-
Για τη Ζωζω Σαπουντζακη λεω
-
Μη λες ονόματα, μη λες ονόματα, πες πάτερ και εγώ θα καταλάβω έλεγε ο Χατζηχρήστος σε κάποιο έργο.
Για να είμαστε σωστοί, οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν τα πάντα, και ποιος είναι, ποιος, και ποιος είναι ο δικηγόρος που βίαζε τη μικρή του κηπουρού του στη Φθιώτιδα, ποιος είναι και τι έκανε ο Παπαγγελόπουλος και οι περί αυτών κλπ, κλπ, κλπ, εδώ και δεκαετίες κρατάει η ομερτά σε πολλές συντεχνίες, γιατί συντεχνίες είναι δυστυχώς και το δείχνουν οι πράξεις τους, όλα τα άλλα είναι για να έχουμε να λέμε στο αδαές πόπολο που μας ψηφίζει και είναι τα πελατάκια μας.
Ας μην πέφτουν άλλοι Έλληνες καθημερινά από τα σύννεφα γιατί είναι κρίμα, έξυπνος λαός είμαστε αλλά δεχόμαστε την κοροϊδία αν είναι να βάλουμε και εμείς κάτι τις στο δικό μας παντελόνι, άλλα τουλάχιστον ας μην το παίζουμε ξαφνιασμένοι.
Αν τώρα εγώ πω ότι ο Χατζηδάκης είναι εκεί για να εφαρμόσει το ίδιο πλάνο με την Ολυμπιακή, πούλημα δηλαδή για δεκάρες θα είμαι μέσα ή θα πέσω έξω ? Τις προϋποθέσεις τις έχουν θέσει από πριν ο Σύριζα και πιο πριν οι συνδικαλιστές της, Το σχέδιο της αποδόμηση ΔΕΗ αλλά και της χώρας έχει ονοματεπώνυμο και μάλιστα ντόπιο εδώ και δεκαετίες.
Τουλάχιστον ο Σεφερλής στα έργα του είναι καλύτερος από τους fake Σεφερλήδες της βουλής.
-
Ημουν χτες με ενα φιλο δικηγορο με πολλες γνωριμιες στην καλη κοινωνια.
Ηταν εξαλος με την Ζωζωκα και τα ποσα δηλωνει τοσο αυτη οσο και ο πατερας της ως δικηγορος. Μαλιστα εχει γνωστη του μια πελατισα που κατηγορηθηκε για φονο του αντρα της και ηξερε τι αμοιβη ειχε λαβει ο πατερας της Ζωζωκας για την υποθεση. Εξαψηφιο υψηλο νουμερο...
Πως λοιπον μου λεει δηλωνουν τοσα οταν εμεις μεσαιου μεγεθους δικηγόροι δηλωνουμε 1,5-2 κατοσταρικα το ετος?
Μετα μου λεει καταλαβα γιατι παντρευτηκε τον κακομοιρη τον καπετανιο απο την ευβοια. Αυτος σιγουρα παιρνει τα βαλιτσακια στα ταξιδια και τα παει Σινγκαπουρη και παει λεγοντας.
Μεγαλοι αριστεροι...
Υ. Γ:Ο φιλος δικηγορος ειναι κεντροαριστερος και οχι κακος δεγκζιουλης
-
Η αναφορά μου έχει γενικό χαρακτήρα και απευθύνεται στις μάζες των ψηφοφόρων της εκάστοτε κυβέρνησης και μην το προσωποποιείς όπως σε καμμία περίπτωση δεν το κάνω εγώ, αν θέλεις τη λέξη - κορόιδα - μπορείς να την αλλάξεις με τη λέξη - κοψοχέρηδες -.το ίδιο μετανιωμένοι στο μεγαλύτερο ποσοστό τους και με τα ίδια συναισθήματα διακατέχονται είναι μετά το τέλος κάθε θητείας της όποιας κυβέρνησης και οι μεν και οι δεν.
Νομίζω ότι στην δική μου αναφορά ήμουν ξεκάθαρος.
Δεν περιορίζομαι μόνο στους πολιτικούς.
