-
Κατά την ταπεινή μου άποψη έχει παρατραβήξει αυτό το θέμα, άλλωστε όλοι πάνω-κάτω τα ίδια πράματα λέμε και όλες οι απόψεις και τα posts συμφωνούν μεταξύ τους, και δε βγαίνει τίποτα με το να υπάρχουν αντιλογίες μεταξύ users. Το κράτος θέλησε να 'εισπράξει' λεφτά μέσω αυτού του νόμου και μεις δε μπορούμε να κάνουμε τίποτα παρά μόνο να τον ακολουθήσουμε, χαμένοι πάντως δε θα βγούμε, μόνο κατά κάμποσα ευρώ φτωχότεροι.So ?
-
Επίσης, τι εννοείς ότι είσαι 'μεγαλύτερος'; Από ποιον; Και τι σημασία έχει αυτό;
Aυτο να το πεις εδω..>Να σου θυμίσω σε ποιους απευθύνεσαι; Δεν είμαστε ούτε παιδιά σου ούτε μαθητές σου!
Λες και μιλαει ο πατερας μου...
Το να χρησιμοποιείς bold και φατσούλες και κεφαλαία και greeklish είναι μεν επιλογή σου, αποδεικνύει δε πως δεν γνωρίζεις περί του απαραίτητου netiquette στο γραπτό λόγο μέσω Internet.
Το γνωριζω δεν ειμαι αδαης!Ηθελα να τονισω αυτο που ελεγα και αυτο εκανα!
Τέλος θα ήθελα να τονίσω ότι δεν υπάρχει εδώ μέσα κανένας προκατελλημένος με τα 'Saxoralla', πέραν ίσως του γνωστού Πιλότου που βάζει κόντρες με Υπερταχείες!
Αυτο να το πεις σε εκεινον!Διοτι με νευριαζουν τυποι που σε κρινουν απο το αμαξι σου!Αααα εχεις ραλι εισαι γκαζοφονιας επικυνδυνος!Εχεις Μερσεντε εισαι ατομο φραγκατο!ΕΕΕ οχι πια!
Σταματω εδω!Ειναι καλοκαιρι και δεν πρεπει να ασχολουμαστε με λαλακιες!Ζητω συγνωμη αν παρεκτραπηκα αλλα...
-
Το πρωι ημουνα στην Εθνικη Οδο, κοιταω αριστερα και τί να δω...μια
γκομενα με μια κουρσαρα, με πατημενα 150, να κοιταζεται στον πλαϊνο
καθρεφτη και να βαζει κραγιον!!!....Και φυσικα, ετσι αφηρημενη, ειχε
αρχισει
να μπαινει στη λουριδα μου!...Τρομαξα τοσο που μού επεσε η ξυριστικη
μηχανη απ' το ενα χερι και το σαντουιτς απο το αλλο, προσπαθησα να
κουμανταρω το τιμονι με τα γονατα, μού φευγει και το κινητο οπως το
κρατουσα με τον ωμο και μιλουσα, πεφτει μεσα στον καφε που ειχα
αναμεσα στα ποδια μου, εγιναν τα πληκτρα του λαπτοπ χαλια........ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ
-
hahahaha ααα καλο και τουτο....! Μολις τωρα εβλεπα στο Μega τις ειδησεις και νομισα πως παρακουσα... νομιζα πως ειπανε οτι απαγορευονται ακομα και τα handsfree!!!! Και ετρεξα που λετε σε αυτο το τοπικ για να διαπιστωσω... πως δεν παρακουσα!!!
Ελα Χριστε και Παναγια.... δεν παμε καλα.... Σαν να το εχουμε τραβηξει το θεμα λιγακι... μου θυμιζει λιγο την απαγορευση των παιχνιδιων στους ηλεκτρονικους υπολογιστες.Τελικα δεν εχουμε τιποτα σοβαροτερο να ασχοληθουμε σε αυτη την χωρα και ασχολουμαστε με τριχες (handsfree) Και για να εχω ενα καλο ερωτημα... μηπως απαγορεψανε και τα car kits... τα ενσωματομενα τηλεφωνα ? Εαν αυτα δεν τα απαγορεψανε, βαση ποιου σκεπτικου δεν το κανανε?
Δεν παμε καλα... Παντως εγω κυκλοφορω συνεχως με ενα bluetooth headset και ας ερθουν να με γραψουν οι ασχετοι για handsfree... θα πεσει πολυ γελιο... γιατι το headset μου δεν εχει καλωδιο και το κινητο μπορω να το εχω ακομα και στο πορτ μπαγκαζ και να μιλω
Παντως διαφωνω οτι σου αποσπαν την προσοχη τα handsfree. Την ιδια προσοχη στον δρομο εχω ειτε μιλωντας στον συνοδηγο... ειτε στο handsfree ειτε οδηγωντας μονος μου, και μιλαω εκ πειρας... Απο εκει και περα κατι ψευτο-ερευνες γιαλαντζι... δοξα τον θεο, απο τετοιες μπουχτισαμε.
