-
Ok.
Οπότε, για να συνοψίσω να μη σας πρήζω κάθε λίγο κ λιγάκι, τα 2014 μοντέλα είναι με τα νικελ στη μούρη που κάνει σαν Χ?
Απο εκεί και μετά έχει λυθεί το θέμα νομίζω έχω διαβάσει στο φορουμ
(συγνώμη και πάλι παιδιά αλλά δεν θα ήθελα να διαθέσω ένα Χ.ΧΧΧ ποσόν για αυτοκίνητο & να προσθέσω +2.500 για ρεκτιφιέ, συν ότι δεν γνωρίζω τόσα πολλά για τα Yaris μέχρι να μπω εδω μέσα!) -
Ο κυβισμός του προβληματικού κινητήρα που συζητάμε είναι 1329 cc (για την τυπική αναγνώριση του ενόχου)
-
Επειδή βλέπω κάποιες αγγελίες μοντέλα του '12 με 86-90 άλογα φαντάζομαι είναι άκυρες, και αυτά το 1,33 με τα 101 θα φορούν έτσι;
Η κοιτάς diesel ή οι έμποροι δεν ξέρουν τι πουλάνε.
Το 1329cc 1NR-FE είναι μόνο 99 ή 101ps και είναι σε οχήματα μετά το 2008. Είναι προβληματικός κινητήρας εφόσον έχει παραχθεί **μέχρι **3/2013. Δηλαδή για παράδειγμα όχημα >9/2013 μπορεί να τον φοράει, εφόσον έτυχε και δεν πουλήθηκε με το που κατασκευάστηκε.
-
Καλημέρα παιδιά,
παρακολουθώ εδω και κάμποσο καιρό το συγκεκριμένο topic, και επειδή πρόκειται να προχωρήσω κατα πάσα πιθανότητα μεσα στην εβδομάδα για αγορά αυτοκινήτου, ήθελα να ρωτήσω πως ξεχωρίζουμε το yaris με τα 87hp απο αυτό με τα 101?Γιατί απο ότι έχω καταλάβει ο 87άρης δεν βγάζει προβλήματα , am I right?
Όχι ο 86ps δεν έχει πρόβλημα και είναι 1298cc.
0 101 είναι σε μοντέλα απο 2008 και μετά και ειναι 1329cc. Ο 86 είναι 2008 και πριν.
Τα κυβικά τα γράφουν οι άδειες κυκλοφορίας του οχήματος λογικά
O 86 είναι έτσι εμφανισιακά:
Ο 101 είναι έτσι εμφανισιακά:
-
Οπότε, για να συνοψίσω να μη σας πρήζω κάθε λίγο κ λιγάκι, τα 2014 μοντέλα είναι με τα νικελ στη μούρη που κάνει σαν Χ?
Απο εκεί και μετά έχει λυθεί το θέμα νομίζω έχω διαβάσει στο φορουμ
(συγνώμη και πάλι παιδιά αλλά δεν θα ήθελα να διαθέσω ένα Χ.ΧΧΧ ποσόν για αυτοκίνητο & να προσθέσω +2.500 για ρεκτιφιέ, συν ότι δεν γνωρίζω τόσα πολλά για τα Yaris μέχρι να μπω εδω μέσα!)Κρατάς το ακόλουθο, για να μη χαλάμε το θέμα, με άσχετα posts που δεν έχουν σχέση με την κατανάλωση λαδιού του συγκεκριμένου κινητήρα.
Προβληματικά είναι τα τα 1329cc 1NR-FE τα οποία είναι είναι μόνο 99 ή 101ps και είναι σε οχήματα μετά το 2008 και με ημερομηνία παραγωγής κινητήρα μέ~~χρι και τον 3/2013. ~~Επίσης ένα όχημα με κυκλοφορία >9/2013 υπάρχει ενδεχόμενο να τον φοράει, γιατί μπορεί να έτυχε να μην πουλήθηκε με το που κατασκευάστηκε.
Συνοπτικά ότι είναι 1329cc με 99 ή 101ps, με ημερομηνία παραγωγής κινητήρα 2008-3/2013, είναι προβληματικό .