Πιθανά να περιοριζόμουν μόνο στους πολιτικούς και αμιγώς στην κεντρική πολιτική σκηνή αν ήμουν π.χ. συνταξιούχος, έβαζα κάθε μήνα 1000euro στη τσέπη και δεν είχα τίποτα να κάνω στη ζωή μου.
Και προφανώς διαφωνώ με την παρακάτω άποψή σου...
Οι εκτός πολιτικής δεν νομοθετούν και δεν ορίζουν τις ζωές μας όπως οι πολιτικοί, αυτό μέμφομαι, την σε βάρος μου / μας κοροϊδία που περνάνε ζωή και κότα στην υγεία των κορόϊδων ταϊζοντας μας σανό, όχι προσωπικά αλλά από ότι βλέπω σχεδόν το μισό εκλογικό σώμα αγοράζει σανό με το κιλό, ο πλουτισμός των απέξω της πολιτικής αν είναι νόμιμος ταϊζει ενδεχομένως και πολλές οικογένειες, αν είναι άνομος υπάρχουν αρμόδιοι να επιληφθούν.
Διευκρινίζω ότι οι εκάστοτε 300 ταϊζουν σανό λέγοντας ακατάπαυστα πολιτικά ψέματα ή τουλάχιστον όχι την αλήθεια, απλά οι της προηγούμενης κυβέρνησης ανέβασαν πολύ ψηλά τον πήχυ της πολιτικής ψευτιάς, ανικανότητας και όχι μόνο, τόσο ψηλά που δύσκολα θα ξεπεραστεί από άλλον πολιτικό ή άλλο πολιτικό σχήμα.
-
Μπορείς να διαφωνείς διότι έχεις αναφέρετο δικαίωμα, πλην όμως θα προσθέσω ότι έχουμε δίκηο και οι δύο, γιατί προφανώς αναφέρεσαι στις 5-6 οι λίγες ακόμα οικογένειες που παραδοσιακά έχουν το πολύ χρήμα και μπορούν και επηρεάζουν βαθιά το πολιτικό γίγνεσθαί, εδώ και πολλά χρόνια και εδώ δεν διαφωνώ καθόλου αλλά επαυξάνω, ενώ εγώ αρχικά αναφερόμουν στους απλούς Ε.Ε με ένα κάποιο σεβαστό εισόδημα που δεν μπλέκουν με την πολιτική και τις προμήθειες του δημοσίου και κοιτάνε μόνο τη δουλειά τους, και είναι αρκετοί και μάλλον αυτοί και οι μικρότεροι τους Ε.Ε είναι και η ραχοκοκαλιά της οικονομίας γιατί είναι πολλοί και αφανείς.
-
Μπα, εγώ δεν ασχολούμαι και πολύ με την αφρόκρεμα των πλουσίων.
Επικεντρώνομαι και εξετάζω το εκλογικό σώμα, την ποιότητά του, τα χαρακτηριστικά του γνωρίσματα και καταλήγω σε συμπεράσματα.
-
Tα οποία συμπεράσματα είναι, - τάξε μου να σε ψηφίσω, ή τι μου δίνεις να για να σου δώσω κλπ - Αυτό είναι το εκλογικό σώμα, ή τουλάχιστον ένα μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος που μπορεί όμως να γείρει τη ζυγαριά προς τη μία ή την άλλη πλευρά, ή μήπως όχι ?
-
Το εκλογικό σώμα στην Ελλάδα είναι ένα μπερδεμένο κουβάρι. Άκρη δεν μπορείς να βγάλεις με το πως σκέφτεται ο καθένας πάνω από την κάλπη.
Εκτός κάλπης όμως ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του εκλογικού σώματος έχει κοινά χαρακτηριστικά γνωρίσματα. Είτε αφορά άνδρες, είτε γυναίκες. Και αυτό το ποσοστό είναι πλειοψηφικό.
Για αυτό το λόγο εστιάζω στην γενικότερη κουλτούρα του μέσου ψηφοφόρου. Η οποία κουλτούρα δεν έχει και τα καλύτερα ποιοτικά στοιχεία. Κατά την άποψή μου η σύγχρονη Ελληνική κοινωνία προάγει ως κανονικότητα την υποκρισία, την απατεωνιά, την κλεψιά, τον εγωκεντρισμό, την εγωπάθεια, τον ατομικισμό, την ζήλια, τον φθόνο, την κακία, τον κανιβαλισμό. Αυτά τα χαρακτηριστικά συναντώνται σε μεγάλο ποσοστό του εκλογικού σώματος.
