, και αργότερα του κάναμε μια ωραιότατη μήνυση, και διεκδικώντας τα λεφτά της ζημιάς, αλλά και για ποινικό. Α, δοκιμάσαμε και με ασφαλιστικές πρώτα, αλλά δεν έκανε δήλωση με τίποτα. Μετά από 1-2 χρόνια έγινε το δικαστήριο, όπου αναγκάσανε την ασφαλιστική του να πληρώσει, ενώ σε αυτόν από ότι θυμάμαι του ρίξανε πρόστιμο και αφαίρεση διπλώματος για 1 μήνα για το ποινικό, κάτι τέτοιο...
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Πάντως για εγκατάλειψη τραυματία έχω ακούσει, για εγκατάλειψη ατυχήματος πρώτη φορά...Ακόμα και μικρή ζημιά να πάθαινες τί παραπάνω επιπτώσεις θα μπορούσε να αντιμετωπίσει αν ισχυριζόταν ότι «δεν αντελήφθην» και απλά συνέχισε το δρόμο της ;;;;
εφτασεεεεεεε
ΚΟΚ αρθρο 43, συμπεριφορα σε περιπτωση ατυχηματος.
εγκαταλειψη τροχαιου με υλικες ζημιες μονο, 1 μηνα φυλακη και 1-3 αφαιρεση διπλωματος.
-
Ερώτηση παγίδα: Χτυπάς κάποιον, τα βρίσκετε φιλικά και συμφωνείς να του πληρώσεις εσύ τη ζημιά (έστω ότι πρόκειται για γνωστούς). Στην πορεία όμως αυτός αλλάζει γνώμη (ή δεν τα βρίσκετε) και αποφασίζει να κάνει μύνηση για πρόκληση ατυχήματος και εγκατάλειψη. Τι γίνεται τότε;
-
Τελικά ζημιά υπάρχει. Επιφανειακές γρατζουνιές που ελπίζω να φύγουν με αλοιφή και μάλλον ξεκουμπωμένος θόλος. Θα δείξει αύριο.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Ερώτηση παγίδα: Χτυπάς κάποιον, τα βρίσκετε φιλικά και συμφωνείς να του πληρώσεις εσύ τη ζημιά (έστω ότι πρόκειται για γνωστούς). Στην πορεία όμως αυτός αλλάζει γνώμη (ή δεν τα βρίσκετε) και αποφασίζει να κάνει μύνηση για πρόκληση ατυχήματος και εγκατάλειψη. Τι γίνεται τότε;Προφανώς , έχεις ήδη συμπληρώσει το έντυπο φιλικής δήλωσης , οπότε έκαστος έχει τα στοιχεία του άλλου και την υπογραφή του ....
-
Η φιλική δήλωση δεν έχει τυπικά ισχύ νομίζω. Μπορεί ο άλλος να ισχυριστεί μετά ότι την υπέγραψε υπό πίεση.
Αυτό που ρώτησα δεν έχει να κάνει τόσο με φιλική δήλωση. Φαντάσου χτυπάς κατά λάθος ένα γνωστό σου, μικρή ζημιά δέχεσαι να τον πληρώσεις και να μην μπλέξεις ασφαλιστικές και αφού του έχεις δώσει λεφτά στο χέρι αρχίζει και νιαουρίζει...
Τι γίνεται τότε; -
Η φιλική δήλωση δεν έχει τυπικά ισχύ νομίζω. Μπορεί ο άλλος να ισχυριστεί μετά ότι την υπέγραψε υπό πίεση.
Αυτό που ρώτησα δεν έχει να κάνει τόσο με φιλική δήλωση. Φαντάσου χτυπάς κατά λάθος ένα γνωστό σου, μικρή ζημιά δέχεσαι να τον πληρώσεις και να μην μπλέξεις ασφαλιστικές και αφού του έχεις δώσει λεφτά στο χέρι αρχίζει και νιαουρίζει...
Τι γίνεται τότε;Η φιλικη δηλωση εχει τυπικη ισχυ μονο στο δικαστηριο αν φτασει ως εκει η υποθεση.
Αν δεν υπαρχει μαρτυρας η γραπτως υπογεγραμμενο εγγραφο τοτε ειναι σαν να μην εχετε συμφωνησει τπτ -
νιαουρίζεις κι εσυ ..
