-
Ο χρήστης GTI_ έγραψε:
makr**Sedan 316 Ε36 **στα 26 σημαίνει ότι ή θα στο αγοράσει ο μπαμπάς σου και θα το έχετε 50/50 ή ότι έχεις πρόβλημα με την ηλικία σου.
Καμια σχεση.+ οτι ενας απο τους λογους που εφτασα 26 χωρις αυτοκινητο ειναι οτι δεν γουσταρα να μου αγορασει ο μπαμπας μου αυτοκινητο,οπως κανουν οι περισσοτεροι,αλλα μονος μου με τα λεφτακια μου κ τις δικες μου οικονομικες δυνατοτητες.
**Coupe 316 Ε36 **στα 26 σου δεν σημαίνει τίποτα , αλλά δεν λέει και τίποτα.
Μιλάμε πάντως για αμάξι 10ετίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται.Τι συνεπαγεται??Αναφερεσε σε συγκεκριμενο αυτοκινητο,πετας κατι κ φευγεις.Γινε πιο συγκεκριμενος οπως πολλα παιδια πιο πανω...
-
Χιλια ευχαριστω Pai Mei κ kouk
Μου δινετε ιδεες κ για το πως θα πρεπει να κινηθω γενικοτερα για την αγορα κ ελεγχο μεταχειρισμενου -
GTI_
Απαγορεύεται δηλαδή να αρέσει ένα sedan σε έναν 25ρη; -
H λογική επιλογή θα ήταν να πάρεις κάτι καινούριο με αυτά τα χρήματα γιατί σαν νέος οδηγός θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. ΑΝ το ξανασκεφτείς, το μόνο με ωραία σχετικά μουρίτσα και πολύ καλή τιμή είναι το C4 Coupe. Δεν του λείπει τίποτε και είναι κοντά στο budget σου. Δεν χρειάζεται να πας απαραίτητα σε κορεάτικο και να ...ρίξεις την μούρη σου!
Σ' αυτά που αναφέρεις σαν μεταχειρισμένα, εγώ ξεχωρίζω 2: την 147 και την 3άρα Ε36... Και οι δύο είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ αυτοκίνητα για μένα, αλλά ΚΑΙ οι δύο έχουν κοινό πρόβλημα: δεν ξέρεις πόσο αξιόπιστες θα είναι, για διαφορετικούς λόγου!
-Η 147 είναι κουκλάρα, μουράτη, έχει κράτημα, επιδόσεις (τηρουμένων των αναλογιών πάντα!) ΑΛΛΑ έχει και ιστορικό αναξιοπιστίας... Αν πάρεις προσεγμένο αυτοκίνητο ΔΕΝ θα έχεις πρόβλημα μάλλον... Αλλά πρέπει να το ψάξεις με προσοχή και εξονυχιστικά! Προσοχή στον μεταβλητό και στο σασμάν... Το πρώτο είναι ένα πρόβλημα που με τα νεότερα ανταλλακτικά έχει λυθεί απ' όσο ακούω, το σασμάν, είχε πρόβλημα σε κάποια, αλλά λογικά ο προηγούμενος θα το έχει λύσει... Αν πας σε αυτήν, βρες κάποια με πλούσιο εξοπλισμό και απέφυγε την 105 ίππων γιατί η μεταπώληση μετά είναι πιο δύσκολη... Τιμή στόχος, κάτι παραπάνω από 10Κ , αλλά όχι παραπάνω από 13Κ (μιλώ για μοντέλλα από 3ετία και πίσω, αν και μπορεί να βρεις και νεότερο αν ο πωλητής βιάζεται και παζαρέψει...).
