-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Η κατανάλωση του ντίζελ σε ανοικτούς δρόμους με έως 130-135 θα είναι κάτω από 6.5 ίσως και στο 6.
Αν το μέλλον της αυτοκίνησης δεν είναι ο ντίζελ που δεν είναι σίγουρα δεν είναι και η βενζίνη. Περιμένοντας την εξέλιξη και το 1% σε ηλεκτρικά να γίνει 15% και να υπάρχει ηλεκτροκίνηση για Αθήνα Θεσσαλονίκη χωρίς να πηγαίνω με 100 και χωρίς να θέλω 3 ώρες στάση για να φορτισω αλλά και χωρίς να αμολαω καλούμπα από το σπίτι για την μπαλάντεζα κάθε βράδυ χειμώνα καλοκαίρι , η οποία αυτή εξέλιξη δεν θα έρθει στην Ελλάδα πριν από μία δεκαετία από τώρα ε προτιμώ ως τότε να κινούμαι όσο το δυνατόν φθηνότερα.
Στο συγκεκριμένο αμάξι ο 1.6 180 ΕΑΤ8 είναι καλή περίπτωση γιατί και ίδια τιμή με τον 1.5 130 ντίζελ είναι χωρίς εκπτώσεις σε εξοπλισμό και σαφώς θα κινεί πιο απαιτητικά το αμάξι. Η μονη ένσταση μου είναι το 8αρι στην κατανάλωση.
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας TapatalkΗ βενζίνη αναφέρθηκε από εμένα γιατί δεν θα υπάρχει απαγόρευση στις πόλεις και δεν θα σταματήσει η παραγωγή και εξέλιξη της μέχρι να μπορούν να προσφερθούν ηλεκτρικά ικανοποιητικά. Δυστυχώς οι εξελίξεις αφορούν και την Ελλάδα γιατί αν δεν βρίσκεις αυτοκίνητο να αγοράσεις εκτός από υβριδικό ή ηλεκτρικό 100% τότε τι θα κάνεις;
Εγώ προτιμώ να αρχίσω να κοιτάω την βενζίνη και τον 1.6 με τα 180 ή το υβριδικό 1.6 παρά να πάρω το ντίζελ, η χασούρα θα είναι μεγάλη στην περίπτωση που σταματήσει η παραγωγή τους. Αυτό δεν ακούστηκε μόνο απο την Peugeot αλλά και απο την Renault.
Και σκέπτομαι για βενζίνη ενώ εχω ντίζελ 10 χρόνια και ξέρω τι θα πει οικονομία όπως και μεταπολιτική αξία που είναι ακόμα σε καλό επίπεδο παρόλο που είναι δίλιτρο. Δεν θέλω να φτάσω στο σημείο να μην μπορώ να το δώσω πουθενά και να το παντρευτώ γιατι κάπου εκει θα καταλήξουν τα ντίζελ δυστυχώς. -
Παιδια και ψηνομουν για τον 1.2....αλλα ολοι οι γνωστοι μου λεγανε οτι αμα περνανε αμαξι αυτη την στιγμη θα επενδυανε σε ντιζελ....και εψαξα για τον 1.5 με τους 130 ιππους και συμφερει απο αποψη δυναμης και καταναλωσης αλλα και βολευει γιατι σου λεει οτι θα πιανει τους καινουργιουςρυπους απο το 2020 και μετα.....δεχεται μεχρι και βιοντιζελ κοντα στο 50% .....αμα ειναι να το χτυπησω τωρα κοντα εισαι καλυμενος απο πρασινους φορους για μια δεκαπενταετια κομπλε...
Στάλθηκε από το HUAWEI Y625-U51 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Δυστυχώς φίλε αυτή είναι η πραγματικότητα για πολύ μεγάλο μέρος του στόλου. Αμάξια ασυντηρητα για χρόνια απέξω κούκλες και μέσα πανουκλες που μπορεί να τα βάζει μπρος μόνο ο ιδιοκτήτης τους. Φυσικά υπάρχει και ένα ποσοστό 20-30% που παίζει με αμάξια κάτω της 8ετιας με λιζινγκ κλπ.
