-
Ναι θα μιλήσω μαζί τους!
-
Ο χρήστης dettol έγραψε:
τοτε ειτε ζητα να σου δωσουν γραπτως και με δεσμευτικη συμφωνια μια τελικη τιμη, .Σε καμία περίπτωση δεν δίνουν κάτι τέτοιο. Ιδίως όταν ξέρουν ότι θα υπάρξουν αλλαγές.
-
Και σε αντιπροσωπεία της VW προχθές πάντως, μου έλεγαν πως αναμένουν αυξήσεις από Σεπτέμβρη ανάλογα το μοντέλο και τους ρύπους. Μικρές για τα μικρά μοντέλα μεγαλύτερες για τα πιο δυνατά.
-
Ας παει ο φιλος και ας τους πει 'εγω υπολογιζω τη διαφορα τοση, βασει αυτου και αυτου. Εσεις γιατι μου λετε 500-600 ευρω; Εχω κανει λαθος στους υπολογισμους μου; Ξερετε κατι που δεν ξερω (μειωση εργοστασιακης, αλλες μετρησεις wltp λογω διαφορετικου configuration κτλπ κτλπ);'
αν αρχισουν να μασανε λογια σημαινει
α. ξερουν την πραγματικη διαφορα και απλα λενε ψεμματα
β. δεν μπορουν να κανουν μερικους πολλαπλασιασμους και ειναι αχρηστοι -
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Και σε αντιπροσωπεία της VW προχθές πάντως, μου έλεγαν πως αναμένουν αυξήσεις από Σεπτέμβρη ανάλογα το μοντέλο και τους ρύπους. Μικρές για τα μικρά μοντέλα μεγαλύτερες για τα πιο δυνατά.ισχυει αυτο. Το μετρο ηταν αρχικα να ισχυσει απο 1/1/19 αλλα πηραν οι αντιπροσωπειες παραταση εως 31/8/19
Με βλεπετε τοσο 'ετοιμοπολεμο' στο συγκεκριμενο θεμα διοτι τα ειχα ψαξει αναλυτικα πριν παραγγειλω το tiguan μου. -
Πιστεύω βαριουνται...
-
Ισως να πιστευουν οτι ειναι σε σουπερμαρκετ και οτι ''νταξει μωρε, 20 λεπτα κατω 20 πανω, θα το αγορασουν το γιαουρτι.. ποιος ασχολειται τωρα;'
Μου την σπαει τετοια συμπεριφορα γενικα, αλλα οταν αφορα προϊοντα μεγαλης αξιας, ακομα πιο πολυ. Ωραια τα κοστουμια, τα μαρμαρα, οι εσπρεσσο και οι γκομενες στην υποδοχη, αλλα ας ξερουν και τι πωλουν, σε ποιον το πωλουν και ποσο το πωλουν το προϊον τους.
-
Στην τηλεόραση σε διάφορες εκπομπές που τους παρουσίασαν, φάνηκε η DS να λανσάρει μια διαφορετική εικόνα αντιπροσωπίας, πολύ όμορφη και οφείλει έτσι να είναι και το προσωπικό τους.
Το να βρεθεί σε μια αντιπροσωπία ένας πελάτης πιο ενημερωμένος από τον πωλητή -δυστυχώς- είναι το πιο συνηθισμένο... -
Ο χρήστης dettol έγραψε:
Υποψιν οτι και πολλα αλλα αυτοκινητα της κατηγοριας θα εχουν αντιστοιχες αυξησειςμήπως μπορείς να μας πεις κάποια από αυτά?
-
Βασικά όλα θα πάρουν...
-
Δεν είναι κάτι μυστικό. Σχεδόν όλα τα αυτοκίνητα θα δουν αυξήσεις, εκτός αν γίνουν μειώσεις στις εργοστασιακές ή αν ο Κούλης προλάβει να προσαρμόσει τους συντελεστές ή τέλος, αν πετύχουν οι εισαγωγείς να πάρουν νέα παράταση.