-BMW E36. Ιδανικό μοντέλλο θα ήταν η 318is. Αν βρεις κάποια με λίγα σχετικά χιλιόμετρα (=κάτι παραπάνω από 100Κ θα ήταν φυσιολογικό...) και καλό εξοπλισμό (μπορείς να βρεις με δέρματα και κλιμά...). Οροφή τιμής θα έβαζα τα 10Κ, αν και θα βρεις και πολύ φθηνότερες (και με 6Κ υπάρχουν αν είσαι τυχερός, αλλά θα έχει τα χιλιομετράκια της...) , αλλά θα υπάρχουν και κάποιοι που θα ζητούν και 12Κ... Τα 10Κ στα έχω σαν οροφή, γιατί αν ζητήσει κάτι, θα είναι ακριβούτσικο, καθότι BMW... Λογικά ΔΕΝ θα ζητήσει, αλλά κανείς δεν σου εγγυάται πως δεν θα είσαι γκαντέμης...ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: απέφυγε οπωσδήποτε καγκουριές, γιατί τότε η μούρη σου θα είναι χειρότερη και από Hyundai πAtos!
Κατι Μ3 με 1600 κυβικά να μείνουν μακριά, βρες κάτι διακριτικό! Θα είναι πιο όμορφο και δεν θα μοιάζεις με απελπισμένο καμάκι προαστείων... -
Συνεπάγεται
1)προβλήματα συντήρησης στην καλύτερη (άλλες οι απαιτήσεις ενός μτχ 5 ετίας και άλλα ενός 10ετίας. Περιπτώσεις μτχ 10 ετίας με 30 ή 40 χλμ τα θεωρώ κοροιδία εκτός αν ξέρεις τον ιδιοκτήτη.)
2)ελαττώματα του αυτοκινήτου (σασί, μηχανικά μέρη κλπ) στην χειρότερη.
Όταν έχεις να κάνεις με μτχ 10ετίας, όπως η 316 Ε36 πρέπει να σπαταλήσεις πολύ χρόνο και πολύ κόπο για να πετύχεις κάτι καλό και να μην κλάψεις τα λεφτουδάκια σου.
Αν την ποθείς διακαώς την 316 go for her. Απλά δεν βρίσκω ότι αξίζει το ρίσκο. Γνώμη μου.
StavrosG
Όπως είπε ο πίθηκος και ο Hunter στο topic 'renault clio RS',
γούστα είναι αυτά. Τίποτα δεν απαγορεύεται.
-
thank you HighFidelity
Εννοειτε πως δεν θα υπαρχουν καγκουριες του τυπου 316 Μ3.
Τα μυαλα τα εχουμε στο κεφαλι μας κ πληρως συνηδειτοποιημενοι στο τι περνουμε.(οτι κ αν ειναι τελικα αυτο)thank you επισης GTI_
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Αν ήταν έτσι ο D-Jet θα έπρεπε να ήταν 245 χρονών...
:ysterical:
Τόσο δεν είναι?
Είναι θέμα προτιμήσεων, ΟΚ! Αλλά, ο κανόνας λέει ότι 26άρης δεν παίρνει τέτοιο αυτοκίνητο!...
Άλλωστε και ο Δι-Ζετ, miata είχε μέχρι τα 100 του!!!Στην εφηβεία του δηλαδή... Μετά, ωρίμασε...
Με κάνετε και νιώθω άβολα με την ηλικία μου! Ε ΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ, είμαι 247 και μέχρι τα 103 μου (:rtfm:) είχα ΜΧ-5 (σε γερμανικό όμως)!!!! Αλλα νιώθω ΝΕΟΤΑΤΟΣ!!!!
Καλά... παππούς ο d-jet, εντάξει, αλλά να του προτείνετε Ε36 για νεανικό;;; Ε οχι δα, κύριοι, ΟΧΙ ΔΑ!
makr
Μην τους ακούς, πάνε να σε παρασύρουν στο δρόμο της διαφθοράς και της ηθικής αναλγησίας της προπέλας. Αν γουσταρεις αξιόπιστη και φτηνή πισωκούνα πάρε μια 190Ε W201.
