-
Παρατήρησα πως το dsg νεκρώνει μόνο του στη πορεία; Αυτό στο ταξίδι θα είναι πολύ ωραιο και θα κάνει πραγματική οικονομία.
-
Ε βαλε βρε tkin 73 150 αλογα σε diesel στο scala να σου πω και εγω ξεχνα τα 5.5λ/100
Δωρακι
Εντάξει αν αυτό είναι κίνηση εντός πόλης ο τύπος πρέπει να έρθει λίγο από Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Τα περισσότερα χλμ που δείχνει είναι σε ανοικτό περιφερειακό δρόμο.
Θα σου πω την Δευτέρα ποσο καίει κανονικά το σκάλα. Λογικά θα κάνω παρόμοια διαδρομή με το 1.0 xceed 10.1/100 και φοκους 1.5 αυτόματο ντίζελ κάτω από 6. Να δούμε που θα κάτσει το σκάλα. Νομίζω κάπου στα 8 θα κάνω.
-
Ξαναλεω με 150 αλογααααα
Αυτοκινητο που παει μεχρι κονταρισια 246χλμ/ ωρα ...ναι ξερω κονταρισια...
Τι να κλασουν τα αλλα, τα ντιζελ με 110 αλογα και 6 λιτρα σουπερ καταναλωση
Αυτοκινητο με 20 κατι χιλ ευρω και μεχρι τα 200...γρανιτης. Σαν σταματημενο
-
Για να καταλάβουμε τι σημαίνει κίνηση στην πόλη προ ολίγου διαδρομή για όσους ξέρουν από Θεσσαλονίκη Όλγας Καμαρά Ολύμπου και πίσω από νίκης Καλαμαριά. Μέχρι να πιασω την νίκης η κατανάλωση με βαριά κυκλοφορία 9.6! Μόλις άνοιξα λίγο στην παραλιακή τελικά έκλεισε σε 7.8. Με το σκάλα θα ήμουν συνολικά στο 10 εύκολα. Αυτή είναι κατανάλωση πόλης όχι το 5.8 του βίντεο πιο πάνω.
-
Το scala και το kamiq ειναι τα ιδια αυτοκινητα απλα το 2ο ειναι υπερυψωμένο οπως ειναι το focus με το active.Η διαφορα ειναι μονο στους προβολους και αυτο το κανανε γιατι αν δεν του κοβανε τον πισινο τοτε το μικρο suv kamiq θα ηταν μεγαλυτερο απο το karoq που ειναι το μεσαιο suv της σκοντα.
Ο σχεδιασμος της σειρας ηταν μαλλον προχειρος ή κατι επαιξε στον ομιλο vw και τους αναγκασε να κανουν αλλαγες on the fly.
-
Το scala και το kamiq ειναι τα ιδια αυτοκινητα απλα το 2ο ειναι υπερυψωμένο οπως ειναι το focus με το active.Η διαφορα ειναι μονο στους προβολους και αυτο το κανανε γιατι αν δεν του κοβανε τον πισινο τοτε το μικρο suv kamiq θα ηταν μεγαλυτερο απο το karoq που ειναι το μεσαιο suv της σκοντα.
Ο σχεδιασμος της σειρας ηταν μαλλον προχειρος ή κατι επαιξε στον ομιλο vw και τους αναγκασε να κανουν αλλαγες on the fly
Εγώ που τα είδα και τα δυο από κοντά δεν μου φάνηκαν καθόλου τα ίδια. Έχουν τον ίδιο σχεδιασμό εσωτερικού. Κατά τα λοιπά το σκάλα είναι μεγαλύτερο με τελείως διαφορετικό εξωτερικό που δεν μοιάζει καθόλου με το καμικ. Το καμικ είναι ελαφρώς πιο ψηλό, όχι όμως πολύ ψηλό, κάτι σαν μικρό υπερυψωμένο SW.
Στο σκάλα το εξωτερικό με χάλασε. Το μπροστά μέρος και ειδικά τα φανάρια αλλά εκεί που νομίζω το σκ@τωσαν είναι το πίσω παρμπρίζ. Αυτός που το έκανε πρέπει να απολυθεί άμεσα.
Στο καμικ το μπροστινό μέρος του είναι κατά την γνώμη μου μέτριο, αλλά δεν με χαλάει, το πίσω μέρος του όμως, από το πλάι και γενικά η εικόνα που σου αφήνει ειναι πολύ καλή.
