Navigation

• Unread
  • Recent
  • Popular
  • Search
  • Register
  • Login
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΑΓΩΝΕΣ
  • ΔΟΚΙΜΕΣ
  • CLASSIC
  • ΤΙΜΕΣ
  • VIDEO
  • 4ΤΡΟΧΟΙ
  • Register
  • Login
  • Search
  • Unread
  • Recent
  • Popular
K
  • Profile
  • Following 0
  • Followers 0
  • Topics 0
  • Posts 7
  • Best 0
  • Groups 0

keith.celi

@keith.celi

0
Profile views
7
Followers
0
Following
Joined Jul 8, 2024, 11:17 PM Last Online Aug 6, 2024, 11:16 AM

keith.celi Unfollow Follow

Latest posts made by keith.celi

• RE: Yaris / Auris κινητήρας 1NR-FE 1,33 και κατανάλωση λαδιού

@keith-celi said in Yaris / Auris κινητήρας 1NR-FE 1,33 και κατανάλωση λαδιού:

@sphinxgr said in Yaris / Auris κινητήρας 1NR-FE 1,33 και κατανάλωση λαδιού:

@sphinxgr said in

1 ώρα εργασία είναι και συνολική διάρκεια παραμονής του αυτοκινήτου σε συνεργείο 2-3 ώρες.

Φίλε σ'ευχαριστώ καταρχάς για τον χρόνο σου και τις απαντήσεις πιο πάνω.

Κάτι ακόμα αν μου επιτρέπεις (το ρώτησα και στην προηγούμενη ανάρτηση), επειδή φαίνεται ότι το ξέρεις καλά το θέμα.

Έχει νόημα να το πάω τώρα πριν κάνω ταξίδι; (αν φυσικά υπάρχει διαθεσιμότητα και από το συνεργείο).

Ρωτάω μήπως έχει κάτι το ριψοκίνδυνο η διαδικασία επειδή δεν την ξέρω.

Θεωρητικά για καλό θα είναι προφανώς εφόσον βελιτώνει την κατανάλωση του λαδιού, αλλά δεν ξέρω μήπως δεν πρέπει να γίνουν άμεσα τόσα χλμ (περίπου 700-800 σύνολο) αμέσως μετά την όλη ιστορία.

Ευχαριστώ

Δεν παίζει κανενα ρόλο αν ειναι πριν ή μετα το ταξιδι

Έγινε! Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ!

Δυστυχώς (για μένα) το συνεργείο κλείνει αυτή τη βδομάδα.
    Θα πρέπει να το πάω με την επιστροφή τέλος Αυγούστου.

Ελπίζω μόνο να μην πάθει σοβαρότερη ζημιά, και απλά να μου κοστίσει λίγο παραπάνω το ταξίδι σε βενζίνη.

Για να καταλάβεις, σήμερα η μέση κατανάλωση βενζίνης ήταν στο 9!
    Δράμα η κατάσταση.

posted in Τεχνικά Θέματα - Βελτιώσεις
    K
    keith.celi
    Jul 31, 2024, 11:13 AM

@sphinxgr said in Yaris / Auris κινητήρας 1NR-FE 1,33 και κατανάλωση λαδιού:

@sphinxgr said in

1 ώρα εργασία είναι και συνολική διάρκεια παραμονής του αυτοκινήτου σε συνεργείο 2-3 ώρες.

Κάτι ακόμα αν μου επιτρέπεις (το ρώτησα και στην προηγούμενη ανάρτηση), επειδή φαίνεται ότι το ξέρεις καλά το θέμα.

Έχει νόημα να το πάω τώρα πριν κάνω ταξίδι; (αν φυσικά υπάρχει διαθεσιμότητα και από το συνεργείο).

Θεωρητικά για καλό θα είναι προφανώς εφόσον βελιτώνει την κατανάλωση του λαδιού, αλλά δεν ξέρω μήπως δεν πρέπει να γίνουν άμεσα τόσα χλμ (περίπου 700-800 σύνολο) αμέσως μετά την όλη ιστορία.

Ευχαριστώ

Δεν παίζει κανενα ρόλο αν ειναι πριν ή μετα το ταξιδι

Έγινε! Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ!