Όσο για το σχόλιο ότι δεν θα βρίσκουμε αμάξια εκτός από υβριδικά ή ηλεκτρικά να αγοράσουμε αυτό δεν θα γίνει ούτε σε 15 χρόνια από τώρα. Τα ηλεκτρικά τα ακούμε εδώ και 15 χρόνια και ακόμα περιμένουμε από τις μεγάλες εταιρείες να τα εξελίξουν! Βλέπεις η πεζω είχε υβριδικό 3008 το 2011 που δεν περπάτησε και ΘΑ ξαναβγάλει το 2019 και βλέπουμε! Δλδ 8 χρόνια στον πάγο...
Κάτσε να βγει κάνα επιδοτούμενο πρόγραμμα για τοποθέτηση οικιακών παροχών ρεύματος στις πυλώτες και στα πεζοδρόμια να αρχίσουμε να σκάβουμε πάλι όλη την Ελλάδα και τότε ναι θα σου πάμε για ηλεκτρικά ,και αφού λυθούν τα θέματα αυτονομιας αλλά και της διαχείρισης των δισεκατομμυρίων συστοιχιών που θα προκύψουν.Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Δυστυχώς φίλε αυτή είναι η πραγματικότητα για πολύ μεγάλο μέρος του στόλου. Αμάξια ασυντηρητα για χρόνια απέξω κούκλες και μέσα πανουκλες που μπορεί να τα βάζει μπρος μόνο ο ιδιοκτήτης τους. Φυσικά υπάρχει και ένα ποσοστό 20-30% που παίζει με αμάξια κάτω της 8ετιας με λιζινγκ κλπ.Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Εγω παντως παντου βλεπω καινουργια αμαξακια κυριως μικρα και μικρομεσαια.....ενταξει υπαρχουν και παλια αλλα δεν ειναι τοσο απαρχαιωμενα....απλως η αυτοκινηση εξελισεται με πολυ γοργους ρυθμους....ενταξει στο εξωτερικο το εχουν ως καταναλωση να αλλαζουν τα αμαξια σαν τα πουκαμισα ωστε να κινησουν και την τοπικη αγορα που τα παραγει οποτε πρεπει να εφευρισκεται και να προσθετεται στα εκαστοτε αμαξι καποια τεχνολογια η ομορφη καμπυλη επανω του ή καποια ανεση στην οδηγικη συμπεριφορα του ωστε να δικαιολογησου και την παραγωγη και την καταναλωση του....αλλα ας μην γελιομαστε για μια χωρα ουδετερη παραγωγικα σαν και εμας μια χαρα ειμαστε.....
-
Τι να σου πω στον περιφερειακό της Θεσσαλονίκης αυτά τα νέα αμαξάκια δεν τα βλέπω που λες...τώρα άμα κινείσαι στην Αττική οδό όπου το 80% είναι λιζινγκ ναι η συντριπτική πλειοψηφία είναι φρεσκαδουρα. Αλλά αυτό δεν αντιπροσωπεύουν όλη την επικράτεια. Εκτός Αττικής οδού μια χαρά βλέπεις τα κορολα του 1990 τα κορσα του 1998 και το 307 του 2003.
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Τι να σου πω στον περιφερειακό της Θεσσαλονίκης αυτά τα νέα αμαξάκια δεν τα βλέπω που λες...τώρα άμα κινείσαι στην Αττική οδό όπου το 80% είναι λιζινγκ ναι η συντριπτική πλειοψηφία είναι φρεσκαδουρα. Αλλά αυτό δεν αντιπροσωπεύουν όλη την επικράτεια. Εκτός Αττικής οδού μια χαρά βλέπεις τα κορολα του 1990 τα κορσα του 1998 και το 307 του 2003.Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Απο την μια συμφωνω αλλα απο την αλλη αν σκεφτεις οτι στις δυο αυτες πολεις ζουν και κινουνται 6 με 7 εκατομυρια πολιτες αρα ο περισσοτερος ογκος αμαξιων ειναι μαζεμενος εκει....οποτε η αττικη οδος ή η εγνατια οδος ειναι ενα καλο δειγμα για να καταλαβεις πολλα οπως και τα δρομακια και τα στενα των πολεων....η αποψη μου παντα....
