-
Ενδιαφέρουσα η σκέψη σου αλλά το ότι σε ενοχλεί τι μέγεθος αυτοκίνητο διαλέγει ο άλλος είναι λάθος. Δεν ζούμε σε κομμουνιστική κολλεκτίβα για να υπάρχουν κανονες γύρω από τα μεγέθη και τις ποσότητες των περιουσιακών στοιχείων του καθενός.
Είναι σαν να λες πως σε ενοχλεί που ο άλλος έχτισε δίπλα σου μεγάλο σπίτι και πιάνει χώρο...
Ο καθένας κάνει τις επιλογές του.
-
Και ναι αμάξια σαν τα Χ3 και πάνω είναι οριακά για πόλη για μόστρα στα μπουζούκια και εντελώς ακατάλληλα για τους επαρχιακούς δρόμους.
Σιγά το τεράστιο αυτοκίνητο μια Χ3, μήκος και πλάτος όσο ενός μεσαίου σεντάν έχει. Να μου πεις ότι είναι ακατάλληλη για το κέντρο μιας πόλης να το δεχτώ. Στους επαρχιακούς όμως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
-
Και ναι αμάξια σαν τα Χ3 και πάνω είναι οριακά για πόλη για μόστρα στα μπουζούκια και εντελώς ακατάλληλα για τους επαρχιακούς δρόμους.
Σιγά το τεράστιο αυτοκίνητο μια Χ3, μήκος και πλάτος όσο ενός μεσαίου σεντάν έχει. Να μου πεις ότι είναι ακατάλληλη για το κέντρο μιας πόλης να το δεχτώ. Στους επαρχιακούς όμως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
-
Εντάξει είμαι αυστηρός σε κάτι τέτοια γιατί εν τελει οι επιλογές μας επηρεάζουν και τους γύρω μας.
Εσυ (γενικά μιλάω όχι προσωπικα) μπορεί να θες να παιρνεις την προίκα σου μαζί αλλά αν για να γίνει αυτό επιλέγεις ένα πλοίο που αναγκαστικά κυκλοφορεί όπου και εγώ και με ταλαιπωρείς για να κανεις εν τελει την καυλα σου, εγώ σε βλέπω σαν τον καπνιστή που με ενοχλείς με τον καπνό σου, το 'φιλόζωο' που με ενοχλεί η βρώμα ή η φασαρία του κατοικιδίου σου κλπ.Και το δυστύχημα είναι ότι επειδή ακριβώς είσαι άνθρωπος που κοιτάς πρώτα την πάρτη σου και δεν μπορείς ούτε τις αναγκες σου να οριοθετήσεις ούτε φυσικά τα πράγματα που θα πάρεις μαζί να τακτοποιήσεις σωστά δεν θα σε νοιάζει ούτε πως πηγαίνεις στο δρόμο, ούτε πως παρκάρεις ούτε πως κινείσαι γενικώς και άρα θα παρκάρεις - ξεπαρκαρεις με το αυτί, δεν θα σε νοιάζει καμία γρατσουνια στο αμάξι σου κλπ ξεχνώντας προφανώς ότι υπάρχουν και άλλοι στους δρόμους ή γύρω από εκεί που παρκάρεις και κυκλοφορείς το πλοίο.
Ολα καταλήγουν στο τέλος ποσο υπεύθυνοι πολίτες είμαστε και ποσο αντιλαμβανόμαστε ότι τα δικαιώματα μας τελειώνουν εκεί που αρχίσουν τα δικαιώματα του συμπολίτη μας.
-
Ενδιαφέρουσα η σκέψη σου αλλά το ότι σε ενοχλεί τι μέγεθος αυτοκίνητο διαλέγει ο άλλος είναι λάθος. Δεν ζούμε σε κομμουνιστική κολλεκτίβα για να υπάρχουν κανονες γύρω από τα μεγέθη και τις ποσότητες των περιουσιακών στοιχείων του καθενός.
Είναι σαν να λες πως σε ενοχλεί που ο άλλος έχτισε δίπλα σου μεγάλο σπίτι και πιάνει χώρο...
Οι δρόμοι όμως είναι δημόσιοι και κυκλοφορούμε όλοι.
-
Οι δρόμοι όμως είναι δημόσιοι και κυκλοφορούμε όλοι.
-
Αλέξανδρε, εξαρτάται πως ορίζεις τον επαρχιακό.
Δεν εννοώ προφανώς το επαρχιακό εθνικό δίκτυο αλλά το δρόμο μεταξύ χωριών με συνεχόμενη γραμμή, το με το χωριών, τα δρομάκια χωριών, νησιών κλπ.
