Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    C
    • Profile
    • Following 0
    • Followers 0
    • Topics 0
    • Posts 78
    • Best 0
    • Groups 0

carjunkie

@carjunkie

0
    Profile views
    78
    Followers
    0
    Following
    Joined Last Online

carjunkie Unfollow Follow

Latest posts made by carjunkie

• RE: Kia Sportage IV

carjunkie wrote:

Dublin wrote:carjunkie wrote:harisma23 wrote:

Αν ρωτάς για κατανάλωση εντός πόλης σε ένα μεγάλο, αδύναμο, βαρύ, βενζινοκίνητο C-SUV, τότε μαλλον λάθος αυτοκίνητο κοιτάς.

Απάντηση 1: Το γνωρίζω ότι θα καίει παραπάνω. Το θέμα είναι ΠΟΣΟ καίει και δε βλέπω να ξέρει κανείς να μου δώσει ρεαλιστική απάντηση - ΚΟΙΝΩΣ, να έχει τη συγκεκριμένη έκδοση στην κατοχή του να μας πει στην πράξη.

Απάντηση 2: Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι λάθος να πάρουμε ένα C-Suv για οικογενειακό και να δούμε αν το αντέχει η τσέπη μας. Δηλαδή, τα λέμε λες και δε βλέπετε στην Αθήνα κανένα C-Suv ή λες και έχουμε την πολυτέλεια να πάρουμε ένα Μεγάλο οικογενειακό κι ένα μικρό για πόλη και άλλο ένα διθέσιο για βόλτες το ΣΚ. Θέλουμε ένα και κοιτάμε σε όλες τις συνθήκες τι και πώς... Μπορεί και να μας κάνει στην τελική. Θα κινείται τόσο στις εκδρομές, όσο και στα κοντινά εντός πολης για όποια άλλη ανάγκη προκύψει. Απλά τα πράγματ

Τίποτα δεν είναι λάθος, περιμένουμε τις εμπειρίες σου μετά την αγορά.

Αν βρίσκεις εύκολα να παρκάρεις (έχει μεγάλο όγκο) και δεν σε νοιάζει η αυξημένη κατανάλωση (έχει αυξημένο βάρος), και ότι δεν δίνει τα νέα βασικά συστήματα ασφαλείας (αυτόματο φρενάρισμα και τα τοιαύτα) τότε μπορεί να έχεις κάνει την τέλεια επιλογή για την οικογένειά σου.

Προσπαθώ να πληροφορηθώ τόσες μέρες από ένα thread σχετικό με το αμάξι που με ενδιαφέρει, ποια είναι η πραγματική κατανάλωση του 1.6 GDI ώστε να επιβεβαιώσω από κάποιον άνθρωπο που έχει την ίδια έκδοση αν ισχύει το 8 με 8.5lt/100km που μου είπε ο πωλητής.

Αντ' αυτού μου απαντάτε (καλοπροαίρετα ίσως) ότι είναι λάθος κατηγορία, του λείπει εξοπλισμός και ότι είναι βαρύ κλπ. Τα γνωρίζω όλα αυτά. Τώρα ειρωνείες τύπου, 'Τίποτα δεν είναι λάθος, περιμένουμε τις εμπειρίες σου μετά την αγορά' τις αφήνω ασχολίαστες γιατί στο τέλος θα τσακωθούμε.

Πρέπει δηλαδή να βγούμε στην επαρχία για να δούμε Kodiaq, Karoq, Octavia, Tuscon; Ψάχνω οικογενειακό. Θα μου βάλετε όριο τα 4 μέτρα δηλαδή; Δε χρειάζεται να απαντάμε για να απαντάμε μόνο. Αυτή είναι η γνώμη μου (καλοπροαίρετα επίσης).

