-
Καλησπέρα σε όλους.
Έχω το εξής πρόβλημα. Έχω παρκάρει κανονικά, σε δημόσιο μέρος, όχι ιδιωτικό πάρκινγκ. Ένας ανεκδιήγητος τύπος έχει παρκάρει τόσο δίπλα μου, σε σημείο που δεν μπορώ ν'ανοίξω την πόρτα για να μπω στ'αμάξι. Είναι κάτι στο οποίο μπορεί να βοηθήσει η τροχαία; Υφίσταται ως παράβαση ή τσάμπα θα τους καλέσω;
Ευχαριστώ
-
Καλησπέρα σε όλους.
Έχω το εξής πρόβλημα. Έχω παρκάρει κανονικά, σε δημόσιο μέρος, όχι ιδιωτικό πάρκινγκ. Ένας ανεκδιήγητος τύπος έχει παρκάρει τόσο δίπλα μου, σε σημείο που δεν μπορώ ν'ανοίξω την πόρτα για να μπω στ'αμάξι. Είναι κάτι στο οποίο μπορεί να βοηθήσει η τροχαία; Υφίσταται ως παράβαση ή τσάμπα θα τους καλέσω;
Ευχαριστώ
-
Καλησπέρα σε όλους.
Ευχαριστώ
Η τροχαία δυστυχώς πέρα από το να κόψει κλήση δεν κάνει τίποτα άλλο. Όταν είχαν κλείσει το πάρκινγκ μου και είχα καλέσει τροχαία ζητώντας γερανό, μου είπαν ότι έρχονται μία φορά κόβουν κλήση, μετά περιμένεις τρεις ώρες, τους καλείς ξανά και έρχονται και κόβουν νέα κλήση, στη συνέχεια περνάνε άλλες τρεις ώρες όπου τους καλείς και έρχονται για νέα κλήση και ύστερα από ακόμα ένα τρίωρο τότε έρχεται γερανός και το σηκώνει.
-
Δε συμφωνώ με το να καλούμε τροχαία για ψύλλου πήδημα. Άσε που δεν ξέρεις ο άλλος τι λόγο είχε και πάρκαρε έτσι. Μπορεί να μην το πρόσεξε, μπορεί να βιαζόταν, ή όπως όλοι μας, μπορεί να είχε τις σκοτούρες του. Όλοι μας έχουμε εμποδίσει κάποιους, όλοι μας έχουμε κάνει γκάφες στον δρόμο. Φαντάσου να φώναζαν τροχαία όλοι την τροχαία. Στο τέλος θα είχαμε βγάλει ο ένας τα μάτια του άλλου και η τροχαία θα γελούσε εις βάρος μας.
-
έχεις δίκιο, τους ghostbusters να καλούμε...
-
Χέστηκα κι εγώ για ποιο λόγο πάρκαρε έτσι ο άλλος. Εμένα με ρώτησε κανείς αν είχα σοβαρό λόγο να πάω εκεί και να παρκάρω ΣΩΣΤΑ? Δηλαδή όποιος έχει λόγο ζωής και θανάτου έχει προτεραιότητα σε όλα? Δεν το νομίζω.
Επί του θέματος. Έχεις χρόνο και πιστεύεις ότι αξίζει να ασχοληθείς? Κυνήγησε το. Πάρε τροχαία κλπ κλπ.
Να μάθει ο κύριος ότι ο δρόμος είναι δημόσιος δεν είναι αυλή του και να είναι πιο προσεκτικός την επόμενη φορά. Θα ακούσεις βέβαια βρισιές και κατάρες και μπινελίκια αλλά εντάξει, είναι στο πρόγραμμα κι αυτά.
-
Δε συμφωνώ με το να καλούμε τροχαία για ψύλλου πήδημα. Άσε που δεν ξέρεις ο άλλος τι λόγο είχε και πάρκαρε έτσι. Μπορεί να μην το πρόσεξε, μπορεί να βιαζόταν, ή όπως όλοι μας, μπορεί να είχε τις σκοτούρες του. Όλοι μας έχουμε εμποδίσει κάποιους, όλοι μας έχουμε κάνει γκάφες στον δρόμο. Φαντάσου να φώναζαν τροχαία όλοι την τροχαία. Στο τέλος θα είχαμε βγάλει ο ένας τα μάτια του άλλου και η τροχαία θα γελούσε εις βάρος μας.