Σκέψου το και ως εξής: είναι η μόνη περίπτωση να το παίρνει κρυφά από εσένα ο μπαμπάς σου και όχι το αντίθετο!Πέρα από την πλάκα... Αν σε τρώει, τότε 190Ε ή 318 Ε36 (κουκλάρα είναι και η is E30) και θα σου περισσέψουν και αρκετά. Αν σε τρώει περισσότερο, πάρε ένα ΜΧ-5 mkI που είναι άθραυστο και βγάζει τρελά γούστα. Προσοχή στην οδήγηση, όμως, με αυτό...
Αν πάλι τα φοβάσαι τα παλιά, πάρε καλύτερα κάτι μικρό (φτηνότερο από το πάνω όριό σου) και συντηρητικό (χιουντάι, κια κλπ κλπ-εγώ θα έπαιρνα ένα fiat panda) αλλά να ξέρεις ότι έτσι θα δαπανήσεις, για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, αρκετά παραπάνω, όχι τόσο στη συντήρηση όσο στην χαμένη αξία του αυτοκινήτου και σε ένα πιθανό μικροτρακάρισμα...τόσο για το Μερσεντές όσο και για το BMW υπάρχουν άπειρα μτχ ανταλλακτικά στην πιάτσα σε πολύ λογικές τιμές.
Πάω πίσω στη σπηλιά μου τώρα...(χρησιμοποιώ το μούσι μου για να βρίσκω την έξοδο! )
-
Ως αθεράπευτα ερωτευμένος πάντως, Αλέξανδρε, θα πρότεινα στον φίλο μας να κοιτάξει και την 156...
Η οποία ήταν και πολύ αξιόπιστη και με απόλυτα κριτήρια...
Μόνο για προβλήματα με τον μεταβλητό έχω ακούσει κι εγώ.ΥΓ. Ερωτευμένος με την 156, ε, μη γίνει καμιά παρανόηση...
-
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Ως αθεράπευτα ερωτευμένος πάντως, Αλέξανδρε, θα πρότεινα στον φίλο μας να κοιτάξει και την 156...Η οποία ήταν και πολύ αξιόπιστη και με απόλυτα κριτήρια...
Μόνο για προβλήματα με τον μεταβλητό έχω ακούσει κι εγώ.ΥΓ. Ερωτευμένος με την 156, ε, μη γίνει καμιά παρανόηση...
Κ μενα μου αρεσει εμφανησιακα αλλα προτιμω την 147
-
Μια κόκκινη 156 ή 147 πρώτης σειράς με 17αρια (με τους κύκλους-σαν του kyan) την αγόραζα και εγώ ευχαρίστως!
Σε τρώει, makr...no guts, no glory, βεβαια!
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Σε τρώει, makr...
Ελαφρως
Η 147 να πω την αληθεια ειναι μες στην καρδια μου,αλλα δισταζω λογο αξιοπιστιας κ καταναλωσης.
Παντως αν επικρατησει το συναισθημα με βλεπω για 147 ή 206cc.
Αλλα εχω δρομο κ σκεψη ακομη... -
Ο χρήστης makr έγραψε:
Σε τρώει, makr...
Ελαφρως
Ε πάρε μια GTV V6 turbo να σε καταπιεί αμάσητο τότε, να μην υποφέρεις κιόλας!
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Σε τρώει, makr...
Ελαφρως
Ε πάρε μια GTV V6 turbo να σε καταπιεί αμάσητο τότε, να μην υποφέρεις κιόλας!
Μπα μαλλον θα με μασησει κ θα με φτυσει στη συνεχεια
-
όντως γιατί δεν κοιτάς για GTV ή spider?
147 1η σειρά
156 2η σειρά καλύτερα
το 206cc είναι χάλια μέσα. -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
όντως γιατί δεν κοιτάς για GTV ή spider?too much για καινουριο/αρχαριο οδηγο.