Σε ένα τέτοιο άρρωστο κοινωνικό περιβάλλον νομίζω ότι είναι φυσιολογικό να διαπιστώνουμε τεράστιες αντιφάσεις, αδικίες και ρατσισμό ακόμη και μεταξύ ατόμων που βρίσκονται στον ίδιο χώρο π.χ. τον εργασιακό ή τον εκπαιδευτικό κλπ...
-
Συμφωνώ 100%, άλλωστε αυτό φαίνεται και από την πορεία της χώρας, οι πολιτικοί μας είναι ο δικός μας καθρέφτης, αν δεν θέλαμε αυτούς και θέλαμε κάποιους άλλους θα τους είχαμε.
-
Ακριβώς όπως τα λες.
Να το πάω και ένα βήμα παρακάτω;
Νομίζω ότι, για όλους αυτούς τους λόγους που προαναφέραμε, στην Ελλάδα συγκεκριμένες πολιτικές ιδεολογίες έχουν χάσει εντελώς το νόημά τους και το λόγο ύπαρξής τους.
Αν και εγώ πιστεύω ότι εθιμοτυπικά υπάρχουν ακόμη κάποιες πολιτικές ιδεολογίες και έννοιες, μάλλον επειδή αποτελούν διεξόδους επαγγελματικής αποκατάστασης (δηλ. οικονομικά κίνητρα).
Μπορεί σαν πολιτικές έννοιες να υφίστανται, αλλά φροντίζουν οι υποστηρικτές τους (ανώνυμοι ή επώνυμοι) να τις ακυρώνουν είτε με τον τρόπο ζωής τους ή τις προκλητικές συμπεριφορές τους.
Τα παραδείγματα αμέτρητα και καθημερινά.
-
Το μεταναστευτικό είναι σε έξαρση και η κυβέρνηση κοιμάται , όχι μόνο στο κομμάτι των προσφύγων , αλλά και σε αυτό της πολιτικής και επικοινωνιακής διαχείρισης .
Ελάχιστοι μιλάνε ότι τα γεγονότα της Μόριας θα μπορούν να γίνουν θέμα 5ης Φάλαγγας , να το παίξει η Τουρκία ως προστάτης τάχα αθώων που τους καταπιέζει η Ελλάδα και να σου στείλει στρατό και άλλα τέτοια .
Η κυβέρνηση με δειλά βήματα αλλάζει την νομοθεσία περί ασύλου . Ωραία ζήτησε άσυλο και δεν του το έδωσαν . Τι θα κάνεις με αυτόν , αν η Τουρκία δεν τον πάρει πίσω .
Το βασικό είναι ότι πρέπει να αρχίσουν γρήγορες διαδικασίες διαχωρισμού σε κατηγορίες .
-
Ασυνόδευτα παιδιά .
-
Μητέρες μόνες με παιδιά
-
Οικογένειες
-
Γυναίκες μόνες και
-
Ανδρες μόνοι .
Οι πρώτες 4 κατηγορίες πρέπει να πηγαίνουν σε στρατόπεδα με λογική της πιθανότητας ένταξης και μόνιμης παραμονής στη χώρα .
Η 5 κατηγορία πρέπει να αντιμετωπίζεται με στρατιωτική λογική , αφού έχουμε να κάνουμε και με λιποτάκτες ή και με εμπειροπόλεμους , πιθανόν πράκτορες κλπ .
Τέλος άμεσος έλεγχος και παρακολούθηση των ΜΚΟ και άμεση διάλυση όσων διαπιστώνεται ότι ασκούν πολιτική ή παράνομες διαδικασίες με αντίστοιχο έλεγχο των μελών τους .
-
-
Υπάρχουν φωνές που γνωρίζουν πράγματα που λένε ότι οι μαζί με όλους αυτούς τους νέους άνδρες που έρχονται έχουν εισχωρήσει και γκρίζοι λύκοι που ξεσηκώνουν τους πολιτικούς πρόσφυγες και βάζουν και τις φωτιές, και αλήθεια να μην είναι δεν είναι μακριά από την αλήθεια και τους κινδύνους που μας έφερε η πολιτική των ανοιχτών συνόρων του Σύριζα.
Η κυβέρνηση πρέπει να σπάσει αυγά γιατί ομελέτα χωρίς να σπάσεις αυγά δεν γίνεται, και πρέπει να πιέζει σθεναρά και συνεχώς την Ε.Ε να πάρει σοβαρή και αδιάλλακτη θέση έναντι της Τουρκίας γιατί το μεταναστευτικό είναι Ευρωπαϊκό πρόβλημα,
Το μεταναστευτικό είναι πλέον θέμα εθνικής ασφάλειας για τη χώρα και χρειάζεται αντιμετώπιση όπως μια εισβολή, γιατί περί εισβολής πρόκειται, ελπίζω να το έχει αντιληφθεί και η κυβέρνηση που δεν πιέζει γιατί θέλει πρώτα να εξασφαλίσει την ανόρθωση της οικονομίας, αλλά αυτό θα πάρει χρόνια και μέχρι τότε θα έχουν βουλιάξει τα νησιά με τους οικονομικούς μετανάστες, γιατί όλοι αυτοί δεν είναι πρόσφυγες.
Πρόσφυγας είναι αυτός που φεύγει από τη χώρα του γιατί κινδυνεύει και πηγαίνει σε άλλη χώρα, αν φύγει και από εκεί πηγαίνοντας χωρίς χαρτιά και χωρίς επίσημη άδεια από την 1η χώρα που είε μεταβεί τότε παύει να θεωρείται πρόσφυγας και είναι παράτυπος ή παράνομος μετανάστης και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται, με αυτή την στενή νομική έννοια όσοι έρχονται από την Τουρκία δεν είναι πρόσφυγες.
Δεν είναι ασφαλές για τη χώρα μας λόγω της Τουρκίας και της συμπεριφοράς της έναντι της Ελλάδας, να δεχόμαστε δεκάδες χιλιάδες νέους άντρες ηλικίας κάτω των 35 ετών που ίσως αποδειχθούν ένας εν δυνάμει στρατός, ακόμα και με θρησκευτικό πρόσημο, στα μετόπισθεν μας, τι θα γίνει και πως θα αντιδράσουν αν κάνει ένα ντού η Τουρκία και καλέσει τους ομόθρησκους τους μουσουλμάνους να βοηθήσουν στον αγώνα έναντι στους άπιστους ?
Σενάριο μακρινό και τραβηγμένο αλλά δεν είναι επιστημονικής φαντασίας, δεν πρέπει η χώρα νε γίνει προπύργιο κατάληψης και αλλαγής του πληθυσμού μας από μια πολύ μεγάλη ομάδα αλλόθρησκων που έχουν εντελώς ξένη κουλτούρα και τρόπο ζωής από την δική μας και γενικά τόν Ευρωπαϊκό τρόπο ζωής και που δεν δέχονται ακόμα και σαν φιλοξενούμενοι να αποδεχτούν τον τρόπο ζωής μας και να προσαρμοστούν στη χώρα που τους φιλοξενεί, το θέμα είναι τεράστιο από όλες τις πλευρές και πρέπει όσοι εμπλέκονται να ελέγξουν και να καταργήσουν τις ΜΚΟ που όπως λέγεται συνεργάζονται με τους Τούρκους διακινητές, στο οικονομικό αυτό πάρτι συμμετέχουν και δικοί μας, κυβερνητικοί και μη της προηγούμενης κυβέρνησης, ίσως και της τωρινής και γιαυτό όλα τα θέματα έχουν σκαλώσει ή προχωράνε πολύ αργά, υπάρχουν πίσω από το μεταναστευτικό κυκλώματα εδώ και στην Ε.Ε που το διαχειρίζονται γιατί είναι πολλά τα λεφτά Αλέκο που έλεγε και ο αείμνηστος Καλογήρου σε μια ταινία.
-
Τι έγινε ρε παιδιά; Κλειδώθηκε το θέμα; Και είναι από τις απολαύσεις μου σε στιγμές χαλάρωσης στο γραφείο...