Υπάρχουμε και κάποιοι που πάνω από 20 χρόνια ως οδηγοί, δεν έχουμε παρκάρει παράνομα και επιπρόσθετα σκεφτόμαστε όταν παρκάρουμε, πέραν της νομιμότητας, να μην εμποδίζουμε ακόμα και περάσματα αυτοκινήτων που δεν βρίσκονται εκεί, όχι μόνο αυτά που βρίσκονται ήδη εκεί.
Μόνο τα «γίδια» βρίσκουν δικαιολογίες για να προξενούν προβλήματα στους άλλους. Λες και όλοι δεν έχουμε τα προβλήματα και τις σκοτούρες και τις βιασύνες μας.
Είναι θέμα επιλογής να είναι κανείς ελληνάρας με όλο το χαρακτηρισμό της έννοιας.
Ανωτέρα βία υπάρχει ΜΟΝΟ σε περίπτωση βλάβης που ακινητοποιεί το αυτοκίνητο.
-
Εγώ συμφωνώ και παρασυμφωνώ. Και το κάνω όποτε μπορώ (όποτε δηλαδή κάποιο δίποδο γίδι μου κλείσει το -δηλωμένο κανονικότατα- γκαράζ). Δύο-τρεις φορές έχω καλέσει και δεύτερη φορά για να γράψει διπλή κλίση. Διότι το εν λόγω γίδι (που έχει σκοτούρες και νταλκάδες!) προφανώς δεν ξέρει την δική μου αγωνία να θέλω να πάω το παιδί σε γιατρό ή νοσοκομείο και να μην μπορώ γιατί με έχει κλείσει (τρέχα μέσα στην βροχή μεγάλε με το παιδί αγκαλιά να βρεις ταξί...). Ούτε εσύ έχεις περάσει τέτοιο λούκι προφανώς γι αυτό και είσαι ελαστικός. Επέτρεψέ μας εμάς να μην είμαστε...
-
Θα μπορουσε να βαζει το τηλεφωνο το κινητο του πανω στο παμπριζ του αν κλεισει καποιον και ειναι σε τρομερη αναγκη. Αλλιως οπως εγραψαν αν τυχει του αλλου ανθρωπου κατι ξαφνικο. Αρα παντα τροχαια εκτος αν αφησει το τηλεφωνο του
Αληθεια μαλλον εννοειτε οτι παιρνετε αμεσο δραση δηαδη το νουμερο 100
-
Χθεσινοβραδυνη περίπτωση
Αυτοκίνητο σε δημοσια θεση σταθμευσης ΑμεΑ, χωρις την γνωστη μπλε κάρτα (Ευρωπαικη καρτα σταθμευσης ΑμεΑ) εχει στον υαλοκαθαριστήρα χαρτάκι που γραφει 'ΕΙΜΑΙ ΣΤΟΥ ΧΧΧΧΧΧΧ' (ΧΧΧΧΧΧΧ παρακειμενο κατάστημα) ...
Δηλαδη πως το σκέφτηκε;;; Θα φτάσει ο ΑμεΑ με το αυτοκινητό, θα σταματήσει στην μέση κλείνοντας τον δρόμο, θα ανεβει στο αμαξιδιο του θα διαβάσει το χαρτάκι, θα παει στο παρακείμενο κατάστημα να τον ειδοποιήσει να το παρει και αφου ξαναεπιβιβαστει στο αυτοκινητό του θα σταθμευσει ο ΑμεΑ στην θέση που εχει προνοήσει η πολιτεια για να τον διευκολύνει ;;; ΗΗΗΗΗ σε περίπτωση που έρθει η τροχαία να τον ειδοποιησει να το παρει και να γλυτώσει το γράψιμο;;;;
Θα έβαζα στοιχημα οτι το χαρτάκι είναι για την τροχαια....
-
Υπάρχουμε και κάποιοι που πάνω από 20 χρόνια ως οδηγοί, δεν έχουμε παρκάρει παράνομα και επιπρόσθετα σκεφτόμαστε όταν παρκάρουμε, πέραν της νομιμότητας, να μην εμποδίζουμε ακόμα και περάσματα αυτοκινήτων που δεν βρίσκονται εκεί, όχι μόνο αυτά που βρίσκονται ήδη εκεί.