χωρίς να είμαι ειδικός η΄να έχω εμπειρία, φαντάζομαι ότι αυτό που είπε ο φίλος με την φιλική δήλωση είναι το καλύτερο...ας την κάνεις και ας μην την χρησιμοποιήσεις ποτέ, απλά να είσαι καλλυμένος...
τώρα τα υπό πίεση ότι υπέγραψε χωρίς να το θέλει κτλ δεν παίζει να τα πιστέψει κανείς...
-
Ο χρήστης vagelis-rallye έγραψε:
Τι γίνεται τότε;Η φιλικη δηλωση εχει τυπικη ισχυ μονο στο δικαστηριο αν φτασει ως εκει η υποθεση.
Αν δεν υπαρχει μαρτυρας η γραπτως υπογεγραμμενο εγγραφο τοτε ειναι σαν να μην εχετε συμφωνησει τπτΟ αδερφος μου χτυπησε με μια κοπελα (μη χεσω...) κ συμφωνησαν να μην καλεσουν αστυνομια, εφταιγε η κοπελα.
Την αλλη μερα μας πηρε τηλ. ο πατερας της κ μας ειπε οτι η κορη του πηγαινε κανονικα κ οτι εφταιγε ο αδερφος μου.
Υστερα απο λιγο τρεξιμο στην αστυνομια δεν εγινε τιποτα κ αποφασισε να πληρωση αυτος τις ζημιες (τον προφυλακτηρα της, ο αδερφος δεν επαθε τπτ) μιας κ δεν ηταν τιποτα ακριβο....Συμπερασμα.... καλεστε την αστυνομια γιατι το φιλοτιμο πεθανε!
-
Καλά ότι οι γονείς είναι πίσω από τέτοιες λαμογιές και δη οι πατεράδες είναι γνωστό. Το θέμα είναι να μην χάνεται και η αξιοπρέπεια σε τέτοιες καταστάσεις.
Εμένα μου είχε τύχει βέβαια το αντίθετο. Είχα ακουμπήσει σε parking μια κοπέλα. Εγώ βέβαια δεν δεχόμουν ότι είχα προκαλέσει τη στούκα που μου έδειχνε (εγώ δεν είχα ούτε γρατζουνιά).
Τελικά της έδωσα τα στοιχεία μου και της είπα όποτε θέλει να πάμε να το δούμε μαζί σε δικό της φαναρτζή (όχι τπτ άλλο για να της πει το αυτονόητο) αλλά δεν με πήρε ποτέ.... -
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Εδω διαβαστε για ζωα με ολη την σημασια της λεξης.'Εξιχνιάστηκε η δολοφονία ενός 29χρονου στην Αγ.Παρασκευή, τον Ιούλιο του 2007
Ένας συνοριοφύλακας, 31 ετών, που υπηρετεί στη Δίωξη Λαθρομεταναστών Αθηνών και ο αδελφός του 33 ετών, ιδιοκτήτης καφετέρειας στο Χολαργό, είναι σύμφωνα με την Aστυνομία οι δράστες της ανθρωποκτονίας με θύμα τον 29χρονο Αχιλλέα Λιόλη και του τραυματισμού του 20χρονου φίλου του Ελευθερίου Λιάπη σμηνίτη, στις 8 Ιουλίου στην πλατεία Αγίου Ιωάννου της Αγίας Παρασκευής Αττικής.
Κίνητρο της δολοφονίας ήταν το γεγονός ότι ο Λιόλης τα Χριστούγεννα του 2006 είχε χαστουκίσει έναν από τους μικρότερους δίδυμους αδελφούς των δραστών στη λεωφόρο Βασ. Σοφίας, γιατί είχαν μαλώσει για την προτεραιότητα των αυτοκινήτων τους στο δρόμο.
Τα δύο αδέλφια, που κατάγονται από τα Σφακιά της Κρήτης, αναζητούσαν από τότε τον Λιόλη, τα στοιχεία του οποίου είχαν μάθει.Μάλιστα, στην προσπάθειά τους να τον βρουν, είχαν γρονθοκοπήσει έναν φίλο του και είχαν ενοχλήσει αναίτια αρκετούς άλλους.
Τον περασμένο Ιούλιο τον εντόπισαν τελικά στην πλατεία Αγίου Ιωάννου της Αγίας Παρασκευής, όπου ο 29χρονος βρισκόταν με φίλους του, και του επιτέθηκαν με αποτέλεσμα να γίνει συμπλοκή.
