-
Kαλημέρα σε όλο το φόρουμ. Με λένε Ηλία, αυτό είναι μόλις το δεύτερό μου post και θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μιά πονεμένη ιστορία.
Φοράω λάστιχα Continental Sport Contact 3, στη 'πονεμένη' διάσταση 195/45 16 ( απο τον κατασκευαστή ) και ήμουν μέχρι πρότινως πάρα πολύ ευχαριστημένος. Τα λάστιχα τα φόραγα απο το 2012 ( με ημερομηνία παραγωγής 4811 ) και είχα κάνει πάνω απο 60000χλμ χωρίς το παραμικρό πρόβλημα.
Μέχρι εδώ καλά. Ήρθε η ώρα της αλλαγής ( είχε έρθει και παρέλθει αλλά δεν υπάρχαν χρήματα ) και πάω και βάζω μιά τετράδα καινούργια Continental Sport Contact 3 στη ' πονεμένη ' διάσταση 195/45 16 ( με ημερομηνία κατασκευής 4814 ).
Αυτό πριν ένα μήνα.
Πρωί τα έβαλα. Το ίδιο απόγευμα πέφτω σε λακούβα και σχίζεται δεξί το μπροστινό.
Οκ λέω εγώ φταίω. Αλλαγή με νέο...Προχθές, γυρνώντας σπίτι νιώθω το αμάξι να τραβάει αριστερά. Σταματάω και το αριστερό μπροστινό ήταν πίτα.
Ε ΟΧΙ ΡΕ ΓΜΤ !!!
Το βγάζω και βλέπω ότι έχει πετάξει τα λινά απο την εσωτερική και έχει και ένα σχίσιμο απο την εξωτερική λες και έπεσα σε λακούβα.
ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΠΕΣΕΙ ΣΕ ΛΑΚΟΥΒΑ !!!
Τώρα τί κάνουμε ;
Περιμένω τον εμπειρογνώμονα της Continental για να δώ τί θα μου πεί...
Κύριοι, έχω πληρώσει μέχρι στιγμής 5 λάστιχα σε ένα μήνα.
Δε νοείται να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση.
Ναί, λακούβες πολλές αλλά τα άλλα τρία χρόνια τώρα δε πέφτανε σε λακούβες ;;;
Μήπως συμβαίνει κάτι άλλο ;Όπως και να'χει ευχαριστώ που με διαβάσατε, εγώ μόλις τελειώσει αυτή η ιστορία και αφού αυτά παλιώσουν θα τα αντικαταστήσω με άλλη μάρκα !
-
Kαλημέρα σε όλο το φόρουμ. Με λένε Ηλία, αυτό είναι μόλις το δεύτερό μου post και θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μιά πονεμένη ιστορία.
Φοράω λάστιχα Continental Sport Contact 3, στη 'πονεμένη' διάσταση 195/45 16 ( απο τον κατασκευαστή ) και ήμουν μέχρι πρότινως πάρα πολύ ευχαριστημένος. Τα λάστιχα τα φόραγα απο το 2012 ( με ημερομηνία παραγωγής 4811 ) και είχα κάνει πάνω απο 60000χλμ χωρίς το παραμικρό πρόβλημα.
Μέχρι εδώ καλά. Ήρθε η ώρα της αλλαγής ( είχε έρθει και παρέλθει αλλά δεν υπάρχαν χρήματα ) και πάω και βάζω μιά τετράδα καινούργια Continental Sport Contact 3 στη ' πονεμένη ' διάσταση 195/45 16 ( με ημερομηνία κατασκευής 4814 ).
Αυτό πριν ένα μήνα.
Πρωί τα έβαλα. Το ίδιο απόγευμα πέφτω σε λακούβα και σχίζεται δεξί το μπροστινό.
Οκ λέω εγώ φταίω. Αλλαγή με νέο...Προχθές, γυρνώντας σπίτι νιώθω το αμάξι να τραβάει αριστερά. Σταματάω και το αριστερό μπροστινό ήταν πίτα.
Ε ΟΧΙ ΡΕ ΓΜΤ !!!
Το βγάζω και βλέπω ότι έχει πετάξει τα λινά απο την εσωτερική και έχει και ένα σχίσιμο απο την εξωτερική λες και έπεσα σε λακούβα.
Τώρα τί κάνουμε ;
Μήπως συμβαίνει κάτι άλλο ;Όπως και να'χει ευχαριστώ που με διαβάσατε, εγώ μόλις τελειώσει αυτή η ιστορία και αφού αυτά παλιώσουν θα τα αντικαταστήσω με άλλη μάρκα !
