-
Αγορασα πριν 2 εβδομαδες ενα ολοκαινουργιο Υαρις 1300.Η ερωτηση μου ειναι σχετική με τον υπολογιστή ταξιδιου που διαθέτει.Οσοι εχουν το ιδιο αυτοκινητο(τουλαχιστον τα τελευται μοντελα)ξερουν πως υπαρχει η δυνατότητα υπολογισμου της εναπομείνασας αποστασης σε σχέση με το υπάρχον καυσιμο.Αυτό στο δείχνει η λειτουργία Range.
Eτσι και σε εμένα. Το σύστημα μου έδειχνε ποσα χιλ. μου απομένουν μεχρι να αδειάσει το ντεποζιτο και μολις εβλεπα πως μου απέμεναν μερικά ακόμα χιλ.(αναβόσβηνε και το φωτάκι της ρεζέρβας)εγώ γέμιζα και ο υπολογιστής μου εδειχνε ποσα χιλ. μου απομένουν μετά το νέο γεμισμα.(πχ 580 χιλ).
Της προάλλες όμως που δεν γεμισα οταν αδειασε το ρεζερβουάρ (γέμισα στα μισα΄) ο υπολογίστής δεν μου έδειχνε τα χιλ που άπέμεναν μέτά το νέο γέμισμα αλλά συνέχισε να μου δείχνε τα χιλ. που μου έμεναν απο πριν.Τωρα έχει μηδενίσει )δείχνει 0 χιλιομετρα αλλά εγώ φυσικά εχω πολύ βενζίνη στο ρεζερβουαρ μου ακομα.Μήπως ξέρει κάπιος τι συμβαίνει;
Μήπως δεν κανω κατι εγώ;Το βιβλίο του Υαρις λέει πως ο υπολογιστής σου δείχνει ποσα χιλ σου απομένουν και μέτά καθε γέμισμα επαναπροσδιορίζει τους υπολογισμούς του.
Μήπως πρέπει να το αφήνω να αδειάζει εντελως;.Υποψιν ότι όταν γεμιζα μετά απο σχεδόν πλήρες αδειασμα ο υπολογιστης δεν είχε προβλημα.Σημειώστε επισης πως ο υπολογιστής ταξιδιου δεν έχει κανένα άλλο προβλημα στις υπολοιπες λειτουργίες του. -
Αγορασα πριν 2 εβδομαδες ενα ολοκαινουργιο Υαρις 1300.Η ερωτηση μου ειναι σχετική με τον υπολογιστή ταξιδιου που διαθέτει.Οσοι εχουν το ιδιο αυτοκινητο(τουλαχιστον τα τελευται μοντελα)ξερουν πως υπαρχει η δυνατότητα υπολογισμου της εναπομείνασας αποστασης σε σχέση με το υπάρχον καυσιμο.Αυτό στο δείχνει η λειτουργία Range.
Eτσι και σε εμένα. Το σύστημα μου έδειχνε ποσα χιλ. μου απομένουν μεχρι να αδειάσει το ντεποζιτο και μολις εβλεπα πως μου απέμεναν μερικά ακόμα χιλ.(αναβόσβηνε και το φωτάκι της ρεζέρβας)εγώ γέμιζα και ο υπολογιστής μου εδειχνε ποσα χιλ. μου απομένουν μετά το νέο γεμισμα.(πχ 580 χιλ).
Της προάλλες όμως που δεν γεμισα οταν αδειασε το ρεζερβουάρ (γέμισα στα μισα΄) ο υπολογίστής δεν μου έδειχνε τα χιλ που άπέμεναν μέτά το νέο γέμισμα αλλά συνέχισε να μου δείχνε τα χιλ. που μου έμεναν απο πριν.Τωρα έχει μηδενίσει )δείχνει 0 χιλιομετρα αλλά εγώ φυσικά εχω πολύ βενζίνη στο ρεζερβουαρ μου ακομα.Μήπως ξέρει κάπιος τι συμβαίνει;
Μήπως δεν κανω κατι εγώ;Το βιβλίο του Υαρις λέει πως ο υπολογιστής σου δείχνει ποσα χιλ σου απομένουν και μέτά καθε γέμισμα επαναπροσδιορίζει τους υπολογισμούς του.
Μήπως πρέπει να το αφήνω να αδειάζει εντελως;.Υποψιν ότι όταν γεμιζα μετά απο σχεδόν πλήρες αδειασμα ο υπολογιστης δεν είχε προβλημα.Σημειώστε επισης πως ο υπολογιστής ταξιδιου δεν έχει κανένα άλλο προβλημα στις υπολοιπες λειτουργίες του. -
Καλορίζικο και καλοτάξιδο φίλε dekanea το yaris. Το πιο πιθανό είναι ότι δεν έκανες reset τον υπολογιτή ταξιδίου. Υπολογιστής είναι οπότε 1 reset το χρειάζεται που και που.
-
Κατ'αρχην δε πρεπει να αφηνεις ποτε να αδειαζει το ρεζερβουαρ απο βενζινη διοτι πιθανον καπιοα φορα να αντιμετωπισεις προβλημα στο καταλυτη (το γραφει και το εγχειριδιο πιστευω...)
Για το μετρητη σιγουρα κατι δε παει καλα αφου λογικα με το που αναπληρωνεις βενζινη θα επρεπε να επαναπροσδιορισθει η νεα αυτονομια του οχηματος.Φιλικα
-
Για κάποιο λόγο ο υπολογιστής δεν 'κατάλαβε' ότι μπήκε και άλλη βενζίνη.