Ασε που ειναι διθεσια. -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
H λογική επιλογή θα ήταν να πάρεις κάτι καινούριο με αυτά τα χρήματα γιατί σαν νέος οδηγός θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. ΑΝ το ξανασκεφτείς, το μόνο με ωραία σχετικά μουρίτσα και πολύ καλή τιμή είναι το C4 Coupe. Δεν του λείπει τίποτε και είναι κοντά στο budget σου. Δεν χρειάζεται να πας απαραίτητα σε κορεάτικο και να ...ρίξεις την μούρη σου!Σ' αυτά που αναφέρεις σαν μεταχειρισμένα, εγώ ξεχωρίζω 2: **την 147 και την 3άρα Ε36... Και οι δύο είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ αυτοκίνητα **για μένα, αλλά ΚΑΙ οι δύο έχουν κοινό πρόβλημα: δεν ξέρεις πόσο αξιόπιστες θα είναι, για διαφορετικούς λόγου!
-Η 147 είναι κουκλάρα, μουράτη, έχει κράτημα, επιδόσεις (τηρουμένων των αναλογιών πάντα!) ΑΛΛΑ έχει και ιστορικό αναξιοπιστίας... Αν πάρεις προσεγμένο αυτοκίνητο ΔΕΝ θα έχεις πρόβλημα μάλλον... Αλλά πρέπει να το ψάξεις με προσοχή και εξονυχιστικά! Προσοχή στον μεταβλητό και στο σασμάν... Το πρώτο είναι ένα πρόβλημα που με τα νεότερα ανταλλακτικά έχει λυθεί απ' όσο ακούω, το σασμάν, είχε πρόβλημα σε κάποια, αλλά λογικά ο προηγούμενος θα το έχει λύσει... Αν πας σε αυτήν, βρες κάποια με πλούσιο εξοπλισμό και απέφυγε την 105 ίππων γιατί η μεταπώληση μετά είναι πιο δύσκολη... Τιμή στόχος, κάτι παραπάνω από 10Κ , αλλά όχι παραπάνω από 13Κ (μιλώ για μοντέλλα από 3ετία και πίσω, αν και μπορεί να βρεις και νεότερο αν ο πωλητής βιάζεται και παζαρέψει...).
-BMW E36. Ιδανικό μοντέλλο θα ήταν η 318is. Αν βρεις κάποια με λίγα σχετικά χιλιόμετρα (=κάτι παραπάνω από 100Κ θα ήταν φυσιολογικό...) και καλό εξοπλισμό (μπορείς να βρεις με δέρματα και κλιμά...). Οροφή τιμής θα έβαζα τα 10Κ, αν και θα βρεις και πολύ φθηνότερες (και με 6Κ υπάρχουν αν είσαι τυχερός, αλλά θα έχει τα χιλιομετράκια της...) , αλλά θα υπάρχουν και κάποιοι που θα ζητούν και 12Κ... Τα 10Κ στα έχω σαν οροφή, γιατί αν ζητήσει κάτι, θα είναι ακριβούτσικο, καθότι BMW... Λογικά ΔΕΝ θα ζητήσει, αλλά κανείς δεν σου εγγυάται πως δεν θα είσαι γκαντέμης...ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: απέφυγε οπωσδήποτε καγκουριές, γιατί τότε η μούρη σου θα είναι χειρότερη και από Hyundai πAtos!
Κατι Μ3 με 1600 κυβικά να μείνουν μακριά, βρες κάτι διακριτικό! Θα είναι πιο όμορφο και δεν θα μοιάζεις με απελπισμένο καμάκι προαστείων...Προσυπογράφω τα πάντα,και προσθέτω ότι με 12000 ευρώ καλό θα ήταν η Ε36 να είναι μοντέλο 97-99 και όχι ενωρίτερα,καθώς επίσης γνήσια,και όχι μετατροπή...Λύσεις του τύπου των Ε30 318is και E36 318ti απορρίπτονται λόγω της δεδηλωμένης οδηγικής σου απειρίας,καθώς και σπανιότητος των μοντέλων στην Ελληνική αγορά,αν και προσωπικώς αποτελούν τις αδυναμίες μου από τις σειρές Ε30 και Ε36 αντιστοίχως,για εντελώς ειδικούς λόγους...