Το δε μέγεθος του 4,2μ είναι οριακά το ιδανικό για την πόλη.
-
Όπως έχουμε ξαναπεί πιο πίσω στη συζήτηση, το Kamiq είναι ένα εξαιρετικό πόλης SUV και σε καμία περίπτωση δεν θα καλύψει τις ανάγκες των περισσοτέρων οικογενειών για all-around λύση.
-
Για το CNG τί προσφορά δίνουν και με ποιά έκδοση εξοπλισμού έρχεται;
-
https://www.autotriti.gr/data/news/preview_news/Neo-Toyota-C-HR-1,2T-116-PS_196543.asp?a=12&p=1
Για την ώρα στον μικρό χιλιαο μόνο. Σου λέει αφού θες φυσικό αέριο ψάχνεις οικονομία άσε τις επιδόσεις.
Απλά ο χώρος αποσκευών είναι που είναι οριακός στα 400 με τις μπουκάλες γίνεται πλέον μόνο για ζεγαρακια και αυστηρά για μετακίνηση στην δουλειά καθώς περιορίζεται στα 330 περίπου.
Το καμικ όντως εσωτερικά είναι copy paste με το σκάλα δεν καταλαβαίνεις σε ποιο είσαι εκτός από μια μικρή διαφορά στα πόδια υπέρ του σκάλα.
Για οικογένεια και εφόσον βολεύει τον οδηγό η απόσταση από το έδαφος μάλλον 3εκ χαμηλότερο το σκάλα είναι σαφώς καλύτερη επιλογή.
-
Πάντως επειδή πολύ συζήτηση γίνεται γύρω από τα καμικ σκάλα που πραγματικά είναι ενδιαφέροντα αμάξια και πολύ καλά vfm οι υποψήφιοι δεν θα πρέπει να ξεχνάμε την ξεφτίλα εγγύηση δύο ετών που δίνεται η οποία σε συνδυασμό με την ακατανόητη επιλογή να φέρουν τους καλούς κινητήρες μόνο με το επιβαρυμένο ιστορικό αυτόματο κιβώτιο ενω στο χιλιαρη έχουν 5 ταχυτο κάνουν αρκετά ρισκαδορικη την επιλογή.
-
Όπως έχουμε ξαναπεί πιο πίσω στη συζήτηση, το Kamiq είναι ένα εξαιρετικό πόλης SUV και σε καμία περίπτωση δεν θα καλύψει τις ανάγκες των περισσοτέρων οικογενειών για all-around λύση.
Όντως ήθελες να γράψεις ότι ΔΕΝ κάνει για οικογενειακό αυτοκίνητο ή μπερδεύτηκες? Γιατί δε βλέπω κάποιο λόγο να μη μπορεί να φιλοξενήσει τη σύζυγο κι ένα μωρό και να ανταποκριθεί στις καθημερινές μου ανάγκες, εντός κι εκτός πόλης.
-
Ναι, έγραψα «των περισσοτέρων οικογενειών» έχοντας στο μυαλό τη μέση τετραμελή οικογένεια, αν και βαδίζουμε αρκετά πλέον στατιστικά στη τριμελή οικογένεια.
Για τετραμελή οικογένεια το Kamiq είναι ζόρικο σε χώρους, όσο και να παραμένει από τα πιο ευρύχωρα της κατηγορίας του.
-
Εδώ βρήκα μια ανακοίνωση για τις τιμές με CNG.
-
Ρε futurist τι κουβαλαει μια τετεαμελη οικογενεια που δεν τους κανει ενα Kamiq;;;
-
Τα 400lt χώρο αποσκευών δεν τα λες ακριβώς «άνετα» για τετραμελή οικογένεια. Δεν θα βάλω στην εξίσωση και το σχήμα που αναφέρθηκε παραπάνω που ίσως να μη επιτρέπει την καλύτερη εκμετάλλευση.
Επίσης, χωρίς να έχω εικόνα από κοντά, αναφέρθηκε πάλι παραπάνω το θέμα των ποδιών των πίσω.
Θα το δω από κοντά στην πρώτη ευκαιρία να τα διαπιστώσω όλα αυτά.