Σε ένα φόρουμ ο καθένας απαντά με τις προσωπικές του εμπειρίες, προφανώς δεν υπάρχει αρκετό δείγμα για να απαντήσει στη δικιά σου. Εγώ έφτασα στο τσακ να αγοράσω το αυτοκίνητο, οπότε έχω κάποια άποψη και την εξέφρασα. Ειδικά με το mild diesel που κοίταγα έχανα ΚΑΙ στο χώρο αποσκευών, οπότε τα κέρδη ήταν δυσανάλογα με τα μειονεκτηματα για την ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ μου χρήση (τελικά 'κόπηκε' από την έλλειψη των ηλεκτρικών συστημάτων ασφαλείας, και μετά πήγα κοντά στο C5 Aircross).

Αν τελικά πάρεις το αυτοκίνητο θα μπορέσεις να εκφράσεις την εμπειρία σου με αυτό και να βοηθήσεις άλλους υποψηφίους αγοραστές. Δεν υπάρχει ειρωνία σε αυτό, και προφανώς, όχι, δεν θα τσακωθούμε.

Το αμάξι είναι φοβερό και οδηγικά 'κρύβει' τα παραπανισια κιλά του, αλλά σε κατανάλωση δεν γίνονται μαγικά. Ακριβείς αριθμούς δεν ξέρω γιατί δεν έβγαλα συμπέρασμα από τα τεστ ντραιβ.

Στην πρώτη σου απάντηση, είπες τη γνώμη σου. Κανένα πρόβλημα και σε ευχαριστώ πολύ. Μετά ήσουν πιο εριστικός κατά τη γνώμη μου. Σίγουρα σκέφτομαι κι εγώ όσα λέτε. Βέβαια το να πάρω ένα αμάξι που δεν ξέρω πόσο θα καίει στην πόλη και μπορεί να με κάνει να σκέφτομαι τις βόλτες μου, και να δώσω 21000€ για να μπορώ να εκφέρω άποψη προφανώς και δεν θα το κάνω. Μακάρι να μπορούσα βέβαια, αλλά δεν είμαι από αυτούς τους τυχερούς. Παρόλα αυτά, για κάποιο λόγο μου αρέσει πολύ κι ας είναι πάνω από το budget μου. Πάντως αν η πραγματική κατανάλωσή του είναι στην πόλη 8.5 δεν είναι άσχημα. Εδώ στο παλιό Fiesta 1.4 κάπου εκεί παίζω 7.5 με 8.0 εντός πόλης. Και μιλάμε για τεράστια διαφορά όγκου.

posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      C
      carjunkie

carjunkie wrote:

harisma23 wrote:

Αν ρωτάς για κατανάλωση εντός πόλης σε ένα μεγάλο, αδύναμο, βαρύ, βενζινοκίνητο C-SUV, τότε μαλλον λάθος αυτοκίνητο κοιτάς.

Απάντηση 1: Το γνωρίζω ότι θα καίει παραπάνω. Το θέμα είναι ΠΟΣΟ καίει και δε βλέπω να ξέρει κανείς να μου δώσει ρεαλιστική απάντηση - ΚΟΙΝΩΣ, να έχει τη συγκεκριμένη έκδοση στην κατοχή του να μας πει στην πράξη.

Απάντηση 2: Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι λάθος να πάρουμε ένα C-Suv για οικογενειακό και να δούμε αν το αντέχει η τσέπη μας. Δηλαδή, τα λέμε λες και δε βλέπετε στην Αθήνα κανένα C-Suv ή λες και έχουμε την πολυτέλεια να πάρουμε ένα Μεγάλο οικογενειακό κι ένα μικρό για πόλη και άλλο ένα διθέσιο για βόλτες το ΣΚ. Θέλουμε ένα και κοιτάμε σε όλες τις συνθήκες τι και πώς... Μπορεί και να μας κάνει στην τελική. Θα κινείται τόσο στις εκδρομές, όσο και στα κοντινά εντός πολης για όποια άλλη ανάγκη προκύψει. Απλά τα πράγματα.

Τίποτα δεν είναι λάθος, περιμένουμε τις εμπειρίες σου μετά την αγορά.

Αν βρίσκεις εύκολα να παρκάρεις (έχει μεγάλο όγκο) και δεν σε νοιάζει η αυξημένη κατανάλωση (έχει αυξημένο βάρος), και ότι δεν δίνει τα νέα βασικά συστήματα ασφαλείας (αυτόματο φρενάρισμα και τα τοιαύτα) τότε μπορεί να έχεις κάνει την τέλεια επιλογή για την οικογένειά σου.

