-
[quote='aserf']Μα αν θεωρείσαι υψηλόμισθος ήδη αμείβεσαι περισσότερα από τα προβλεπόμενα. Άρα ήδη έχεις ανταμειφθεί από το αφεντικό σου και από κει και πέρα το αν θα συνεχίσει να σε ανταμείβει είναι δικό του θέμα.
Εκτός αν υπονοείτε ότι κάποιος που παίρνει μικτό μισθό 1500
-
Καλά, προφανώς και με το υψηλόμισθους στη συγκεκριμένη συζήτηση δεν εννοώ πολυτέλειες, αλλά εργαζόμενους που αμοίβονται περισσότερο απ' ότι υποχρεώνει ο νόμος τον εργοδότη.
Και ναι, δυστυχώς, σε τέτοιες περιπτώσεις οι αυξήσεις καθορίζονται από τον εργοδότη αφού αντικειμενικά πλήρωνε περισσότερα απ' όσα ήταν υποχρεωμένος τον υπάλληλό του, οπότε και μπορεί να δώσει αύξηση ή όχι αναλόγως με το πώς κρίνει τη δουλειά του. Τότε όμως ο συγκεκριμένος υπάλληλος είναι ούτως ή άλλως σε καλύτερη θέση από κάποιον άλλο που αμοίβεται με τα υποχρεωτικά.Στην εταιρία που εργάζεται ο πατέρας μου οι υποχρεωτικές αυξήσεις δίνονται κάθε χρόνο σε ΟΛΟΥΣ τους υπαλλήλους (μηχανικούς, αποθηκάριους, γραμματείς, πωλητές) και από κει και πέρα βάση των αποτελεσμάτων δίνονται bonus σε όσους έχουν συμμετοχή στα αποτελέσματα, αναλόγως της συμμετοχής τους.
Στην εταιρία που εργάζεται ο αδερφός μου επίσης δίνονται αυξήσεις, οι οποίες κυμαίνονται μεταξύ του 3% και του 16% αναλόγως της συνεισφοράς του καθενός στο αποτέλεσμα. Δεν είναι μάλιστα άγνωστες και ακόμα μεγαλύτερες αυξήσεις σε ειδικές περιπτώσεις. -
Παιρνω βασικο μισθο με 4 ρεπο το μηνα. Βαλε επιδομα γαμου, επιδομα γλωσας, Κυριακες, νυχτερινα, νυχτερινα bonus, προμηθειες, καθως και οτι τα ρεπο δεν τα παιρνω αλλα τα δουλευω συν ενα 3,5 - 4 αυξηση το χρονο.
Δεν εχω παραπονο αλλα δυστυχως ειμαι εποχιακος οποτε το χειμωνα τη βγαζω με δυσκολια.
-
Γενικα η μισθοδοσια οι αυξησεις και τα μπονους σε απολυτους αριθμους ειναι εμπιστευτηκα μεσα στην εταιρεια!
Το οτι λεει για την Χ ειδηκοτητα 600 € +επιδομα υπολογιστη +επιδομα πτυχιου +το ενα + το αλλο φτανεις στα 800 € ίσως και παραπανω σου δινει 900 € οταν εχεται μιλησει για μισθο και μετα βλεπεις οτι θα πρεπει να περιμενεις 3-4 χρονια για αυξηση για να φτασεις τον βασικο μισθο.....α, ασε που επιδωμα υπολογιστη κλπ λιγοι δινουν. Σου λεεν οτι ειναι ολα μεσα στο πακετο!
Οποιον και να ρωτησεις στον ιδιωτικο τομεα θα σου πει ενα πραγμα....οι μεταγραφες φερνουν τα λεφτά.
