-
Έχω ένα Golf TSI 3 μηνών με 2.000χλμ έκδοση Trendline. Το αμάξι με έχει αφήσει ευχαριστημένο σε όλους τους τομείς (λίγο πιο δυνατά φρένα θα ήθελα μόνο) αλλά σχεδιαστικά δεν με συγκινεί και έχω βαρεθεί να βλέπω Golf στο δρόμο.
Όταν το αγόρασα δεν υπήρχε κάποιο αμάξι που να με συγκινεί εμφανησιακά όμως με το 3θυρο Cee'd έπαθα ζημιά
Το προφανές λοιπόν, με βάζει σε σκέψεις τώρα που το Golf δεν έχει απαξιωθεί ακόμα καθώς είναι ολοκαίνουριο μήπως κάνω κάτι σαν... ανταλλαγή με 3θυρο Ceed 1.6 (το οποίο λογικά θα έχει και περισσότερο εξοπλισμό από το Golf μου).Τα φώτα σας παρακαλώ
-
Έχω ένα Golf TSI 3 μηνών με 2.000χλμ έκδοση Trendline. Το αμάξι με έχει αφήσει ευχαριστημένο σε όλους τους τομείς (λίγο πιο δυνατά φρένα θα ήθελα μόνο) αλλά σχεδιαστικά δεν με συγκινεί και έχω βαρεθεί να βλέπω Golf στο δρόμο.
Όταν το αγόρασα δεν υπήρχε κάποιο αμάξι που να με συγκινεί εμφανησιακά όμως με το 3θυρο Cee'd έπαθα ζημιά
Το προφανές λοιπόν, με βάζει σε σκέψεις τώρα που το Golf δεν έχει απαξιωθεί ακόμα καθώς είναι ολοκαίνουριο μήπως κάνω κάτι σαν... ανταλλαγή με 3θυρο Ceed 1.6 (το οποίο λογικά θα έχει και περισσότερο εξοπλισμό από το Golf μου).Τα φώτα σας παρακαλώ
-
-
Εφόσον δεν συντρέχει άλλος λόγος κράτα το. Τα χρήματα που θα χάσεις καθιστούν οικονομικά ασύμφορη τη μετάβαση από το ένα αυτοκίνητο στο άλλο (χώρια ότι θα σου κακοφανεί στο δρόμο, από τράβηγμα κινητήρα και επιδόσεις).
Κράτησε το Golf 2 χρόνια να το χαρείς, και τότε εφόσον έχει έρθει και το γρήγορο Cee'd (2λιτρο turbo), χτυπάς εκείνο.
-
Κράτα το...
Υ.Γ.: Νομίζω ότι πρέπει να περάσεις και μια βόλτα από εδώ. Αποτελεί ένα θέμα που μπορεί να σε ενδιαφέρει (πήρα το θάρρος και πόσταρα το θέμα σου) :
http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.p ... highlight= -
Πρώτα από όλα, χαλάρωσε. Μέτρησε μέχρι το δέκα αργά και έπειτα... ηρέμησε. Θα σου περάσει...
Ό,τι αυτοκίνητο κι αν έπαιρνες, με την αγορά του και μόνο χάνει στο νερό ένα 15-20% της αξίας του. Άν μάλιστα έχεις χρυσοπληρώσει το Γκολφ (που το έχεις χρυσοπληρώσει) να το 'σπρώξεις' για το (ελ)Σιντ;;;; Τι να πω;
-
Ότι το Cee'd θα έχει περισσότερο εξοπλισμό -στα 1.6 έχει κυριολεκτικά ΤΑ ΠΑΝΤΑ-, είναι δεδομένο(τουλάχιστον...πριν να ξεφύγουν και οι Κορεάτες απ'την καλή σχέση αξίας-τιμής και πουλάνε...όνομα και ιστορία σαν κάποιους άλλους).
Έχει κάτι εκδόσεις με τέτοιο εξοπλισμό και σε τιμή ζάχαρη, που έχω τρελαθεί με ότι βλέπω...Βέβαια, χωρίς υπερσυμπιεστή-κομπρέσσορα δεν θα είναι το ίδιο γρήγορο, όχι ότι θα είναι και αργό βέβαια, με 122 ίππους στα 1.6.
Αν η εμφάνιση είναι το κύριο κριτήρό σου, πάω πάσο, γούστα είναι αυτά. Αν θέλεις και υπερ-εξοπλισμό σε λογικότατες τιμές, δικιά σου είναι η απόφαση.
Δεν ξέρω ακριβώς πόσα λεφτά θα χάσεις, πολλά-λίγα αν πουλήσεις το Γκολφ(λογικά δεν θα χάσεις πολλά, καθώς είναι νεότατο μοντέλο και υπάρχη άνοδος για τουρμπο-αυτοκίνητα).Κοίτα, σε τελική ανάλυση, πιο αντικειμενική γνώμη δεν μπορώ να εκφέρω(σε σχέση με άλλους): δεν έζησα με τα δύο αυτοκίνητα για να σου πω ακριβώς τι μου αρέσει και τι όχι....
