-
To αυτόματο στην επαρχία θεωρείται λίγο Overkill από τους περισσότερους. Δεν εχουμε σοβαρά μποτιλιαρίσματα, ζουμε σε πόλεις που και με αυτοκίνητο πηγαινεις από τη μια πλευρά στην άλλη σε 10-15 λεπτά και κυρίως, δεν εχουμε τους μισθούς της πρωτεύουσας. Η ζωή στην επαρχία κινείται φθηνότερα και με πιο αργό ρυθμό.
Για τους παραπάνω λόγους, αλλά κυρίως για το έξτρα κόστος σε σχέση με ένα χειροκίνητο, το αυτόματο κιβώτιο θεωρείται ολίγον είδος πολυτελείας. Αν το κόστος αγοράς (και η διαθεσιμότητα) ήταν στα ίδια επίπεδα, τότε κανείς δεν θα επέλεγε χειροκίνητο.
(Σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη δεν διανοούμαι εννοείται καν να έχω χειροκίνητο για καθημερινό αυτοκίνητο) -
Γιατί στα 15.000 δεν συμφέρει το πετρέλαιο; Το ακούω συχνά αυτό το επιχείρημα, αλλά δεν έχω καταλάβει τη λογική του.
Αφού η τιμή είναι ίδια, ότι λιγότερο πληρώνει σε καύσιμο μένει στην τσέπη, και στις 2 περιπτώσεις 27.500 θα δώσει για το αυτοκίνητο, οπότε δεν υπάρχει διαφορά. Στα 15.000χλμ άνετα είναι -500€ το χρόνο σε καύσιμα.
Για εμένα διαλέγεις επιδόσεις vs οικονομία, πιστεύω ο 110 diesel είναι επαρκεστατος, απλά ο 130 βενζίνης είναι μέχρι και γρήγορος, και πολλοί θα προτιμήσουν τις απόλυτες επιδόσεις.
Το καλύτερο θα ήταν να τα οδηγήσει και να δει.
Κοίτα φίλε Dublin, πως το σκέφτομαι εγώ πάντα, θα τα γράψω χονδρικά όμως, αν κάποιος κάνει πχ 25000χλμ θα θέλει με βενζίνη περίπου 220 με 230 ευρώ βενζινη το μήνα ενώ με diesel περίπου 160 είναι διαφορά μεγαλη(στο περίπου πάντα), Αν όμως κάνει 10χιλ το χρόνο η διαφορά θα είναι πολύ μικρή, οπότε αν κάποιος έχει ενδοιασμούς για diesel για όλους τους λόγους που έχουν αναφερθεί τότε τον συμφέρει βενζινη, αν όμως δεν τον νοιάζει εννοείται ο καθένας παίρνει ότι του αρέσει.
-
Και τώρα για να σας καλοπιασω (για να κάνω ερώτηση) . Καταπληκτικοι και σοφοί πατέρες του 2008,parikon και Dublin μπορεί κάποιος να μετρήσει το σκαλοπάτι πίσω στα καθίσματα εκεί που κάθεται ο μεσαίος τι διαστάσεις έχει? Βρήκα στο ίντερνετ κάτι ποτηροθηκες που μπαίνουν εκεί και λέω να τις πάρω, αν πάω πουθενά εκδρομή με παρέα να τις έχω να μπαίνουν και να βγαίνουν.
-
Ναι ρε συ dublin αν είναι κρατήσεις το αυτοκινητο λιγα ετη με λίγα χιλιόμετρα το ετος δεν θα κάνεις απόσβεση το επιπλέον κόστος αγοράς.
Δηλαδη θα έχεις δοσει προκαταβολικά ένα Χ ποσό που ο άλλος με το βενζινοκίνητο θα το δίνει σε δόσεις σε βαθος χρόνου. Αυτό ονομάζεται μια, οικονομοτεχικα, κακη επιλογή.
Δηλαδή παίζουν ρόλο τα χιλιόμετρα που θα διανύσεις μέχρι να το δώσεις ή αποσύρσεις.
