-
Goodyear F1 Assymetric 5.
Αυτή ήταν και η δική μου πρόταση αλλά δεν το βγάζει σε αυτή την διάσταση. Μόνο το 3.
-
Με 15αρες κερδίζεις σε άνεση, κατανάλωση, επιτάχυνση (τα δυο τελευταία ελάχιστα), με 16αρες σε κράτημα,τελική και εμφάνιση. Αν παραμείνεις σε 15αρες η διαφορά μεταξύ χαλύβδινων και αλουμινένιων είναι κυρίως στο αισθητικό κομμάτι υπέρ των αλουμινένιων. Ίσως κ λίγο στην κατανάλωση υπερ των αλουμινένιων επειδή είναι ελαφρύτερες αλλά η διαφορά θα είναι απειροελάχιστη.
Τέλος σε 15αρες η πιο κοντινή διάσταση στην 185/65/15 είναι η 195/60/15. Για την εγγύηση αναλόγως η πολιτική της εταιρείας.
Σ ευχαριστώ. Μάλλον προς την άνεση κλείνω...Τα ίδια ισχύουν και αν μείνω στις 15αρες με την διαφορά να βάλω 195/60/15 ?
-
Σ ευχαριστώ. Μάλλον προς την άνεση κλείνω...Τα ίδια ισχύουν και αν μείνω στις 15αρες με την διαφορά να βάλω 195/60/15 ?
Με την 185/65 έχεις 12εκ προφίλ ελαστικού ενώ με την 195/60 έχεις 11,7. άρα με την 1η θα έχεις μεγαλύτερη άνεση.
Προσθήκη. Η διαφορά δεν είναι πολύ μεγάλη. Στην θέση σου θα έβαζα την 195 ώστε να έχω καλύτερο κράτημα και τιμόνι.
-
Το βάρος της ζάντας παίζει σπουδαίο ρολο δεδομένου ότι θεωρείται μη αναρτημένη μαζα. Έχοντας ως αναφορά το ίδιο ελαστικο και ζάντες 7kg και 10kg αντίστοιχα. Υπάρχει διαφορά επίδοσης σε όλα τα επιπεδα.
Πρόσφυση και αίσθηση στο τιμόνι: Φαρδύτερο με χαμηλωτερο προφίλ ελαστικο δεν σημαίνει απαραίτητα καλύτερο κράτημα, καλύτερη πληροφόρηση στο τιμονι ναι. Λαμβάνοντας πάντα υπόψιν και το βήμα που μεγαλώνει στην άλλη περίπτωση άρα μεγαλύτερη επιφάνεια τριβής.
-
Αναφερόμαστε στην ίδια διάμετρο των 15 και για τις 2 διαστάσεις.
-
Αναφερόμαστε στην ίδια διάμετρο των 15 και για τις 2 διαστάσεις.
Η συνολική διάμετρος όμως του τροχού μεταβάλλεται τις περισσότερες φορές από διάσταση σε διάσταση ελαστικου. Και αυτο αλλάζει κάποια χαρακτηριστικα. Το έγραψα και παραπάνω, μεγαλώνει το βήμα μεγαλωνει και η επιφάνεια τριβής άρα αυξάνεται και η προσφυση.
Και επιμένω σ αυτό γιατί υπάρχει 1 παρανόηση. Ότι επιλέγουμε πιο φαρδύ πέλμα και χαμηλωτερο προφίλ και το αμάξι γίνεται τραινο. Είναι μια λάθος εντύπωση.
-
Έγραψα για την προτίμησή μου στην 195 και η απάντηση σου ξεκίνησε με το βάρος της ζάντας μεταξύ 7 και 10 κιλών. Για αυτό ανέφερα ότι μιλάμε για την ίδια διάσταση.
Δεν είπα ότι θα γίνει τρένο. Είπα ότι θα έχει καλύτερο κράτημα. Συγκριτικά με το 185 φυσικά και θα έχει. Αφού θα έχει καλύτερη πρόσφυση. Δεν ξέρω αν εννοείς ότι θα γίνει πιο απότομο το αυτοκίνητο αλλά λίγο πιο δύσκολο στο.οριο.
Βέβαια χάνει λίγο σε κατανάλωση και σε υδρολισθηση.
-
Έγραψα για την προτίμησή μου στην 195 και η απάντηση σου ξεκίνησε με το βάρος της ζάντας μεταξύ 7 και 10 κιλών. Για αυτό ανέφερα ότι μιλάμε για την ίδια διάσταση.