Ας βάλω ένα απόφθεγμα να δω αν δουλεύει: Τον αγαπώ, είναι η Βουγιουκλάκη του ΣΥΡΙΖΑ.
-
Tους μαλώσανε αυτούς που έγραφαν εδώ και τώρα φορτώνουν περιμένοντας τη λήξη της ποινής τους για να ξεχυθούν στις λεωφόρους της οικονομίας και την κομματικής αντιπαράθεσης, εκτός και αν πήρανε τα κουβαδάκια τους για άλλες παραλίες όπως και τόσοι άλλοι μετά το μπάχαλο του φόρουμ.
-
Και τι να γράψουμε;
Εκλογές έγιναν, κάποιοι λένε ότι έχασε το ΤΣΥΡΙΖΑ. Εγώ όμως στα ΜΜΕ πάλι αλέξι βλέπω να το παίζει πρωθυπουργός.
Αλέξι στο σινεμά, αλέξι με μπέτυ, αλέξι στο θέατρο, αλέξι πασόκ, αλέξι ζήτω οι Πρέσπες, αλέξι είμαι ο σωτήρας, αλέξι εγώ είδα τραμπ και έσφιξα χέρι, αλέξι στους δρόμους, αλέξι δίνει εντολές στην ΕΕ, στην Τουρκία, στο ΝΑΤΟ.
Τελικά ποιος κέρδισε τις εκλογές;
-
Ο Σύριζα δεν αλλάζει αλλά επιστρέφει με τσιτάτα από το παρελθόν και με προσπάθεια νέου διχασμού, αλλά ο κόσμος δεν ξεχνά τι έγινε από το 2015-2019.
-
Μιλάμε για αυτόν τον κόσμο;
«Θα τρελαθώ κύριε Τσίπρα - Σας αγαπώ!»
https://www.lifo.gr/lifoland/its_viral/251653/tha-trelatho-kyrie-tsipra-sas-agapo
-
Στην Ελλάδα ένα μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος έχει το ακαταλόγιστο οπότε μη γινόμαστε και εμείς πεφτοσυννεφάκηδες.
-
https://www.iefimerida.gr/politiki/hatzidakis-o-syriza-hreiazetai-politiki-psyhotherapeia
Ο ΣΥΡΙΖΑ 10 ημέρες πριν τις εκλογές υπέγραψε τις συμβάσεις για τις εξορύξεις και τώρα στην βουλή είναι εναντίων των εξορύξεων...
Και ο Φίλης πανηγυρίζει http://www.avgi.gr/article/10811/10253477/n-philes-e-thetike-metatopise-syriza-proangelos-neas-politikes-pragmatikotetas-video-
Παράλογοοοοοοοοοοοο
-
Πρέπει να πέσουν τελείως οι μάσκες για να δουν οι ψηφοφόροι του 31.5% τι ακριβώς πολιτικά κουμάσια είναι αυτοί που ψήφισαν, επίσης πολλοί από αυτούς ψήφισαν Σύριζα γιατί δεν ήθελαν τη ΝΔ, και τους καταλαβαίνω απόλυτα, γιατί τη ΝΔ του Σαμαρά ούτε εγώ την ήθελα.
Δεν εννοούν όμως να καταλάβουν ότι εκείνη η ΝΔ δεν είναι ίδια με την σημερινή ΝΔ, γιατί ο αρχηγός του κόμματος είναι άλλος με άλλη πολιτική γραμμή, αν αποδειχθεί ότι είναι μια από τα ίδια ΟΚ, να κράξω και εγώ, μέχρι στιγμής όμως το στίγμα του Μητσοτάκη φαίνεται ότι είναι διαφορετικό, και από Σαμαρά και από του Τσίπρα, και μάλλον προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά κάνουν αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση και όχι επί της πράγμασι.
Όταν βγαίνουν και σκούζουν πχ για τη Μόρια ότι η κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα 3 μήνες τώρα, εκείνοι που την δημιούργησαν γιατί δεν έκαναν επί 4.5 χρόνια αυτά που λένε σήμερα ?
Έχει δίκηο λοιπόν ο Χατζηδάκης ( που δεν τον πάω με τίποτα ) όταν λέει ότι πρέπει να ψυχαναλυθούν όλοι εκεί στην Κουμουνδούρου.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2