-
Το κλειδί είναι τα λιζινγκ . Αττική οδός που πηγαινοέρχονται εταιρικά ο στόλος είναι τούμπανο . Σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα είναι κλαφτα....
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Το κλειδί είναι τα λιζινγκ . Αττική οδός που πηγαινοέρχονται εταιρικά ο στόλος είναι τούμπανο . Σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα είναι κλαφτα....Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Συμφερει να πεις οτι θα το παρεις με δοσεις ή να περιμενεις ποτε θα το βγαλουνε με λιζινκ....???....και ποσο θα σου βγει μηνιαιως με λιζινκ....
-
Στους ιδιώτες το λίζινγκ δεν συμφέρει στην Ελλάδα.
-
Έτσι είναι το λιζινγκ για ιδιώτες σημαίνει ότι βάζεις από την πρώτη μέρα σε διακανονισμό την ασφάλεια τα τέλη τα λάστιχα τα σερβις και όλες τις παροχές που θα πληρώσεις τον 4ο χρόνο από την πρώτη μέρα χωρίς ουσιαστική έκπτωση και στο τέλος μιας 4ετιας με περιορισμό χιλιομέτρων έχοντας πληρώσει το 80% της αξίας του αμαξιού τους το γυριζεις και πίσω! Πώς το βλέπεις συμφέρει; Τώρα αν το πάρεις ως εταιρικό αλλάζει κάπως το πράγμα
-
Απο 23300 (1400 κάτω από Γαλλία) θα ξεκινήσει στην Γερμανία με ξεκίνημα παραδόσεων τον Φεβρουάριο. Κατά το Μάιο θα πάρουμε σειρά εμείς....1 χρόνο μετά την επίσημη παρουσίαση ( και 2 χρόνια μετά την κυκλοφορία στην Κίνα!) ...ψιλοτραγικοι χρόνοι διάθεσης
24000 ξεκινά το 3008 εκεί (26400 Γαλλία) αναλογικά μεταξύ των 2 λίγο ακριβότερο βγαίνει στην Γερμανία.
Αν δεν έχουμε καμία ευχάριστη έκπληξη βλέπω από 23.500 να ξεκινησει εδώ.
https://www.google.gr/amp/s/amp.focus.d ... 09606.htmlΣτάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Φυσικά υπάρχει και ένα ποσοστό 20-30% που παίζει με αμάξια κάτω της 8ετιας με λιζινγκ κλπ.>...τώρα άμα κινείσαι στην Αττική οδό όπου το 80% είναι λιζινγκ ναι η συντριπτική πλειοψηφία είναι φρεσκαδουρα. Αλλά αυτό δεν αντιπροσωπεύουν όλη την επικράτεια. Εκτός Αττικής οδού μια χαρά βλέπεις τα κορολα του 1990 τα κορσα του 1998 και το 307 του 2003..
Εμείς στην οικοδομή μου σε 'καλή' περιοχή της Θεσσαλονίκης είμαστε 5 αμάξια το δικό μου είναι του 2014 το πιο νέο μαζί με ένα λιζινγκ α3 που κλείνει τετραετία και τα άλλα τρία το πιο φρέσκο είναι του 2005! Και ομοίως στον δρόμο το 60% είναι τουλάχιστον 12 ετιας....και φυσικά αν πας επαρχία τα πράγματα είναι χειρότερα. Αυτός που έχει αμάξι του 2008 ακόμα το αντιμετωπίζει σαν να το πήρε χθες!Μου αρέσει που παραθέτεις νούμερα και ποσοστά
-
Μ αρέσει που έχεις μπόλικο χρόνο και με παρακολουθείς! Keep watching!
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Μ αρέσει που έχεις μπόλικο χρόνο και με παρακολουθείς! Keep watching!Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Δεν χρειάζεται πολύς χρόνος, τα ποστ σου βγάζουν μάτι
-
Έτσι έτσι κάνε δουλίτσα [emoji41]
-
Ο χρήστης elvet έγραψε:
Φυσικά υπάρχει και ένα ποσοστό 20-30% που παίζει με αμάξια κάτω της 8ετιας με λιζινγκ κλπ.>...τώρα άμα κινείσαι στην Αττική οδό όπου το 80% είναι λιζινγκ ναι η συντριπτική πλειοψηφία είναι φρεσκαδουρα. Αλλά αυτό δεν αντιπροσωπεύουν όλη την επικράτεια. Εκτός Αττικής οδού μια χαρά βλέπεις τα κορολα του 1990 τα κορσα του 1998 και το 307 του 2003.