-
Ναι ρε συ dublin αν είναι κρατήσεις το αυτοκινητο λιγα ετη με λίγα χιλιόμετρα το ετος δεν θα κάνεις απόσβεση το επιπλέον κόστος αγοράς.
Δηλαδη θα έχεις δοσει προκαταβολικά ένα Χ ποσό που ο άλλος με το βενζινοκίνητο θα το δίνει σε δόσεις σε βαθος χρόνου. Αυτό ονομάζεται μια, οικονομοτεχικα, κακη επιλογή.
Δηλαδή παίζουν ρόλο τα χιλιόμετρα που θα διανύσεις μέχρι να το δώσεις ή αποσύρσεις.
Διάβασε τα δεδομένα. Δεν υπάρχει επιπλέον κόστος αγοράς. Και τα 2 αυτοκίνητα κοστίζουν 27.500! Δεν υπάρχει διαφορά στην τιμή. Από την αρχή το είπε ο άνθρωπος.
Οπότε αν κάνει 15.000 γλυτώνει περίπου 600€, αν κάνει περισσότερα, γλυτώνει περισσότερα. Αν το κρατήσει 5 χρόνια με 15.000χλμ γλυτώνει το λιγότερο 3000€, αν κάνει περισσότερα χλμ ή περισσότερα χρόνια, τότε.. καταλαβαίνετε.
Επίσης όταν πήρα εγώ το diesel είχε και μία μικρή διαφορά στα τέλη κυκλοφορίας, τώρα δεν ξέρω τι παίζει, φαντάζομαι το diesel δεν πληρώνει καθόλου τέλη, τα 130 βενζίνης δεν ξέρω.
Όπως είπα, το ερώτημα είναι, θέλει τις απόλυτες επιδόσεις της βενζίνης, ή την απόλυτη οικονομία του diesel; that's the question.
-
Και τώρα για να σας καλοπιασω (για να κάνω ερώτηση) . Καταπληκτικοι και σοφοί πατέρες του 2008,parikon και Dublin μπορεί κάποιος να μετρήσει το σκαλοπάτι πίσω στα καθίσματα εκεί που κάθεται ο μεσαίος τι διαστάσεις έχει? Βρήκα στο ίντερνετ κάτι ποτηροθηκες που μπαίνουν εκεί και λέω να τις πάρω, αν πάω πουθενά εκδρομή με παρέα να τις έχω να μπαίνουν και να βγαίνουν.
Για στείλε λινκ! Αύριο το πρωί θα στο μετρήσω!
-
alex mix wrote:
Auto Gs Κονσόλα με δύο Θήκες 22209
-
Dublin wrote:
alex mix wrote:
Αυτό θες να μετρήσω; Το τούνελ μεταξύ κονσόλας - καθίσματος;
-
Μήκος φάρδος και ύψος απ ότι κατάλαβα. Αλλά διαστάσεις δε βρήκα να λένε.Στην πόρτα των πίσω δεν κάθετε καφές;Δεν έχω δοκιμάσει να πω την αλήθεια.
Αχ αυτοί οι τεμπέληδες ζημιά μας έκαναν.
-
alex mix wrote:
Dublin wrote:
alex mix wrote:
Αυτό θες να μετρήσω; Το τούνελ μεταξύ κονσόλας - καθίσματος;
Ναι αυτό μπαίνει εκεί και βγαίνει διχως σκρατς, κόλλες κτλ, κουμπώνει πάνω αν είναι κατάλληλες διαστασεις
-
Lap wrote:
Διάβασε τα δεδομένα. Δεν υπάρχει επιπλέον κόστος αγοράς. Και τα 2 αυτοκίνητα κοστίζουν 27.500! Δεν υπάρχει διαφορά στην τιμή. Από την αρχή το είπε ο άνθρωπος.
Οπότε αν κάνει 15.000 γλυτώνει περίπου 600€, αν κάνει περισσότερα, γλυτώνει περισσότερα. Αν το κρατήσει 5 χρόνια με 15.000χλμ γλυτώνει το λιγότερο 3000€, αν κάνει περισσότερα χλμ ή περισσότερα χρόνια, τότε.. καταλαβαίνετε.