Τα vag θα ανέβουν σίγουρα. Το Kuga θυμάμαι επίσης. Βασικά δείτε το αυτοκίνητο που σας ενδιαφέρει και καταγράψετε τους ρύπους που αναφέρει το ελληνικό σάιτ. Κατά 99% θα είναι nedc/nefz. Μετα κάντε μια βόλτα σε σάιτ της εταιρείας σε άλλες χώρες και δείτε ρύπους εκεί και εάν είναι wltp. Κάνετε τη σύγκριση και μετά πάρτε κομπιουτεράκι όπως έκανα εγώ. Τα 'σκαλοπάτια' από ότι θυμάμαι είναι τα 141 και 161. Κάποια πάνε αρκετά υψηλά. Νομίζω το αυτόματο CRV φτάνει σχεδόν 200. -
Dettol ας ελπίσουμε να απορροφήσουν κάτι οι εταιρείες ή να διορθώσει η κυβέρνηση κάποια
-
Ο χρήστης konstantinosnov έγραψε:
Dettol ας ελπίσουμε να απορροφήσουν κάτι οι εταιρείες ή να διορθώσει η κυβέρνηση κάποιαΕγώ πιο πιθανό πιστεύω είναι να δοθεί παράταση, γιατί να προλάβει να διορθώσει η κυβέρνηση τόσο γρήγορα το βλέπω χλωμό. Πάντως θέλει προσοχή γιατί μπορεί κάποιος αν πέσει στο κακό timing να χάσει χιλιάρικα χωρίς λόγο και αιτία.
-
Μακάρι!!!
-
Φαίνεται ότι μάλλον 'σώζεται' η κατάσταση....
-
Περί τελών και wptl ξέρουμε κάτι νεότερο πέραν της απάντησης του υπουργείου ότι δεν θα αλλάξει κάτι για το 2020;
-
Θελω να πιστευω οτι απο τη στιγμη που το υπουργειο βγηκε και πηρε θεση, δεν θα υπαρξει προβλημα.
Η αντιπροσωπεια τι σου λεει; αν δεν εχουν ενημερωση αυτη, ποιος θα εχει;!
-
Αν και δεν αφορά στην εν λόγω αντιπροσωπεία, σε 3 διαφορετικές που γύρισα εχθές και προχθές για αυτοκίνητα που με ενδιαφέρουν με εύρως τιμής 18.000-20.000 ευρώ, όλες μου είπαν πως έχουν ενημέρωση από την 'μαμά' εταιρεία για αύξηση τιμών καταλόγου από 1/9 από 400 εώς 1100 ευρώ. Επίσης, σε ερώτηση για τα τέλη κυκλοφορίας, οι 2 μου είπαν πως δεν θα αλλάξουν μέσα στο 2020, για μετά δεν γνωρίζουν, ενώ στην 3η μου είπαν πως αν πάρω το αυτοκίνητο έως 30/8 κατοχυρώνω την τιμή των τελών στην παρούσα τιμή μόνιμα, κάτι που δεν μου φάνηκε και πολύ αξιόπιστο....
Γενικώς το όλο αυτό θέμα, χαλάει την ευχαρίστηση της αναζήτησης αγοράς, γτ σε υποχρεώνουν κάτα κάποιο τρόπο ότι είναι να κάνεις, να το κάνεις γρήγορα...
-
Θα παρω κ εγώ αύριο να μάθω...και θα ενημερωσω.Παντως παράλογο ακούγεται αυτό το από 400-1000+ εφόσον εφαρμοστεί ότι ανεφερε η κυβέρνηση
-
Βασικα, τιποτα δεν ειναι παραξενο. Μπορει τα τελη κυκλοφοριας να μην επηρεαστουν, επειδη θα βγαλει καποια εγκυκλιο το υπουργειο, αλλα να επηρεαστει μονο το τελος ταξινομησης (που οπως ειχαμε αναλυσει πριν μερικες σελιδες, ειναι συναρτηση και των ρυπων). Εχουν ιδεα στο υπουργειο για αυτον τον συσχετισμο ή δεν τους το εχει πει κανεις; Απο την αλλη, ισως αυτες οι αυξησεις να μην οφειλονται σε φορους αλλα να εχουν σκοπο οι εταιρειες να αυξησουν τις τιμες καταλογου
Σχετικα με το 'πως αν πάρω το αυτοκίνητο έως 30/8 κατοχυρώνω την τιμή των τελών στην παρούσα τιμή μόνιμα'
ειναι απολυτως σωστο. Απαξ και βγει η αδεια κυκλοφοριας του αυτοκινητου, πανω στην οποια αναγραφονται οι ρυποι, ο,τι και να αλλαξει μετα δεν επηρεαζεσαι. Εκτος αν αρχισει και κανει το υπουργειο αναγωγες, αλλα θα το κανει αυτο σε ΟΛΑ τα αυτοκινητα που εχουν παρει ηδη αδεια κυκλοφοριας; Γινεται, αλλα αν κρινω απο τον τροπο που λειτουργει το ελληνικο δημοσιο, δεν υπαρχει περιπτωση να γινει.
Προσοχη ομως! για να 'κλειδωσει' αυτη η τιμη, δεν θα πρεπει απλα να τα εχετε συμφωνησει με εναν πωλητη ή ακομα και να εχεις εξοφλησει το αυτοκινητο. Θα πρεπει να εχει εκτελωνιστει και να εχει βγει η αδεια κυκλοφοριας του.
DS7 CROSSBACK