-
Ο χρήστης pkoudounis έγραψε:
xRRx με 19000 χιλιάρικα λογικά μπορώ να έχω και αέριο και τα πρατήρια με βολεύουν. Γιατί να πάω σε απλό βενζίνης? Και στα 18000km λογικά θα κερδίζω περίπου 1200 ευρώ το χρόνο...Τότε ξεχνάς οτι το ανέφερα.
Στο βενζίνη απλά παίρνεις πλούσιο εξοπλισμό που μπορεί να σου είναι αδιάφορο αλλά αν πχ δουλέψεις μια φορά το ενεργό cruise control θα κάνεις σαν τη γριά με τα σύκα -
Ο χρήστης pkoudounis έγραψε:
Να ρωτήσω για τον κινητήρα με το 150 άλογα που απενεργοποιει τους 2 κυλίνδρους ξέρουμε τπτ? Ισχύει για χαμηλή κατανάλωση όσο και το diesel?
Ο 1.4 με τα 150 ειναι και αποδοτικός πολυ και βλέπεις και πολυ καλα νούμερα στην κατανάλωση. Φυσικά δεν ειναι στα ίδια με πετρέλαιο αλλα για τη δύναμη του ειναι πολυ καλα.
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Μία συμβουλή: αν, με το καλό, αγοράσεις φυσικό αέριο, μην περιμένεις να κάνεις τα σημερινά χιλιόμετρα. Θα είναι τόσο φθηνή κι ανέμελη η μετακίνηση, που θα ψάχνεις ευκαιρία για βόλτες κι εκδρομές.
Αν είσαι στην Αθήνα, θα πετάγεσαι στο Σούνιο με 3-4 ευρώ, ποιος θα αρνηθεί τέτοια ευκαιρία; Ή όπου άλλου σού αρέσει. -
Αυτο και μονο με βαζει σε σκεψεις εμενα. Μιας και μ αρεσει να οδηγω με τις ωρες σε διαφορα μερη.
Μπορεις να γνωρισεις την ελλαδα ξανα με τοσο μικρο κοστος μετακινησης.
Στις φιαλες κολλαω εγω -
Ε τι κολλάς στις φιάλες; Αν το αγοράσεις καινούριο, πού θα το βρει το αλάτι στην Ελλάδα;
-
10.500χλμ σε 3 μήνες..
Όταν πριν έκανα ~8. 500χλμ
Θα πεις ότι είναι και καλοκαίρι... μπάνια, κοινωνικές υποχρεώσεις -
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Στις φιαλες κολλαω εγω
Εγώ στα διόδια..σκεφτόμουν να κατέβαινα χθες για την Αεκ και για βόλτα να γνωρίσω και τα άλλα πρατήρια της χωρας,, αλλά τα διόδια θα ήταν πιο ακριβά από το καύσιμο
-
Και μόνο που έχεις καινούριο αυτοκίνητο, θα κάνεις περισσότερα χιλιόμετρα. Ακόμα κι αν καίει παραπάνω από το παλιό. Πόσο μάλλον αν δεν κοστίζει τίποτα.
-
Καλα και εδω ριχνουν αλατι καθε χρονο τον χειμωνα, ισως οχι τοσο οσο στις βορειες χωρες.
Η τουοτα χρησιμοποιει τυπου 4 φιαλες που δεν εχουν θεματα σκουριας, καθως δεν εχουν μεταλλο.Αλλα 250 ατμοσφαιρες συμπιεσης καυσιμου κατω απο το καθισμα μου, το υγραεριο ειναι στις 10 ατμοσφαιρες, και για ασφαλεια δυο βαλβιδες εκκενωσης, δεν με γεμιζει ξεγνοιασια.
Το ψαχνω ομως συνεχως μηπως και πεισω τον εαυτο μου.
Το να ταξιδευεις 500 και 600 χλμ για καφεδακι και βολτουλα σε διαφορες πολεις και χωρια με τρελαινει. Αυτο θελω και εγω.
Με 3 ευρω στα 100 χιλ ανετα εβγαζα εξτρα 30-40.000 χλμ το ετος για βλακειες.
-
Μονο που δεν υπολογισες οτι δεν εχει ολη η Ελλαδα πρατηρια Φ.Α.
-
Διάβασα σε ξένο site πως με τον καινούργιο κινητήρα με τα 130 η βενζίνη θα έχει αυτονομία 190km??? Βλακεία αν θες να μείνεις μακριά από Αθήνα για λίγο καιρό, από την άλλη οκ θα πηγαίνεις πιο συχνά βενζινάδικο.
Πάντως και εγώ πριν το φόρουμ δεν είχα ιδέα για το φυσικό αέριο, τώρα πια δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος που ενδιαφέρεται για οικονομία και κάνει πολλά χιλιόμετρα να πάρει κάτι άλλο? Πιστεύω πως τουλάχιστον το 1 αυτοκίνητο μιας οικογένειας πρέπει να είναι με αέριο και ανάλογα την οικονομική άνεση της μπορεί να έχει ένα δεύτερο για την οδηγική ευχαρίστηση.
-
Η μόνη τροχοπέδη στην αγορά αυτοκινήτου φα είναι το αραιό δίκτυο πρατηρίων που το διαθέτουν. Προσωπικά για εμένα επιπλέον τροχοπέδη είναι ότι τα λίγα διαθέσιμα μοντέλα είναι κυρίως του γκρουπ vag που -τονίζω το προσωπικά- δεν θέλω να το βλέπω.
