Καλημέρα και καλή Πρωτομαγιά!!
Είναι η πρώτη μου ανάρτηση, μολονότι παρακολουθώ εδώ και πολύ καιρό το συγκεκριμένο forum. Με αφορμή το γεγονός ότι σε καμιά 15αρια μέρες το πολύ υπολογίζω, να παραλάβω το αμάξι που είχα παραγγείλει, θα ήθελα να σας μεταφέρω τις πληροφορίες που έχω σχετικά με τους χρόνους παράδοσης και πως μπορεί το νέο facelift να επηρεάσει την αγορά και όχι μόνο.
Καταρχάς να μιλήσω για τη δική μου περίπτωση. Παρήγγειλα Νοέμβριο του 2021 με χρόνο παράδοσης τον επόμενο χρόνο, δηλαδή Νοέμβριο του 2022. Πριν μερικές μέρες με ενημέρωσαν ότι το δικό μου, μαζί με άλλα τέσσερα πέντε είναι ήδη έτοιμα από το εργοστάσιο και ταξιδεύουν με πλοίο προς Ελλάδα. Όπως αντιλαμβάνεστε, έπαθα ένα μικρό (ευχάριστο) σοκ. Αυτή τη στιγμή το αμάξι βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα (στο τελωνείο).
Απόρησα με το γεγονός ότι έτσι αναπάντεχα, ήρθε 6 μήνες νωρίτερα και πώς δεν είχε δει ο πωλητής από τον υπολογιστή του ότι η συγκεκριμένη παραγγελία έχει προχωρήσει σε κατάσταση "factory", για να μιλήσω την ορολογία τους, για να με ενημερώσει νωρίτερα. Ρώτησα αν οφείλεται στο χρώμα ή στην έκδοση και μου είπε ότι κατά πάσα πιθανότητα δεν οφείλεται σε αυτούς τους λόγους η ολοκλήρωση της παραγωγής του αμαξιού. Ούτως ή άλλως, δεν είναι όλα τα αμάξια που ήρθαν νωρίτερα, μοντέλα Corolla αλλά υπήρχαν και Yaris, ενώ και το χρώμα μάλλον δεν διαδραμάτισε κάποιο ρόλο, διότι δεν ήταν όλα το ίδιο χρώμα. Κατέληξε δε ο πωλητής να μου εστιάσει στο γεγονός ότι κατά πάσα πιθανότητα ακυρώθηκαν, λόγω της μεγάλης αναμονής, πολλά εταιρικά που προορίζονταν για leasing, οπότε οι αντίστοιχες εκδόσεις και χρώματα πήγαν σε πελάτες για να επισπεύσουν τη διαδικασία. Χωρίς να είμαι σίγουρος για το αληθές της παραπάνω ερμηνείας δεν θα έλεγα ότι ακούγεται παράλογη.
Συν τοις άλλοις, ακόμα κι αν μου έλεγαν ότι βρέθηκε αμάξι παρόμοιο με την παραγγελία μου (και όχι μόνο) ετοιμοπαράδοτο από ακύρωση στις Σέρρες λόγου χάρη και αν ενδιαφέρομαι να το κατεβάσει για εμένα, και πάλι ναι θα έλεγα. Παρόλα αυτά, αυτό το σενάριο δεν "παίζει" με την καμία. Γιατί όποια έκθεση έχει ετοιμοπαράδοτο, το κρατάει για τον εαυτό της και το πουλάει στην τιμή τιμοκαταλόγου και χωρίς έκπτωση, καθότι είναι χωρίς αναμονή. Αν θες έκπτωση (εξοπλισμό κα), αναγκαστικά θα περιμένεις ένα χρόνο. Αυτό είναι κάτι που το διαπίστωσα πολλάκις και με διαφορετικές αντιπροσωπείες. Και είναι και κατανοητό. Επιπλέον, για να το δούμε και από τη σκοπιά τους δεν θα τους συνέφερε να μου δώσουν αμάξι ετοιμοπαράδοτο από ακύρωση κάποιου στην Ελλάδα που μπορούν το πουλήσουν αφενός σε τιμή χωρίς έκπτωση (όπως είχα καταφέρει εγώ), αφετέρου στην τρέχουσα τιμή. Με λίγα λόγια δεν νομίζω κάποιος έμπορος να θέλει να μου χαρίσει σχεδόν 1500€ για τα ωραία μου μάτια. Το καλό είναι ότι το μοντέλο που είχα παραγγείλει είναι my22 με τις όποιες αλλαγές στη ζάντα, στην οθόνη και στον εξοπλισμό, οπότε ότι και να είναι , το πολύ να έχει κατασκευαστεί εδώ και λίγους μήνες (αν όχι μόλις τώρα, όπως υποστηρίζει ο πωλητής).
Πάμε τώρα περί αναμονών και facelifting. Μέχρι πριν ένα μήνα ήξερα ότι έχουν κλείσει για τρεις μήνες οι παραγγελίες για Corolla. Τώρα μαθαίνω από εδώ, ότι έχει πάει επ' αόριστον μέχρι τέλος του χρόνου. Δεν μου κάνει εντύπωση, καθότι ήξερα ότι υπάρχει αντιπροσωπεία στην Ελλάδα που έχει πάρει παραγγελία με αναμενόμενη άφιξη τον Απρίλιο του 2023. Μιλάμε πάντα για Corolla και πάντα για μοντέλο my22. Πώς γίνεται να παραλάβει κάποιος νωρίτερα το facelifting 23 πριν το φουκαρά που θα περιμένει το my22 τον Απρίλιο.
Ή θα πρέπει να έχει παραλάβει πολύ νωρίτερα ο τύπος το my22 του ή όποιος παραγγείλει το νέο facelifting να περιμένει από τον Μάιο του 23 και μετά. Το γεγονός ότι θα παρουσιαστεί το φθινόπωρο στην Ιαπωνία το facelifting 23 δεν σημαίνει κάτι για την Ελλάδα. Θα περάσουν πολλοί μήνες για να έρθει παραγγελία εδώ.
Βέβαια, μακάρι να επιταχυνθεί η διαδικασία παραγωγής και να έρθουν νωρίτερα όλες οι υπάρχουσες παραγγελίες, αλλά νομίζω πως στην παρούσα φάση με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, είναι λίγο δύσκολο. Μέχρι τότε με θεωρώ τυχερό!!
Τέλος, μια πληροφορία που δεν ξέρω αν θα επαληθευτεί είναι ότι σε τρεις μήνες θα έρθει ο νέος τιμοκατάλογος που θα αφορά το facelifting και φυσικά με "ανανεωμένες" τιμές προς τα επάνω! Ίδωμεν!!!