Προσπαθώ να πληροφορηθώ τόσες μέρες από ένα thread σχετικό με το αμάξι που με ενδιαφέρει, ποια είναι η πραγματική κατανάλωση του 1.6 GDI ώστε να επιβεβαιώσω από κάποιον άνθρωπο που έχει την ίδια έκδοση αν ισχύει το 8 με 8.5lt/100km που μου είπε ο πωλητής. Από το site που έστειλε ο DimSabas φαίνεται να επιβεβαιώνεται (https://www.spritmonitor.de/en/search.html) - ευχαριστώ.

Αντ' αυτού μου απαντάτε (καλοπροαίρετα ίσως) ότι είναι λάθος κατηγορία, του λείπει εξοπλισμός και ότι είναι βαρύ κλπ. Τα γνωρίζω όλα αυτά. Τώρα ειρωνείες τύπου, 'Τίποτα δεν είναι λάθος, περιμένουμε τις εμπειρίες σου μετά την αγορά' τις αφήνω ασχολίαστες γιατί στο τέλος θα τσακωθούμε.

Πρέπει δηλαδή να βγούμε στην επαρχία για να δούμε Kodiaq, Karoq, Octavia, Tuscon; Ψάχνω οικογενειακό. Θα μου βάλετε όριο τα 4 μέτρα δηλαδή; Δε χρειάζεται να απαντάμε για να απαντάμε μόνο. Αυτή είναι η γνώμη μου (καλοπροαίρετα επίσης).

C
      carjunkie

Απάντηση 2: Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι λάθος να πάρουμε ένα C-Suv για οικογενειακό και να δούμε αν το αντέχει η τσέπη μας. Δηλαδή, τα λέμε λες και δε βλέπετε στην Αθήνα κανένα C-Suv ή λες και έχουμε την πολυτέλεια να πάρουμε ένα Μεγάλο οικογενειακό κι ένα μικρό για πόλη και άλλο ένα διθέσιο για βόλτες το ΣΚ. Θέλουμε ένα και κοιτάμε σε όλες τις συνθήκες τι και πώς... Μπορεί και να μας κάνει στην τελική. Θα κινείται τόσο στις εκδρομές, όσο και στα κοντινά εντός πολης για όποια άλλη ανάγκη προκύψει. Απλά τα πράγματα.

C
      carjunkie

Συγχώρα με άλλα αν ψάχνεις να κινησε σε πόλη γιατί ψάχνεις τόσο μεγάλο c suv;

Και αν είναι τόσο σημαντικό το κόστος κίνησης γιατί δεν πας σε ένα μικρότερο suv με καλούς χωρους όπως το capture που έχει εργοστασιακό σύστημα υγραερίου;

Κανονικά για B-Suv κατηγορία είμαι, πιο συγκεκριμένα για το STonic, αλλά μιας και υπάρχει ήδη ένα μικρό αμάξι παλιό θα ήθελα να εξετάσω αν είναι εφικτό το δεύτερο να είναι ευρύχωρο οικογενειακό και άνετο στα όποια ταξίδια γίνονται. Αλλά αναγκαστικά με αυτό θα πρέπει να πηγαίνουμε καθημερινά και στις δουλειές μας. Άρα αυτός είναι ο λόγος. Αν μου έλεγες και την κατανάλωση που ζητάω πέρα από την πρότασή σου θα με βοηθούσες περισσότερο.

C
      carjunkie

Καλησπέρα, επειδή εξετάζω αν θα μπορούσα να συντηρήσω τη βασική έκδοση του sportage βενζίνη 1.6 132ps είναι ζωτικής σημασίας να ξέρω ποια είναι η πραγματική κατανάλωση εντός πόλης. Βάσει WLTP βλέπω ότι για χαμηλές ταχύτητες κυμαίνεται μεταξύ 9.5-10 lt/100km. Έχει κάποιος πραγματική εμπειρία από τη συγκεκριμένη έκδοση να μου δώσει τα φώτα του; Επίσης, γνωρίζω ότι από επιδόσεις το συγκεκριμένο δεν... αλλά εντάξει, δεν υπάρχουν υψηλές απαιτήσεις για αυτό.