Επίσης όταν πήρα εγώ το diesel είχε και μία μικρή διαφορά στα τέλη κυκλοφορίας, τώρα δεν ξέρω τι παίζει, φαντάζομαι το diesel δεν πληρώνει καθόλου τέλη, τα 130 βενζίνης δεν ξέρω.
Όπως είπα, το ερώτημα είναι, θέλει τις απόλυτες επιδόσεις της βενζίνης, ή την απόλυτη οικονομία του diesel; that's the question.
Συγνωμη αλλά το diesel στην ίδια έκδοση κοστίζει όσο το βενζινης;
-
Dublin wrote:
Lap wrote:
Οπότε αν κάνει 15.000 γλυτώνει περίπου 600€, αν κάνει περισσότερα, γλυτώνει περισσότερα. Αν το κρατήσει 5 χρόνια με 15.000χλμ γλυτώνει το λιγότερο 3000€, αν κάνει περισσότερα χλμ ή περισσότερα χρόνια, τότε.. καταλαβαίνετ
Συγνωμη αλλά το diesel στην ίδια έκδοση κοστίζει όσο το βενζινης;
Ρε συ, διάβαζε τα στοιχεία, ξέρεις πόσες φορές δεν έχεις διαβάσει σωστά τα βασικά στοιχεία και δημιουργείς σύγχυση; 4-5 έξτρα μηνύματα χωρίς λόγο.
110 diesel με 130 βενζίνη λέει ο άνθρωπος, ναι, έχουν την ίδια τιμή, γι' αυτό λέω ότι είναι θέμα οικονομίας vs επιδόσεων.
Και εγώ πάνω σε αυτό επέλεξα, και διάλεξα την οικονομία/αυτονομία σε αυτοκινητόδρομο από απόλυτες επιδόσεις ή αυστηρά αστική μετακίνηση. Ο καθένας με τις επιλογές του.
-
Dublin για άλλη μια φορά με κρίνεις με εσκεμμένα μπερδεμένες πληροφορίες που πετάς στα ποστς.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΊΔΙΑ ΈΚΔΟΣΗ ΤΑ ΔΥΟ ΑΥΤΟΚΊΝΗΤΑ.
Οποτε το φιλοσοφικό σου ερωτημα και η θέση σου για τα χιλιόμετρα και την οικονομοτεχικα σου ανάλυση ΕΊΝΑΙ ΑΚΥΡΗ
Το αντίστοιχο της βενζίνης είναι το 110ps 1.2 THP. Οχι το 130ps
Θα μας κάνεις και μάθημα τι να διαβάζουμε ... Θολώνεις σκοπίμως τα νερά συνεχώς όταν αφορά εκδόσεις της psa.
Σύγκρινε και με το αυτόματο κιβωτιο τότε. Αν ανοίξεις την βεντάλια των εκδόσεων και των εξοπλισμών φυσικά όλα συγκρίνονται μεταξύ τους. Αλλά το ποστ μου και το ποστ του Alex αναφερουν το κατά πόσο σε συμφέρει η έκδοση βενζινης ή diesel ΙΔΙΑΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ή τουλάχιστον παραπλήσιας σε εξοπλισμό και ιπποδύναμη.
-
'Καλημερα σε ολους..εχω ενα διλλημα..εχω αποφασισει να παρω το 2008 GT που θα μου βγει στα 27,500 με την εκπτωση του αντιπροσωπου σε λευκο περλα και το μονο διλλημα μου ειναι ο κινητηρας...
Εχω σκοπο να το κρατησω πολλα χρονια για αρχη.ειμαστε 4μελης οικογενεια και δεν μπορω να αποφασισω αν πρεπει να παω σε πετρελαιο 1.5 110ps μχνκ η σε βενζινη 130ps μχν.'
Αυτό ήταν το ποστ του άνθρωπου..τι ιστορίες μας τσαμπουνας πάλι;
-
Γιατί στα 15.000 δεν συμφέρει το πετρέλαιο; Το ακούω συχνά αυτό το επιχείρημα, αλλά δεν έχω καταλάβει τη λογική του.
