-
Fanis75 wrote:
konstantinosnov wrote:
225 με το μπρονζε εσωτερικό ή ο 180 με το performance line ;(δυστυχώς πια το performance line μπαίνει μόνο με τον180 κ μόνο στην εξοπλιστική έκδοση be chic performance line)
Σαφώς το 225, και περισσότερα άλογα και ποιο ωραίο από το performance (το οποίο δεν μου αρέσει παρεμπιπτόντως).
Όντως Φάνη; εννοείς εσωτερικά;(γιατί εξωτερικά θα κάνω τη 'μοντα' κ θα κρατήσω τα νίκελ ζητωνταςωτο από την παραγωγή.(μόνο τα σήματα του performance line θα κράταγα)
δεν έχω καταλάβει τι σκέφτεσαι να κάνεις τελικά. Θα αλλάξεις το μέσα η το έξω?
-
konstantinosnov wrote:
Fanis75 wrote:
konstantinosnov wrote:
225 με το μπρονζε εσωτερικό ή ο 180 με το performance line ;(δυστυχώς πια το performance line μπαίνει μόνο με τον180 κ μόνο στην εξοπλιστική έκδοση be chic performance line)
Σαφώς το 225, και περισσότερα άλογα και ποιο ωραίο από το performance (το οποίο δεν μου αρέσει παρεμπιπτόντως).
Όντως Φάνη; εννοείς εσωτερικά;(γιατί εξωτερικά θα κάνω τη 'μοντα' κ θα κρατήσω τα νίκελ ζητωνταςωτο από την παραγωγή.(μόνο τα σήματα του performance line θα κράταγα)
Το μέσα θέλω να αλλάξω
-
ΔρΝικ wrote:
konstantinosnov wrote:
Fanis75 wrote:
konstantinosnov wrote:
Το μέσα θέλω να αλλάξω
και να το κάνεις performance με αλκαντάρα?
-
konstantinosnov wrote:
ΔρΝικ wrote:
konstantinosnov wrote:
Fanis75 wrote:
konstantinosnov wrote:
Το μέσα θέλω να αλλάξω
Ετσι έλεγα
-
ΔρΝικ wrote:
konstantinosnov wrote:
ΔρΝικ wrote:
konstantinosnov wrote:
Fanis75 wrote:
konstantinosnov wrote:
Το μέσα θέλω να αλλάξω
Ετσι έλεγα
konstantinosnov αν και μου αρέσει η αλκανταρα σαν υλικό και υφή, διάβασα σε κάποια forum ότι γδερνεται πολύ εύκολα, ειδικά στο ταμπλό, και η εκδορα δεν φεύγει με τίποτα μετα. Επίσης κάποιος άλλος εγραφε ότι το πήγε για πλύσιμο, του το έπλυνα εσωτερικά με βρεγμένο πανί και έκτοτε έχει χάσει την γυαλάδα της κατά τόπους, με αποτέλεσμα να δείχνει σαν κολλάζ από patches διαφορετικής υφής. Νομίζω ότι από τα τρία υλικά (δερμα, bronze, αλκανταρα), η αλκανταρα είναι το πιο... 'δύσκολο' στην συντήρηση. Δεν νομίζω ότι θα την έβαζα.
-
Αφού ένα ένας απαντάει στον άλλο δεν χρειάζονται παραθέσεις. Ολόκληρα σεντόνια για 5 λέξεις απάντηση.
-
Ε εντάξει δεν έγινε κάτι με τις απαντήσεις.....Κ δεν θεωρώ ότι απαντάμε ο ένας συον άλλο.οποιος θέλει μπορεί να εκφέρει γνώμη.
Όσο αφορά στο θέμα ίσως όντως να είναι πιο εύκολο στη φθορά κ να έχουμε αυτά τα θέματα.Αυτο μου είχε πει και ο πωλητής σε σχέση με το Bastille
-
Όντως κουραστικά τα σεντόνια για 5 λέξεις... Επίσης προσέχετε λίγο τα κενά ρε παλικάρια.
-
άσχετο, άποψη για dct κιβώτιο της Kia?
