-
Καλησπέρα παιδιά,
Χρειάζομαι την εμπειρία σας και ότι άλλο διαθέτετε, γιατί έχω πελαγώσει λίγο.
Είμαι σε φάση αγοράς κάποιου μεταχειρισμένου αυτοκινήτου, γιατί το παλιό άρχισε να πεθαίνει σιγά σιγά.
Έχω ένα Daewoo Lanos του '03 (τα σχόλια περιττά, ποτέ δεν μου άρεσε το συγκεκριμένο αμάξι..)Λοιπόν, θέλω να αγοράσω ένα οικογενειακό αυτοκίνητο. αυτό που κοιτάω βασικά είναι να έχει μεγάλο πορτ - μπαγκάζ.
Το μπάτζετ είναι μέχρι 5.000 € και κοιτάω χρονολογίες από 2003 και μετά.Θα ήθελα να σας αναφέρω τα μοντέλα στα οποία έχω καταλήξει και όποιος γνωρίζει να μου πει την γνώμη του, όσον αφορά αξιοπιστία, κατανάλωση, μηχανικά και γενικά προβλήματα που μπορεί να παρουσιάζουν.
- Citroen Xsara Picasso '06 και '08.
- Citroen C4 '07
- Renault Scenic '05
- Renault Megane '04
- Opel Astra (από '04 έως και '08) τα αυτοκίνητα που έχω βρει
- Toyota Corolla '03
- Peugeot 307 SW '03
- Ford Focus '06
- Ford C-Max '05
Εκτός από το Corolla που είναι 1400, όλα τα υπόλοιπα είναι 1600 κ.εκ.
Οι τιμές που κυμαίνονται σε όλα αυτά είναι από 3.500 - 5.000 €.
Δεν τα έχω δει ακόμα, από αύριο θα αρχίσω να βλέπω, αλλά πιστεύω ότι τα Astra, Corolla και Focus έχουν αρκετά μικρότερο πορτ-μπαγκάζ και ίσως να μην μας βολεύει.Με το Lanos, αν σας βοηθάει κάνω Μ.Ο. 17.000 χλμ./έτος.
Θα ήθελα τις γνώμες σας, αν χρειάζεται να απορρίψω κάποιο ή αν θεωρείτε κάποιο πιο αξιόπιστο από τα άλλα.
P.S. Εμένα προσωπικά ίσως να μου άρεσε περισσότερο το Scenic, αλλά διαβάζω ότι εμφανίζουν προβλήματα με τα ηλεκτρικά γενικά τα μοντέλα εκείνων των χρόνων.
Ευχαριστώ πολύ!
-
Καλησπέρα παιδιά,
Είμαι σε φάση αγοράς κάποιου μεταχειρισμένου αυτοκινήτου, γιατί το παλιό άρχισε να πεθαίνει σιγά σιγά.
Έχω ένα Daewoo Lanos του '03 (τα σχόλια περιττά, ποτέ δεν μου άρεσε το συγκεκριμένο αμάξι..)Λοιπόν, θέλω να αγοράσω ένα οικογενειακό αυτοκίνητο. αυτό που κοιτάω βασικά είναι να έχει μεγάλο πορτ - μπαγκάζ.
Το μπάτζετ είναι μέχρι 5.000 € και κοιτάω χρονολογίες από 2003 και μετά.Θα ήθελα να σας αναφέρω τα μοντέλα στα οποία έχω καταλήξει και όποιος γνωρίζει να μου πει την γνώμη του, όσον αφορά αξιοπιστία, κατανάλωση, μηχανικά και γενικά προβλήματα που μπορεί να παρουσιάζουν.
- Citroen C4 '07
- Renault Scenic '05
- Renault Megane '04
- Toyota Corolla '03
- Peugeot 307 SW '03
- Ford Focus '06
- Ford C-Max '05
Δεν τα έχω δει ακόμα, από αύριο θα αρχίσω να βλέπω, αλλά πιστεύω ότι τα Astra, Corolla και Focus έχουν αρκετά μικρότερο πορτ-μπαγκάζ και ίσως να μην μας βολεύει.Με το Lanos, αν σας βοηθάει κάνω Μ.Ο. 17.000 χλμ./έτος.
Θα ήθελα τις γνώμες σας, αν χρειάζεται να απορρίψω κάποιο ή αν θεωρείτε κάποιο πιο αξιόπιστο από τα άλλα.
P.S. Εμένα προσωπικά ίσως να μου άρεσε περισσότερο το Scenic, αλλά διαβάζω ότι εμφανίζουν προβλήματα με τα ηλεκτρικά γενικά τα μοντέλα εκείνων των χρόνων.
Ευχαριστώ πολύ!
-
Καλησπέρα παιδιά,
- Citroen C4 '07
- Renault Scenic '05
- Renault Megane '04
- Toyota Corolla '03
- Peugeot 307 SW '03
- Ford Focus '06
- Ford C-Max '05
Ευχαριστώ πολύ!