Αφού η τιμή είναι ίδια, ότι λιγότερο πληρώνει σε καύσιμο μένει στην τσέπη, και στις 2 περιπτώσεις 27.500 θα δώσει για το αυτοκίνητο, οπότε δεν υπάρχει διαφορά. Στα 15.000χλμ άνετα είναι -500€ το χρόνο σε καύσιμα.
Για εμένα διαλέγεις επιδόσεις vs οικονομία, πιστεύω ο 110 diesel είναι επαρκεστατος, απλά ο 130 βενζίνης είναι μέχρι και γρήγορος, και πολλοί θα προτιμήσουν τις απόλυτες επιδόσεις.
Το καλύτερο θα ήταν να τα οδηγήσει και να δει.
Επειδή έχεις ξανακάνει το ιδιο ερώτημα σε άλλα ποστς και threads όπως αυτό στην πρώτη σειρά του ποστ σου σου απήντησα πως στην συχνή σου αυη απορεια παίζουν ρόλο ο συνδιασμος συνολικά χιλιόμετρα/έτος επί τα ετη κατοχής του αυτοκινήτου.
Μαλιστα πολυ συχνά σε προτάσεις σου αναφέρεις πως δεν έχει νόημα τα χιλιόμετρα και είτε 10 είτε 15 είτε 20 Χιλ χιλιόμετρα, καλύτερα να αγοράσουν Diesel.
Προφανως ο συμforumitis συγκρίνει ανόμοιες εκδόσεις, ότι θέλει ας κάνει δηλαδή, δεν κρίνω αυτόν, την σκέψη σου απλά σχολίασα στην πρώτη σειρά αυτού του post.( που την λες συχνά πυκνά.)
Μετα αρχίζεις τα θόλωμα τα και τις επικρίσεις στο πως διαβάζω.
-
Δεν είχαμε καμία φανταστική/φιλολογικού επιπέδου συζήτηση αλλά ένα κυριολεκτικό σενάριο. Εγώ ξεκάθαρα απάντησα στον άνθρωπο που ήθελε μία δεύτερη γνώμη και αυτό ήταν το ζητούμενο, φυσικά και σου είπα τα γνωστά, γιατί εγώ για άλλα μιλούσα/έλεγα και εσύ αλλά καταλάβαινες/φαντασιωνοσουν. Καμία επικοινωνία δηλαδή. Δεν χρειάζεται να προσπαθούμε να συνεννοηθούμε πλέον νομίζω.
-
Έχει χάρη που βαριέμαι να ψάχνω να βρω τα ποστ σου που εκφραζεις αυτό που είπα πιο πάνω. Ότι δηλαδη ακόμα και για 15.000 χλμ/ετος προτείνεις diesel χωρίς να εξετάζεις κάτι άλλο. Εκφράζοντας μάλιστα και την έκπληξη σου που δεν το προετιενουν και οι υπόλοιποι. Αλλωστε φαίνεται αυτή η έκπληξη σου ξανά πιο πάνω. Οπου από μια γενική δική σου θεώρηση πήγες οντως στο πιο ειδικό θεμα του ανθρώπου και στη ερώτηση του.
Ξαναλεω εσένα σχολίασα όχι τον άνθρωπο, και εσύ άρχισες τις επικρίσεις κατανόηση κειμένου κτλ. Σε πληροφορώ κατανοώ πολλά περισσότερα από όσα νομίζεις.
Ειπαμε είσαι γνωστός στο forun πλέον,
Οσοι διαβαζουν και θυμούνται τα αντίστοιχα θέματα με βενζίνη /diesel, θα καταλάβουν.
Οποτε να το πάμε πιο σωστά για να βοηθηθεί ο ανθρωπος.
Η βαση της σύγκρισης των δύο μοντέλων δεν είναι η τιμή αλλά το τι θέλεις πραγματικά εσύ ως αγοραστης. Δεν πρέπει δηλαδή να ξεκινάς από τα ποσά χρήματα θα διαθέσεις αλλά από τι χρήση θα κάνεις και τι σε ενδιαφέρει να σου προσφερει το οχημα που θα αγοράσεις.