Απο την μοναδικη ετιαρεια που δνε θα εφευγα ποτε (εκτος αν εκλεινε ) ειναι η ναυτιλιακη που δουλευει η κοπελα μου εκτος απο λευτα μπονους κλπ φεροντε στους υπαλληλους τους με ενδιαφερον, δεν τους θεωρουν χασουρα (καθε μηνα χασουρα απο το ταμειο για να πληρωσουν τοςυ χαραμοφαιδες) αλλα πιστευουν οτι οσο πιο ευχαρηστημενους τους εχουν οικονομικα τοσο πιο πολυ θα αποδωσουν, ενδιαφερθουν κλπ κλπ για την εταιρεια, και μεταξυ μας πλην 2-3 περιπτωσεων που ειναι γαιδουρια ισως...η δεν ξερωτι αλλο, αυτο το πετυχαινουν. -
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Γενικα η μισθοδοσια οι αυξησεις και τα μπονους σε απολυτους αριθμους ειναι εμπιστευτηκα μεσα στην εταιρεια!Αυτό ισχύει, εν προκειμένω όμως ο πατέρας μου είναι σε θέση να γνωρίζει τι συμβαίνει με αυξήσεις, μπόνους, κτλ, στον δε αδερφό μου τα περί 3-16% του τα ανέφερε το αφεντικό του όταν τον κάλεσε για να του ανακοινώσει την αύξησή του.
-
Ναι ρε δεν σου λεω οτι δεν ισχυουν αυτα που λες.
Τλ πρωτο πραγμα που σε ρωτανε ειναι τι αυξηση πηρες ή τι μονους σου δωσανε!
Η περιεργεια του Ελληνα δεν χωραει εμπιστευτικα και απορητα!
-
Στη νέα εταιρεία (ιδιωτικός τομέας) που δουλεύω τα 4 τελευταία χρόνια πήρα:
Τον πρώτο χρόνο 6.5%
Το δεύτερο χρόνο 7.5%
Τον τρίτο χρόνο 15%ΑΛΛΑ για το τρέξιμο που κάνω τα χρήματα είναι λίγα.
-
Περίπου 15 % άυξηση στις καθαρές αποδοχές κάθε χρόνο τα 5 τελευταία χρόνια αλλά στηρίζεται κατά 50 % στα bonus και τις υπερωρίες.
Σήμερα περίπου 4000 ευρώ μηνιαίως.Διευθυντής Πωλήσεων
-
Ας μη λαμβανουμε υπ'οψιν τα μπονους. ΔΕΝ αποτελουν μισθο...
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Ας μη λαμβανουμε υπ'οψιν τα μπονους. ΔΕΝ αποτελουν μισθο...Δίκιο έχεις, απλά υπάρχουν εταιρίες που πληρώνουν μεγάλο ποσοστό των χρημάτων που δίνουν σε συγκεκριμένους υπαλλήλους τους σε μπόνους και μάλιστα σταθερά. Υπάρχουν φυσικά και άλλες που τα μπόνους τα δίνουν αναλόγως με την αποδοτικότητα και τα αποτελέσματα.
Ούτως ή άλλως όμως δε μ' ενδιέφερε το εισόδημα του καθενός, αλλά η μεταβολή του, οπότε εν προκειμένω το 15% που ανέφερε ο dimline.
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Παιρνω βασικο μισθο με 4 ρεπο το μηνα. Βαλε επιδομα γαμου, επιδομα γλωσας, Κυριακες, νυχτερινα, νυχτερινα bonus, προμηθειες, καθως και οτι τα ρεπο δεν τα παιρνω αλλα τα δουλευω συν ενα 3,5 - 4 αυξηση το χρονο.Δεν εχω παραπονο αλλα δυστυχως ειμαι εποχιακος οποτε το χειμωνα τη βγαζω με δυσκολια.
τι δουλεια κανεις;
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Αν δεν κάνω πολύ λάθος, ο **aserf **ζητάει την αύξηση του μικτού μισθού, όχι του καθαρού.
Όχι δλδ πόσα περισσότερα μπαίνουν στις τσέπες μας, αλλά πόσα περισσότερα παίρνουμε προ φόρων και κρατήσεων.
Ή όχι;Ναι επι του μικτου μιλαει αλλα θεωρω πιο σωστη την αυξηση που γινεται μεσα στη τσεπη μου και οχι στο λογιστηριο του εργοδοτη μου.
Αν και κεινος συμφωνει μαζι σου τοτε θεωρειστε το πιο πανω ποστ μου ως μη γενομενον.**DAP **αλλά και **Asimov **αν ακούει, για να επιτευχθεί ουσιαστική αύξηση εσόδων, του ποσού δλδ που μπαίνει στην τσέπη μας, και ουσιαστική αύξηση (όσο μικρή κι αν είναι αυτή) της αγοραστικής μας δύναμης, είναι απαραίτητο να επιτευχθεί
αύξηση της παραγωγής.
Χωρίς αυτήν, πραγματική αύξηση περιμένουν μόνον οι κουτοί.
Για να πάρει, πχ, ο Ισαάκ μεγαλύτερο μισθό, θα πρέπει να αυξηθούν οι δαπάνες για την παιδεία. Ο απλούστερος και σωστότερος τρόπος να γίνει αυτό, είναι να αυξηθεί το ΑΕΠ. Ο απλούστερος και σωστότερος τρόπος να γίνει αυτό, είναι να αυξηθεί η παραγωγικότητα των Ελλήνων, από των εργατών μέχρι των δασκάλων και των εφοριακών, καθώς επίσης να μειωθούν οι εκροές συναλλάγματος.
Τουτέστιν, για τη σημερινή Ελλάδα, πάρτε καλού - κακού από ένα τσίγκινο σωβρακάκι, μπορεί να σας χρειαστεί. Εγώ έχω. -
Ρε συ Λιακο συμφωνω απολυτα μαζι σου...
Ομως το ΑΕΠ (λενε οτι) αυξανεται 4,3% κι εμενα μου δινουν 1,5. Οπως και να το κανεις τα μαθηματικα δε βγαινουν...
Αυτο για τις δαπανες για την Παιδεια, το εκλαμβανω ως αστειο -
Πέρυσι έπαιρνα ... 0
Φέτος παίρνω ...00 δια 0 = ΑΔΥΝΑΤΟ
Δε δουλεύω καν...
-
00
-
00
-
O πατέρας μου πάντα με συμβούλευε να βρώ μια «καλή» δουλειά και να μείνω σε αυτή εννοώντας για πάντα... (παλιά μυαλά το ξέρω)]
Έτσι προσπάθησα να κάνω λοιπόν και στην πρώτη μου «καλή» από άποψη συνθηκών δουλειά έμεινα για 10 συναπτά έτη.
Στην αρχή που τα πράματα πήγαιναν καλά και η εταιρεία είχε τζίρους έπερνα και εγώ καλές σχετικά αυξήσεις αλλά με τρελές ώρες δουλειάς 10-18 (ναί 18 ) ώρες σχεδόν καθημερινά χωρίς υπερωρίες κλπ φυσικά.
Μέχρι που τα πράματα πήραν τον κατήφορο και κοπήκαν όλα αλλά όχι και οι τρελές ώρες, αυτές δεν κόπηκαν ποτέ.
Στο τέλος η εταιρεία έκλεισε και απολύθηκα (ευτυχώς τουλάχιστον που με αποζημίωσαν).Από τότε έχουν περάσει 3 χρόνια και έχω αλλάξει 3 δουλειές.
Από όλα όσα έχω προλάβει να καταλάβω ΜΗΝ περιμένεις να δείς καλό με τις αυξήσεις.
Ο μόνος τρόπος για να αυξήσεις γενναία τον μισθό σου όπως ήδη είπαν είναι να κάθεσε σε μια δουλειά όσο χρειάζεται και μετά να πηγαίνεις σε άλλην.Εννοείτε ότι παράλληλα θα βελτιώνεις τις γνώσεις σου και κυρίως την εμπειρία σου έτσι ώστε στη νέα δουλειά να πηγαίνεις με αξιώσεις.