C
      carjunkie
    • RE: Ψηφιακή τηλεόραση - Αυτό που δεν λένε οι διαφημίσεις

Γνωρίζει κάποιος εάν κάτι κάρτες της NEOTION κάνουν δουλειά; Αυτές μπαίνουν σε CI slot (σε τηλεοράσεις που διαθέτουν βέβαια) και μετατρέπουν το mpeg-4 σήμα σε mpeg-2 ώστε να διατηρείται το τηλεκοντρολ της τηλεόρασης και να μην χρησιμοποιείται επιπλέον δέκτης-τηλεκοντρολ-πρίζα. Βέβαια λένε ότι υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί ως προς την αποτελεσματικότητά τους.

Τέλος, όσοι λένε ότι πρέπει να ακολουθήσουμε τις εξελίξεις και ότι μόνο ένα μικρό μέρος του πληθυσμού δεν θέλει το ψηφιακό σήμα, στοιχηματίζω ότι αν γινόταν δημοψήφισμα για το αν θέλουμε να αλλάξει ή όχι το σήμα πιστεύω ότι δεν θα άλλαζε...Επίσης, το ότι θα έχουμε ψηφιακό σήμα δεν σημαίνει ότι με αυτό γινόμαστε σύγχρονη χώρα όπως είπαν κάποιοι. Σύγχρονη χώρα θα γίνουμε άμα βελτιώσουμε τα νοσοκομεία μας, τις υπηρεσίες μας και (λέω εγώ τώρα) τον τρόπο που οδηγούμε. Και να πω ότι ο παππούς μου που μένει μόνος του στο χωριό, έχει συντροφιά την παλια crt τηλεόραση του, που του την είχαμε αγοράσει εμείς, μιας και τα 330 ευρώ της αγροτικής του σύνταξης δεν του δίνουν τη δυνατότητα να πάρει ούτε δέκτη ούτε τίποτα άλλο. Δεν μπορεί κανείς να με πείσει ότι δεν είναι αισχοκέρδια όλα αυτά εις βάρος μας. Το παιχνιδάκι με το mpeg-2 και την έλειψη μιας επιτροπής από το κράτος για την προτυποποίηση δείχνουν ανευθυνότητα και ενδεχόμενα σκοπιμότητα. Και εννοείται ότι οι απλοί δέκτες πρέπει να στοιχίζουν πολύ λιγότερα. Και για το ευρύ κοινό, η μετάβαση είναι σοκαριστικά άμεση! Δεν θεωρείται ομαλή μετάβαση τα σποτάκια της digea τον τελευταίο μήνα-μην τρελαθούμε! Να σκεφτόμαστε το σύνολο του πληθυσμού και όχι μόνο τους εαυτούς μας. Η ψηφιακή τεχνολογία ήρθε στην χώρα μας ευρέως από το 90 και μετά. Ένα ποσοστό μεγαλύτερων ανθρώπων δεν μπόρεσαν να προσαρμοστούν σε αυτή...Και όταν λέω μεγαλύτερων εννοώ τους 40άρηδες του 1990 που απλά δεν ασχολήθηκαν όλοι και τώρα είναι 60 ετών. Όχι παππούδες.

posted in Αντίλογος
      C
      carjunkie
    • RE: FORD FORUM

Ο χρήστης steliosioa έγραψε:
      Εγώ έκανα ανανέωση συμβολαίου στην Ελπα με την προνομιακή τιμή για την Φορντ και πλήρωσα κάτι παραπάνω για να με μεταφέρουν όπου θέλω εγώ κι όχι στο κοντινότερο από τον τόπο που έμεινα.