K
    keith.celi
    Jul 30, 2024, 2:59 PM

@sphinxgr said in

Ευχαριστώ

K
    keith.celi
    Jul 30, 2024, 11:11 AM

@evolander said in Yaris / Auris κινητήρας 1NR-FE 1,33 και κατανάλωση λαδιού:

Αν κάνεις τη διαδικασία όπως την περιγράφω σε προηγούμενο ποστ, θα σώσεις το αυτοκίνητό σου.
    Εμένα όχι μόνο δεν καίει πλέον λάδια όπως πριν (μετά τα 3000 χλμ και μέχρι τα 5000 χλμ θα κάψει περίπου 1 λίτρο μόνο, ενώ πριν ήταν στα ~500-600ml / 1000 χλμ), πήγε και η κατανάλωση εκεί που πρέπει δλδ στα 5.5 με 6 λίτρα / 100 χλμ (με αλλαγή μπουζί βέβαια).

Το κόστος εξάλλου είναι μεδαμηνό προς σε αυτό που προτείνει η toyota για ανακατασκευή μοτέρ.

Μακάρι ρε φίλε γιατί έχω απογοητευτεί πραγματικά.
    Δεν λέω, 14 ετών είναι το αμάξι, οπότε δεν έχω απαίτηση να είναι σαν καινούργιο.
    Αλλά όταν ακούω από φίλο με Ford Fiesta πχ 25ετίας, ότι πάει για λάδια χαλαρά μετά τα 5000χλμ, ε κάτι δεν μου κολλάει καλά.

Μία διευκρίνηση αν μπορείς.
    Από την περιγραφή της διαδικασίας που κάνεις, απ'ό,τι καταλαβαίνω είναι τουλάχιστον 2 ραντεβού εκεί, σωστά;

Δεν έχω πάρει ακόμα τηλέφωνο για να είμαι ειλικρινής, αλλά με προβληματίζει το γεγονός ότι έχω θεωρητικά να κάνω ένα μικρό ταξίδι λόγω καλοκαιριού.

Έχει νόημα να το πάω άμεσα εκεί (έστω ότι μπορούν και αυτοί φυσικά), αλλά με τη λογική θα κάνω αρκετά χλμ μετά, ή να περιμένω μια και καλή να γυρίσω;

Ευχαριστώ

K
    keith.celi
    Jul 22, 2024, 6:55 PM

@monman2 said in Yaris / Auris κινητήρας 1NR-FE 1,33 και κατανάλωση λαδιού:

Συγνώμη αλλα δεν μου ακούγεται για καλή χρήση όταν το άφησες να φτάσει σε τόσο μεγάλη κατανάλωση λαδιού , επίσης τι μπεκ λέει ο μηχανικός απο αυτό που καταλαβαίνω ο αισθητήρας λ εχει γίνει τηγανητός απο την λαδίλα (και ο καταλύτης) και δεν λειτουργεί πια για αυτό εχεις μεγάλη κατανάλωση βενζίνης .

Να δηλώσω καταρχάς πως δεν είμαι καθόλου γνώστης μηχανολογικών αυτοκινήτου.
    Είμαι πρακτικά άσχετος, και μέχρι πριν λίγο άκουγα ό,τι μου έλεγε μηχανικός της Toyota.

Πρακτικά ήξερα πως απλά πρέπει να συμπληρώνω λάδι όταν βλέπω ότι ζητάει (λαμπάκι)... Και ότι αυτη θα ήταν η μόνη μου ταλαιπωρία...

Μέχρι που έφτασε πριν 2 βδομάδες να βλέπω ξαφνικά την βενζίνη να χάνεται.

Μόλις σήμερα έμαθα για αισθήτηρα Λ κλπ κλπ που το πήγα σε άλλο συνεργείο (όχι Τoyota).