Αντε να απαγορεψουν και την μουσικη στο αμαξι γιατι και αυτη αποσπα την προσοχη... Ουφ τι αλολο θα δουμε...
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Το πρωι ημουνα στην Εθνικη Οδο, κοιταω αριστερα και τί να δω...μια
γκομενα με μια κουρσαρα, με πατημενα 150, να κοιταζεται στον πλαϊνο
καθρεφτη και να βαζει κραγιον!!!....Και φυσικα, ετσι αφηρημενη, ειχε
αρχισει
να μπαινει στη λουριδα μου!...Τρομαξα τοσο που μού επεσε η ξυριστικη
μηχανη απ' το ενα χερι και το σαντουιτς απο το αλλο, προσπαθησα να
κουμανταρω το τιμονι με τα γονατα, μού φευγει και το κινητο οπως το
κρατουσα με τον ωμο και μιλουσα, πεφτει μεσα στον καφε που ειχα
αναμεσα στα ποδια μου, εγιναν τα πληκτρα του λαπτοπ χαλια........ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ
Μόνο καλό ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ!!!!!!!!!!!
-
είδα κι εγώ το σχετικό ρεπορταζ σε πρωινή εκπομπή του Mega και έπαθα πλάκα...31 ευρώ η κλίση...Ακριβά τα κινητά πλέον, δεν βρίσκεται???
Όχι πως έχουν άδικο, γιατι σίγουρα είσαι πιο προσυλωμένος στη συζήτηση απο την οδήγηση, αλλά το κουφό ήταν που είχε απ' ευθείας σύνδεση με την Σταδίου και έπαιρναν συνέντευξη απο κάποιο βαθμοφόρο αστυνομικό και τον ρώταγε η παρουσιάστρια...'Δηλαδή είναι πιο επικίνδυνο το κινητό απο το να έχεις στο πίσω κάθισμα 2 παιδάκια 3-4 χρονών να τσακώνονται? Αν έχεις συνεπιβάτες που σου μιλούν την ώρα που οδηγάς, δεν σου αποσπούν την προσοχή? αν ακούς δυνατά μουσική, δεν αποσπάτε η προσοχή σου???'
Κόκαλο ο 'βαθμοφόρος' τα ψιλομάσαγε τα λόγια του...δεν έδωσε συγκεκριμένη απάντηση, παρα μονάχα οτι το να ακούς δυνατά μουσική είναι παράβαση...[Λίγο ακόμα και θα μας απαγορεύσουν να οδηγούμε γενικότερα!!!, ή να έχουμε και το πόδι στο γκάζι ]
Το καλυτερότερο όμως ήταν όταν τον ρώτησε η παρουσιάστρια για τις πραγματικά επείγουσες κλίσεις, που ουσιαστικά για να τις απαντήσεις οδηγώντας στην Αθήνα, θα πρέπει να μπείς παράνομα σε λεωφορειόδρομο ή να ανέβεις πεζοδρόμιο κλπ.κλπ...κι εκείνος είπε οτι αν το τηλεφώνημα είναι επείγον θα επαναληφθεί...και μέχρι να επαναληφθεί θα έχει βρεθεί και χώρος να σταθμεύσει ο οδηγός, οπότε να απαντήσει στην κλίση με ασφάλεια...[δεν θυμάμε τα λόγια του ακριβώς,αλλά αυτό ήταν το resume], τρομερή λογική δεν βρίσκεται???
αλήθεια είναι τετράγωνη, στρογγυλή ή μήπως παραλληλόγραμη αυτή η λογική -
Με λίγα λόγια αν απαντήσεις στην κλήση θα φας... κλήση
-
Εαν εχεις απλα το ακουστικο του hands free στο αφτι σου μπορει να σε γραψει με τη 'λογικη' οτι μπορει ανα πασα στιγμη να το χρησιμοποιησεις?
Εαν ναι, τοτε μπορει να σε γραψει εαν απλα κρατας το κινητο στα χερια σου ή ακομη και αν απλα εχεις κινητο μεσα στο αυτοκινητο, διοτι και τοτε μπορει ανα πασα στιγμη να το χρησιμοποιησεις!!!
Και το clue ειναι: εαν μιλας με hands free και σε δει καποιος αστυνομικος, και προλαβεις να κλεισεις το τηλεφωνο μεχρι να ερθει κοντα σου για να σε γραψει, εχει δικαιωμα να σε γραψει??? Μπορεις να ισχυριστεις οτι απλα μονολογουσες, πως θα αποδειξει το αντιθετο???