Επίσης,για να χωρέσουν οι μεγαλύτερες δεξαμενές φα στα νέα μοντέλα μίκρυναν το ρεζερβουάρ βενζίνης,αν δεν κάνω λάθος στα 10λτ. -
Υπάρχει τρομερή άγνοια, ακόμα και σε επαγγελματίες του χώρου. Βλέπεις αγγελίες με μοντέλα που έχουν εργοστασιακή εγκατάσταση φυσικού αερίου κι οι μαντράδες γράφουν ότι είναι υγραέριο!
-
Terry308 με τι αυτοκίνητο έκανες τόσα χιλιόμετρα?
-
Χιλιάρι Ibiza, το πήρε τον Μάιο. Σόρι που πετάχτηκα σαν...
-
Συγχωρεμένος dim. Ευχαριστημένος φαντάζομαι... Τελικά τραβάει από χαμηλά με 2 άτομα που λένε?
-
Dimsabas μου αρέσει ότι (με) παρακολουθείς ενώ άλλοι δενν...
Εμενα δε θα πείραζε να έχω 15λτρ βενζίνης και 18κιλων αερίου δεξαμενές, οοοοοπου και να πας βενζινάδικο θα βρεις μπροστά σου, 20€;10€;
Σε χωριό να πας; πάλι θα έχεις..
Αλλά τα υποτιθέμενα 18kg cng για εμένα είναι μεγάλη υπόθεση!
Το αμάξι τραβάει..
Εμείς δεν ξέρουμε να το οδηγούμε είπαμε και ειδικά οι Ιταλοί... Πρέπει να συνηθίσουμε το συμπλέκτη. -
Τέρι μου, όχι απλώς σε διαβάζω. Σε έχω κάτω από το μαξιλάρι μου, όπως ο Μεγαλέξανδρος την Ιλιάδα κι ο Μακρυγιάννης το Ευαγγέλιο.
Κι εγώ θα αντάλλασσα το ντεπόζιτο βενζίνης για δεξαμενές φυσικού αερίου. Μόνη ένσταση ότι όταν η Seat λέει για 190 χιλιόμετρα αυτονομίας με βενζίνη, το πραγματικό νούμερο θα είναι αρκετά πιο κάτω. Θα είναι λίγο σπάσιμο, αλλά θα γίνεται λίγες μέρες το χρόνο.
Και μιας κι αρχικά είχες θέσει το χρηματικό όριο των 22 χιλιάδων (με ένα χιλιάρικο περιθώριο προς τα πάνω), ιδού το απόλυτο:
https://www.car.gr/14658753-seat-leon-s ... -cng-dsg-722.900 με το κλειδί στο χέρι. Θα πρόσθετα μόνο το μεταλλικό χρώμα και adaptive cruise control (αν υπάρχει βέβαια στον έξτρα εξοπλισμό). Και χώροι κι αυτόματο και γκάζι αρκετό (σημείο που χωλαίνουν τα περισσότερα μοντέλα φυσικού αερίου).
-
Dim η seat μου είπε πως για αυτόν τον κινητήρα δεν έχουν ακόμα ενημέρωση. Δεν είμαι σίγουρος πως ισχύει η αγγελία.
Για παράδειγμα το leon μου είπαν πως ήταν 'λάθος' . Anyway αν και δεν τρελαίνομαι, άλλωστε οι χώροι δεν είναι απαραιτητοι για μένα, θα ρωτήσω αύριο από περιέργεια!
-
Δημήτρη, ευχαριστώ πολύ , δε θα με πείραζε να σταματάω να βάζω 10-15€ βενζίνη ακόμα και ανά 100χλμ αν χρειαζόταν, όταν τώρα πάω αν όχι κάθε μέρα τότε κάθε 2η ημέρα στο πρατήριο για φα και πριν το ibiza πάλι κάθε 2η ημέρα για υγραέριο στο punto που είχα.
15 λίτρα βενζίνης με τις καταναλώσεις που έχω δει όταν τελειώσει το φα, μπορεί να τα βγάζει και τα 190χλμ που λένε..
Το κακό είναι ότι η Δεπα - fisikon δεν έχει πλήρη πίεση και δε γεμίζουμε στο μέγιστο τις μπουκάλες φα, είναι σπαστικό να διαβάζεις ότι στο εξωτερικό βάζουν 12,5 και 13 κιλά και εδώ να παίρνεις 11 στη καλύτερη..
Σκεφτόμουν να βάλω το ibiza για πώληση ή να το κάνω ανταλλαγή σε αντιπροσωπεία, για να πάω σε leon με τις νέες δεξαμενές ή ακόμα και στο ibiza πάλι, μόνο και μόνο για την νέα αυτονομία.
Το Leon που τρέχει δε μου αρέσει πολύ, ούτε το st... (στο Κατάκη που ρώτησα για το st, όταν πήγα για τα σβησιματα μου είπαν Χριστούγεννα)
Αλλα του 2019 φαίνεται πολύ ενδιαφέρον... και σε συνδυασμό με τις νέες δεξαμενές και το νέο κινητήρα 1.5 και dsg & acc...
Αγορά αυτοκινήτου 20-22000 e