Δεν έχει σχέση το πρόβλημα κατανάλωσης λαδιών του συγκεκριμένου θέματος σε ότι:
-
φοράει διαφορετικό κινητήρα **ή **
-
ο κινητήρας έχει παραχθεί μετά τον 3/2013 **ή **
-
είναι διαφορετικής ιπποδύναμης από 99 ή 101ps ή
-
Δεν είναι 1329cc
-
-
Ο κυβισμός του προβληματικού κινητήρα που συζητάμε είναι 1329 cc (για την τυπική αναγνώριση του ενόχου
Έχεις δίκιο - το διόρθωσα. Μπερδεύτηκα με ένα Corolla AE101 που είχα και ήταν τόσα κυβικά.
-
Καλησπέρα. Κάτοχος και εγώ ενός yaris 2009 που δυστυχώς καίει λάδια. Την προτελευταία φορά που το μέτρησα στην αντιπροσωπεία είχε κάψει 300γρ στα 1000 χλμ. Ήθελα να ρωτήσω τα εξής:
- Πριν ένα μήνα άλλαξα λάδια σε έναν μηχανικό δικό μου, εκτός τουοτα, και μου έβαλε 10w-40.
A) To μέτρησα προχθές και ο δείκτης ήταν στο max. Είναι καλός τύπος λαδιού αυτού ή θα δημιουργήσει πρόβλημα στο αμάξι; Αν ναι, να τα αλλάξω αμέσως και να βάλω ξανά τα 5-30.
- Τώρα είμαι στα 120.000 χλμ. Λόγω αγοράς 2ου αμαξιού, το yaris θα μείνει λίγο στην άκρη. Υπολογίζω να κάνει γύρω στα 4-4,5 χιλ. χλμ το χρόνο. θα ήθελα να φτάσει στα 200, 000 και μετά να το πετάξω. Τι είδους επισκευή με συμφέρει να κάνω;
3) Αν αποφασίσω να διαθέσω ένα ποσό για μερική επισκευή, π.χ. 1000 ευρώ, ώστε να με βγάλει άλλα 80 -100 χιλ χλμ, τι είδους επισκευή κάνω με αυτό το ποσό;
-
Καλησπέρα. Κάτοχος και εγώ ενός yaris 2009 που δυστυχώς καίει λάδια. Την προτελευταία φορά που το μέτρησα στην αντιπροσωπεία είχε κάψει 300γρ στα 1000 χλμ. Ήθελα να ρωτήσω τα εξής:
- Πριν ένα μήνα άλλαξα λάδια σε έναν μηχανικό δικό μου, εκτός τουοτα, και μου έβαλε 10w-40.
To μέτρησα προχθές και ο δείκτης ήταν στο max. Είναι καλός τύπος λαδιού αυτού ή θα δημιουργήσει πρόβλημα στο αμάξι; Αν ναι, να τα αλλάξω αμέσως και να βάλω ξανά τα 5-30.
- Τώρα είμαι στα 120.000 χλμ. Λόγω αγοράς 2ου αμαξιού, το yaris θα μείνει λίγο στην άκρη. Υπολογίζω να κάνει γύρω στα 4-4,5 χιλ. χλμ το χρόνο. θα ήθελα να φτάσει στα 200, 000 και μετά να το πετάξω. Τι είδους επισκευή με συμφέρει να κάνω;
3) Αν αποφασίσω να διαθέσω ένα ποσό για μερική επισκευή, π.χ. 1000 ευρώ, ώστε να με βγάλει άλλα 80 -100 χιλ χλμ, τι είδους επισκευή κάνω με αυτό το ποσό;
Απλές οι ερωτήσεις σου. Πάμε να τις απαντήσουμε σύντομα μιας και έχουν ξαναγραφεί:
-
Στην επόμενη αλλαγή λαδιών να βάλεις 5-30. Δεν επείγει να τα αλλάξεις τώρα.
-
Αλλαγές λαδιών να κάνεις κάθε 5000χμ - πόσο μάλλον που πλέον αυτά τα χιλιόμετρα θα τα κάνεις σε διάστημα ενός έτους και όχι 4 μηνών που θα ήσουν αναγκασμένος να αλλάζεις συνέχεια λάδια.
