-
Ενδιαφέρομαι για την αγορά ενός αυτοκινήτου κατηγορίας Β στα 1200 - 1400cc. Θα ήθελα καλούς χώρους, ασφαλή συμπεριφορά και για όποιον γνωρίζει κόστος ανταλλακτικών και service. Προσωπικά είμαι ανάμεσα σε Punto και Fiesta, αλλά είμαι ανοιχτός και σε άλλες απόψεις.
-
Ενδιαφέρομαι για την αγορά ενός αυτοκινήτου κατηγορίας Β στα 1200 - 1400cc. Θα ήθελα καλούς χώρους, ασφαλή συμπεριφορά και για όποιον γνωρίζει κόστος ανταλλακτικών και service. Προσωπικά είμαι ανάμεσα σε Punto και Fiesta, αλλά είμαι ανοιχτός και σε άλλες απόψεις.
-
-
Φιλε Γιωργο πηγαινε στο http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.php?t=7177 και μετα στο 'Ερευνες αγορας μοντελων και συγκριτικα'.
Θα βρεις πολλες σχετικες με το ερωτημα σου απαντησεις... -
Πήγα εκεί που μου είπες. Ήταν αρκετά κατατοπιστικό. Ευχαριστώ πάρα πολύ. Έχω ήδη καταλήξει σε 2 - 3 μοντέλα (Punto 95, Fiesta 1.4, Getz 1.3) αλλά ξέρεις τώρα, ψάχνομαι για γνώμες. Το αυτοκίνητο θα χρησιμοποιηθεί κυρίως από τη γυναίκα μου, και μάλιστα σε επαρχιακούς δρόμους, αλλά στη συνέχεια (μετά από 1-2 χρόνια) σαν δεύτερο πόλης.
Ευχαριστώ και πάλι -
Ο χρήστης Giorgos έγραψε:
Πήγα εκεί που μου είπες. Ήταν αρκετά κατατοπιστικό. Ευχαριστώ πάρα πολύ. Έχω ήδη καταλήξει σε 2 - 3 μοντέλα (Punto 95, Fiesta 1.4, Getz 1.3) αλλά ξέρεις τώρα, ψάχνομαι για γνώμες. Το αυτοκίνητο θα χρησιμοποιηθεί κυρίως από τη γυναίκα μου, και μάλιστα σε επαρχιακούς δρόμους, αλλά στη συνέχεια (μετά από 1-2 χρόνια) σαν δεύτερο πόλης.
Ευχαριστώ και πάλιΤο fiesta έχει 5 χρόνια εγγύηση που απ' ό,τι έχω ακούσει περιλαμβάνει και τα ηλεκτρονικά.
Με το getz παίρνεις πολλά με λίγα λεφτά. Το μοναδικό του μειονέκτημα είναι ότι λόγω ύψους το επηρρεάζει ο πλευρικός άνεμος, κάτι που δεν πολυμετράει στην πόλη, αλλά σ'επαρχισκούς δρόμους ίσως είναι πρόβλημα. -
Ξεκινώντας με το disclaimer ότι δεν οφελεί να συζητάμε για το 'καλύτερο supermini', απ'αυτά στα οποία έχεις καταλήξει θα επέλεγα το Fiesta.
Με την προοπτική να χρησιμοποιηθεί για αυτοκίνητο πόλης μελλοντικά, θα σου έλεγα να δεις και την έκδοση 1.25i η οποία θεωρώ ότι είναι καταλληλότερη γι'αυτό το σκοπό και μάλιστα δεν είναι ουσιαστικά χειρότερη από την 1.4 για οποιαδήποτε χρήση.
-
OK sorry για τον τίτλο.
Το Getz συνεχίζει να έχει το πλεονέκτημα της τιμής χωρίς να υστερεί σε χώρους και πρακτικότητα. κάθε άλλο. Επίσης, έχω άμεση επαφή με το αυτοκίνητο λόγω συγγενικού προσώπου και εδώ και ενάμιση χρόνο αρέσει.
Punto, είχα το πρώτο Sporting από το 1998 μέχρι και πριν δύο μήνες και έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος. Γι' αυτό και είναι μέσα στη λίστα μου από την αρχή και δύσκολα το βλέπω να βγαίνει πριν την τελική απόφαση.