-
Θέμα λουκούμι για τον pasxo.
-
Oπως λες φιλε Neopa... EΓΚΛΗΜΑ απ τα λιγα κιολας..
manosk...
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Δε τα βρίσκω πολύ πειστικά αυτά που λες...
Η λογική λέει οτι δεν αλλάζεις αυτοκίνητο σε 3 μηνες επειδή είδες κάποιο άλλο που να σου αρέσει εκτός εάν είσαι ο γιος του Λάτση αλλά και πάλι δε θα ενδιαφερόσουν ούτε για golf ούτε για ceed....
Προφανώς κάτι έχεις δει από το golf η κάτι έπαθε που δε σου αρέσει αλλά φυσικά δε θα το έλεγες κιόλας γιατί πάει για πούλημα...
Ετσι για να τα λέμε τα πράγματα όπως έχουν...
Πάντως εάν απλά έχεις το ψώνιο και μόνο αυτό, καλύτερα κράτα το golf...
-
Από Golf σε Cee'd ε???
Γιατί όχι?
-
Εντάξει είπαμε καλό χρυσό το σίντ αλλά δεν νομίζω να είναι τόσο καλύτερο κάπου από το γκόλφ εκτός ίσως από την αξιοπιστία και το ντιζάιν. Συμφωνώ με τον Λίππι που σου λέει να δεις το αντίστοιχο θρέντ στην αυτοκίνηση...
-
Όπως το λες... έγκλημα... εις βάρος σου.
Όσο πολύ και αν σου αρέσει το Ceed θεωρείς ότι αξίζει να χάσεις τόσα λεφτά απλά γιατί σου γυάλισε εμφανισιακά; Μόνος σου το λες ότι μια χαρά σε ικανοποιεί το Golf και ότι απλά δε σ' αρέσει που γέμισε ο κόσμος από δαύτα. Και αν γεμίσει και από Ceed δηλαδή θα θες μετά να το πουλήσεις και εκείνο;
Ο καθένας ρυθμίζει τη ζωή του και κάνει τις επιλογές του, λίγο μέτρο όμως δε βλάπτει μια στο τόσο. Φαντάζομαι δηλαδή ότι τα λεφτά δε σου τρέχουν από το πατζάκι
-
Φάε τη γλώσσα σου βρε submariner που θα μου βγάλεις το Golf χαλασμένο, αμάξι του κουτιού και με σχεδόν 2 χρόνια εγγύηση ακόμα
Το πράγμα έχει ως εξής: ο κολλητός μου θέλει να αγοράσει νέο αμάξι και έχοντας δει το TSI μου το σκέφτεται σοβαρά να πάρει ένα. Εγώ το αγόρασα 18.860, αυτός γνωρίζοντας ότι είναι ολοκαίνουριο ουσιαστικά ψήνεται να πάρει το δικό μου για 17.500 + ένα κέρασμα σε ταβέρνα , δλδ χάνω 1.300 ευρώ αν το κάνω. ΔΕΝ έχω να δώσω άλλα χρήματα αυτή τη στιγμή για αλλαγή αυτοκινήτου, όμως φαντάζομαι ότι στην τιμή αυτή το KIA λογικά θα έχει τα πάντα. Δεδομένου ότι μου αρέσει πολύ εμφανησιακά το Cee'd, έχω μπει στο δίλλημα αν αξίζει να προχωρήσω στην αλλαγή ή όχι.
Από ότι καταλαβαίνω όμως οι περισσότεροι είσαστε αντίθετοι σε αυτή την απόφαση... -
Οσο πλήρες και να είναι τι ceed που θα πάρεις, καλύτερο απο τη γκολφω
δυστυχώς δεν πρόκειται να είναι(λυπάμαι που το λέω).....
Η λογική λέει να πάς απο το καλό στο καλύτερο.Περίμενε να κάνεις απόσβεση
το γκολφ, τόσο αδιάφορο σου είναι πλέον??? -
Περίμενε να το οδηγήσεις, και μετά αποφασίζεις. Μπορεί να θεωρήσεις το πλεόνασμα ροπής και την απτή ποιότητα εσωτερικού σημαντικότερη από τα κάλλη του ceed...
-
οριζοντια και καθετα ΟΧΙ...
να δωσεις την Golfω αλλα για κατι ανταγωνιστικο ομως. Διαφορετικα το χασιμο δικο σου...
-
Ωραια μεταφορικα μεσα και τα δύο.
-
Παρε ενα test-drive το Ceed και θα καταλαβεις γιατι δεν θες να πουλησεις το Golf!
-
Ο χρήστης Michael-Amott έγραψε:
Παρε ενα test-drive το Ceed και θα καταλαβεις γιατι δεν θες να πουλησεις το Golf!+1
επιπλέον είναι και αρκετά βαρύ
από την άλλη είναι απο τα λιγα (Golf και αντίστοιχα SEAT, Mazda3/Focus, κλπ) που δεν έχει ημιάκαμπτο άξονα πίσω, κάτι σίγουρα υπέρ του.
Να το κάνω το έγκλημα; (Από Golf σε Ceed)