.
Εμείς στην οικοδομή μου σε 'καλή' περιοχή της Θεσσαλονίκης είμαστε 5 αμάξια το δικό μου είναι του 2014 το πιο νέο μαζί με ένα λιζινγκ α3 που κλείνει τετραετία και τα άλλα τρία το πιο φρέσκο είναι του 2005! Και ομοίως στον δρόμο το 60% είναι τουλάχιστον 12 ετιας....και φυσικά αν πας επαρχία τα πράγματα είναι χειρότερα. Αυτός που έχει αμάξι του 2008 ακόμα το αντιμετωπίζει σαν να το πήρε χθες!Μου αρέσει που παραθέτεις νούμερα και ποσοστά [emoji38] [emoji38]
Όσο για την αναξιοπιστία των ποσοστών μου η πιο σίγουρη τακτική για να ψεύδεται κάποιος είναι να κόβει και ράβει κατά το δοκούν. Το 80% λιζινγκ αφορά την Αττική οδό! Το 20-30% το σύνολο της επικράτειας. Το 80% της Αττικής οδού ( που δεν είναι όλη η Αθήνα!!) κλοτσαει στο άλλο της επικράτειας; Δεν νομίζω εκτός αν έχεις στοιχεία και σοφία μόνο για τον εαυτό σου[emoji16]
Υγ : έχεις να συνησφερεις κατι στο νημα ή φοβάσαι μην εκτεθείς; [emoji848]
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk -
Ρε πλακα κανετε προχθες καθομασταν σε μια ταβερνα σε περιοχη της θεσσαλονικης και μιλουσαμε για ρυπους αυτοκινητων,το νεο συστημα κλπ...Κλασσικα κατηγορουσαν τα ντιζελ(αφου διαβαζουν εγκριτο τυπο) για τη μολυνση και για πλακα τους λεω κατσε να δουμε την ηλικια των αμαξιων γυρω μας...Μεχρι οπου βλεπαμε κανενα παρκαρισμενο δεν ηταν πιο νεο απο 7-8 χρονων και επειδη καθομασταν πανω στο δρομο μεχρι π φυγαμε σπανια περνουσε αμαξι 5ετιας...
Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Εγώ περιμένω να τοποθετηθεί το φιλαράκι πιο πάνω το έγκριτο ότι πει αυτό ισχύει!!!
-
Παιδες ξεφευγουμε απο το θεμα εγω παρατηρω οτι μια μια σε καθε χωρα βγαινουν τιμες και παραγγελιουλες και σε εμας θα ερθει τελευταιο καταιδρωμενο το αμαξακι....λετε αυτο που ειχε προαναφερει καποιος (αρκετες σελιδες πισω στο νημα) για αρχες του χρονου στην χωρα μας να ευσταθει......
-
Αρχές είναι καλά...εδώ πιο πάνω έγραψα για Φεβρουάριο παραδόσεις στην Γερμανία! Λες Ελλάδα να έρθουν νωρίτερα; Πριν από τον Απρίλιο Μάιο το ξεχνάς για κανονικες παραδόσεις παραμετροποιησιμων αμαξιών. Ίσως νωρίτερα να υπάρχουν κάποια αμάξια που θα φέρει μόνος του ο εισαγωγέας αλλά και αυτά μετά το πρώτο δίμηνο του 19.
Εγώ πάντως στην Σιτροέν που ξαναρωτησα πλέον δεν λένε ούτε το θα έρθει αρχές του 19 που μου είχαν πει πριν ενα μήνα. Λενε καμία ενημέρωση δεν έχουμε!
Προσωπικά με βολεύει όσο αργότερα έρθει τόσο πιο πολύ θα ωριμάζει η ιδέα της αλλαγής και τοσο σε λιγότερο πειρασμό θα μπαίνω
NEO CITROEN C5 AIRCROSS