Το Fiesta το έχω οδηγήσει (το 1.4) για περίπου 5.000km αλλά μόνο σε ανοιχτό δρόμο και γενικά μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις. Μου φάνηκε λίγο πιο αργό από τα άλλα δύο αλλά πατάω λίγο και στο όνομα για την επιλογή του. Αυτό που με φοβίζει είναι το κόστος του service και των ανταλλακτικών, το οποίο όμως και δε γνωρίζω.
Όσο για την εγγύηση, και τα τρια έχουν 5 χρόνια ολική.
Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σας. -
Προσωπικά το Φιέστα δε μου αρέσει.
Το Χιουντάι δεν ξέρω πόσο καλά θα τα πάει εκτός πόλης. Εντός μάλλον συμφέρει...
Το Πούντο θα έπαιρνα. (καλά, δεν νομίζω πως υπάρχει φορουμάς που να μην το περίμενε αυτό!!! ) -
Το punto sporting ίσως να είναι κομματάκι άβολο για την πόλη,αν αυτή έχει πολλές λακούβες,λόγω σκληρής-απότομης ανάρτησης.Κατά τ' άλλα είναι μια χαρά αυτοκίνητο,ειδικά το τιμόνι είναι μια χαρά μες της πόλη.Επίσης είναι πολύ πρακτικό το γεμάτο θήκες και εσοχές ταμπλό του.Βέβαια δεν ξέρω πως είναι το ταμπλό του απλού Punto γιατί είναι διαφορετικά.Επίσης νομίζω έχει πολύ καλή σχέση τιμής-εξοπλισμού,ενώ έχει και 5 χρόνια εγγύηση.
-
Με χάλασε λίγο το service της Fiat και αυτός είναι ένας ανασταλτικός (αλλά όχι βέβαια καθοριστικός) παράγοντας για το Punto.
Για το service της Hyundai τα σχόλια που άκουσα από γνωστούς κατόχους ήταν μάλλον καλά, χωρίς τρανταχτά προβλήματα (όταν είσαι λίγο ψείρας παντού βρίσκεις παραπονάκια στα service).
Έχει κανένας ιδέα για τα συνεργεία της Ford;
Ευχαριστώ. -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Το punto sporting ίσως να είναι κομματάκι άβολο για την πόλη,αν αυτή έχει πολλές λακούβες,λόγω σκληρής-απότομης ανάρτησης.Κατά τ' άλλα είναι μια χαρά αυτοκίνητο,ειδικά το τιμόνι είναι μια χαρά μες της πόλη.Επίσης είναι πολύ πρακτικό το γεμάτο θήκες και εσοχές ταμπλό του.Βέβαια δεν ξέρω πως είναι το ταμπλό του απλού Punto γιατί είναι διαφορετικά.Επίσης νομίζω έχει πολύ καλή σχέση τιμής-εξοπλισμού,ενώ έχει και 5 χρόνια εγγύηση.Το sporting έχω κι εγώ...Βάλε κάτι παραπάνω από κομματάκι (δηλ υπερβολικά!) σε ό.τι αφορά το άβολο της ανάρτησης και μια και είναι και για γυναίκα και για πόλη-επαρχιακούς πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη...Αλλά πιθανότατα δεν εννοεί ο φίλος να πάρει το sporting αλλά το απλό του οποίου την άνεση δε γνωρίζω (υποψιάζομαι ότι δεν πρέπει να είναι και κορυφαία)...Αν η άνεση δεν αποτελεί πρόβλημα εγώ στο puntaki θα κατέληγα αλλά με ελάχιστη διαφορά από το fiesta...Και επειδή θεωρώ τη διαφορά μεταξύ τους, γι αυτή τη χρήση, μικρή θα αποφάσιζα με βάση τη γνώμη αυτού που θα το χρησιμοποιούσε περισσότερο, ακόμα και αν δεν ήξερε και πολλά από αυτοκίνητα (έτσι ένα feeling ρε παιδί μου )
Δυνατά σημεία του Punto ο κινητήρας και η οδική συμπεριφορά του (στην κατηγορία του)...Μου αρέσουν επίσης προσωπικά τα καθίσματά του, τα βρίσκω βολικά (έχω και πρόβλημα στη μέση) όσο πρέπει μαλακά και ρυθμίσιμα...Στα άσχημα βάζω τα φρένα από τα οποία είμαι εξαιρετικά απογοητευμένος από το ABS, τους διακόπτες για τα παράθυρα στην κονσόλα, την χείριστη εργονομικά θέση των διακοπτών για τους ηλεκτρικούς καθρέφτες (δεξιά-σύριζα από το χειρόφρενο) και με τεράστια διαφορά το χειρότερο στοιχείο του είναι το κούτσουρο που έχει για ανάρτηση (το sporting)...Όπως ξέρεις από χώρους στην κατηγορία του είναι ικανοποιητικότατο (άλλο αν εγώ αδιαφορώ παντελώς ) και για επιβάτες και πορτμπαγκάζ και για θήκες... -
Φίλε koutsan σε ευχαριστώ πολύ. Τα σχόλιά σου για το αυτοκίνητο ήταν τουλάχιστον χρήσιμα. Ασφαλώς και η τελική επιλογή θα είναι της γυναίκας μου αλλά προσπαθώ κι εγώ να την κρατάω σε εγρήγορση επειδή η ίδια έχει κολλήσει στο Punto και μάλιστα το Sporting.
Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ είχα το πρώτο sporting για έξι χρόνια (το έδωσα τον περασμένο Γενάρη) και μείναμε απόλυτα ευχαριστημένοι από το αυτοκίνητο, κανένα πρόβλημα απολύτως. Το ότι είχε ανάρτηση κούτσουρο εμένα δε με πείραζε, της γυναίκας μου της... άρεσε ( γιατρέ μου να ανησυχήσω;;;) και το μόνο μας παράπονο ήταν τα συνεργεία της Fiat ή τουλάχιστον τα συγκεκριμένα 2-3 που αλλάξαμε. Εξεπλάγην λίγο με τα φρένα που μου είπες, στο δικό μου ήταν άψογα, δεν είχε όμως ABS.
Σε πληροφορώ ότι η ίδια διαβάζει το topic φανατικά άρα σιγά σιγά και με τη βοήθεια του κόσμου εδώ διαμορφώνει άποψη και ευτυχώς απέχει από το να αγοράσει με βάση το χρώμα. χι χι ευτυχώς που όλα έχουν ποτηροθήκες αλλιώς θα είχαμε κρεββατομουρμούρα...
Anyway ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σου!!! -
μιας και άκουσα ότι υπάρχει ανησυχία για τα σέρβις, after-sales κλπ, δεν κοιτάς και προς Τογιότα μεριά?
το Γιάρις 1,3 είναι μεν ακριβούτσικο, αλλά τα βγάζει τα λεφτά του, πολύ σβέλτο, ποιοτικό δε-σπα-δε-χαλά, οικονομικό στην κατανάλωση, 6 χρόνια ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ εγγύηση για τα πάντα, φτηνά σέρβις (νομίζω μόνο της Χιουντάι είναι φτηνότερα). Από χώρους υστερεί στο πορτμπαγκάζ, το οποίο ωστόσο ρυθμίζεται γιατί το πίσω κάθισμα είναι συρόμενο. Υστερεί επίσης σε ανάρτηση-λάστιχα (πολύ μαλακό για τα γούστα μου), αλλά με ένα σετάκι Kayaba-Pirelli P6 μεταμορφώθηκε χωρίς να χάσει σε άνεση.
Σπύρος
-
Φίλε koutsan σε ευχαριστώ πολύ. Τα σχόλιά σου για το αυτοκίνητο ήταν τουλάχιστον χρήσιμα. Ασφαλώς και η τελική επιλογή θα είναι της γυναίκας μου αλλά προσπαθώ κι εγώ να την κρατάω σε εγρήγορση επειδή η ίδια έχει κολλήσει στο Punto και μάλιστα το Sporting.
Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ είχα το πρώτο sporting για έξι χρόνια (το έδωσα τον περασμένο Γενάρη) και μείναμε απόλυτα ευχαριστημένοι από το αυτοκίνητο, κανένα πρόβλημα απολύτως. Το ότι είχε ανάρτηση κούτσουρο εμένα δε με πείραζε, της γυναίκας μου της... άρεσε ( γιατρέ μου να ανησυχήσω;;;) και το μόνο μας παράπονο ήταν τα συνεργεία της Fiat ή τουλάχιστον τα συγκεκριμένα 2-3 που αλλάξαμε. Εξεπλάγην λίγο με τα φρένα που μου είπες, στο δικό μου ήταν άψογα, δεν είχε όμως ABS.
Σε πληροφορώ ότι η ίδια διαβάζει το topic φανατικά άρα σιγά σιγά και με τη βοήθεια του κόσμου εδώ διαμορφώνει άποψη και ευτυχώς απέχει από το να αγοράσει με βάση το χρώμα. χι χι ευτυχώς που όλα έχουν ποτηροθήκες αλλιώς θα είχαμε κρεββατομουρμούρα...
Anyway ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σου!!!Καλά άμα δε σε νοιάζει η ανάρτηση βουρ για το sporting (by the way τα συγχαρητήριά μου στη γυναίκα σου για το sportif της προσανατολισμό , κοίταξέ το πάντως καλού κακού!! )...Αυτό που είπα για τα φρένα έχει να κάνει κυρίως με το πόσο εύκολα εμπλέκεται το ABS ανεξαρτήτως ταχύτητας...Και με 5χλμ-10 αν το κοκκαλώσεις απότομα τσουπ το ABS...Ομολογώ ότι δεν ξέρω θετικά αν αυτό αυξάνει την απόσταση πέδησης αλλά μου δημιουργεί σαφώς αυτή την εντύπωση...Αλλιώς τα φρένα είναι καλά αλλά σε καμία περίπτωση κάτι το ιδιαίτερο. Δεν μπορώ να μην παρατηρήσω επίσης σε ένα αμάξι που αυτοαποκαλείται sporting την έλλειψη δίσκων πίσω...Και τέρμα αν δε σε νοιάζει η άνεση, το sporting θα πάρεις και όχι το απλό αν καταλήξεις στο punto (το έληξα το ζήτημα αν δεν κατάλαβες!)
Επίσης στα 'Τεχνικά θέματα βελτιώσεις' δες και αυτό http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.php?t=6681...Εγώ τα ίδια γράφω (αυτά ξέρω, αυτά λέω ) αλλά θα δεις τη γνώμη και άλλων φίλων για το puntaki το sporting... -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Δυνατά σημεία του Punto ο κινητήρας και η οδική συμπεριφορά του (στην κατηγορία του)...Μου αρέσουν επίσης προσωπικά τα καθίσματά του, τα βρίσκω βολικά (έχω και πρόβλημα στη μέση) όσο πρέπει μαλακά και ρυθμίσιμα...Στα άσχημα βάζω τα φρένα από τα οποία είμαι εξαιρετικά απογοητευμένος από το ABS, τους διακόπτες για τα παράθυρα στην κονσόλα, την χείριστη εργονομικά θέση των διακοπτών για τους ηλεκτρικούς καθρέφτες (δεξιά-σύριζα από το χειρόφρενο) και με τεράστια διαφορά το χειρότερο στοιχείο του είναι το κούτσουρο που έχει για ανάρτηση (το sporting)...Όπως ξέρεις από χώρους στην κατηγορία του είναι ικανοποιητικότατο (άλλο αν εγώ αδιαφορώ παντελώς ) και για επιβάτες και πορτμπαγκάζ και για θήκες...
Τα καθίσματα είναι όντως πολύ καλά,αλλά το απλό Punto δεν φορά ημιbucket,αλλά κάτι άλλα,απλά,που δεν μου άρεσαν καθόλου.
Πρόβλημα με το ABS δεν έχω προσέξει.Για την ακρίβεια έχει ενεργοποιηθεί μόνο μία φορά και αυτή σε δυνατό φρενάρισμα σε βργμένο.Με πολλά χιλιόμετρα σε δυνατό φρενάρισμα (όχι τσαρούχωμα) δεν έχει μπει ποτέ.
Προσωπικά οι διακόπτες των παραθύρων με βόλεψαν,είναι αρκετά κοντά στο τιμόνι.