-
Δεν χρειάζεσαι επισκευή - ειδικά με αυτή την μικρή κατανάλωση που έχεις τώρα
-
Διάβασε το θέμα και ασχολήσου να κάνεις τον καθαρισμό με το Xado που προτείνεται στο θέμα. Φθηνός είναι και αν τον κάνεις μια φορά κάθε 2 χρόνια (κάθε 10.000χμ), θα σου βγάλει σίγουρα ακόμα 100.000χμ - με την προϋπόθεση ότι θα αλλάζεις όπως είπαμε τα λάδια κάθε 5.000χμ. Εμπειρικά αν κάνεις τον καθαρισμό σωστά, θα μηδενιστεί η κατανάλωση.
-
Αν κάποτε αποφασίσεις για επισκευή θα πρέπει να ανοίξεις και να καθαρίσεις το μοτέρ , να αλλάξεις ελατήρια και να κάνεις επιπλέον τρύπες στα πιστόνια. Αυτό θα γίνει όταν ξεπεράσεις την κατανάλωση λαδιού 750ml/1000km .
-
Για να σου βγάλει άλλα 100.000χμ σύμφωνα με τα γραφόμενα σου και τα 5000χμ/έτος, θες να το κρατήσεις συνολικά 30 χρόνια!!! WTF!?!?!?!
-
A) To μέτρησα προχθές και ο δείκτης ήταν στο max. Είναι καλός τύπος λαδιού αυτού ή θα δημιουργήσει πρόβλημα στο αμάξι; Αν ναι, να τα αλλάξω αμέσως και να βάλω ξανά τα 5-30.
Με περίπου 1000 ευρώ σε εξωτερικό μάστορα κάνεις το μοτέρ καινούριο (αλλάζεις τα προβληματικά ελατήρια με τα διορθωμένα) και το κρατάς μέχρι να πεθάνει (πολύ περισσότερα από 200000χλμ)
Το 10w-40 νομίζω είναι μέσα στις προδιαγραφές του μοτέρ για βαριά χρήση (τσέκαρε το βιβλίο κατασκευαστή για σιγουριά). Αν είναι, δεν έχεις ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα. Αν δεν είναι, δεν ξέρω να σου πω. Κάποιοι που ξέρουν απάντησαν ήδη
-
Το 10w-40 νομίζω είναι μέσα στις προδιαγραφές του μοτέρ για βαριά χρήση (τσέκαρε το βιβλίο κατασκευαστή για σιγουριά). Αν είναι, δεν έχεις ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα. Αν δεν είναι, δεν ξέρω να σου πω. Κάποιοι που ξέρουν απάντησαν ήδη
Το σωστό ιξώδες είναι 0-20 βάσει της αντιπροσωπείας. Όσοι έχουν πρόβλημα το έχουν και γιατί έβαζαν 5-30 και γιατί έκαναν αλλαγές ανά 15.000χμ. Το 10-40 είναι ακόμα χειρότερο απο το 5-30. Και γιατί δεν ξεκινάμε να βάζουμε τώρα 0-20? Γιατί πλεον το μοτέρ έχει φθορές και είναι αργα.
-
nickthetrib wrote:
Το σωστό ιξώδες είναι 0-20 βάσει της αντιπροσωπείας. Όσοι έχουν πρόβλημα το έχουν και γιατί έβαζαν 5-30 και γιατί έκαναν αλλαγές ανά 15.000χμ. Το 10-40 είναι ακόμα χειρότερο απο το 5-30. Και γιατί δεν ξεκινάμε να βάζουμε τώρα 0-20? Γιατί πλεον το μοτέρ έχει φθορές και είναι αργα.
Μίλησα με βάση τον 1.4vvt-i που φοράει το δικό μου. Προτείνει το 5w-30 με αλλαγή κάθε 15000χλμ για νορμάλ χρήση και 5w-30 ή** **10w-40 για βαριά χρήση και αλλαγή στα μισά και θεώρησα ότι προτείνει τα ίδια και για τον 1NR-FE που έχουν το ίδιο μπλοκ (αν πάλι δεν κάνω λάθος, αν κάνω διόρθωσε με).
Sorry, λάθος μου.
Να τον ακούτε τον sphinxgr, το έχει ψάξει σε τρελό βαθμό το ζήτημα.