Αν καταλήξεις πως η οικονομία είναι το πρώτο από όλα τότε στην diesel έκδοση που θα δεις θα συγκρινεις την αντίστοιχη της βενζίνης που σου δίνει παρόμοιες επιδόσεις και σχετικα κοντινη καταναλωση. Θα τα βάλεις κάτω και θα δεις τα κοστη τους και τον τρόπο λειτουργίας τους και αν αυτό σε επηρεαζει. Θα βρεις το κόστος αγοράς και θα δεις ποτέ θα εχεις απόσβεση των εξτρα χρημάτων που θα πληρωσεις στο Diesel.
Εσυ αν καταλαβα καλα ξεκινάς πρώτα από όλα από την έκδοση εξοπλισμού/εμφάνισης με διαφορετικης ιπποδύναμη και καυσίμου κινητήρες και δεν μπορεις να αποφασίσεις ποιον να επιλέξεις. Οπότε κατα την ταπεινή μου άποψη το πρώτο που πρέπει να κανεις είναι να τα οδηγήσεις αρκετές φορές και μετά να επιλέξεις ποιος κινητηρας σου ταιριάζει (σε ενδιαφέρουν επιδόσεις και λειτουργία βενζινης ή η οικονομία για ταξίδια του diesel; ) και να συγκρίνεις οικονομοτεχικα τον παρόμοιο κινητηρα του αλλού καυσίμου. Ο κινητηρας είναι δομικό και βασικό στοιχείο του αυτοκινήτου, οι εκδόσεις εξοπλισμού και εμφάνισης είναι καλές μεν αλλά δευτερεύουσες δε.
-
Για πάμε πάλι από την αρχή..
'Καλημερα σε ολους..εχω ενα διλλημα..εχω αποφασισει να παρω το 2008 GT που θα μου βγει στα 27,500 με την εκπτωση του αντιπροσωπου σε λευκο περλα και το μονο διλλημα μου ειναι ο κινητηρας...
Εχω σκοπο να το κρατησω πολλα χρονια για αρχη.ειμαστε 4μελης οικογενεια και δεν μπορω να αποφασισω αν πρεπει να παω σε πετρελαιο 1.5 110ps μχνκ η σε βενζινη 130ps μχν.'
-
Πρέπει να είναι 16Χ22Χ12, αλλά φυσικά είχα ξεχάσει να πάρω μέτρο μαζί, οπότε είναι κατά προσέγγιση! Αν έχει κάποιος ακριβέστερη μέτρηση μάλλον θα είναι σωστότερη!
Στα πλαϊνά νομίζω μπαίνει φρεντακι όμως, για τσέκαρέ το, επίσης για καλή φάση στο κέντρο είναι ένα ψυγειακι μπαταρίας αυτοκινήτου, για νερά/μπύρες/φρούτα/γιαούρτια/γάλατα και τέτοια! Με έχει βολεψει αυτό σε ταξιδακια.
-
alex mix wrote:
Πρέπει να είναι 16Χ22Χ12, αλλά φυσικά είχα ξεχάσει να πάρω μέτρο μαζί, οπότε είναι κατά προσέγγιση! Αν έχει κάποιος ακριβέστερη μέτρηση μάλλον θα είναι σωστότερη!
Στα πλαϊνά νομίζω μπαίνει φρεντακι όμως, για τσέκαρέ το, επίσης για καλή φάση στο κέντρο είναι ένα ψυγειακι μπαταρίας αυτοκινήτου, για νερά/μπύρες/φρούτα/γιαούρτια/γάλατα και τέτοια! Με έχει βολεψει αυτό σε ταξιδακια.
Για άλλη μια φορά σε ευχαριστώ δουβλι, απ ότι είδα κριτικές αν είναι 22 και πάνω εκατοστά κάνει, σιγά 7 8 ευρώ που έχει θα το πάρω και αν δεν κάνει θα το δώσω σε κανέναν αλλον
PEUGEOT 2008 (Μοντέλο 2019)