-
C4 είναι το πιο ισορροπημένο,
Focus το πιο καλό στο δρόμο, corolla το πιο σκυλί. Εγώ θα πήγαινα για C4Sent from my Redmi 3S using Tapatalk
-
Σε ευχαριστώ nontaskatsaras για την απάντηση.
Είδα Renault δεν ανέφερες καθόλου.
Δεν έχεις άποψη γι' αυτά ή δεν τα προτείνεις καθόλου? -
Αφού θέλεις μαγάλο πορτμπαγκάζ, απορρίπτεις С4, Megane, Corolla, Astra, Focus και μένει 307 και C-max, τα Ξαρά και Σενίκ δεν θα τα συνιστούσα, εκτός αν είναι πρώτο χέρι από μερακλή ιδιώτη με λίγα χιλιόμετρα, απίθανο βέβαια.
-
Έτυχε στις χρονολογιες που κοιτάς, από τη Ρενω να μου αρέσει μόνο η laguna. Πάντως όντως αυτό που λέει ο από πάνω για το πορτ μπαγκάζια, ισχύει.
Πρόσεχε πάντως με το άστρα, παααρα πολύ ζημιάρικα εκείνα τα μοντέλα. Τρόμπες, τιμόνια, βαρελάκια, δίσκοι, όλο και κάτι ηθελαν
Sent from my Redmi 3S using Tapatalk
-
Ευχαριστώ odiki_asfaleia για την απάντηση.
Από μηχανικής πλευράς, είναι κάποιο που απορρίπτεται λόγω του ότι βγάζουν προβλήματα μετά από κάποια χρόνια?
Γνωρίζει κάποιος? -
Επειδή ο φίλος αναφέρεται στο Picasso, το συγκεκριμένο C4 είναι ίσως και το καλύτερο fit, αν μας ενδιαφέρουν οι χώροι, αλλά δυστυχώς θα πρέπει να ανέβει τουλάχιστον 1Κ€ ο προϋπολογισμός. Αλλιώς παραμένουμε στο Xsara Picasso, που επίσης είναι τίμια επιλογή, απλώς πολύ παλιό και ξεπερασμένο μοντέλο.
Τα απλά hatchbacks, ειδικά τα Focus, C4 και το Astra έχουν πολύ μικρούς χώρους, και ειδικότερα πορτμπαγκάζ, οπότε μην τα κοιτάμε καν. Θα έλεγα ότι η έτερη γαλλική πρόταση, το 307, είναι εξίσου καλό, πιο όμορφο (στα μάτια μου) και γενικώς πιο φρέσκο και σύγχρονο από τη Xsara. Μάλλον προς τα εκεί θα κοίταγα, βάσει των προϋποθέσεων που έχουμε.
Και τα δύο βγάζουν λίγα ή ελάχιστα προβλήματα, πέραν των αναμενόμενων λόγω ηλικίας και φθοράς. Δηλαδή εγώ θα είχα στο νου μου να έχω διαθέσιμα και 4-5 κατοστάρικα για τυχόν ψιλομαζέματα ή χαζοβλάβες που μπορεί να προκύψουν...
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Επειδή ο φίλος αναφέρεται στο Picasso, το συγκεκριμένο C4 είναι ίσως και το καλύτερο fit, αν μας ενδιαφέρουν οι χώροι, αλλά δυστυχώς θα πρέπει να ανέβει τουλάχιστον 1Κ€ ο προϋπολογισμός. Αλλιώς παραμένουμε στο Xsara Picasso, που επίσης είναι τίμια επιλογή, απλώς πολύ παλιό και ξεπερασμένο μοντέλο.Τα απλά hatchbacks, ειδικά τα Focus, C4 και το Astra έχουν πολύ μικρούς χώρους, και ειδικότερα πορτμπαγκάζ, οπότε μην τα κοιτάμε καν. Θα έλεγα ότι η έτερη γαλλική πρόταση, το 307, είναι εξίσου καλό, πιο όμορφο (στα μάτια μου) και γενικώς πιο φρέσκο και σύγχρονο από τη Xsara. Μάλλον προς τα εκεί θα κοίταγα, βάσει των προϋποθέσεων που έχουμε.
Και τα δύο βγάζουν λίγα ή ελάχιστα προβλήματα, πέραν των αναμενόμενων λόγω ηλικίας και φθοράς. Δηλαδή εγώ θα είχα στο νου μου να έχω διαθέσιμα και 4-5 κατοστάρικα για τυχόν ψιλομαζέματα ή χαζοβλάβες που μπορεί να προκύψουν...
+1
-
Από τα προτεινόμενα και με τις απαιτήσεις που βάζεις (αξιοπιστία, χώροι, κατανάλωση, κλπ) θεωρώ το ford c-max κορυφαίο. Αν μάλιστα βρεις μετά το 2007 με τον κινητήρα 1600cc με 115 ίππους ακόμα καλύτερα.
Το ford c-max εκτός από τους πολύ καλούς χώρους (ως πολυμορφικό έχει πολλές δυνατότητες διαμόρφωσης των καθισμάτων, ακόμα και αφαίρεσής τους), έχει και πολύ καλή οδική συμπεριφορά.
Αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου