-
Λογικό δεν είναι; Και τα Crossclimate θα είναι χειρότερα από τα χειμερινά που φορούσες στο C5.
-
Kilo, είχες το Snow mode και χωρίς αλυσίδες ε?
-
Ε ναι χωρίς αλυσίδες εννοείται. Και με το snow και χωρίς , μικρές διαφορές έχει σε πλαγιολησθηση πχ, μόνο στην εκκίνηση έχει αισθητή διαφορά.
Βασικά τα λάστιχα δεν κάνουν για χιόνι, τέλος. -
Σε Mud mode το έβαλες?
-
Όχι δε το δοκίμασα
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Ε ναι χωρίς αλυσίδες εννοείται. Και με το snow και χωρίς , μικρές διαφορές έχει σε πλαγιολησθηση πχ, μόνο στην εκκίνηση έχει αισθητή διαφορά.
Βασικά τα λάστιχα δεν κάνουν για χιόνι, τέλος.Εννοειται...Πολυ καλη πληροφορια για να πειστουν και κανα 2 τελευταιοι για τη αποτελεσματικοτητα των all weather σε χιονι...
Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Πληροφορία που μπορεί να ενδιαφέρει κάποιους με αφορμή τα χιόνια του kilo. Ύστερα από έρευνα για αγορά αλυσίδων για το χιόνι στο 5008 άνθρωπος στην Αθήνα που περνάει αλυσίδες καμιά 25αριά χρόνια μου είπε το εξής: Το 5008 δεν κάνει για αλυσίδες. Η μπουκάλα της ανάρτησης μπροστά σχεδόν εφάπτεται στο λάστιχο. Αν μπει εκεί από πίσω αλυσίδα θα κάνει ζημιά. Μόνο χιονοκουβέρτες από φτηνές λύσεις ή κάτι τύπου αράχνες που δεν κουμπώνουν από πίσω παρά μόνο πάνω στο λάστιχο(ακριβή λύση).
-
Χμ.... Ενδιαφέρον. Πώς το δοκιμάζουμε είναι το θέμα ....
-
Αλυσίδες για το 5008, επώνυμες και αξιόπιστες με λεπτό κρίκο αλυσίδας.
https://snowchains.co.uk/snow-chains-fi ... 17-onwards)&tyreSize=225/55-18&m=fg&id=145
Εναλλακτικές λύσεις https://www.snowchainstore.co.uk/tyre-s ... _data=true
Original Peugeot https://accessoires.peugeot.fr/fr-FR/ve ... uveau-5008
πρέπει να ρωτήσεις ποια ταιριάζει νομίζω όμως οτι είναι το πιο ακριβό για την διάσταση που φοράς.
Η μάρκα τους είναι THULE σε συσκευασία Peugeot οπότε μπορεί να τις βρείς πιο φθηνά ως Thule και το πάχος του κρίκου είναι 9mm. -
Οτι λεει το μανουαλ...Αλλιως βαλε το χερι πισω απο το λαστιχο και κρινε μονος σου την αποσταση...Συνηθως στα καινουργια ειναι πολυ στενα τα πραγματα...Σε μενα πχ εχει αποσταση κανα 1.5-2cm και οποιαδηποτε αλυσιδα θα ταν ριψοκινδυνο..Σκεφτομουν πανια η καμμια λεπτη αλυσιδα
και τελικα πηγα στς πανια..
Οι τυπου αραχνης σιγουρα κανουν αλλα ειναι κ πανακριβες...Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης giannis3011 έγραψε:
Οτι λεει το μανουαλ...Αλλιως βαλε το χερι πισω απο το λαστιχο και κρινε μονος σου την αποσταση...Συνηθως στα καινουργια ειναι πολυ στενα τα πραγματα...Σε μενα πχ εχει αποσταση κανα 1.5-2cm και οποιαδηποτε αλυσιδα θα ταν ριψοκινδυνο..Σκεφτομουν πανια η καμμια λεπτη αλυσιδα
Οι τυπου αραχνης σιγουρα κανουν αλλα ειναι κ πανακριβες...Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Δηλαδή εσένα το μανιουαλ δεν έλεγε τίποτα και έβαλες χέρι και έκρινες οτι είναι ριψοκίνδυνο και δεν μπαίνουν αλυσίδες χωρίς να ρωτήσεις στη Volvo;
-
Χρήσιμη η συζήτηση. Εγώ πήρα ένα ζευγάρι αλυσίδες με βάση ποιες μου φάνηκαν μοντέρνες και εύχρηστες, δε κοίταξα το manual. Τώρα που βλέπω τι γράφει, θα τις επιστρέψω και θα αγοράσω τις αυθεντικες αν και δεν είναι τόσο fancy όσο οι υπάρχουσες.
-
Ο χρήστης islander έγραψε:
Δηλαδή εσένα το μανιουαλ δεν έλεγε τίποτα και έβαλες χέρι και έκρινες οτι είναι ριψοκίνδυνο και δεν μπαίνουν αλυσίδες χωρίς να ρωτήσεις στη Volvo;
Οχι αυτο λεω...διαβασα το μανουαλ που ελεγε μη βαλεις παρα μονο πανια κ αραχνες σε αυτη τη διασταση και μετα σα γνησιος ελληναρας πηγα να το διαπιστωσωμονος μου...Δεν εμπιστευομουν καθολου τα πανια γιαυτο σκεφτομουν με δικη μου ευθυνη να βαλω λεπτες αλυσιδες αν ποτε χρειαστουν αλλα τελικα η λογικη επικρατησε...