-
Αυτό πριν ένα μήνα.
Ε ΟΧΙ ΡΕ ΓΜΤ !!!
Τώρα τί κάνουμε ;
-
Ο χρήστης ΗλίαςΠ. έγραψε:
Kαλημέρα σε όλο το φόρουμ. Με λένε Ηλία, αυτό είναι μόλις το δεύτερό μου post και θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μιά πονεμένη ιστορία.Φοράω λάστιχα Continental Sport Contact 3, στη 'πονεμένη' διάσταση 195/45 16 ( απο τον κατασκευαστή ) και ήμουν μέχρι πρότινως πάρα πολύ ευχαριστημένος. Τα λάστιχα τα φόραγα απο το 2012 ( με ημερομηνία παραγωγής 4811 ) και είχα κάνει πάνω απο 60000χλμ χωρίς το παραμικρό πρόβλημα.
Αυτό πριν ένα μήνα.
Ε ΟΧΙ ΡΕ ΓΜΤ !!!
Τώρα τί κάνουμε ;
Υπεραισιόδοξο σε βρίσκω.....
-
Για καλό κι για κακό τσέκαρε το πλαινό του ελαστικού για να βεβαιωθείς οτι υπάρχουν όλες οι σχετικές ενδείξεις ή οτι δεν έχουν αλλοιωθεί. Για παράδειγμα το DOT πρέπει να είναι ανάγλυφο στο λάστιχο και όχι χαραγμένο προς τα μέσα. Αν μπορείς βρές ένα άλλο ίδιο και σύγκρινε τις λεπτομέρειες. Βγάλε φωτό το δικό σου, βγές στο δρόμο κι όλο και κάποιο παρκαρισμένο θα φοράει το ίδιο λάστιχο.
-
Eυχαριστώ για τις απαντήσεις. Το DOT που αναφέρθηκε είναι ανάγλυφο. Τα λάστιχα δείχνουν φρεσκότατα.
Αν βλέπατε τα παλιά μου θα λέγατε ' Ε όχι ! Αντέξανε αυτά ;;; 'Αύριο θα τα δεί ο εμπειρογνώμονας. Δεν είμαι αισιόδοξος. Ξέρω τι θ'ακούσω.
Δε τα γράφω αυτά για να βρω το δίκιο μου αλλά προς γνώση και συμμόρφωση.
Αύριο εκτός απο την εταιρία ... ...θα τεστάρω και τον λαστιχά μου και ποιόν προστατεύει.
Τον πελάτη - αγοραστή ή την εταιρία - προμηθευτή ;
Ουτοπικό και παιδαριώδες, το ξέρω, έχει όμως σημασία για μένα η στάση του.
Είμαι χρόνια πελάτης του, όχι μόνο εγώ αλλά και οι περισσότεροι συγγενείς μου.Στην εταιρία θα στείλω e-mail με τα παραπονά μου ( ξέρω..ξέρω..)...
Το διαταύτα αύριο. Όπως και να'χει θέλοντας και μή ένα λάστιχο πρέπει να το βάλω.
-
Μήπως σκίστηκε σε πεζοδρόμιο;
-
Να μας γράψεις τι είπε τελικά ο εμπειρογνώμονας. Λογικό πάντως δεν είναι να καταστρέφονται έτσι τα λάστιχα, εκτός κι αν στην οδήγηση εισαι ολίγον τι κανίβαλος...
-
Δεν έγινε σε πεζοδρόμιο.Και τις δύο φορές οδηγούσα στο παράδρομο της εθνικής Αθηνών Λαμίας.
Είναι μιά διαδρομή που τη, κάνω τα τελευταία 10 χρόνια και τη ξέρω σα τη παλάμη μου.
Τη πρώτη φορά απο δικό μου λάθος έπεσα σε ένα συμπαντικό κενό που μόνο στην Ελλάδα υπάρχει.
Ξέρετε. Γή, ξηρά, δρόμος, άσφαλτος - το τίποτα ! - άσφαλτος, δρόμος, ξηρά, γή...
Εκεί ήξερα. Πλήρωσα το πέμπτο...
Προχθές όμως δεν έπεσα σε λακούβα ή για να το θέσω σε πιό σωστή βάση δεν έπεσα σε λακούβα που να δικαιολογεί τέτοια ζημιά. Αν ήταν έτσι θα χρειαζόμασταν όλοι συνέχεια λάστιχα. Δεν έτρεχα κιόλας να τα περνάω όλα ίσιωμα. Κανονικά πήγαινα.