Ο Λιόλης και ο 20χρονος σμηνίτης που ήταν μαζί του προσπάθησαν να διαφύγουν, αλλά τα δύο αδέλφια τούς ακολούθησαν και ο μεν συνοριοφύλακας πυροβόλησε με το ιδιωτικό του πιστόλι και τραυμάτισε θανάσιμα στο κεφάλι τον Λιόλη, ενώ ο αδελφός του τραυμάτισε με μαχαίρι τον Λιάπη.
Οι δράστες ομολόγησαν την πράξη τους και σήμερα, η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, υποβλήθηκε στον εισαγγελέα.Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ
και τις κατσικες τους ποιος θα τις ''βολευει'' τωρα?
να τα ακουμε οι οξυθυμοι και να χαλαρωνουμε...
καθυστερημενοι,στενομυαλοι υπανθρωποι,που εχουν μεινει στις σπηλιες διανοητικα,με iq πεταλουδας δεν το χουν σε τιποτα να σε φυτεψουν γιατι τους κοιταξες περιεργα.
θρασυδειλα ανθρωποειδη που με την δυναμη των οπλων το παιζουν σκληροι.να τους χαιρονται τους ''λεβεντες'' τους!
σιγουρα δεν ειναι ολοι κρητικοι ετσι.μια μειοψηφια ειναι, αλλα τα σκ@τα επιπλεουν...τουλαχιστον να ξεκληριζονται μεταξυ τους μπας και αφανιστει η φαρα και το dna τους.
επαναλαμβανω!να τα ακουμε οι οξυθυμοι.δεν σκεφτονται ολοι οσες φαμε και οσες ριξουμε.αστε τους να βατευουν τα κατσικια τους !
-
Ερώτηση παγίδα: Χτυπάς κάποιον, τα βρίσκετε φιλικά και συμφωνείς να του πληρώσεις εσύ τη ζημιά (έστω ότι πρόκειται για γνωστούς). Στην πορεία όμως αυτός αλλάζει γνώμη (ή δεν τα βρίσκετε) και αποφασίζει να κάνει μύνηση για πρόκληση ατυχήματος και εγκατάλειψη. Τι γίνεται τότε;Ωραια..παει ο γνωστος σου στο φαναρτζη του και βλεπει οτι η ζημια ειναι 150 € ας πουμε, του λες ωραια φιλε, πας στην αστυνομια και μου υπογραφεις μια υπ. δηλωση οτι σε αποζημιωσα και δεν εχεις καμια απαιτηση απο εμενα.
Επισης νομιζω ότι αν κανεις δηλωση στον ασφαλιστη σου και μεσα σε ενα χρονο δεν εχει υπαρξει δηλωση και απο τον αλλο διαγραφεται, και δνε ανεβαινει και το μπονους σου, αυτο δεν το εχω κανει αλλα το εχω ακουσει, καποιος ασφαλιστης αν μπορει να μας ενημερωσει.
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Ερώτηση παγίδα: Χτυπάς κάποιον, τα βρίσκετε φιλικά και συμφωνείς να του πληρώσεις εσύ τη ζημιά (έστω ότι πρόκειται για γνωστούς). Στην πορεία όμως αυτός αλλάζει γνώμη (ή δεν τα βρίσκετε) και αποφασίζει να κάνει μύνηση για πρόκληση ατυχήματος και εγκατάλειψη. Τι γίνεται τότε;
Ωραια..παει ο γνωστος σου στο φαναρτζη του και βλεπει οτι η ζημια ειναι 150 € ας πουμε, του λες ωραια φιλε, πας στην αστυνομια και μου υπογραφεις μια υπ. δηλωση οτι σε αποζημιωσα και δεν εχεις καμια απαιτηση απο εμενα.
Επισης νομιζω ότι αν κανεις δηλωση στον ασφαλιστη σου και μεσα σε ενα χρονο δεν εχει υπαρξει δηλωση και απο τον αλλο διαγραφεται, και δνε ανεβαινει και το μπονους σου, αυτο δεν το εχω κανει αλλα το εχω ακουσει, καποιος ασφαλιστης αν μπορει να μας ενημερωσει.
Αν υπάρχει προστασία bonus malus (στους όρους) στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο σου μπορείς να το κάνεις αυτό.
Ζώα,Ζώα,Ζώα [#8]