Προσθέτω στη λίστα 3 ακόμη αυτοκίνητα και κλείνω..
-Alfa 156 1.8,και ας την απέρριψες,να το ξανασκεφθείς,γιατί είναι αυτοκίνητο κόσμημα σε όλα τα επίπεδα..
-Mazda MX5 Mk2 1.6,αυτοκίνητο μοναδικό!
-Fiat Barchetta ένα από τα καλύτερα προσθιοκίνητα,και ένα από τα ομορφότερα αυτοκίνητα γενικώς....χρειάζεται προσοχή για να βρεις καλοσυντηρημένη...Γενικά με τα μεταχειρισμένα να έχεις υπομονή μεγάλη,δυσπιστία εγγενή (...δυστυχώς),και διάθεση για ξεποδάριασμα και μελέτη δεδομένων..
Καλή τύχη!
edit: Mόλις είδα ότι δεν θέλεις διθέσια,αν και το 206cc είναι αστείο να αντιμετωπίζεται ως τετραθέσιο (μάλλον όποιον μισείς βάζεις στα πίσω καθίσματα...),οπότε σβήσε τις 2 από τις 3 επιλογές που προσέθεσα...
-
ευχαριστω γαι τον χρονο σου tsilis.
Oντως γνωριζω οτι δεν ειναι καθαρα 4θεσιο το 206cc.
Δεν μπορω ομως να παραβλεψω αυτες τις (απαραιτητες για μενα) +2 θεσεις. -
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
edit: Mόλις είδα ότι δεν θέλεις διθέσια,αν και το 206cc είναι αστείο να αντιμετωπίζεται ως τετραθέσιο (μάλλον όποιον μισείς βάζεις στα πίσω καθίσματα...),οπότε σβήσε τις 2 από τις 3 επιλογές που προσέθεσα...Με ανοιχτή την οροφή και σχετικά τραβηγμένο το κάθισμα έχω κάτσει πίσω σε 206cc, παρότι 1,93, χωρίς να υποφέρω. Δε γνωρίζω βέβαια αν θα είχα χωρέσει με κλειστή την οροφή...
-
εγώ θα πρότεινα κάτι τέτοιο ξέρω μπορεί να μην έχει μούρη και τα σχετικά
http://www.tpauto.gr/store/car_ads_arti ... cleID=4074
(golf 5 1.4 fsi)
δεν ξέρω απο τιμές τι λένε αλλά σίγουρα υπάρχει μεγάλη απαξίοση για τον συγκεκριμένο κινητήραη μια λευκή c4 3θυρη καινούργια τώρα με τις προσφορές παίζουν εκεί νομίζω---η αντίστοιχα μια μεταχειρισμένη 1-1,5 έτους καλύτερα εξοπλισμένη)
μιας που όπως λες το αυτοκίνητο θα το κρατήσεις.
(καλύτερη 'μούρη' είναι ένα καινούργιο καλογυαλισμένο αυτοκίνητο απο ένα 5++ ετών) -
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
makr
Μην τους ακούς, πάνε να σε παρασύρουν στο δρόμο της διαφθοράς και της ηθικής αναλγησίας της προπέλας. Αν γουσταρεις αξιόπιστη και φτηνή πισωκούνα πάρε μια 190Ε W201.
Σκέψου το και ως εξής: είναι η μόνη περίπτωση να το παίρνει κρυφά από εσένα ο μπαμπάς σου και όχι το αντίθετο!Μην το γελάς καθόλου! Τον δικό μου τον έκανα τσακωτό τις προάλλες!
Αγορα μεταχειρισμενου.Βudget 9Κ-12Κ