Δεν είπα ότι θα γίνει τρένο. Είπα ότι θα έχει καλύτερο κράτημα. Συγκριτικά με το 185 φυσικά και θα έχει. Αφού θα έχει καλύτερη πρόσφυση. Δεν ξέρω αν εννοείς ότι θα γίνει πιο απότομο το αυτοκίνητο αλλά λίγο πιο δύσκολο στο.οριο.
Βέβαια χάνει λίγο σε κατανάλωση και σε υδρολισθηση.
Ωραια. Συμφωνώ στα περισσότερα αλλά διαφωνώ σ' αυτό που λες ότι φυσικά το φαρδύτερο πέλμα αυξάνει την πρόσφυση. Κάτι τέτοιο δεν αποτελεί θέσφατο στην αυτοκίνηση.
-
γεια σας και πάλι...! τελικά άλλαξα γνώμη για τα falken αν και όλοι λένε ότι ειναι άψογο ,έχει όμως υπερβολική κατανάλωση...ξέρεις κανένας αν ισχύει αυτό?
οπότε τελικά είμαι ανάμεσα σε Bridgestone t005 και Dunlop streetresponse2
για τα t005 έχω μια επιφύλαξη γιατί λένε ότι ζεσταίνονται πολύ αργά και επειδή είναι αυτόματο και δεν σπινιαρει ποτέ μάλλον δεν πρόκειται να ζεσταθούν ποτέ!!! είναι όντως έτσι γιατί αλλοι λένε ότι είναι μαλακά κι άλλοι σκληρά!!!
για τα dunlop θέλω να ρωτήσω αν είναι πολύ μαλακά στα πλαινα κι αν όντως έχουν χαμηλή κατανάλωση...η διάσταση είναι 185/60/14
-
γεια σας και πάλι...! τελικά άλλαξα γνώμη για τα falken αν και όλοι λένε ότι ειναι άψογο ,έχει όμως υπερβολική κατανάλωση...ξέρεις κανένας αν ισχύει αυτό?
για τα t005 έχω μια επιφύλαξη γιατί λένε ότι ζεσταίνονται πολύ αργά και επειδή είναι αυτόματο και δεν σπινιαρει ποτέ μάλλον δεν πρόκειται να ζεσταθούν ποτέ!!! είναι όντως έτσι γιατί αλλοι λένε ότι είναι μαλακά κι άλλοι σκληρά!!!
για τα dunlop θέλω να ρωτήσω αν είναι πολύ μαλακά στα πλαινα κι αν όντως έχουν χαμηλή κατανάλωση...η διάσταση είναι 185/60/14
Το t005 είναι όντως σκληρό ελαστικό, θέλει το χρόνο του για να ζεσταθεί.. άπαξ και ζεσταθεί είναι απλά εκπληκτικό...το φορούσα στο αυτοκίνητο μου μέχρι τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε...40.000 χλμ και έμπαινε τρένο παντού. Αν οι αποστάσεις σου είναι μέσες-μεγαλες μη το σκεφτείς καθόλου
-
μέσος όρος 15χλμ. (πηγαινε-ελα) μάλλον είναι λίγα ε? να το αποφύγω?
-
Μηπως εχεις μπερδεψει το μοντελο του Dunlop στην διασταση αυτη??
Στην συγκεκριμενη διασταση (185/60/14) σε αλλο αυτοκινητο της οικογενειας, φοραω τα Dunlop Sport BluResponse απο τα οποια εχω μεινει πολυ ευχαριστημενος θα ελεγα! Εκπληκτικο λαστιχο θα ελεγα για νορμαλ οδηγηση! Μαλακο γενικα ελαστικο που παταει αμεσως..
-
Στην συγκεκριμενη διασταση (185/60/14) σε αλλο αυτοκινητο της οικογενειας, φοραω τα Dunlop Sport BluResponse απο τα οποια εχω μεινει πολυ ευχαριστημενος θα ελεγα! Εκπληκτικο λαστιχο θα ελεγα για νορμαλ οδηγηση! Μαλακο γενικα ελαστικο που παταει αμεσως..
οχι για τα streetresponse2 λεω , 75 ιππους εχει και δεν θελω να βαλω κατι σε sport ...το bluresponse ειναι μαλακο?
και το site της dunlop το streetresponse προτεινει
-
petran17 wrote:
οχι για τα streetresponse2 λεω , 75 ιππους εχει και δεν θελω να βαλω κατι σε sport ...το bluresponse ειναι μαλακο?
και το site της dunlop το streetresponse προτεινει
Εστιασες σε λαθος γραμματα.. χαχα... marketing-στικα κολπα..