-
Καλησπέρα σας,
Αγόρασα τον Φεβρουάριο του 2019 μεταχειρισμένο το Yaris με 140.000Km με το συγκεκριμένο μοτέρ και το πρόβλημα που όλοι γνωρίζουμε. Με την αγορά έγινε αλλαγή λαδιών στην αντιπροσωπεία καθώς και φίλτρου και μπουζί. Μετά απο 1600Km άναψε στιγμιαία η ένδειξη λαδιού και τότε κατάλαβα πρώτη φορά το πρόβλημα που υπήρχε με τον κινητήρα. Στα **1600Km **μου είχε κάψει 1lt. Ψάχνωντας πέτυχα την συγκεκριμένη συζήτηση και μετά απο διάβασμα αποφάσισα να κάνω τον καθαρισμό Xado με τον τρόπο που έχει γράψει ο sphinxgr.
Έκανα έναν καθαρισμό και στην συνέχεια οδήγηση σε ψηλές στροφές για ένα μισάωρο περίπου.
Μετά απο 500Km ξανα έκανα δεύτερο καθαρισμό και ξανά οδήγηση σε υψηλες στροφές. Μετά απο τους δυο αυτούς καθαρισμούς άλλαξα λάδια και έβαλα 5W-40 Castrol Edge. Η αλλαγή αυτή έγινε αρχές Μαίου. Παρατήρησα ότι η κατανάλωση έπεσε περίπου στο 1/3. Δηλαδή στον πρώτο έλεγχο που έκανα στα 1000Km είχε κάψει περίπου 100ml, και εκεί θεώρησα ότι ίσως λύθηκε το πρόβλημα.Στον δεύτερο έλεγχο που έκανα στα 2000Km μετά την άλλαγη λαδιών και τον καθαρισμό συμπλήρωσα περίπου 500ml λάδι. Εκεί λατάλαβα ότι όσο το λάδι είναι καινούριο δεν καίγεται αλλα όσο περνανε τα χιλιόμετρα και αρχίζει και χάνει τις ιδιότητες του αρχίζει και η κατανάλωση του.
Μέσα Οκτωβρίου όταν συμπλήρωσα **5000Km **συνολικά είχα συμπληρώσει περίπου **2lt **λάδι συνολικά. Σαφώς είχε μειωθεί αρκετά αλλά η κατανάλωση ήταν ακόμα αρκετά μεγάλη. Τότε ξανα έκανα άλλη μια φορά καθαρισμό και μετά απο 500Km ξανα έκανα και έναν δεύτερο καθαρισμό, τέλος Οκτωβρίου. Στην συνέχεια αλλαγή λαδιών (5W-40), φίλτρου και μπουζί ξανά.
Να σημειώσω εδω κάτι παράξενο. Στον δεύτερο αυτό καθαρισμό όταν έκανα το μιζάρισμα για να πετάξει καρβουνίλα, όταν σήκωσα την πετσέτα είδα ότι είχε πετάξει κομματάκια απο καρβουνίλα, σαν το κατακάθι του ελληνικου ένα πράγμα, και αυτό μου έκανε τρομερή εντύπωση γιατί ακόμα και στον πρώτο καθαρισμό που είχα κάνει εγώ όταν αντιλήφθηκα την κατανάλωση λαδιού δεν είχε πετάξει τόσο πολύ καρβουνίλα.
Πλέον σήμερα και μετά απο 2500Km είμαι στην ευχάριστη θέση να αναφέρω ότι, με μεγάλη μου έκπληξη κυριολεκτικά, το μοτέρ δεν μου έχει κάψει ούτε 100ml. Προσέξτε όταν πρωτοξεκίνησε το πρόβλημα η κατανάλωση ήταν 1lt/1600Km και τώρα στα **2500Km **δεν έχει κάψει ούτε **100ml. **Θα συνεχίσω να ελέγχω την κατανάλωση κλασσικά κάθε 1000Km και αλλαγές στα 5000Km με 5W-40
Το μόνο που με βάζει σε σκέψεις είναι μήπως την περίοδο του καλοκαιριού με αυξημένες θερμοκρασίες, χρήση air condition κτλπ πρέπει να βάλω πιο χοντρό λάδι (10W-40).
-
καλησπερα μπορει καποιος να βαλει φωτογραφια του xado γιατι και link απο που το αγοραζουμε?