-
400 λιτρα ειναι για εμενα ΥΠΕΡαρκετα...και αν ποτε τα γεμισει μια οικογενεια ας βαλει μια φορα τον χρονο και μια μπαγκαζιερα οροφης.. Για αυτο τις πουλανε αλλωστε, κλεφτες να γινουν οι πωλητες;
Και παλι μεγαλο ειναι για τις πραγματικες αναγκες μια 4 μελους οικογενειας.
400 λιτρα σε καθημερινη βαση πως τα γεμιζεις;;;;;
Στο αλλο το Καμικ δεν εχει ιδιο χωρο γονατων με τκ scala;;;;
-
Αυτά είναι γούστα έτσι κι αλλιώς. Προσωπικά διαφωνώ με τις μπαγκαζιέρες οροφής, οπότε θεωρώ ότι ένας χώρος αποσκευών πρέπει να καλύπτει όλες τις ανάγκες μιας all-around επιλογής.
Σχετικά με τον χώρο ποδιών των πίσω, θέλω κι εγώ να το δω από κοντά, και θα επανέρθω, όντας 1.90.
-
Τι γουστα βρε φιουτουριστ...δηλαδη να κινησε με πολυ βαρυτερο οχημα αλλης κατηγοριας....με πολλα εκατοστα λαμαρινας, να το χτυπας δεξια αριστερα, να δυσκολευεσαι, με πολυ παραπανω μολυνση για να εχει εναν αδειο χωρο αποσκευων...ανω των 400 λιτρων;;;;;;
Τι κουβαλατε στις 340 μερες τον χρονο;;;
Ε παρε και 3λιτρα για μεσα στην πολη για να εχεις πολλα αλογα, ετσι να βρισκονται....γουστα ειναι αυτα.
Αν ο χωρος για τα γονατα ειναι σαν του σκαλα....λιμουζινα ειναι....ποιος τα λεει αυτα;;;
Υ.γ πηρα το drive το εχει δοκιμη με το capture, θα διαβασω και θα σου πω εντυπωσεις τους
-
Τι γουστα βρε φιουτουριστ...δηλαδη να κινησε με πολυ βαρυτερο οχημα αλλης κατηγοριας....με πολλα εκατοστα λαμαρινας, να το χτυπας δεξια αριστερα, να δυσκολευεσαι, με πολυ παραπανω μολυνση για να εχει εναν αδειο χωρο αποσκευων...ανω των 400 λιτρων;;;;;;
Αν αρχίσουμε αυτή τη συζήτηση θα έπρεπε με αυτοκίνητα, να είχαμε όλοι μόνο 500ρια για πόλη, μετά θα λέγαμε καλύτερα είναι τα μηχανάκια και στο τέλος θα επιχειρηματολογούσαμε ότι θα έπρεπε όλοι να γυρίζουμε όλοι με ποδήλατα.
Τί να κάνουμε; Οι Έλληνες αγαπάμε την αυτοκίνηση. Οι Ολλανδοί πάνε στη δουλειά με το ποδήλατο ακόμα και τις χιονισμένες μέρες.
Οπότε εφόσον ζούμε έτσι κι αλλιώς μέσα στην υπερβολή, είναι περί ορέξεως κολοκυθόπιτα με τό τί γυρίζει κανείς μέσα στην πόλη.
-
Τα 400lt χώρο αποσκευών δεν τα λες ακριβώς «άνετα» για τετραμελή οικογένεια. Δεν θα βάλω στην εξίσωση και το σχήμα που αναφέρθηκε παραπάνω που ίσως να μη επιτρέπει την καλύτερη εκμετάλλευση.
Επίσης, χωρίς να έχω εικόνα από κοντά, αναφέρθηκε πάλι παραπάνω το θέμα των ποδιών των πίσω.
Θα το δω από κοντά στην πρώτη ευκαιρία να τα διαπιστώσω όλα αυτά.
η δικιά μου οικογένεια είναι 4μελης και μέχρι τώρα βολεύεται με μικρότερο αυτοκίνητο από το Καμικ και χωρίς κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Το καμικ για τα ελληνικά δεδομένα το θεωρώ μια χαρά μοναδικό αυτοκίνητο για 4μελη οικογένεια. Η Ελλάδα και ειδικότερα η Αθήνα δεν κάνει για μεγάλα αυτοκίνητα. Όσους γνωρίζω που παρασύρθηκαν από αυτή την μόδα τον περισσότερο καιρό τα έχουν σε γκαράζ και κυκλοφορούν με μικρότερο αυτοκίνητα.
Skoda Kamiq