-
Αν είναι σαν τον τροχονόμο που είδα σήμερα να οδηγά μιλώντας στο κινητό και να κρατά το τιμόνι με το ένα δάκτυλο του αριστερού χεριού γιατί τα άλλα κρατούσαν μια τυρόπιτα (τυρόπιτα ήταν μπουγάτσα δεν είμαι σίγουρος) καλός να ορίσει!!!!!
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Μολις τωρα εβλεπα στο Μega τις ειδησεις και νομισα πως παρακουσα... νομιζα πως ειπανε οτι απαγορευονται ακομα και τα handsfree!!!! Και ετρεξα που λετε σε αυτο το τοπικ για να διαπιστωσω... πως δεν παρακουσα!!!
Ελα Χριστε και Παναγια.... δεν παμε καλα.... Σαν να το εχουμε τραβηξει το θεμα λιγακι... μου θυμιζει λιγο την απαγορευση των παιχνιδιων στους ηλεκτρονικους υπολογιστες.Το παρακολούθησα κι εγώ το συγκεκριμένο ρεπορτάζ χθες το βράδυ... Μέχρι τώρα έχουν γράψει, έλεγε, περισσότερους από 1200 οδηγούς για τη συγκεκριμένη 'παράβαση' (είτε με hands free είτε χωρίς). Και έχουν βάλει τους σπιούνους της 'ομάδας Α' (με οχήματα δίχως διακριτικά αστυνομίας) να παρακολουθούν τους οδηγούς και να ειδοποιούν τα περιπολικά της τροχαίας (πώς? βάζοντας φωνή από μακριά ή με ασύρματη συσκευή αντίστοιχης επικινδυνότητας με κινητό?!). Και εντάξει, 'επικίνδυνο' και το hands free! Τι θα πρέπει να κάνουμε?
Να ξηλωθούμε μερικές δεκάδες ευρουδάκια και να βάλουμε όλοι car kit? Και που ξέρουμε ότι αύριο δεν θα μας πουν ότι κι αυτά είναι επικίνδυνα και άρα απαγορεύεται η χρήση τους? (άραγε είναι πιο επικίνδυνα από τον ασύρματο των περιπολικών, των ταξί, των ασθενοφόρων, κλπ?)...
Να κάνουμε στην άκρη (πού όμως?) όταν χτυπάει το κινητό ακόμα και όταν η κίνηση στην πόλη θυμίζει παρέλαση και όταν οδηγούμε αυτόματο (με το ένα χέρι και το ένα πόδι!)? Ή απλά να μην απαντάμε?...Και μια ερώτηση πρός τους γνώστες αντίστοιχων περιπτώσεων: Τα τριαντα-τόσα ευρώ που είναι το πρόστιμο ακολουθούνται κι από βαθμούς ποινής (στο point system) ή το μέτρο είναι καθαρά εισπρακτικού χαρακτήρα? Γιατί αλλιώς τον 'πονάει' αυτόν που το πρόστιμο θα του στερήσει το μεσημεριανό του γεύμα κι αλλιώς αυτόν που βγάζει τα 10πλάσια μέσα σε μια μέρα και δεν του είναι σε τίποτα να πληρώσει και να το ξανακάνει...
Τελικα δεν εχουμε τιποτα σοβαροτερο να ασχοληθουμε σε αυτη την χωρα και ασχολουμαστε με τριχες (handsfree) Και για να εχω ενα καλο ερωτημα... μηπως απαγορεψανε και τα car kits... τα ενσωματομενα τηλεφωνα ? Εαν αυτα δεν τα απαγορεψανε, βαση ποιου σκεπτικου δεν το κανανε?
Ίσως να τους ξέφυγε... Βέβαια με την ίδια 'λογική' θα έπρεπε ν' απαγορευτεί και η χρήση των ασυρμάτων (CB) από οδηγούς περιπολικών κα όχι μόνο. Ειδικά αυτών που δεν έχουν voice activation (που μεταδίδει όταν αρχίσεις να μιλάς) αλλά χρειάζονται και το ένα σου χέρι για να τους χειρίζεσαι... Λέμε, τώρα...
Δεν παμε καλα... Παντως εγω κυκλοφορω συνεχως με ενα bluetooth headset και ας ερθουν να με γραψουν οι ασχετοι για handsfree... θα πεσει πολυ γελιο... γιατι το headset μου δεν εχει καλωδιο και το κινητο μπορω να το εχω ακομα και στο πορτ μπαγκαζ και να μιλω
Δε νομίζω ότι το καλώδιο είναι το 'πρόβλημα'. ΟΚ, δέχομαι αυτό που έγραψε πιο πάνω κι ο nass - ότι η στραβή με το hands free μπορεί να γίνει αν πάει να σου πέσει από το αυτί, διότι θα σου αποσπάσει (στιγμιαία) την προσοχή για να το πιάσεις. Το ίδιο όμως μπορεί να συμβεί με το bluetooth. Αλλιώς θα ήταν 'νόμιμο' να κρεμάς το κινητό απ' το αυτί σου μ' ένα κορδονάκι (!), να το βάζεις σε voice dial mode και να μιλάς όσο θες! Και βέβαια το ίδιο ισχύει αν σου πέσει το CD ενώ το βάζεις στο στέρεο! Υπερβολή?...