-
Εγώ πάντως θα εμένα στο bastille εσωτερικό με 225 άλογα. Την αλκανταρα δεν θα την σκεφτόμουν για τους λόγους που προείπα. Σε 1-2 χρόνια θα δείχνει την ηλικία της (φαντάσου το λάδι από την σφολιάτα της τυρόπιτας η από το σουσάμι του κουλουριιύ, ή τον καφέ που χυθηκε.... Θα σε πιάσει η καρδιά σου konstantinosnov!!).Άσε που με το wltp θα έχεις εκπομπές 175gr co2 και θα έχεις πρόβλημα και με τα τέλη και με τον δακτύλιο αν το καθυστερήσεις....
-
Αυτό με το wptl ,τα γραμμάρια και τα σχετικά....όντως ισχύει;τόσο τραγικό θα είναι σε περίπτωση καθυστέρησης παραλαβή;;
-
Κανονικά θα πρέπει να αλλάξουν οι συντελεστές για τα τέλη ταξινομισης και τέλη κυκλοφορίας για να μην επιβαρυνθούν αδίκως οι καταναλωτές από την αύξηση co2 Wtlp αλλά επειδή στην Ελλάδα ζούμε παίζει να μην γίνει τίποτα και απλώς για το ίδιο αυτοκίνητο να πληρώνεις παραπάνω μετά από 2/20. Ουδείς γνωρίζει.
-
Κανονικά θα πρέπει να αλλάξουν οι συντελεστές για τα τέλη ταξινομισης και τέλη κυκλοφορίας για να μην επιβαρυνθούν αδίκως οι καταναλωτές από την αύξηση co2 Wtlp αλλά επειδή στην Ελλάδα ζούμε παίζει να μην γίνει τίποτα και απλώς για το ίδιο αυτοκίνητο να πληρώνεις παραπάνω μετά από 2/20. Ουδείς γνωρίζει.
Εν τω μεταξύ μου είπαν ότι εάν αυξηθούν θα επηρεάσει και το τέλος ταξινόμησης ;; Και θα επιβαρύνει την τελική τιμή;Καλά είναι δυνατόν να μην έχουν προβλεφθεί αυτά;
-
Konstantinosnov@ το WLTP θα αθξήσει τις τιμές εκπομπής Co2 στα αυτοκίνητα,από 1/3/2020.Σύμφωνα με το διαφημιστικο βιβλιαράκι της DS7, σελ 69, το 225 S&S EAT8, σύμφωνα με το WLTP, θα έχει ρύπους 174-189, ενώ το 180S&SEAT8 161-181 .Σκέψου οτι τώρα το 180S&SEAT8 έχει 126 ρύπους με το NEDC πρωτόκολλο μέτρησης που έχει ήδη καταργηθεί παντού στην Ευρώπη εκτός από την Ελλάδα που πήρε παράταση.Σχετικά με το τι θα συμβεί, υποτίθεται οτι θα λάμβανε μέτρα η κυβέρνηση ωστε να μην επιβαρυνθούν οι καταναλωτές, αλλά από την άλλη, τα μέτρα αυτά δεν συμπεριλήφθηκαν στον προυπολογισμό του 2020, οπότε μάλλον δεν θα κάνουν κάτι προς αυτήν την κατεύθυνση.Άλλωστε, σε μία περίοδο (δικαιολογημένης) τάσης μείωσης εκπομπής ρύπων νομίζω οτι τα όποια ελαφρυντικά σε ρυπογόνα αυτοκίνητα θα πάψουν να ισχύουν.Μεταξύ του 180 και του 225 δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά στο WLTP, αλλά μετάξύ του 225 με NEDC και του 180 με WLTP η διαφορά είναι εξαιρετικά μεγάλη, σε αλλάζει κλίμακα στα τέλη κυκλοφορίας και σου δημιουργεί πρόβλημα στον δακτύλιο( δεν θα μπορείς να κυκλοφορείς στο κέντρο), ενώ η όποια πρόνοια ληφθεί από την κυβέρνηση , μπορεί να σχετίζεται με μείωση στα τέλη κυκλοφορίας, ώστε να μην πληρώνεις κάθε χρόνο μεγάλα ποσά επειδή 'ανέβηκαν' οι ρύποι σου με το WLTP, αλλά το τέλος ταξινόμησης θα ανέβει αρκετά (1500-2000ευρώ) στην περίπτωσή σου από ό,τι είχα υπολογίσει.
Βέβαια όλα αυτά με κάθε επιφύλαξη, και δεδομένου οτι κατά την άποψή μου το bastille είναι πιο πρακτικό από το performance...