Μόνο τα «γίδια» βρίσκουν δικαιολογίες για να προξενούν προβλήματα στους άλλους. Λες και όλοι δεν έχουμε τα προβλήματα και τις σκοτούρες και τις βιασύνες μας.
Είναι θέμα επιλογής να είναι κανείς ελληνάρας με όλο το χαρακτηρισμό της έννοιας.
Ανωτέρα βία υπάρχει ΜΟΝΟ σε περίπτωση βλάβης που ακινητοποιεί το αυτοκίνητο.
Κοίτα, καταλαβαίνω ότι ένας παράνομα παρκαρισμένος προκαλεί εκνευρισμό. Ούτε κι εγώ εμποδίζω όταν παρκάρω. Υπάρχουν ωστόσο περιπτώσεις όπου μπορεί να παρκάρεις σε ένα σημείο κι ας εμποδίζεις. Μια τέτοια περίπτωση είναι η βλάβη όπως είπες. Μια άλλη περίπτωση είναι ένα πρόβλημα υγείας. Ένα έμφραγμα. Μια αλλεργική αντίδραση σε κάποιο παιδί. Ένα τηλεφώνημα στο οποίο έμαθες κάτι πολύ δυσάρεστο και δεν είσαι σε θέση να οδηγήσεις.
Επίσης, υπάρχουν περιπτώσεις που μπορεί να παρκάρεις και να μην έχεις συναίσθηση ότι από την μεριά του συνοδηγού έχεις κολλήσει πολύ στον διπλανό, γιατί κάποιος ή κάτι σου απέσπασε την προσοχή.Αυτό που θα έπρεπε να συζητάμε είναι οι περιπτώσεις όπου ο παράνομα (ή και νόμιμα) παρκαρισμένος μπορεί να προξενήσει ατύχημα. Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί που αγνοούν τελείως τον κίνδυνο όταν παρκάρουν σε μια στροφή, ή σε ένα ύψωμα.
Η λύση της τροχαίας είναι η έσχατη. Το καλύτερο θα ήταν να υπήρχε στην τηλεόραση μια εκπομπή για οδηγούς, όπως ήταν παλιότερα αυτή η εκπληκτική εκπομπή του Άρη Σταθάκη. Τέτοιες εκπομπές συνέβαλλαν στην οδηγική παιδεία πολλών.
-
Όλα αυτά που περιγράφεις είναι περιπτώσεις ανωτέρας βίας και emergency.
Πάμε στοίχημα, όμως, ότι αν κάνουμε μια δειγματοληψία σε τέτοια περιστατικά στη χώρα, θα ανακαλύψουμε 1 στα 1000 τέτοιες περιπτώσεις, και 999 στα 1000 περιπτώσεις συνειδητής γνώσης ότι εμποδίζει, και χωρίς να συντρέχει λόγος ανωτέρας βίας, επιλέγει να παρκάρει έτσι, γιατί απλά είναι «εξυπνάκιας».
Να επεκτείνουμε τη συζήτηση ότι όλοι αυτοί που παρκάρουν έτσι «ανέμελα», θέτουν σε κίνδυνο την έκβαση ζωών, σε περιπτώσεις που οι αποκλεισμένοι από την ενέργειά τους, τύχουν έκτακτης μετάβασης κάπου, π.χ. στο Νοσοκομείο;
-
Όταν κάποιος παρανομεί στο παρκάρισμα η μόνη λύση είναι η Αστυνομία και η Τροχαία. Και φυσικά η μήνυση και η δικαστική οδός αν δεν βγαίνει άκρη με αυτόν που παρανομεί.
Όλα τα υπόλοιπα είναι να είχαμε να λέγαμε και για να δικαιολογηθούν οι πρακτικές όσων παρανομούν.
Η παρανομία στο παρκάρισμα και η λίστα δικαιολογιών μου θυμίζει έντονα τους καπνιστές που εφευρίσκουν απίστευτες δικαιολογίες, μόνο και μόνο για να καπνίζουν σε κλειστούς χώρους και κυρίως σε εργασιακούς χώρους.
-
Πρέπει να είμαστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ με λογική κ φυσικά υπευθυνότητα. Όταν κάνουμε κάτι ανάλογο πχ κλείνουμε τον άλλον για του ‘Χ’ λόγους οφείλουμε να αφήνουμε σε εμφανή σημείο ένα τηλέφωνο μας.