Παντως διαφωνω οτι σου αποσπαν την προσοχη τα handsfree. Την ιδια προσοχη στον δρομο εχω ειτε μιλωντας στον συνοδηγο... ειτε στο handsfree ειτε οδηγωντας μονος μου, και μιλαω εκ πειρας... Απο εκει και περα κατι ψευτο-ερευνες γιαλαντζι... δοξα τον θεο, απο τετοιες μπουχτισαμε.
Αντε να απαγορεψουν και την μουσικη στο αμαξι γιατι και αυτη αποσπα την προσοχη... Ουφ τι αλολο θα δουμε...
Τελικά, τι μέρος της προσοχής του χρειάζεται ένας οδηγός για να απαντήσει σε μια κλίση, μέσω car kit, hands-free, bluetooth headset, ή χωρίς τίποτα απ΄ όλα αυτά?... Τι μέρος της προσοχής του χρειάζεται για να μιλήσει στο συνοδηγό, να βάλει CD στο στέρεο, να αλλάξει σταθμό στο ραδιόφωνο, να φτιάξει τον καθρέφτη ή το κάθισμα λίγο καλύτερα, να κοιτάξει το ταμπλό να δει με πόσα πάει και πόση βενζίνη του απομένει, κλπ... Και τα ποσοστά αυτά είναι τα ίδια ανεξαρτήτως οδηγού και τύπου αυτοκινήτου - π.χ. αυτόματου (ή ημι-αυτόματου) όπως ανέφερα πιο πάνω?... Και είναι η λύση το να παίρνουμε τη χειρότερη πιθανή περίπτωση ως δεδομένη (ο οδηγός που θα του αποσπάσει την προσοχή ακόμα και το 'beep' του SMS) και να θέτουμε 'νόμους' που να βάζουν όλες τις περιπτώσεις στο ίδιο καζάνι - όπως ο πανέξυπνος νόμος για τα ηλεκτρονικά, όπως ορθά αναφέρθηκε πιο πάνω, που μας έκανε ρεζίλι στην Ευρωπαϊκή κοινότητα... Θυμίζει λίγο 'πονάει δόντι, κόψει κεφάλι', κατά την ταπεινή μου άποψη. Δεν θα είχα καμία αντίρρηση να τιμωρηθώ αν με πιάσει κάμερα στην Κηφισίας να κάνω ζικ-ζακ (με ή χωρίς το κινητό στο αυτί, αλλά ας είναι το πρόστιμο λόγω κινητού 10πλάσιο!), ή αν με δει ο τροχαίος να φρενάρω τελευταία στιγμή επειδή έψαχνα τον 88,3 στο ράδιο και δεν πρόσεχα μπροστά μου, ή επειδή φτιάχνοντας τον εσωτερικό καθρέφτη άργησα να δω τους άλλους που είχαν σταματήσει και παραλίγο να καβαλήσω προφυλακτήρα... Αλλά επειδή πήρα τον πελάτη να του πω ότι είμαι κολλημένος στην κίνηση και θ' αργήσω λίγο... Ε, όχι!
Ας χρησιμοποιήσουν λίγο και το μυαλό τους ως προς το ποιος οδηγεί επικίνδυνα κάτω από τις εκάστοτε συνθήκες και ποιος όχι, ας σημειώνουν αυτούς που τους γίνεται παρατήρηση-προειδοποίηση (όπως κάνουν έξω, ώστε να μην υπάρχει δεύτερη φορά δικαιολογία) και ας βάζουν χέρι σ' αυτούς που πραγματικά τους χρειάζεται. Ζητάω δύσκολα, το ξέρω... Κι εδώ είναι (ακόμα) Ελλάδα και όχι Ευρώπη...Όπως είχαν πει οι τροχαίοι στον αδελφό μου ενώ τον είχαν σταματήσει όταν μπήκε σ' ένα στενάκι στο οποίο το απαγορευτικό ήταν... οριζόντιο (πεσμένο στο έδαφος!) 'το κράτος δεν είναι εδώ για να ερευνήσει τις συνθήκες, αλλά για να βεβαιώσει την παράβαση!!!'
Τρέχα γύρευε, μετά!...
-
Απο οσα μεχρι στιγμης ειπαμε,ειδα οτι οι περισσοτεροι κολλησαμε το 'ομιλειν' με το 'πληρωνειν'.