Κι εγώ φίλε μου ζήτησα το ίδιο από την εταιρεία μου να κάνω και μου είπαν ότι δεν γίνεται!!! Η εταιρεία είναι η Eurosos. Zήτησα είτε να κάνω νέο συμβόλαιο που να με πηγαίνουν όπου θέλω (50 ευρώ) ή να κάνω αναβάθμιση στο παρόν συμβόλαιο που έχω. Μου απάντησαν ότι δε γίνεται και αν θέλω μεταφορά, να σκάσω 150 ευρώ. Σε βρίσκουν στην ανάγκη και κοιτάνε να σου τα πάρουν χοντρά. Ίσως την ψάξω με την προστασία καταναλωτή να δω αν υπάρχει πρόβλημα διότι δεν το βρίσκω σωστό να μας εκμεταλλέυονται έτσι.

C
      carjunkie
    • RE: Καταστροφικές Πυρκαγιές - Πλημμύρες - Θεομηνίες

Παιδιά καίγεται όλη η Βόρεια Πελοπόννησος! Καίγονται ολόκληρα χωριά,ακούστηκε ότι κάηκαν και άνθρωποι-σκέτη κόλαση. Τα πράγματα είναι ανεξέλεγκτα! Ο κόσμος αρνείται να εγκαταλείψει τα σπίτια του. 40 χιλιόμετρα είπαν ότι είναι το μέτωπο.

Είναι τραγικό να τα βλέπεις αυτά και να μην μπορείς να κάνεις τίποτα...Ελπίζω το πρωί να πάνε καλύτερα τα πράγματα.

posted in Αντίλογος
      C
      carjunkie

Κατ'αρχήν σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Θα προσπαθήσω να αλλάξω το συμβόλαιο της οδικής(αν γίνεται με κάποιο λογικό πόσο) ώστε να μου το μεταφέρουν στο πλησιέστερο εξουσιοδοτημένο(δηλαδή στο διπλανό νομό). Επιπλεόν, θα μου μείνει και το νέο συμβόλαιο με την οδική για κάποιο χρονικό διάστημα σε περίπτωση που ξαναχρειαστεί...

Διαφορετικά, αν δεν γίνεται αυτό, θα πάρω γνήσιο ανταλλακτικό και θα το αλλάξω σε μη εξουσιοδοτημένο συνεργείο. Από ότι έμαθα η αλλαγή είναι εύκολη και γρήγορη και δεν απαιτεί ΤΙΣ γνώσεις. Ούτως ή άλλως όλοι λίγο-πολύ ξέρουμε ότι και τα εξουσιοδοτημένα εκτός από την εξουσιοδότηση και τις ακριβές τιμές (με το πρόσχημα της διατήρησης της εγγύησης) δεν είναι πάντα και η καλύτερη λύση για τη συντήρηση των αυτοκινήτων μας... Αυτό το λέω από διάφορες ιστορίες που έχω διαβάσει στο φόρουμ. Απλά αυτοί θα μου το φτιάξουν δωρεάν!!

Επίσης, από ότι έχω ακούσει, αν το ανταλλακτικό που θα μπεί είναι γνήσιο και έχω το τιμολόγιο αγοράς, σύμφωνα με νόμο της Ε.Ε. η εγγύηση εξακολουθεί να ισχύει. Επίσης, πιστευώ ότι δεν θα το καταλάβουν καν. Οπότε ακόμα και αν το καταλάβουν και μου κάνουν 'κόλπα' θα έχω το δίκιο με το μέρος μου(νομικά).

Υ.Γ.: Το fiesta που έχω είναι MK6 προ facelift 1.4

C
      carjunkie

Ρε παιδιά κανείς δεν έχει να πει τπτ?
      Δεν ξέρω τι να κάνω... Σκέφτομαι μήπως γίνεται αλλαγή του συμβολαίου με την οδική ώστε να με καλύπτει για μεταφορά σε όλους τους νομούς. Διαφορετικά θα το φτιάξω στον μη εξουσιοδοτημένο και θα τα σκάσω.

C
      carjunkie
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
      • ΕΛΛΑΔΑ
      • ΚΟΣΜΟΣ
      • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
      • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
      • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
      • TEST
      • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