-
Πάλι δηλαδη στο άγνωστο ακόμα....Μήπως τελικά να κατηφορισω στο 180 ;γιατί εάν ακόμα δεν ξέρουμε τι και πως πώς πως μπορώ να είμαι και σίγουρος τι θα ισχύει για το 225 ακόμα και εάν δεν αλλάξω παραγγελία και παραλάβω πριν την 20/02
-
Πάλι δηλαδη στο άγνωστο ακόμα....Μήπως τελικά να κατηφορισω στο 180 ;γιατί εάν ακόμα δεν ξέρουμε τι και πως πώς πως μπορώ να είμαι και σίγουρος τι θα ισχύει για το 225 ακόμα και εάν δεν αλλάξω παραγγελία και παραλάβω πριν την 20/02
πόσους ρύπους έχει το 225 κατά NDEC?
-
konstantinosnov wrote:
πόσους ρύπους έχει το 225 κατά NDEC?
Με πιάνεις αδιαβαστο
-
Πληρώνετε ένα premium 200 - 300 euro παραπάνω τον χρόνο απο ενα οικονομικό SUV αλλα είναι αμαξαρα... Το μόνο που δεν θα συγχωρούσα στον εαυτό μου είναι να μην είχα προβλέψει τις καταναλώσεις... Και να άκουγα τα κλασσικά ήξεις αφήξεις απο τους πωλητές... Εγω όταν μου τα αρχιζαν αυτά τους έκοβα - καλύτερα μούγκα παρα κοροϊδίες
-
Πληρώνετε ένα premium 200 - 300 euro παραπάνω τον χρόνο απο ενα οικονομικό SUV αλλα είναι αμαξαρα... Το μόνο που δεν θα συγχωρούσα στον εαυτό μου είναι να μην είχα προβλέψει τις καταναλώσεις... Και να άκουγα τα κλασσικά ήξεις αφήξεις απο τους πωλητές... Εγω όταν μου τα αρχιζαν αυτά τους έκοβα - καλύτερα μούγκα παρα κοροϊδίες
φίλε μου ανάμεσα στο 180και το 225 βενζίνη όντως η διαφορά είναι μικρή, όσον αφορά στην κατανάλωση. Ανάμεσα στο 1.5 diesel με κατανάλωση 6.5lt/100km (πραγματική κατανάλωση) και το 1.6 βενζινη με 180 ίππους που έχει 9.5lt/100km (πραγματική κατανάλωση), για κάθε 100000km η διαφορά στην κατανάλωση είναι γύρω στα 6000ευρω!!!!!! Προσεξε:η ΔΙΑΦΟΡΆ!!! Δηλαδή για κάποιον σαν εμένα που κάνω 30000χλμ τον χρόνο, σε 6 χρόνια θα έπρεπε να πληρώσω ένα π.χ C3 σε έξτρα κατανάλωση... Δεν το λες και λίγο... Χίλιες φορες συμφωνώ μαζί σου.
-
Κοιτώντας και τα ξένα φόρουμ , θα έλεγα ότι οι καταναλώσεις για το 1.5 ντίζελ είναι περί τα 6 και για το 1.6 180 είναι γύρω στα 8 . Βέβαια δεν έχουν καμία σχέση οι επιδόσεις τους , οπότε θα κρίνουμε τον 1,5 με τον 1,2 βενζίνης που εκεί είναι γύρω στα 7 λίτρα η κατανάλωση .
Ακόμα και αν δεχτούμε ότι θα καίμε 8 με 1,55 και 6 με 1,32 η διαφορά θα είναι στα 100000 χλμ 4500 € ΑΑΑΑΝ οι τιμές συνεχίσουν να έχουν διαφορά που στο εξωτερικό ΔΕΝΝΝ έχουν .
Αλλά πάντα μιλάμε για διαφορές στις επιδόσεις , ενώ με τον 1,2 η διαφορά τιμής θέλει 60-70000 χλμ για να αποσβεστεί .
Βέβαια για κάποιον που κάνει 30000 χλμ τον χρόνο , δεν τίθεται θέμα επιλογής . Ο ντίζελ είναι μονόδρομος . Για όσους κάνουν 15-20000 , υπάρχει μεγάλο δίλημμα .
DS7 CROSSBACK