-
Έχεις δίκιο Fanis75
-
Μια σημείωση για να μην μπερδεύουμε και τις ονομασίες. All grip ονομάζεται το σύστημα τετρακίνησης της Suzuki. Στον όμιλο PSA η παραμετροποίηση του traction control ονομάζεται grip control.
-
Ωχ, ναι οντως
Αϊντε χαϊβανια ολοι. -
Εντάξει Σορυ δικό μου λάθος!
-
Ξέρουμε τι αλλάζει λόγω wptl στα τέλη κ τέλος ταξινόμησης από 1ηΣεπτεμβριου;
-
Ο χρήστης konstantinosnov έγραψε:
Ξέρουμε τι αλλάζει λόγω wptl στα τέλη κ τέλος ταξινόμησης από 1ηΣεπτεμβριου;για την πλακα μου εψαξα λιγο τα dsautomobiles σαιτ σε αλλες ευρωπαικες χωρες. Για αλλη μια φορα, το φινλανδικο σαιτ ειναι το πιο ενημερωμενο σε τετοια θεματα
https://www.dsautomobiles.fi/wp-content/uploads/2019/06/ds_7_crossback_uusi_mittaustapa_hinnasto.pdf
Δυστυχως ομως εχει μονο τις εκδοσεις με τις υψηλες ιπποδυναμεις.
Εδω, βλεπετε τις NEDC
https://www.dsautomobiles.fi/wp-content/uploads/2019/06/ds_7_crossback_NEDC_mittaustapa_hinnasto.pdfΕπομενως καταλαβαινετε οτι υπαρχουν σοβαρες διαφορες. Για ποιον κινητηρα/ιπποδυναμη ενδιαφερεσαι;
-
1.6/180hp dettol
-
1.6/180hp dettolΛοιπον, παμε μαζι να υπολογισουμε. Συντροφος το κειμενο του υπ. οικονομικων
Εχεις καταληξει σε καποια εκδοση; Τι εργοστασιακη αξια εχει; Ωστε να δουμε τελη ταξινομησης και τελη κυκλοφοριας και να υπολογισουμε ποση οικονομικη διαφορα θα εχεις κατα την αγορα.
-
Από όσο ξέρω είναι κάτω από 25.000,γύρω στα 24,900.Εκδοση 1.6/180hp
-
Εκπομπές ρύπων 134
-
ωραια. σου λεω τους υπολογισμους, ωστε να με ελεγχεις και να δεις ενδεχομενα λαθη μου.
Τρεχων τελος ταξινομησης βασει ρυπων nedc/nefz (132)(σου υπολογιζω εργοστασιακη 24999): 25000 Χ 26,4% = 6600 ευρω
Τελος ταξινομησης βασει wltp (167) = 25000 X 31.2% = 7800 ευρωτρεχοντα ετησια τελη : 132 Χ 1,2 = 158 ευρω
μελλοντικα (wltp) ετησια τελη = 167 Χ 2,45 = 409 ευρωεπομενως υπολογιζεις διαφορα τιμης 1450 ευρω για την αγορα και αυξηση ετησιων τελων κατα 250 ευρω
εγω τοσο τα βγαζω, δες το και εσυ
-
Με πέθανες!!!
-
-
Κ προχθές μου λέγανε για επιβάρυνση 500-600 ευρώ στη ds
-
Πάει δυστυχώς το βλέπω να απομακρύνεται το όνειρο
-
Κοιτα, θελω να πιστευω οτι το θεμα με τα ετησια τελη θα λυθει, καθως υπαρχει κατευθυντηρια οδηγια απο την ΕΕ να προσαρμοστουν οι φοροι στον νεο τροπο υπολογισμου, χωρις να επιβαρυνθουν οι φορολογουμενοι. Ισως ομως να παρει 1-2 χρονια αυτο.
Υποψιν επισης οτι οι ρυποι wltp υπολογιζονται για καθε configuration του οχηματος. Π.χ. αν στην φινλανδια οι εκδοσεις με τα 180 αλογα εχουν μεγαλυτερες ζαντες απο οτι στην ελλαδα, τοτε θα εχουν εκει αυξημενους ρυπους σε σχεση με την ελλαδα. Αυτο ομως ειναι κατι που δεν μπορω να στο πω εγω, θα πρεπει να δεις τι εχει η καθε εκδοση στην φινλανδια και τι στην ελλαδα. Γενικα τους ρυπους τους επηρεαζει το βαρος και οι τροχοι (απο οσο εχω καταλαβει).
Η αλλη περιπτωση ειναι η ελληνικη αντιπροσωπεια ειναι να μην εχει ιδεα και να πεταει ενα νουμερο στην τυχη.
-
ολα αυτα που ειπα, προϋποθετουν οτι η εργοστασιακη τιμη θα παραμεινει η ιδια. Ισως να υπαρχει καποια συμφωνια με την μητρικη εταιρεια να ριξει λιγο την εργοστασιακη ωστε να μην φαει ολο το 1.5 χιλιαρικο στη μαπα ο καταναλωτης.
-
Μακάρι Dettol.Οππτε να αναμένω η να κάνω παραγγελία εντός του επόμενου 10ημερου
-
Μακάρι Dettol.Οππτε να αναμένω η να κάνω παραγγελία εντός του επόμενου 10ημερουΦανταζομαι δεν εχουν ετοιμοπαραδοτο και ο,τι παραγγειλεις θα εκτελωνιστει μετα απο 31/8/2019, για αυτο και σε αγχωνει αυτο το πραγμα. Αποψη μου ειναι οτι αν μπορεις να αντιμετωπισεις την χειροτερη περιπτωση (1500 ευρω καπελο) προχωρα. Αν ομως δεν μπορεις, τοτε ειτε ζητα να σου δωσουν γραπτως και με δεσμευτικη συμφωνια μια τελικη τιμη, ειτε περιμενε να γινουν οι πρωτοι εκτελωνισμοι και να καταλαβει η αντιπροσωπεια ακριβως τι παιζει.
-
Υποψιν οτι και πολλα αλλα αυτοκινητα της κατηγοριας θα εχουν αντιστοιχες αυξησεις
DS7 CROSSBACK