Αυτό κατάλαβα εγώ προσωπικά και ευτυχώς δηλαδή, γιατί έφτασα 36 χρονών και μόλις τώρα, στην τελευταία δουλειά που ξεκίνησα πριν από 2 μήνες ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ πληρώνωμαι με όσα νοιώθω ότι αξίζω να πέρνω. ΄
Όχι τρελά πράματα βέβαια ούτε διευθυντιλίκια, γραμματείς και εταιρικά αυτοκίνητα. -
Εγώ παίρνω περίπου 2%.
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Όσο για τους ιδιωτικούς, γιατί δεν έχει νόημα;
Γιατι αγαπητε, στον ιδιωτικο τομεα θα παρεις τα προβλεπομενα απο τον νομο και μονο... τουλαχιστον οτι αφορα την συντριπτικη πλειοψηφια των επιχ. Η μονη μεθοδος γι αυξηση μισθου ειναι να αλλαξεις θεση/εταιρια...
Και μενα ως αστειο μου ακουστηκε παντως η 'αυξηση'...
Ειδικά εάν πληρώνεσαι πάνω από την σύμβαση....Και στους ΙΥ δεν παίζουν επιδόματα.
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Ο μόνος τρόπος για να αυξήσεις γενναία τον μισθό σου όπως ήδη είπαν είναι να κάθεσε σε μια δουλειά όσο χρειάζεται και μετά να πηγαίνεις σε άλλην.Αυτό έχει και κάποιο ρίσκο πάντως. Ο εργοδότης θα νομίζει ότι και αυτή την δουλειά μπορεί να την παρατήσεις..
-
Kι εδώ ή του ύψους ή του βάθους είμαστε.
Εγώ φέτος δε μου έδωσα αύξηση και ούτε πρόκειται. Στους υπαλλήλους μου όμως έδωσα. Tο προσωπικό βάσης παίρνει (ελάχιστα) παραπάνω από τα ποσά που ορίζει ο νόμος, και πάντα με τις ετήσιες αυξήσεις (συνήθως 6-6,5%), ενώ οι προϊστάμενοι σαφώς παραπάνω, ενώ δίνω και bonus παραγωγικότητας όταν και όποτε οι επιχειρήσεις μπορούν (ή και σε κάποιες περιπτώσεις που δεν μπορούν αλλά το έκρινα αναγκαίο).
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
πιστευουν οτι οσο πιο ευχαρηστημενους τους εχουν οικονομικα τοσο πιο πολυ θα αποδωσουν, ενδιαφερθουν κλπ κλπ για την εταιρεια, και μεταξυ μας πλην 2-3 περιπτωσεων που ειναι γαιδουρια ισως...η δεν ξερωτι αλλο, αυτο το πετυχαινουν.Αυτής της άποψης είμαι κι εγώ, που είμαι εργοδότης. Το κακό είναι ότι στη δική μου οργάνωση, παρόλο που ισχύουν όσα έγραψα στην παραπάνω παράγραφο, υπάρχουν παράπονα του στυλ 'εκείνος πήρε περισσότερα από εμένα' κλπ. Παρόλο που είναι ακριβώς αυτά που έπρεπε να πάρουν με βάση το ωράριο, τα νυχτερινά ή τις αργίες.
Πιο συγκεκριμένα, έχω παλιούς υπαλλήλους που λόγω τριετιών και γάμου κοστίζουν αρκετά. Σε αντίστοιχες επιχειρήσεις είναι πολύ συνηθισμένο το φαινόμενο να απολύονται προτού φτάσουν σε υψηλά επίπεδα ημερομισθίου, εγώ όμως δεν είμαι αυτής της λογικής. Και τελικά αυτό γυρνάει εναντίον μου. Η κατσίκα του γείτονα τα φταίει όλα.
ΑΛΛΑ για το τρέξιμο που κάνω τα χρήματα είναι λίγα.
Αυτό το λέμε όλοι, αλλά ισχύει και το ότι ο καθένας την πορδή του, ξέρεις τώρα...
Τι αύξηση παίρνετε κάτα μέσο όρο κάθε χρόνο;