Οι χώροι είναι πραγματικά μεγάλοι,ειδικά σε σχέση με το clio,Που έχω δοκιμάσει.Χωράει δίμετρος+ στη θέση του συνοδηγού και απο πίσω του άλλος κανονικού αναστήματος χωρίς να σαρδελοποιείται.
Απογοήτευση ο διακοπτης για τους καθρέφτες,ο οποίος έχει ξεκολλήσει....Άντε,welcome to the club! (τι θα πει δεν αποφάσισες ακόμα;;;)
-
Χε χε... με τετράμηνο (μέχρι στιγμής) διάλειμμα φίλε charmak66 ανήκω στo Punto Sporting Club σχεδόν 6 χρόνια! Σας ευχαριστώ πολύ όλους! Με τη συζήτηση που είχα με τη σύζηγο και λαμβάνοντας υπόψη την εμπειρία που είχαμε με το δικό μας Punto αλλά και όλα τα δικά σας σχόλια, μου έδειξε να έχει ψιλοκαταλήξει... Την αφήνω πλέον μόνη της να διαλέξει, Sporting ή απλό, αν και νομίζω η μοίρα μου είναι προδιαγεγραμμένη (έλα που δε θέλεις... ). Έτσι θα ικανοποιήσω και άλλον έναν... προσανατολισμό έχοντας ένα Punto να οδηγώ και ένα Corolla να... μετακινούμαι (sic). Πλάκα κάνω, ας μη με φάνε οι Corolllaκηδες...
Φίλε Krusenstern το Yaris το απέριψε νωρίς λόγω του ότι απλά δεν της άρεσε. Τόσο απλά. Για τους λόγους που αναφέρεις και για ακόμα περισσότερους κατέληξα εγώ στο Corolla αλλά η σύζηγος, παρ'ολο που πήγαμε και είδαμε το Yaris μαζί κτλ κτλ απλά το απέριψε με αυτό το αφοπλιστικό 'δεν μου αρέσει. Τέρμα'. Δε μου άφησε περιθώρια έτσι; -
Φίλε Krusenstern το Yaris το απέριψε νωρίς λόγω του ότι απλά δεν της άρεσε. Τόσο απλά. Για τους λόγους που αναφέρεις και για ακόμα περισσότερους κατέληξα εγώ στο Corolla αλλά η σύζηγος, παρ'ολο που πήγαμε και είδαμε το Yaris μαζί κτλ κτλ απλά το απέριψε με αυτό το αφοπλιστικό 'δεν μου αρέσει. Τέρμα'. Δε μου άφησε περιθώρια έτσι;Τα συγχαρητήριά μου στη σύζυγο!Πάντως η μικρή χρηματική διαφορά (νομίζω 300 ευρώ) μεταξύ sporting και απλού (emotion) σε συνδυασμό με την πολύ καλύτερη εσωτερική και εξωτερική εμφάνιση κλπ του πρώτου,μάλλον δείχνουν τον δρόμο...
Χρωματάκι σκεφτήκατε;
-
Βασικά ο μόνος λόγος που μπορεί να οδηγήσει στο emotion είναι οι επιπλέον πόρτες. Θα δούμε. Γενικά τη βλέπω πολύ ζεστή για το sporting και όντως η διαφορά της τιμής είναι αμελητέα.
Χρωματάκι; Δεν έχω ιδέα τι έχει στο μυαλό της. Για να σου πω την αλήθεια ούτε στο δικό μου ασχολήθηκα με την επιλογή του χρώματος. Διάλεξα το αυτοκίνητο και άφησα το χρώμα στη διάθεσή της. Της έχω εμπιστοσύνη.
Φαντάζομαι πάντως θα επιλέξει κάποιον τόνο του μπλε. -
Φίλε Krusenstern το Yaris το απέριψε νωρίς λόγω του ότι απλά δεν της άρεσε. Τόσο απλά. Για τους λόγους που αναφέρεις και για ακόμα περισσότερους κατέληξα εγώ στο Corolla αλλά η σύζηγος, παρ'ολο που πήγαμε και είδαμε το Yaris μαζί κτλ κτλ απλά το απέριψε με αυτό το αφοπλιστικό 'δεν μου αρέσει. Τέρμα'. Δε μου άφησε περιθώρια έτσι;
οι γυναίκες θα είναι πάντα γυναίκες
Σπύρος
Το καλύτερο super mini