Σχετικα με τα προστιμα ξεχασατε οτι Ιουλιο- Αυγουστο οι πολεις αδειαζουν (?) απο αυτοκινητα,οι παραβατες για παρκαρισμα πανε για μπανιο,αρα υπαρχει δραματικη ελαττωση εσοδων.Τι να κανει λοιπον η εξουσια ?
Τον Οκτωβρη το κυνηγητο θα εχει ξεθυμανει,να μου το θυμαστε.Αλλα,αν η αστυνομια αντι να ριχνει κλησεις εριχνε μεσω των ΜΜΕ το σλογκαν 'ΜΗ ΜΙΛΑΤΕ ΣΤΟ ΦΟΡΗΤΟ,ΙΣΩΣ ΓΙΝΕΤΕ ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ' Ποσοι θα υπακουαν και ποσοι θα το γραφαν εκει οπου εχουν γραψει τοσα και τοσα αλλα ?
Συμπερασμα ?Η εξουσια να βρει αλλη αγελαδα για αρμεγμα και οι οδηγοι να κανουν τον κωφαλαλο.
Και οι δυο λυσεις ανεφαρμοστες στην Ελλαδα. -
Πολλοί βλέπω ότι κολάνε σε μία λανθασμένη γενίκευση, δηλαδή γιατί η χρήση του κινητού είναι ποινικό αδίκημα και όχι η χρήση του ραδιοφώνου ή το φάγωμα τυρόπιττας .
Ποιος σας είπε ότι και τα τελευταία δεν είναι ποινικά κολάσιμα; Αν αντιληφθεί η τροχαία ότι οδηγείτε απρόσεκτα μπορεί κάλιστα να σας κοπανήσει και μάλιστα μιλάμε για πλημέλημα που πάει δικαστήριο.
Είπαμε, ο νομοθέτης δεν είναι ούτε χαζός ούτε απρόσεκτος, το πρόβλημα είναι η εφαρμογή του νόμου!
Όσο για τα κινητά επαναλαμβάνω: Καλά κάνουν και τα κυνηγούν. Ελπίζω να συνεχίσουν και τις επόμενες εβδομάδες και όχι μόνο για όσο τους παίρνουν οι κάμερες του Star ! -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ομοίως και για την αναγνώριση κλήσης: ξαφνικά πρέπει να πάρεις το βλέμμα σου από το δρόμο για να δεις την οθόνη του κινητού (εκτός και αν έχεις τόση αυτοπειθαρχία που με τίποτα να μην το κάνεις αυτό όταν οδηγείς...)Έχω τρακάρει εξαιτίας ακριβώς της αναγνώρισης κλήσης με μπροστινό μου, ευτυχώς χωρίς ζημιές, όταν χτύπησε το τηλέφωνο και παρά το ότι χρησιμοποιώ συνεχώς hands free...
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Πολλοί βλέπω ότι κολάνε σε μία λανθασμένη γενίκευση, δηλαδή γιατί η χρήση του κινητού είναι ποινικό αδίκημα και όχι η χρήση του ραδιοφώνου ή το φάγωμα τυρόπιττας .
Ποιος σας είπε ότι και τα τελευταία δεν είναι ποινικά κολάσιμα; Αν αντιληφθεί η τροχαία ότι οδηγείτε απρόσεκτα μπορεί κάλιστα να σας κοπανήσει και μάλιστα μιλάμε για πλημέλημα που πάει δικαστήριο.Είπαμε, ο νομοθέτης δεν είναι ούτε χαζός ούτε απρόσεκτος, το πρόβλημα είναι η εφαρμογή του νόμου!
Το πρόβλημα είναι, Πέτρο, ότι ΚΑΙ η τροχαία ΚΑΙ οι νομοθέτες φαίνεται να εστιάζουν ΜΟΝΙΜΩΣ όχι στην επικίνδυνη οδική συμπεριφορά αλλά στα ποινικά αδικήματα που θα αποφέρουν το (σίγουρο κι εύκολο) έσοδο.
Τώρα το θυμήθηκαν αυτό για τα κινητά, που η πόλη είναι άδεια και που αυτοί που έχουν μείνει τρέχουν σα παλαβοί?! Ε, συγνώμη, αλλά δεν είμαι και τόσο αισιόδοξος για τα κίνητρά τους. Πόσο μάλλον όταν θα μπορούσαν να στηθούν σε μερικά φανάρια και να παίρνουν την άδεια και τις πινακίδες απ΄ όσους περνούν με κόκκινο (ΠΟΛΥ πιο επικίνδυνο και συχνό ΕΓΚΛΗΜΑ από την οδήγηση με hands free) αντί να παίρνουν τα χρήματα από το πορτοφόλι του καθενός που πιάνεται στη 'φάκα' του κινητού.