Η εμπιστοσύνη μου στη Continental έχει κλονιστεί. Αυτό θα φροντίσω οι κύριοι αυτοί να το μάθουν. -
Δεν έγινε σε πεζοδρόμιο.Και τις δύο φορές οδηγούσα στο παράδρομο της εθνικής Αθηνών Λαμίας.
Είναι μιά διαδρομή που τη, κάνω τα τελευταία 10 χρόνια και τη ξέρω σα τη παλάμη μου.
Τη πρώτη φορά απο δικό μου λάθος έπεσα σε ένα συμπαντικό κενό που μόνο στην Ελλάδα υπάρχει.
Ξέρετε. Γή, ξηρά, δρόμος, άσφαλτος - το τίποτα ! - άσφαλτος, δρόμος, ξηρά, γή...
Εκεί ήξερα. Πλήρωσα το πέμπτο...
Προχθές όμως δεν έπεσα σε λακούβα ή για να το θέσω σε πιό σωστή βάση δεν έπεσα σε λακούβα που να δικαιολογεί τέτοια ζημιά. Αν ήταν έτσι θα χρειαζόμασταν όλοι συνέχεια λάστιχα. Δεν έτρεχα κιόλας να τα περνάω όλα ίσιωμα. Κανονικά πήγαινα.
Η εμπιστοσύνη μου στη Continental έχει κλονιστεί. Αυτό θα φροντίσω οι κύριοι αυτοί να το μάθουν.Άν του το πείς(του πραγματογνώμουνα) αυτό(και με λίγο 'μελό' στύλ),θα αρχίσει ο ιδρώτας να τρέχει και από τα δύο του αυτιά,τόσο,που θα υποχρεωθούν να σου βάλουν καινούρια τετράδα δωρεάν!!!...
υγ.το μόνο που θα καταφέρεις,θα είναι να σου 'κόψει' ο λαστιχάς ένα 20άρικο από το καινούριο που θα φορέσεις....αδερφέ... -
Εμπειρογνώμονας:λυπάμαι αλλά το περπατήσατε ξεφούσκωτο ,δεν σας καλύπτει η εγγύηση.
Κοίταξες αν έχεις πατήσει κάτι; -
Tο ξέρω...το ξέρω..Ελπίζω να μη του δημιουργήσω ψυχολογικό τραύμα.
-
Mόλις επέστρεψα σπίτι με ένα καινούργιο λάστιχο στο αυτοκίνητο δώρο απο την Continental.
Θα ήθελα δημοσίως να ευχαριστήσω τον Χρήστο Κυριαζή ( δε κάνω διαφήμιση ) που μου φέρθηκε περισσότερο σα φίλος παρά σαν επαγγελματίας.
Μίλησε εκείνος με τον εμπειρογνώμονα, του εξήγησε τη κατάσταση και ό,τι έχει γίνει τις τελευταίες τριάντα μέρες και με καλό και ευγενικό τρόπο τον ' έπεισε ' ότι θα ήταν κρίμα να φτάσω να δώσω 530€ για λάστιχα μέσα σε ένα μήνα !Ήμουν τυχερός στην ατυχία μου που ο εμπειρογνώμονας άργησε τρείς μέρες και είχα ..κάπως ηρεμήσει...
για ν'αφήσω τον Χρήστο να μιλήσει εκ μέρους μου. Αν τον πήγαινα στη κόντρα δε ξέρω αν θα είχα ξεμπερδέψει έτσι.........................................................................................................................................................
Όπως και να'χει μάλλον είναι η τελευταία φορά που φοράω αυτή τη διάσταση.
Έχω ένα Ford Fiesta 1.6 sport του 2009 και σκέφτομαι πολύ σοβαρά αν επιτρέπεται ν'αλλάξω σε 195 50 r 15.. -
Mόλις επέστρεψα σπίτι με ένα καινούργιο λάστιχο στο αυτοκίνητο δώρο απο την Continental.Θα ήθελα δημοσίως να ευχαριστήσω τον Χρήστο Κυριαζή ( δε κάνω διαφήμιση ) που μου φέρθηκε περισσότερο σα φίλος παρά σαν επαγγελματίας.
Μίλησε εκείνος με τον εμπειρογνώμονα, του εξήγησε τη κατάσταση και ό,τι έχει γίνει τις τελευταίες τριάντα μέρες και με καλό και ευγενικό τρόπο τον ' έπεισε ' ότι θα ήταν κρίμα να φτάσω να δώσω 530€ για λάστιχα μέσα σε ένα μήνα !Ήμουν τυχερός στην ατυχία μου που ο εμπειρογνώμονας άργησε τρείς μέρες και είχα ..κάπως ηρεμήσει...