Να θεωρήσω πως την έχω πατήσει άσχημα ή υπάρχει περίπτωση να σωθεί ό,τι σώζεται με την παραπάνω διαδικασία;

K
    keith.celi
    Jul 18, 2024, 7:51 PM

Φίλε καλησπέρα.
    Επειδή αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα με Yaris (CVT) σε πολύ μεγάλο βαθμό πλέον (Στα 2.000 km αδιάζει, και πλέον μου κάνει πολύ σοβαρό θέμα και στην κατανάλωση βενζίνης), θα έχει νόημα να απευθυνθώ στο συνεργείο για τη διαδικασία;

Ευχαριστώ

Εννοείτε θα έχει νόημα, credits Κώστα @sphinxgr που παρέχει αυτές τις πληροφορίες, και κυριολεκτικά "σώζεις" το μοτέρ σου.

Σ'ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!
    Και έχω απογοητευτεί είναι η αλήθεια.. Δεν λέω, 14 χρόνια το έχω το αμάξι, αλλά γενικά του έκανα πολύ καλή χρήση.

Το πήγα στον μηχανικό τώρα γιατί εδώ και 2 βδομάδες, μου καταπίνει κυριολεκτικά βενζίνη..
    Και μου είπε ότι μέσα είνα χάλια.
    Θα καθαρίσει τα μπεκ αλλά δεν είναι σίγουρος ότι θα λυθεί (έστω σε κάποιο βαθμό το πρόβλημα).

K
    keith.celi
    Jul 18, 2024, 2:11 PM

Σε εξουσιοδοτημένο service Toyota και με διαπίστωση κατανάλωσης λαδιού περίπου 500ml/1000χλμ, προτάθηκε: 1) ή επισκευή κινητήρα καταλύτη και πολλαπλής, ή 2) χρήση ημισυνθετικών 10W-40, ή 15W-40 ορυκτελαίων.

Μετά από παρότρυνση του @monman2 διάβασα αυτό το νήμα, ήρθα σε επαφή με τον Κώστα @Sphinxgr, και αποφάσισα να απευθυνθώ στο συνεργείο του Λευτέρη που συνεργάζεται ο Ανδρέας με τα λιπαντικά στην Αγία Βαρβάρα.

Μπήκε ένα μπουκαλάκι total flush xado 250ml στα λάδια (κόστος 20€), και το αυτοκίνητο οδηγήθηκε σε manual mode (είναι αυτόματο κανονικά) κατά κόρον σε στροφές 4000-5000 για 120 χλμ.

Έγινε εφαρμογή xado verylube engine cleaner (κόστος 20€), επαναληπτικά και στους 4 κυλίνδρους μέχρι να τελειώσει το spray - περίπου 3 περάσματα των 4-5 δευτερολέπτων μέχρι που άδειασε-, με διάφανο σωληνάκι που φαινόταν το προϊόν, με πολύ χαμηλή θερμοκρασία κινητήρα.

Μετά από 4 ώρες, έγινε η διαδικασία με το μιζάρισμα συνολικά για 25-30 δευτερόλεπτα που πετάχτηκαν καρβουνίλες, και στη συνέχεια τέθηκε σε λειτουργία σε στροφές ~4500, και βόλτα για 22 χλμ σε υψηλές στροφές 4000-5000.

Στη συνέχεια αλλάχθηκαν τα λάδια 5W-30, και μπήκαν 3 λίτρα Mobil1, 0W-20 (όπως ορίζει ο κατασκευαστής), και σήμερα μετά από 1100 χλμ κατόπιν ελέγχου στάθμης λαδιών, δεν έχει κάψει γραμμάριο!

Καλό είναι να συμπεριληφθεί στον τίτλο και το IQ μαζί με Yaris / Auris που φοράει αυτό το μοτέρ: IQ 1.33 1NR-FE dual vvt-i multidrive CVT, engine number 1NR 0334936.

Σειρά έχει η αλλαγή λαδιού στο CVT κιβώτιο, σε άλλο νήμα...

Φίλε καλησπέρα.
    Επειδή αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα με Yaris (CVT) σε πολύ μεγάλο βαθμό πλέον (Στα 2.000 km αδιάζει, και πλέον μου κάνει πολύ σοβαρό θέμα και στην κατανάλωση βενζίνης), θα έχει νόημα να απευθυνθώ στο συνεργείο για τη διαδικασία;

Ευχαριστώ

K
    keith.celi
    Jul 18, 2024, 12:59 PM
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
    • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΔΟΚΙΜΕΣ