Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Έχετε δίκιο με το κομμάτι του τελωνείου και των έξτρα. Δυστυχώς θέλει πολύ ψάξιμο και εκτελωνιστή πάνω από το κεφάλι σου για να είσαι σίγουρος και να δεις τι αξίζει στην τελική.
Best posts made by manle
-
RE: Alfa Romeo Tonale
Latest posts made by manle
-
@red_monster said in Alfa Romeo Tonale:
@manle said in Alfa Romeo Tonale:
@civil357 said in Alfa Romeo Tonale:
Γνώμη μου , νόημα σε τονάλε εισαγωγής έχει η phev έκδοση που βρίσκεις από 33 εώς 36 , καλά δείγματα (θεωρητικά πάντα) , οπότε + 2,5Κ το τέλος + 2Κ λοιπά έξοδα , με κάτω από 40Κ έχεις πολύ καλό αυτοκίνητο.
Εδώ θέλει μία προσοχή όμως , τα παραπάνω οχήματα έχουν συνήθως ημερομηνία κυκλοφορίας τέλος 22 και Ά εξάμηνο 23, άρα είναι τα πρώτα πρώτα δείγματα μίας "δύσκολης" τεχνολογίας και πιθανότατα είναι πρώην τεστ ντράϊβ. Βεβαιώσου, οπωσδήποτε αν ισχύει η εργοστασιακή 4ετής εγγύησή τους και όχι απλά η 12μηνη του Γερμανού μαντρά.
(τα παραπάνω από χάζι σε αγγελίες , όχι κάποια ιδιαίτερη γνώση).
Τη δίνουν πλεόν φθηνά και καινούργια Ελλάδα την 160αρα , δε θα έπαιρνα το ρίσκο για σχετικά μικρή διαφορά στα χρήματα.
Έχεις υπό υπολογίσει σε μεγάλο βαθμό τα κόστη εισαγωγής
Γνωρίζεις πόσο περίπου μπορεί να βγαίνουν;
Ξέρεις πόσο είναι η ΛΤΠΦ της συγκεκριμένης έκδοσης ; Πρόσθετα στοιχεία εξοπλισμού (πχ ηλιοροφή, αυτόματο κιβώτιο κλπ) αυξάνουν τη ΛΤΠΦ.
Τι euro είναι ;
CO2 ?
Πόσα χιλιόμετρα έχει και ποιανού έτους ;Τα γνωρίζω όλα εκτός από ΛΤΠΦ την οποία υπολογίζω στο περίπου. Εμένα μου βγαίνουν περίπου στα 3 χιλιάρικα για τα Mild Hybrid.
Με 139,0 gr/km ? Διαισθητικά μου φαίνονται λίγα τα 3k αλλά αν εσένα σου αρκεί το "στο περίπου" εμένα μου περιττεύει
Από την κουβέντα μας και απ' όσα έχω πει παραπάνω που κατάλαβες ότι μου αρκεί για να σου περισσέψει εσένα; Δεν καταλαβαίνω γιατί μερικοί προσπαθείτε να το παίξετε κάποιοι χωρίς λόγο.
-
Γνώμη μου , νόημα σε τονάλε εισαγωγής έχει η phev έκδοση που βρίσκεις από 33 εώς 36 , καλά δείγματα (θεωρητικά πάντα) , οπότε + 2,5Κ το τέλος + 2Κ λοιπά έξοδα , με κάτω από 40Κ έχεις πολύ καλό αυτοκίνητο.
Εδώ θέλει μία προσοχή όμως , τα παραπάνω οχήματα έχουν συνήθως ημερομηνία κυκλοφορίας τέλος 22 και Ά εξάμηνο 23, άρα είναι τα πρώτα πρώτα δείγματα μίας "δύσκολης" τεχνολογίας και πιθανότατα είναι πρώην τεστ ντράϊβ. Βεβαιώσου, οπωσδήποτε αν ισχύει η εργοστασιακή 4ετής εγγύησή τους και όχι απλά η 12μηνη του Γερμανού μαντρά.