Προχθές ο μπροστινός μου έπεσε μπροστά στα μάτια μου επάνω σε νεαρό με αγωνιστικό ποδήλατο - ο οποίος επέλεξε να σταματήσει (ως όφειλε) στο πορτοκαλί - προφανώς αισιοδοξώντας να περάσει μαζί με το νεαρό 'στο τσακ' (ή με 'ροζ')... Ο νεαρός είχε άγιο και τη γλίτωσε, το ποδήλατό του όχι. Και η τροχαία που ήταν? Ίσως έψαχνε για κινητά... Είναι μετά να μην εξοργίζεσαι με την 'τακτική' τους?
Νίκος
-
Έχω αρχίσει να χαζεύω επικίνδυνα με την ελληνική νομοθεσία... Δηλαδή επιτρέπεται η ανοιχτή ακρόαση και απαγορεύεται το hands-free; Υπάρχει κάποιος εδώ μέσα που να μπορεί να μου εξηγήσει το λόγο; Το hands-free έχει αυτόματη απάντηση, όπως και η ανοιχτή ακρόαση, οπότε δεν χρειάζεται καν να πατήσεις το κουμπάκι. Ως γνωστόν, τα κινητά κλείνουν και από τις δύο μεριές, δηλαδή ακόμα και αν ο καλούμενος τερματίσει την κλήση, κλείνει και το άλλο, οπότε ούτε εκεί δεν χρειάζεται να πατήσεις κουμπί. Μέχρι εδώ λοιπόν, έχουμε απαντήσει, συνομιλήσει και τερματίσει την κλήση, χωρίς να πάρουμε ούτε μάτια, ούτε χέρια από δρόμο/τιμόνι. Τώρα, αν θέλουμε να καλέσουμε εμείς, το κιτ ανοιχτής ακρόασης δεν μας γλιτώνει, γιατί πάλι πρέπει να πληκτρολογήσουμε. Βοηθήστε με σας παρακαλώ, γιατί νοιώθω ηλίθιος μπροστά στις μεγαλοφυίες των νομοθετών μας...
Επίσης, θα ήθελα να εισηγηθώ ένα μέτρο ακόμα, ώστε να είναι πιο ασφαλείς οι δρόμοι μας. Όπως υπάρχουν τα φωτογραφικά ραντάρ ταχύτητας, έτσι πρέπει να υπάρξουν και ραντάρ ανίχνευσης κίνησης, ώστε όποτε κάποιος ασυνείδητος οδηγός στρίψει το βλέμμα του περισσότερο από 15 μοίρες αριστέρα ή δεξιά (για τον οποιονδήποτε λόγο), να τον φωτογραφίζουν και να του δίνουν κλήσεις. Και φυσικά, αν τολμήσει να υποπέσει στο έγκλημα να κοιτάξει εντελώς πίσω, προτείνω επιτόπου τουφεκισμό, για παραδειγματισμό των υπολοίπων.
Τέλος, επικροτώ τις απόψεις σας για φιλάκιση (δεν είναι ορθογραφικό λάθος αυτό... ) των ωραίων γυναικών με μίνι/κολλητά/ντεκολτέ κτλ. Και μάλιστα, για να βελτιωθεί λίγο η μέθοδος, να τις συγκεντρώνουν όλες σε συγκεκριμένα κτίρια, από όπου θα μπορούμε να πηγαίνουμε και να τις 'ελευθερώνουμε' πληρώνοντας το κατάλληλο αντίτιμο στην Τροχαία, που τόσο ευσυνείδητα και πάντα ανιδιοτελώς μας προστατεύει στους δρόμους!
-
δεν θυμάμε καλά, αλλά νομίζω στην πρωινή ζώνη του ΕΝ ΛΕΥΚΩ πριν 2-3 μήνες οπου ήταν φιλοξενούμενος ο Νίκος Τσάδαρης, είχε πεί οτι έχουν γίνει τεστ/μελέτες που αποδεικνύουν οτι το να οδηγούμε και να μιλάμε ταυτόχρονα στο κινητό είναι το ίδιο επικίνδυνο με το να οδηγούμε ύπο την επήρεια αλκοόλ. νομίζω οτι αυτό τα λέει όλα...δεν είναι μόνο οι κινήσεις που θα κάνεις, για να απαντήσεις σε μία κλίση, ή να καλέσεις κάποιον, είναι οτι την ώρα που συνομιλούμε ουσιαστικά 'φανταζόμαστε' τον συνομιλήτή μας, του δίνουμε σάρκα και οστά και 'ζούμε' τη συζήτηση σαν να τον είχαμε απέναντι μας...ενώ λογικά θα έπρεπε να είμασταν προσυλωμένοι σε αυτό που κάνουμε τη συγκεκριμένη στιγμή, την οδήγηση...ποσο μάλλον όταν έχουμε κάποιο διαπληκτισμό τηλεφωνικώς....