Επρεπε να εστιασεις στα Blu... γιατι τετοιο ελαστικο ειναι.. blue/eco/green/ οπως αλλιως θες πες το..
Για μενα ειναι μαλακο.. αμεση προσφυση οτι χριεαζεται ενας οδηγος για καθημερινη οδηγηση που δεν το κηνυγαει...
Σε Αλμερα 87 ιππων μπηκε και ειναι τελειο.. Μου κανει εντυπωση που στο προτεινε γτ συνηθως αυτο το προτεινει σε πιο μικρα αυτοκινητα τυπου Panda/Aygo, κα και συνηθως σε διαστασεις 13αρα, σπανια 14αρα..
Εγω συνειδητα πηγα στο συγκεκριμενο επειτα απο πολυ ψαξιμο και δεν το μετανιωνω καθολου... 4-5 χρονια μετα και 60-70.000 χλμ και ακομα κρατανε.. μου κανει εντυπωση.. Ομως το ψαχνω ηδη για αλλαγη..
-
για polo 1.4 αυτο προτεινει...αλλα τωρα που το ξαναειδα το street εχει δεικτη ταχυτητας Τ ενω το blu εχει H...
δεν εχω θεμα να βαλω κι αυτο αν ειναι μαλακο ...θα κοιταξω reviews και σ'αυτο
-
μέσος όρος 15χλμ. (πηγαινε-ελα) μάλλον είναι λίγα ε? να το αποφύγω?
Ναι, είναι λίγα
-
Υπερβολική κατανάλωση απο ένα λάστιχο;;;;;εντάξει αν ψειριζετε τα 50-100 ml/100km πάω πάσο.Δεν ξέρω και αν όντως ισχύει αυτό για το συγκεκριμένο ελαστικό.
-
Έχοντας προσωπική εμπειρία από Falken ziex310 ecorun, επιβεβαιώνω ότι η διαφορά στην κατανάλωση είναι αισθητή τουλάχιστον σε σχέση με τα ΕcoContant 6 που τα αντικατέστησαν. Με ένα γέμισα τα ecocontact μου εβγαζαν 650 με 700 χιλιόμετρα, όταν τα falken με το ζόρι μου έβγαζαν 500 χιλιόμετρα με ένα γέμισμα.
Μάλιστα την μέρα που τα άλλαξα η αλλαγή στην αντίσταση κύλισης ήταν αισθητή αμέσως. Το αμάξι στην εκκίνηση έφευγε πολύ πιο εύκολα με τα Eco. Με τα φάλκεν το αμάξι το ένιωθα πιο βαρύ.
Σαν κράτημα/πρόσφυση/θόρυβο βέβαια καμία σχέση, πολύ ανώτερα τα falken.
-
Οπότε δεν έχει τόσο σημασία η ασφάλεια αλλά η οικονομία;;;;
Που φτάσαμε.........να έχουν κάποιοι ως ανώτερη προτεραιότητα τις οθόνες,την συνδεσιμότητα και την μικρή οικονομία απο τα λάστιχα σε αντίθεση με την οδηγική ασφάλεια!
Όπως πάνε όλα κατά διαόλου σε αυτή τη χώρα πάει και η αυτοκίνηση.
-
Οπότε δεν έχει τόσο σημασία η ασφάλεια αλλά η οικονομία;;;;
Που φτάσαμε.........να έχουν κάποιοι ως ανώτερη προτεραιότητα τις οθόνες,την συνδεσιμότητα και την μικρή οικονομία απο τα λάστιχα σε αντίθεση με την οδηγική ασφάλεια!
Όπως πάνε όλα κατά διαόλου σε αυτή τη χώρα πάει και η αυτοκίνηση.
Hold your horses. Θεωρείς δηλαδή ότι το Ecocontact 6 είναι επικίνδυνο ελαστικό? Το ότι το Falken έχει καλύτερο κράτημα σημαίνει ότι το continental έχει κακό? Υπάρχει ένα λογικό άλμα σ΄ αυτά που λες. Είναι ελαστικά με διαφορετικά χαρακτηριστικά που έχουν τα συν και τα πλην τους, αλλά και τα δυο είναι ασφαλή ελαστικά. Τώρα αν είσαι γκαζάκιας και μπαίνεις στις στροφές με τα χιλιά, ε τότε καλύτερα να έχεις τα φαλκεν από τα ecocontact. Αλλά αν οδηγείς φυσιολογικά, και τα δυο είναι απόλυτα ασφαλή
Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]