Ρώτα σε ένα συνεργείο toyota να σου πουν. Αν υπάρχουν παρόμοιες περιπτώσεις, αυτοί θα ξέρουν. Αν όχι, τότε ίσως υπάρχει κάποιο πρόβλημα με κάποιον αισθητήρα.
Το είχα πάθει στο R19 μόνο μια φορά που συμπλήρωσα 10 λίτρα βενζίνη, δεν μου τα έδειξε ο υπολογιστής (ψηφιακή ένδειξη για τα λίτρα).
-
Μου έχει τύχει και εμένα μια φορά σε Mitsubishi Space star. μέσα στο ντεποζιτο (τουλάχιστον σε εμένα) έχει ένα φλοτέρ σαν το καζανάκι του σπιτιού, αυτό για κάποιο λόγο δεν σηκώθηκε. Κάνε ένα φουλάρισμα και ελπίζω ότι θα στρώσει. Επίσης όταν βάζεις βενζίνη να έχεις βγαλμένο το κλειδί από την μηχανή.
-
Πριν δύο περίπου εβδομάδες παρέλαβα κι εγώ το δικό μου Yaris 1.3. Μετά το δεύτερο γέμισμα του ρεζερβουάρ ο υπολογιστής ταξιδίου παρουσίασε το ίδιο «σύμπτωμα». Προέβηκα στις εξής ενέργειες: Πρώτα έλεγξα την τάπα του ρεζερβουάρ. Παρατήρησα ότι ήταν μεν κλειστή αλλά όχι μέχρι τέρμα. Την περιέστρεψα ελαφρώς μέχρι να ακούσω ένα «κλικ». Κατόπιν, έχοντας στην οθόνη του υπολογιστή ταξιδίου την ένδειξη της αυτονομίας καυσίμου, κράτησα πατημένο το κουμπί «TRIP» μέχρι να ακούσω το χαρακτηριστικό ήχο. Δεν ξέρω ποια από τις δυο ενέργειες ήταν η καθοριστική, αλλά αμέσως μετά το μενού «RΑΝGE» ξεκόλλησε από τα 0 km και πλέον δείχνει την πραγματική αυτονομία καυσίμου. Ελπίζω να σου φανούν χρήσιμες οι πληροφορίες που σου έδωσα.
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Επίσης όταν βάζεις βενζίνη να έχεις βγαλμένο το κλειδί από την μηχανή.γιατί άραγες
-
Τυχαίνει να είμαι ιδιοκτήτης ενός Yaris 1.0 πρώτης γενιάς. Όταν το παρέλαβα δεν λειτουργούσε σωστά το ρολόι και μου αντικατέστησαν τον υπολογιστή έπειτα και από σχετική ανάκληση που πραγματοποιήθηκε. Ακόμα και μετά από αυτό δεν μετράει συνολική κατανάλωση (μηδενίζει κάθε φορά που σβήνω τη μηχανή, αλλά αυτό μπορεί να είναι και φυσιολογικό διότι πρόκειται για την έκδοση Base).
Υπάρχει κάποιος άλλος από εσάς με την έκδοση Base να το επιβεβαιώσει;
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι υπάρχει περίπτωση να υπάρχει πρόβλημα και αν απευθυνθείς στην αντιπροσωπεία να στο λύσουν. Εγώ όταν είχα πάει ήταν πολύ εξυπηρετικοί (αυτό είναι ένα από τα θετικά των Toyota. Δεν τους βάζει γκάζια η εταιρία και είναι θετικοί στο να λύσουν το πρόβλημά σου. Εννοώ ότι δεν είναι τσιγγούνα η εταιρία).
-
Γιατι δεν κανεις μια ερωτηση στα παιδια απο το Hellas Yaris club??? http://www.yarisclub.gr
Ειμαι σιγουρος πως θα σου λυσουν καθε σου απορια!!!
-
εγω εχω το 'παλιο' μοντελο που απλως σου γραφει λιτρα/100χλμ. - χλμ./λιτρο και μ.ο. της ταχυτητας. Οταν θελω να μηδενισω κραταω το trip πατημένο και ακουγεται ενα μπιπ.
δυστυχως δεν μπορω να σε βοηθησω αλλα ψαξε μηπως χρειαζεται να μηδενιζεις κατι οταν θα βαζεις βενζινη.Το yarisclub θα κανει μια εκδρομουλα την κυριακή 7/9/2003
οσοι ενδιαφερονται για την εκδρομη ή και γενικα περι yarisclub (βλεπε υπογραφή). -
Σας ευχαριστώ όλους για τις δημοσιεύσεις σας.Τελικά ο βενζινάς δεν μου είχε κλείσει σωστά την ταπα (δεν είχε κανει 'κρακ' ) με αποτέλεσμα να μήν το καταλάβει ο αισθητήρας.Το έκανα μόνος μου και όλα δουλεύουν 'ρολόι'.
Και παλι ευχαριστώ για τη βοήθεια! -
θα παρω την πρωτοβουλια για να μην ανοιγουμε συνεχως καινουρια τοπικ να χρησιμοποιουμε το Τόπο στα Yaris!! για να συζηταμε-ρωτάμε γενικα για οτι αφορα τα yaris.
ΕΡΩΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΜΟΥ ΥΑRIS 1.3