βέβαια το γεγονός ότι το θυμήθηκαν τέτοια περίοδο, μου φέρνει στο νού ένα e-mail που είχα δεχτεί περσυ όπου βαθμοφόρος αστυνομικός ενημέρωνε τους κατώτερους του οτι είχαν ένα συγκεκριμένο στόχο να πιάσουν μέχρι το τέλος του χρόνου, ο οποίος ήταν ακόμα μακρυά...συγκεκριμένα ανέφερε και σε τι περιπτώσεις θα έπρεπε να επικεντρώσουν την προσοχή τους...'ζώνες', 'κράνη', παραβίαση φωτεινού σηματοδότη -
Να δω τι θα κάνει τώρα ο Σ.Χ., φανατικός οπαδός του 'οδηγείν και ομιλείν στο κινητό'
-
Ο χρήστης kamil έγραψε:
δεν θυμάμε καλά, αλλά νομίζω στην πρωινή ζώνη του ΕΝ ΛΕΥΚΩ πριν 2-3 μήνες οπου ήταν φιλοξενούμενος ο Νίκος Τσάδαρης, είχε πεί οτι έχουν γίνει τεστ/μελέτες που αποδεικνύουν οτι το να οδηγούμε και να μιλάμε ταυτόχρονα στο κινητό είναι το ίδιο επικίνδυνο με το να οδηγούμε ύπο την επήρεια αλκοόλ. νομίζω οτι αυτό τα λέει όλα...δεν είναι μόνο οι κινήσεις που θα κάνεις, για να απαντήσεις σε μία κλίση, ή να καλέσεις κάποιον, είναι οτι την ώρα που συνομιλούμε ουσιαστικά 'φανταζόμαστε' τον συνομιλήτή μας, του δίνουμε σάρκα και οστά και 'ζούμε' τη συζήτηση σαν να τον είχαμε απέναντι μας...ενώ λογικά θα έπρεπε να είμασταν προσυλωμένοι σε αυτό που κάνουμε τη συγκεκριμένη στιγμή, την οδήγηση...ποσο μάλλον όταν έχουμε κάποιο διαπληκτισμό τηλεφωνικώς....Χμμμ... τα ίδια ισχύουν όταν είμαστε ερωτευμένοι, αγχωμένοι με τη δουλειά μας ή με ελαφρύ πυρετό. Άρα δεν θα πρέπει να οδηγούμε υπό τέτοιες συνθήκες. Γιατί όχι να μην οδηγούμε υπό οποιεσδήποτε συνθήκες δεν θα εγκρίνει κάποιος ηλεκτρονικός 'Μεγάλος Αδελφός' τοποθετημένος στα ωραία μας αυτοκινούμενα φέρετρα; Μη το γελάτε, ήδη γίνονται μελέτες για τέτοια μαραφέτια, που θα σταματούν και το αυτοκίνητο στην άκρη του δρόμου αυτόματα, αν δεν 'θεωρούν' τον οδηγό ικανό να συνεχίσει.
Πότε θα καταλάβουμε ότι υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο πνεύμα και το γράμμα του Νόμου;
βέβαια το γεγονός ότι το θυμήθηκαν τέτοια περίοδο, μου φέρνει στο νού
ένα e-mail που είχα δεχτεί περσυ όπου βαθμοφόρος αστυνομικός ενημέρωνε τους κατώτερους του οτι είχαν ένα συγκεκριμένο στόχο να πιάσουν μέχρι το τέλος του χρόνου, ο οποίος ήταν ακόμα μακρυά...συγκεκριμένα ανέφερε και σε τι περιπτώσεις θα έπρεπε να επικεντρώσουν την προσοχή τους...'ζώνες', 'κράνη', παραβίαση φωτεινού σηματοδότηΑ μπράβο! Τώρα χτύπησες το καρφί στο κεφάλι που θα έλεγε και ο Γαβρηλάκος.
-
Ο χρήστης Vasilios έγραψε:
δεν θυμάμε καλά, αλλά νομίζω στην πρωινή ζώνη του ΕΝ ΛΕΥΚΩ πριν 2-3 μήνες οπου ήταν φιλοξενούμενος ο Νίκος Τσάδαρης, είχε πεί οτι έχουν γίνει τεστ/μελέτες που αποδεικνύουν οτι το να οδηγούμε και να μιλάμε ταυτόχρονα στο κινητό είναι το ίδιο επικίνδυνο με το να οδηγούμε ύπο την επήρεια αλκοόλ. νομίζω οτι αυτό τα λέει όλα...δεν είναι μόνο οι κινήσεις που θα κάνεις, για να απαντήσεις σε μία κλίση, ή να καλέσεις κάποιον, είναι οτι την ώρα που συνομιλούμε ουσιαστικά 'φανταζόμαστε' τον συνομιλήτή μας, του δίνουμε σάρκα και οστά και 'ζούμε' τη συζήτηση σαν να τον είχαμε απέναντι μας...ενώ λογικά θα έπρεπε να είμασταν προσυλωμένοι σε αυτό που κάνουμε τη συγκεκριμένη στιγμή, την οδήγηση...ποσο μάλλον όταν έχουμε κάποιο διαπληκτισμό τηλεφωνικώς....