για ν'αφήσω τον Χρήστο να μιλήσει εκ μέρους μου. Αν τον πήγαινα στη κόντρα δε ξέρω αν θα είχα ξεμπερδέψει έτσι.........................................................................................................................................................
Όπως και να'χει μάλλον είναι η τελευταία φορά που φοράω αυτή τη διάσταση.
Έχω ένα Ford Fiesta 1.6 sport του 2009 και σκέφτομαι πολύ σοβαρά αν επιτρέπεται ν'αλλάξω σε 195 50 r 15..Ωραίος!!Απο άλλη περίπτωση που ξέρω με κοντι ο λαστιχάς είπε στην εταιρία οτι δεν εφταιγε ο πελάτης και του το άλλαξαν οπως και εσενα.Μετράει φαντάζομαι και η προσωπικη γνωριμία.Μπράβο στον λαστιχά σου.
-
Δε παίξαμε τη σκηνή ' δε φταίει ο πελάτης μου, δώστου ένα λάστιχο, τώρα ' !
Ευτυχώς, άκουσα τη συμβουλή του και τον άφησα να χειριστεί εκείνος τη κατάσταση.
Πάλι καλά που ο εκπρόσωπος της Continental ήταν δεκτικός και κατάλαβε πόσο δύσκολο ήταν να αλλάξω έξι λάστιχα σε ένα μήνα.
Δε του είπε πως δε φταίω. Το πήγε προς τέτοια ατυχία συμβαίνει σπάνια και το παιδί είναι πελάτης μου χρόνια και πιστός αγοραστής της Continental.Σε παρακαλώ κάνε ό,τι μπορείς..
Το κάνε ό,τι μπορείς εκείνος το μετάφρασε σε αντικατάσταση. Πάλι καλά.Προσωπική πάντως σχέση με τον κ.Κυριαζή, δεν υπάρχει. Δεν είμαστε φίλοι. Μου συμπεριφέρθηκε σα φίλος όμως και τον εκτίμησα ακόμα περισσότερο.
-
Ο χρήστης adensa έγραψε:
Εμπειρογνώμονας:λυπάμαι αλλά το περπατήσατε ξεφούσκωτο ,δεν σας καλύπτει η εγγύηση.
Κοίταξες αν έχεις πατήσει κάτι;Καλά που μας ενημέρωσες για τον εμπειρογνώμονα της Conti. Σε εμένα δύο μπροστινά της Pirelli σε φρενάρισμα πανικού παραμορφώθηκαν. Τα είχα αγοράσει (4άδα) μία εβδομάδα πριν. Πήγα στο λαστιχά και χωρίς εμπειρογνώμονες και ιστορίες για αγρίους τα άλλαξε το παλικάρι και από τότε με έχει μόνιμο πελάτη.
-
Δε παίξαμε τη σκηνή ' δε φταίει ο πελάτης μου, δώστου ένα λάστιχο, τώρα ' !
Ευτυχώς, άκουσα τη συμβουλή του και τον άφησα να χειριστεί εκείνος τη κατάσταση.
Πάλι καλά που ο εκπρόσωπος της Continental ήταν δεκτικός και κατάλαβε πόσο δύσκολο ήταν να αλλάξω έξι λάστιχα σε ένα μήνα.
Δε του είπε πως δε φταίω. Το πήγε προς τέτοια ατυχία συμβαίνει σπάνια και το παιδί είναι πελάτης μου χρόνια και πιστός αγοραστής της Continental.Σε παρακαλώ κάνε ό,τι μπορείς..
Το κάνε ό,τι μπορείς εκείνος το μετάφρασε σε αντικατάσταση. Πάλι καλά.Προσωπική πάντως σχέση με τον κ.Κυριαζή, δεν υπάρχει. Δεν είμαστε φίλοι. Μου συμπεριφέρθηκε σα φίλος όμως και τον εκτίμησα ακόμα περισσότερο.
Το πιστος αγοραστης Continental μου αρεσε παντως που τα μονα που ειχες ηταν τα εργοστασιακα
Παντως αν θελεις το λαστιχο να κρατησει πολυ και δεν σε ενδιαφερει το κρατημα μεσα σε 5 λεπτα οδηγησης τοτε η σε Bridgestone η σε Goodyear να πηγαινεις που εχουν σκληρες γομες γενικα (παλιοτερα ειχαν ακομα καλυτερες, πλεον βαση οδηγιων τις εχουν μαλακωσει).
Πρόβλημα με λάστιχα Continental