Επισης φοραω χιονολαστιχα παντα το χειμωνα και ζητημα να χρειαστηκε αλυσιδες 2 3 φορες σε αρκετα χρονια..Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Μίλησα με αντιπροσωπεία σήμερα και μου δώσανε σαν 'γνήσια' μαμά αυτή που αναφέρει και ο Islander παραπάνω. Μόνο ένα γράμμα στον κωδικό αλλάζει. Αύριο θα ξέρω και τιμή να συγκρίνω με τις τιμές από Αγγλία. Προφανώς φασόν τις κάνει η Thule για την Peugeot. Δεν υπάρχει επίσημος αντιπρόσωπος Thule στην Ελλάδα να ζητήσουμε τιμή απευθείας? Ξέρει κανείς?
Πάντως δεν έχω πειστεί ότι και οι 'γνήσιες' δεν θα κάνουν ζημιά και ας είναι 9mm. Τουλάχιστον γρατζουνιές στις ζάντες αποκλείεται να αποφευχθούν. -
Στο γνωστό τσεχικο μαγαζί με τα αξεσουάρ της Πεζω τις έχει ~150
Επέστρεψα σήμερα τις αλυσίδες που είχα αναφέρει πιο πάνω γιατί πλέον δεν είμαι σίγουρος ότι θα χώραγαν...κρίμα γιατί μου αρέσει πολύ το σύστημα τους...
Αν και ίδια τιμή αυτές οι Thule φαίνονται απλοϊκές συγκριτικά... Ίσως πάρω αυτές αλλά με χαλάει ο πρωτογονισμός τους.... -
Συμφωνώ φαίνονται απλές αλυσίδες οι Thule αλλά νομίζω είναι από τιτάνιο αυτές οι 9mm και αντέχουν. Και Ελλάδα στην Πεζό περίπου 150€ μου είπανε ότι κοστίζουν αλλά πρέπει να γίνει παραγγελία. Δεν το έχω αποφασίσει ακόμα διότι δεν μένω και στα βουνά και ισως καταλήξω στην επιλογή κουβέρτας. Αν εμένα όμως Αυστρία θα φρόντιζα για αλυσίδες σιγουρα. Από την άλλη μια φορά να βρεθείς σε δύσκολη κατάσταση οι αλυσίδες μπορούν να αποδειχθούν σωτηρίες κακά τα ψέμματα. Η ασφάλεια πάνω από όλα.
-
Μια ερώτηση στον αγαπητό kilo μιας και έχει το δεύτερο πιο δυνατό μοντέλο της γκάμας των κινητήρων για το 5008 δηλ, τα 165hp βενζίνη. Το δικό μου με 2.0 lit EAT8 με τα 180HP μετρημένο μέσα στην πόλη μόνο κατανάλωση 8,6-8,7 lit. Έχω κάνει 400χιλ μόνο πόλη και το έχω μετρήσει. Μου φαίνεται καλή μέτρηση. Εσύ πόσο καις μέσα στην πόλη το έχεις μετρήσει?
-
Μάλλον έχω OCD , έχω ένα κόλλημα να καταγράφω με λεπτομέρεια data:-)
Έχω ένα app που καταγράφω τα γεμισματα άπο το ...2009:-)
Αυτο λέει μέση 8.7 , είναι πραγματική αλλά μεικτή χρήσηΣτο app της Peugeot, κάνω με επιμέλεια tag κάθε μετακίνηση. Έχω μια κατηγορία peak time, από και προς δουλειά, που είναι οι χειρότερες ώρες, πολύ κίνηση και μικρές διαδρομές μέχρι να ζεσταθεί κτλ όπου βγάζει μέση 9.3
Επομενη κατηγορία tag οποιαδήποτε άλλη μετακίνηση εντός district Βιέννης, η όποια δίνει 7.7.
Τέλος όλα τα υπόλοιπα , εκδρομές κτλ , 6.4
Αλλά οι πραγματικές νομίζω είναι λίγο παραπάνω από τις αναγραφόμενες στο app.Γενικά νομίζω στα αναμενόμενα, τη βρίσκω νορμάλ κατανάλωση. Καλά να μαστε να γράψουμε κάνα χιλιόμετρο
-
Έχω και εγώ ο app της Peugeot και μάλλον έχει κάτι μετρήσεις που απέχουν πολύ από την πραγματικότητα. Έκανα ταξίδι γρήγορο ΑΘΗΝΑ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ και μέτρησε ο υπολογιστής ταξιδιού 7,8 lit ενώ το app έδειξε 5,9. Ξανά φούλαρα και όντως βγήκε αυτό που έλεγε ο υπολογιστής. Δεν καταλαβαίνω πως έβγαλε τόσο εσφαλμένη μέτρηση από τη στιγμή που συνδέεται και κατεβάζει τα δεδομένα από το αυτοκίνητο.
-
Τα κατάφερα?
Peugeot 5008 (SUV)