-
το link απο το οποιο το αγοραζεις απο το εξωτερικο αυτο ειναι? και το προιον ειναι αυτο που φαινεται? συγνωμη που ρωταω αλλα το βρισκω σε διαφορες μορφες.
https://xado.co.uk/chemicals-and-fluids/engine-products/anti-carbon-treatment/anticarbon
-
καλησπερα μπορει καποιος να βαλει φωτογραφια του xado γιατι και link απο που το αγοραζουμε?
Το προϊόν στο επίσημο site https://xado.us/chemicals-and-fluids/engine-products/anti-carbon-treatment/anticarbon
Και ο Έλληνας εισαγωγέας http://www.motorlube.gr
-
το link απο το οποιο το αγοραζεις απο το εξωτερικο αυτο ειναι? και το προιον ειναι αυτο που φαινεται? συγνωμη που ρωταω αλλα το βρισκω σε διαφορες μορφες.
https://xado.co.uk/chemicals-and-fluids/engine-products/anti-carbon-treatment/anticarbon
Η συσκευασία του είναι σε **δοχείο **των 320ml σε υγρή μορφή. Εκτός Ελλάδος, θα πρέπει να το ψάξεις στο Ebay και έχει τη 2πλή τιμή σε σχέση με την Ελλάδα 15€ vs 30€.
-
Ο κινητήρας μου έχει νούμερο (από ότι γράφει στις εντολές εργασίας) 1NR 0185069 ανήκει στις κατηγορίες που θεωρούνται προβληματικές και έχουν αυξημένη κατανάλωση λαδιού?
-
Ο κινητήρας μου έχει νούμερο (από ότι γράφει στις εντολές εργασίας) 1NR 0185069 ανήκει στις κατηγορίες που θεωρούνται προβληματικές και έχουν αυξημένη κατανάλωση λαδιού?
Βάσει του TSB που είχε βγει και με την προϋπόθεση πως είναι σωστός ο αριθμός κινητήρα που γράφεις, ναι ανήκει στο προβληματικούς κινητήρες και λογικά είναι από τους πρώτους που βγήκαν (πριν το 2010). Είναι εργοστάσιο κατασκευής της Daihatsu , με κατηγορία προβλήματος Ι (sn < 0366582) -> με προβληματικά μέρη A, B, D
-
Θα ελέγξω τον αριθμό σε άλλο έγγραφο και στην αντιπροσωπεία για να το επιβεβαιώσω.
Πάντως, από το πρώτο σερβις που έκανα στην Toyota δεν έβαλα ποτέ λάδια 5w30 που μου έλεγαν ότι θα βάλουν, τους πήγαινα πάντα λάδι 0w20. Εντωμεταξύ δεν είχαν λάδι 0w20 απ΄ ότι κατάλαβα και μετά από κάποια χρόνια φέρανε μέχρι και Eneos 0w20.
Μέχρι και τώρα στις 150000 χιλιόμετρα που έχω και με αλλαγές αυστηρά στις 7500 χιλιάδες χιλιόμετρα το αμάξι καίει περίπου 1 λίτρο συνολικά. -
Θα ελέγξω τον αριθμό σε άλλο έγγραφο και στην αντιπροσωπεία για να το επιβεβαιώσω.
Πάντως, από το πρώτο σερβις που έκανα στην Toyota δεν έβαλα ποτέ λάδια 5w30 που μου έλεγαν ότι θα βάλουν, τους πήγαινα πάντα λάδι 0w20. Εντωμεταξύ δεν είχαν λάδι 0w20 απ΄ ότι κατάλαβα και μετά από κάποια χρόνια φέρανε μέχρι και Eneos 0w20.
Μέχρι και τώρα στις 150000 χιλιόμετρα που έχω και με αλλαγές αυστηρά στις 7500 χιλιάδες χιλιόμετρα το αμάξι καίει περίπου 1 λίτρο συνολικά.Πρώτο χέρι το έχεις?
Απο την αρχή του έκανες αλλαγές με 0-20 / 7500χ?
Απο τα πόσα χιλιόμετρα ξεκίνησε να καταναλώνει λάδι?
Yaris / Auris κινητήρας 1NR-FE 1,33 και κατανάλωση λαδιού