Εκεί δεν πάμε διακοπές ; -
Αλέξανδρε, εξαρτάται πως ορίζεις τον επαρχιακό.
Δεν εννοώ προφανώς το επαρχιακό εθνικό δίκτυο αλλά το δρόμο μεταξύ χωριών με συνεχόμενη γραμμή, το με το χωριών, τα δρομάκια χωριών, νησιών κλπ.
Εκεί δεν πάμε διακοπές ; -
Διακοπές πας 10-15 μέρες τον χρόνο. Αγοράζεις αυτοκίνητο για 10 μέρες τον χρόνο; Αν περνάει πάντως το φορτηγό για να ανεφοδιάσει το χωριό, τότε χωράει και ένα επιβατικό.
-
Ακριβώς αυτό λέω και εγώ. Ο καθένας κυκλοφορεί ελεύθερα με ότι όχημα θέλει. Στους υπόλοιπους δε πέφτει ιδιαίτερος λόγος.
Εσυ αν θέλεις να είσαι πιο ευέλικτος πάρε κάτι μικρότερο. Δε στο απαγορεύει κάνεις.
-
Ακριβώς αυτό λέω και εγώ. Ο καθένας κυκλοφορεί ελεύθερα με ότι όχημα θέλει. Στους υπόλοιπους δε πέφτει ιδιαίτερος λόγος.
Εσυ αν θέλεις να είσαι πιο ευέλικτος πάρε κάτι μικρότερο. Δε στο απαγορεύει κάνεις.
-
-
Διακοπές πας 10-15 μέρες τον χρόνο. Αγοράζεις αυτοκίνητο για 10 μέρες τον χρόνο; Αν περνάει πάντως το φορτηγό για να ανεφοδιάσει το χωριό, τότε χωράει και ένα επιβατικό.
Μα αυτό λέμε. Ότι οι περισσότεροι παίρνουν μεγάλο αμάξι επειδή θα πάνε και τις διακοπές τους με αυτό. Αλλα τις 350 μερες του χρόνου απλά ταλαιπωριούνται και μας ταλαιπωρούν
-
Μα αυτό λέμε. Ότι οι περισσότεροι παίρνουν μεγάλο αμάξι επειδή θα πάνε και τις διακοπές τους με αυτό. Αλλα τις 350 μερες του χρόνου απλά ταλαιπωριούνται και μας ταλαιπωρούν
-
οταν ο άλλος με το πλοίο μπλοκάρει το δρόμο ή καταλαμβάνει δυο θέσεις πάρκινγκ μου πέφτει λόγος.
ειπαμε τα δικαιώματα μας τελειώνουν εκεί που αρχίζουν τα δικαιώματα του αλλου. -
οταν ο άλλος με το πλοίο μπλοκάρει το δρόμο ή καταλαμβάνει δυο θέσεις πάρκινγκ μου πέφτει λόγος.
ειπαμε τα δικαιώματα μας τελειώνουν εκεί που αρχίζουν τα δικαιώματα του αλλου. -
Αν μπλοκάρει ή πιάνει 2 θέσεις πάρκινγκ είναι άλλου είδους πρόβλημα. Όχι λόγω του μεγέθους. Αυτός που θα παρκάρει ακατάλληλα θα το κάνει και με smart.
Δεν οδηγούν όλοι και ranger raptor... Ακόμα και ένα q5 ή ένα discovery χωράνε άνετα σε μια θέση πάρκινγκ.
-
Αν μπλοκάρει ή πιάνει 2 θέσεις πάρκινγκ είναι άλλου είδους πρόβλημα. Όχι λόγω του μεγέθους. Αυτός που θα παρκάρει ακατάλληλα θα το κάνει και με smart.
Δεν οδηγούν όλοι και ranger raptor... Ακόμα και ένα q5 ή ένα discovery χωράνε άνετα σε μια θέση πάρκινγκ.
Αλλο πράγμα λέω.
Αν εξέλιπαν τα πλοία θα υπήρχε χώρος για περισσότερα φυσιολογικού μεγέθους αμάξια και για να πηγαίνουν και για να παρκάρουν.
Πάντως να ξέρετε ότι στην επαρχία οι ντόπιοι ρίχνουν πολύ γέλιο ή και μπινελίκι με εμας του κατοίκους των μεγαλουπόλεων που πάμε με τα θηρία εκεί τιγκα στα πράγματα για λίγες μερες
Περί αυτοκίνησης, ανέμων & υδάτων!