Τη δίνουν πλεόν φθηνά και καινούργια Ελλάδα την 160αρα , δε θα έπαιρνα το ρίσκο για σχετικά μικρή διαφορά στα χρήματα.
Ξέρεις πόσο είναι η ΛΤΠΦ της συγκεκριμένης έκδοσης ; Πρόσθετα στοιχεία εξοπλισμού (πχ ηλιοροφή, αυτόματο κιβώτιο κλπ) αυξάνουν τη ΛΤΠΦ.
Τι euro είναι ;
CO2 ?
Πόσα χιλιόμετρα έχει και ποιανού έτους ;Τα γνωρίζω όλα εκτός από ΛΤΠΦ την οποία υπολογίζω στο περίπου. Εμένα μου βγαίνουν περίπου στα 3 χιλιάρικα για τα Mild Hybrid.
-
-
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Έχετε δίκιο με το κομμάτι του τελωνείου και των έξτρα. Δυστυχώς θέλει πολύ ψάξιμο και εκτελωνιστή πάνω από το κεφάλι σου για να είσαι σίγουρος και να δεις τι αξίζει στην τελική.
-
Σύμφωνώ και εγώ εν μέρει. Απλά νιώθω πως με το που κάνω τα πρώτα χιλιόμετρα θα χάσω αυτά τα 6-7.000€ διαφορά που έχουν.
Που αν ισχύει η εγγύηση στην Ελλάδα και βρω μοντέλο του 24 με λίγα χιλιόμετρα δεν πιστεύω πως αξίζει η αγορά καινούργιου.
-
@fanis75 said in Alfa Romeo Tonale:
To phev εχει ακόμα χαμηλότερο τελωνείο, 25% (όχι 50%).
Λογικές τιμές για Άλφα ρομέο, χάνουν απίστευτα σε σχέση με την αρχική τιμή και επίσης επειδή δεν πουλάει κάνουν μεγάλες εκπτώσεις.
Ναι εννοούσα σε σχέση με το Mild hybrid.
Αξίζει να πάω σε αγορά από Γερμανία/Ιταλία σε αυτά τα λεφτά ή να πάω σε καινούργιο με 36.000;Επίσης η εγγύηση θα ισχύει κανονικά στην Ελλάδα έτσι;
-
Συγγνώμη δεν ήμουν ξεκάθαρος. Την έκδοση sprint/ti την βρίσκεις από 25.000€. Την veloce από 27.000€. Άρα σε αυτά μαζί με εκτελωνισμούς και έξοδα φτάνει τα 28-30k. Την Plugin hybrid την βρίσκεις από 30.000€ και με το μισό τελωνείο. Δεν σας φαίνονται χαμηλές οι τιμές; Ή τις θεωρείτε φυσιολογικές καθώς στο εξωτερικό έπαιζε ούτως ή άλλως 5000 περίπου φθηνότερη;
*Επίσης μιλάμε για αυτοκίνητα του 23-24 με κάτω από 25.000 χιλιόμετρα.
-
Καλημέρα σας και από εμένα. Είμαι στην αναζήτηση SUV και μετά από πολλές μέρες review, συγκριτικών, αγγελιών κλείνω όλο και περισσότερο στην Tonale ίσως παίζει ρόλο και το ότι είμαι κάτοχος MiTo. Δύο ακόμα που κοιτάω είναι το XC40 και το BMW X1 (το προηγούμενο F48). Σε όλα θα πάω σε μεταχειρισμένο.
Έχω δει πως σε Γερμανία και Ιταλία οι μεταχειρισμένες Tonale είναι σε πολύ χαμηλότερη τιμή από Ελλάδα με τα 160 άλογα και εκδόσεις sprint/ti και πολλές veloce γύρω στα 30 χιλιάρικα και όλες με κάτω από 30k χιλιόμετρα.
Είναι κάτι που πρέπει να προσέξω; Μου φαίνεται πολύ περίεργο. Συγγνώμη για το σεντόνι.