-
Πάμε στοίχημα, όμως, ότι αν κάνουμε μια δειγματοληψία σε τέτοια περιστατικά στη χώρα, θα ανακαλύψουμε 1 στα 1000 τέτοιες περιπτώσεις, και 999 στα 1000 περιπτώσεις συνειδητής γνώσης ότι εμποδίζει, και χωρίς να συντρέχει λόγος ανωτέρας βίας, επιλέγει να παρκάρει έτσι, γιατί απλά είναι «εξυπνάκιας».
Να επεκτείνουμε τη συζήτηση ότι όλοι αυτοί που παρκάρουν έτσι «ανέμελα», θέτουν σε κίνδυνο την έκβαση ζωών, σε περιπτώσεις που οι αποκλεισμένοι από την ενέργειά τους, τύχουν έκτακτης μετάβασης κάπου, π.χ. στο Νοσοκομείο;
Μάλλον έχεις δίκιο στο στατιστικό. Να σου πω όμως και κάτι άλλο; Αν αφήνεις τον εαυτό σου να εκνευρίζεται με τον κάθε άσχετο, στο τέλος εσύ θα συγχυστείς, εσύ θα εμφανίσεις τα πρόωρα προβλήματα υγείας κλπ.
-
Όταν κάποιος παρανομεί στο παρκάρισμα η μόνη λύση είναι η Αστυνομία και η Τροχαία. Και φυσικά η μήνυση και η δικαστική οδός αν δεν βγαίνει άκρη με αυτόν που παρανομεί.
Όλα τα υπόλοιπα είναι να είχαμε να λέγαμε και για να δικαιολογηθούν οι πρακτικές όσων παρανομούν.
Η παρανομία στο παρκάρισμα και η λίστα δικαιολογιών μου θυμίζει έντονα τους καπνιστές που εφευρίσκουν απίστευτες δικαιολογίες, μόνο και μόνο για να καπνίζουν σε κλειστούς χώρους και κυρίως σε εργασιακούς χώρους.
Πόσο δίκιο έχεις! Αυτό συμβαίνει και με το κάπνισμα, όντως!
-
futurist wrote:
Μάλλον έχεις δίκιο στο στατιστικό. Να σου πω όμως και κάτι άλλο; Αν αφήνεις τον εαυτό σου να εκνευρίζεται με τον κάθε άσχετο, στο τέλος εσύ θα συγχυστείς, εσύ θα εμφανίσεις τα πρόωρα προβλήματα υγείας κλπ.
Δεν έχεις άδικο, αλλά αυτό αγγίζει τη θεματολογία του Zen.
-
αγγίζει τη θεματολογία του Zen.
.
-
Οι δικαιολογίες ενίοτε ευσταθούν. Μην παίρνουμε τα ντουφέκια και πυροβολούμε αβέρτα όποιον νά 'ναι, επειδή πάρκαρε παράνομα.
-
'Πυροβολισμός' είναι να σκάσεις και τα τέσσερα λάστιχα κάποιου που πάρκαρε παράνομα.
Επίσης 'πυροβολισμός' είναι να πάρεις μία βαριοπούλα και να σπάσεις το αυτοκίνητο κάποιου που πάρκαρε παράνομα.
Όπως και να πάρεις τον σιδερένιο κάδο απορριμάτων και να τον ρίξεις με δύναμη πάνω στο αυτοκίνητο εκείνου που παρανομεί.
Αυτά είναι 'πυροβολισμοί' και έχουν συμβεί.
Η τροχαία, η αστυνομία και η δικαστική οδός είναι οι νόμιμες διαδικασίες του κράτους.
υ.γ. πριν λίγο σκ@τόγερος μπήκε ανάποδα (από την έξοδο) σε πάρκινγκ σούπερ μάρκετ (Βασιλόπουλος, Λ.Πεντέλης, Χαλάνδρι), εγώ έβγαινα και πήγε να πέσει πάνω μου. Ο σκ@τόγερος με την τραγιάσκα απαίτησε να κάνω εγώ πίσω για να μπει αυτός. Δεν πυροβόλησα κάποιον. Απλά έσβησα το σκούτερ και περίμενα να κάνει όπισθεν, να βγει έξω και να πάει από την κανονική είσοδο.
Με κλείσανε (παρκάρισμα). Τροχαία;