Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    D
    • Profile
    • Following 0
    • Followers 0
    • Topics 1
    • Posts 6
    • Best 3
    • Groups 0

Dottorouli

@Dottorouli

5
    Profile views
    6
    Followers
    0
    Following
    Joined Last Online

Dottorouli Unfollow Follow

Best posts made by Dottorouli

• RE: Αλλαγή Φορτηγού Ι.Χ. σε Επιβατικό Ι.Χ.

@criuser ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Αυτό ακριβώς μου είπαν και από υπουργείο μεταφορών στο τηλέφωνο (περιμένω μια τελευταία απάντηση από εκτελωνιστή μπας και ισχύει κάτι διαφορετικό, αλλά λογικά θα πάει για πώληση ως ΦΙΧ αναγκαστικά).

Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τον χρόνο και απαντήσεις σας, καλό μεσημέρι και καλή συνέχεια! 🙂

posted in Περί αυτοκίνησης
      D
      Dottorouli

@yem πίσω δεν μπαίνει άτομο, έβαλα εκ νέου τα καθίσματα κτλ. γιατί σταμάτησε η μεταφορά εμπορευμάτων και είχα θεωρήσει ότι η διαδικασία αλλαγής θα είναι πανεύκολη (αλλά από ότι φαίνεται θέλει ψάξιμο).

D
      Dottorouli

Το όχημα είναι διθέσιο επαγγελματικό κι έτσι είναι και ασφαλισμένο, για αυτό είπα και "δεν μπαίνει άτομο πίσω" (μπαίνει δηλαδή με δική σου ευθύνη, εγώ δεν αφήνω επί του παρόντος :P). Αυτό εννοούσα όταν είπα είναι κανονικά ασφαλισμένο (ως εταιρικό όχημα).

Δεν έχω ρωτήσει ακόμη ασφαλιστική να με ασφαλίσει σαν ΙΧ επιβατικό, καθώς αν δεν γίνει επιβατικό στην άδεια και παραμείνει ημιφορτηγό, δεν μπορώ ούτε να το μεταφέρω στο όνομά μου ως ιδιώτης, ούτε να το οδηγάω όταν κλείσει η επιχείρηση.

D
      Dottorouli

Latest posts made by Dottorouli

@criuser ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Αυτό ακριβώς μου είπαν και από υπουργείο μεταφορών στο τηλέφωνο (περιμένω μια τελευταία απάντηση από εκτελωνιστή μπας και ισχύει κάτι διαφορετικό, αλλά λογικά θα πάει για πώληση ως ΦΙΧ αναγκαστικά).

Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τον χρόνο και απαντήσεις σας, καλό μεσημέρι και καλή συνέχεια! 🙂

D
      Dottorouli

Το όχημα είναι διθέσιο επαγγελματικό κι έτσι είναι και ασφαλισμένο, για αυτό είπα και "δεν μπαίνει άτομο πίσω" (μπαίνει δηλαδή με δική σου ευθύνη, εγώ δεν αφήνω επί του παρόντος :P). Αυτό εννοούσα όταν είπα είναι κανονικά ασφαλισμένο (ως εταιρικό όχημα).

Δεν έχω ρωτήσει ακόμη ασφαλιστική να με ασφαλίσει σαν ΙΧ επιβατικό, καθώς αν δεν γίνει επιβατικό στην άδεια και παραμείνει ημιφορτηγό, δεν μπορώ ούτε να το μεταφέρω στο όνομά μου ως ιδιώτης, ούτε να το οδηγάω όταν κλείσει η επιχείρηση.

D
      Dottorouli

@yem πίσω δεν μπαίνει άτομο, έβαλα εκ νέου τα καθίσματα κτλ. γιατί σταμάτησε η μεταφορά εμπορευμάτων και είχα θεωρήσει ότι η διαδικασία αλλαγής θα είναι πανεύκολη (αλλά από ότι φαίνεται θέλει ψάξιμο).

D
      Dottorouli

@antonakis και @panos2171 ευχαριστώ πολύ και πάλι, θα μιλήσω με εκτελωνιστή και διεύθυνση μεταφορών 🙂

D
      Dottorouli

Αρχικά ευχαριστώ πολύ για όλες τις απαντήσεις!

Για αποσαφήνιση, γιατί μάλλον δεν το διευκρίνησα καλά, το όχημα είναι αγορασμένο από επιχείρηση ως Φορτηγό και χρησιμοποιούταν για μεταφορά εμπορευμάτων. Ωστόσο επειδή η επιχείρηση κλείνει στο επόμενο 2μηνο, επιθυμώ να το αγοράσω/μεταφέρω σε εμένα ως ιδιώτη (κάτι το οποίο δεν γίνεται επί του παρόντος, επειδή είναι ορισμένο ως φορτηγό).

Τα καθίσματα που επανατοποθετήθηκαν, μαζί με τις βάσεις, ιμάντες ασφαλείας κτλ. είναι τα ίδια που είχαν αφαιρεθεί με την εισαγωγή-ταξινόμηση στην χώρα (με αυτό τον τρόπο είχε οριστεί και το όχημα ως φορτηγό). Το όχημα είναι κανονικά ασφαλισμένο από την επιχείρηση ως φορτηγό, δεν τίθεται θέμα σε ατύχημα όπως αναφέρετε, έχω επικοινωνήσει και με την ασφαλιστική εταιρεία.

Ωστόσο, τίθεται θέμα στο αν μπορώ να το αλλάξω σε ιδιωτικό Ι.Χ. (ακόμη και με επαναταξινόμηση) ή αν δεν μπορώ (κι ως εκ τούτου θα πρέπει να πουληθεί ως Φορτηγό από την επιχείρηση σε άλλη επιχείρηση).

Αν υπάρχει τρόπος (π.χ. επαναταξινόμησης κτλ) και γνωρίζει κάποιος την πλήρη διαδικασία, θα ευχαριστούσα πολύ!

D
      Dottorouli
    • Αλλαγή Φορτηγού Ι.Χ. σε Επιβατικό Ι.Χ.

Καλησπέρα σας, ενδιαφέρομαι να πραγματοποιήσω αλλαγή της άδειας κυκλοφορίας από Φορτηγό σε Επιβατικό Ι.Χ. και ήθελα να ρωτήσω εάν γνωρίζει κάποιος τη διαδικασία.

Το όχημα είναι εργοστασιακά επιβατικό (Renault Clio '13 DCI 1.5), ωστόσο έχει οριστεί-ταξιμονηθεί ως φορτηγό όταν εισήλθε στη χώρα (καθώς αγοράστηκε από επιχείρηση χωρίς τα πίσω καθίσματα). Τα καθίσματα τοποθετήθηκαν ξανά στο όχημα μαζί με τους ιμάντες ασφαλείες κ.ο.κ., κοινώς, πλέον έχω ένα επιβατικό Ι.Χ., ορισμένο ως Φορτηγό.

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

D
      Dottorouli
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
      • ΕΛΛΑΔΑ
      • ΚΟΣΜΟΣ
      • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
      • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
      • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
      • TEST