Χμμμ... τα ίδια ισχύουν όταν είμαστε ερωτευμένοι, αγχωμένοι με τη δουλειά μας ή με ελαφρύ πυρετό. Άρα δεν θα πρέπει να οδηγούμε υπό τέτοιες συνθήκες.
Φαντάζεστε εκτός από αλκοτέστ και ναρκωτέστ ν' αρχίσουν να μας βάζουν και ...θερμόμετρο, μήπως κι οδηγούμε με πυρετό?!!! Και με λίγη πρόοδο της τεχνολογίας να βγουν και 'ερωτόμετρα' και 'αγχόμετρα'...
Δεν είχα πετύχει την εκπομπή που έγραψε η Ρένα, αλλά πιθανότερο μου φαίνεται ο Ν.Τ. ν' αναφερόταν στα κινητά ως έχουν, κι όχι στα hands free ή τα car-kit που αν σε πάρουν κι απαντήσεις (με την ίδια προσπάθεια που κάνεις ν' ανάψεις το ράδιο, στη χειρότερη) στην ουσία είναι σα να μιλάς με κάποιον από τους επιβάτες του αυτοκινήτου. Καμιά φορά, μάλιστα, είναι πιο επικίνδυνο να μιλάς σε κάποιον που βρίσκεται στο πίσω κάθισμα, αν κοιτάς που και που την έκφρασή του στον εσωτερικό καθρέφτη, παρά στο κινητό. Στην τελική, πάντως, ο βαθμός επικινδυνότητας εξαρτάται από το σε τι δίνει πρώτη προτεραιότητα ο οδηγός - την οδήγηση ή την (οποιαδήποτε) συζήτηση. Για την ανάγνωση και συγγραφή SMS, την αναγνώριση κλίσης, πλοήγηση στο menu του κινητού εν κινήσει, κλπ... καμία αντίρηση - ας είναι και δημόσιος λιθοβολισμός η ποινή!
Πάντως νομίζω δεν έχουμε δει τίποτα ακόμα... Ζούμε (όπως γράφει συχνά και ο Κ.Κ.) τα τελευταία 'αθώα' χρόνια της αυτοκίνησης. Σε λίγο, όρια ταχύτητας, πιθανές κατευθύνσεις, πρόστιμα κλπ θα μεταδίδονται από τους δρόμους κατευθείαν στα οχήματά μας (το 'αυτοκινούμενα φέρετρα' όντως ταιριάζει καλύτερα εδώ!)...
-
[list:3m4bo2uu]Μετα απο τοσα ποστ, δεν μπορω να καταλαβω ενα πραγμα [/list:u:3m4bo2uu][list:3m4bo2uu]Το προβλημα ειναι εαν η νομοθεσια η συγκεκριμενη για τα κινητα εγινε για φοροεισπραεικτο λογο(που εγινε ) η οτι τελικα το να μιλας και να οδηγας ειναι επικυνδινο?Γιατι αφηνουμε την ουσια και διυλιζουμε τον κωνοπα?Ντορος να γινεται?Ασχετα με τον νομο, πρεπει να εχουμε τον μπαμπουλα πανω απ το κεφαλι για να καταλαβουμε την επικυνδινοτητα των κινητων,τη μη χρηση ζωνης κλπ κλπ?[/list:u:3m4bo2uu][list:3m4bo2uu]Δηλ θα φτασουμε να μη φοραμε ζωνη γιατι........οι κλησεις εχουν φοροεισπρακτικγη πολιτιικη? Φωναζουμε ολοι γιατι δεν εφαρμοζονται οι νομοι αλλα μολις εφαρμοστουν η την κανουμε πλαγιως η διαμαρτυρομαστε για τον λογο που εφαμοζονται η ΔΕΝ εφαρμοζοταν?[/list:u:3m4bo2uu][list:3m4bo2uu]ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΓΡΑΦΟΥΝ.[/list:u:3m4bo2uu][list:3m4bo2uu]ΚΑΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΛΗΘΟΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΔΕΝ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ ΣΕ ΚΑΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΣΧΕΤΟ ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗΣ [/list:u:3m4bo2uu]
"Κινητές" κλήσεις