-
Καλησπέρα στα μέλη του εκπληκτικού φόρουμ,
Το Καλοκαίρι που μάς περάσε έκανα service στο Huindai Getz 2005 μοντέλο και 1100 κυβίκα, για την ακριβεία του άλλαξα μπουζιά,ημάντα χρονισμού, ημάντα του βολαν, μπουζιά, λαδια, φιλτρο λαδιού, φιλτρο αερα και λάστιχα.. απο το καλοκαίρι μεχρι και πριν 3 ημέρες με έβγαλε ασπροπροσωπο, ελα όμως που μια μέρα βλέπω οτι εχω ξεπεράσει τα χιλιόμετρα απο αυτα που προέβλεπε ο μηχανίκος απο το τελευταιο service αναφορικα με τα λαδια, και έπρεπε να τα αλλάξω(αναθεμα την ώρα). Βρήκα ενα μηχανικό και μου άλλαξε λαδια και φιλτρο λαδιου με 35 ευρώ, και το έκανε με το ανορθοδοξο τρόπο να το σηκώσει με γρύλο πρώτα απο την μια πλευρά για την αλλαγή λαδιών και μετα απο την άλλη για την αλλαγή φίλτρου.
Απο εκείνη την ώρα(οχι ημερα) το αυτοκίνητο εκεί που έπερνε τσακμακι παιρνει με την 3η και την 4η. μίλησα με εναν φίλο που εχει μια ιδεα και μου είπε οτι μπορει να σου εβαλε πολύ λάδι περαν του φυσιολογικού και να τα πετάξε απο πάνω και λογώ αναθυμιάσεων να πήγε στα μπουζι, μην σας τα πολυλογώ εκατσα και έβγαλα 700 ml λάδι και τρύψαμε απο επάνω τα μπουζια και ξαφνικά ολα καλα για 2-3 ημερες.. αλλα παλι τα ιδια βλεπω οτι η κατασταση χειροτερευει..
Οταν γυρίζω το κλείδι μιζάρει κανονικά και υπάρχει ισχυ της μπαταρίας αλλα δεν παιρνει και ζοριζετε και με την πάροδο του χρόνου βλέπω να χειροτερευει, ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.
-
Το Καλοκαίρι που μάς περάσε έκανα service στο Huindai Getz 2005 μοντέλο και 1100 κυβίκα, για την ακριβεία του άλλαξα μπουζιά,ημάντα χρονισμού, ημάντα του βολαν, μπουζιά, λαδια, φιλτρο λαδιού, φιλτρο αερα και λάστιχα.. απο το καλοκαίρι μεχρι και πριν 3 ημέρες με έβγαλε ασπροπροσωπο, ελα όμως που μια μέρα βλέπω οτι εχω ξεπεράσει τα χιλιόμετρα απο αυτα που προέβλεπε ο μηχανίκος απο το τελευταιο service αναφορικα με τα λαδια, και έπρεπε να τα αλλάξω(αναθεμα την ώρα). Βρήκα ενα μηχανικό και μου άλλαξε λαδια και φιλτρο λαδιου με 35 ευρώ, και το έκανε με το ανορθοδοξο τρόπο να το σηκώσει με γρύλο πρώτα απο την μια πλευρά για την αλλαγή λαδιών και μετα απο την άλλη για την αλλαγή φίλτρου.
Απο εκείνη την ώρα(οχι ημερα) το αυτοκίνητο εκεί που έπερνε τσακμακι παιρνει με την 3η και την 4η. μίλησα με εναν φίλο που εχει μια ιδεα και μου είπε οτι μπορει να σου εβαλε πολύ λάδι περαν του φυσιολογικού και να τα πετάξε απο πάνω και λογώ αναθυμιάσεων να πήγε στα μπουζι, μην σας τα πολυλογώ εκατσα και έβγαλα 700 ml λάδι και τρύψαμε απο επάνω τα μπουζια και ξαφνικά ολα καλα για 2-3 ημερες.. αλλα παλι τα ιδια βλεπω οτι η κατασταση χειροτερευει..
Οταν γυρίζω το κλείδι μιζάρει κανονικά και υπάρχει ισχυ της μπαταρίας αλλα δεν παιρνει και ζοριζετε και με την πάροδο του χρόνου βλέπω να χειροτερευει, ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.
-
-
Πας στο μ@λ@κα που σου άλλαξε λάδια και σου αλλάζει τσάμπα τα μπουζί κλπ κλπ, μέχρι το αμάξι να έρθει στην πρότερη κατάσταση.
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Μου είπε οτι ειναι συμπτωση, και του λέω αν ηταν τέτοια σύμπτωσή τότε καλύτερα να έπαιζα το τζοκερ
-
Καταρχάς, είναι bougie και bougies, άρα στα ελληνικά αντίστοιχα είναι ένα μπουζί ή πολλά μπουζί
Κατά δεύτερον, καθώς έβαλε λάδι με το αυτοκίνητο σε κλίση, προφανώς έβαλε λάθος ποσότητα, και μάλλον παραπάνω από όσο έπρεπε. Αφού βγάλατε τα μπουζί, τα είδατε λαδωμένα ? Επίσης για να έφτασε το λάδι στους θαλάμους, έγινε από την επιστροφή του καπακιού, και άρα θα πρέπει να είδατε και την εισαγωγή να στάζει λάδι, είναι όντως έτσι ?
Πάντως αν είναι αυτό το πρόβλημα -και δεν έχει γίνει κάτι άλλο- κατά πάσα πιθανότητα τα μπουζί θέλουν αλλαγή...
-
Οταν βγάλαμε τα μπούζι ήταν λίγο λευκά στην ακρή, και μου είπε το παιδί που ασχολείται πώς ειναι λάδι... και ετσι τα ξύσαμε απο πάνω, επίσης απο κάτω το αυτοκίνητο ήταν γεμάτο λάδια παντου(τα είχε πετάξει παντου). Το οτί άλλαξα τα μπουζι το καλοκαίρι λές δεν παίζει ρολο σωστά?
-
Επίσης να πώ, πώς ο άσχετος που μου έβαλε τα λάδια όταν τα εβαλε το αυτοκίνητο ήταν όντως σε κλίση γιατι ήταν ανηφορικά το αυτοκίνητο... και τα έβλεπε έτσι τα λαδια για να δεί αν η ποσότητα ειναι οκ
-
Άρα μάλλον καλά στα είπε ο φίλος σου, κυρίως επειδή λες ότι είδατε λάδια παντού. Όσο για τα μπουζί, υποθέτουμε ότι ήταν τα σωστά για το αυτοκίνητο, έτσι ? αλλά αν το σύμπτωμα ξεκίνησε σίγουρα τη στιγμή που λες (με την αλλαγή λαδιού) τότε όσο φρέσκα και να ήταν, εφόσον λαδώθηκαν τόσο καιρό, είναι πλέον πολύ δύσκολο να τα 'επαναφέρεις', όπως θα είδες και εσύ από το τρίψιμο/καθάρισμα. Αν δηλαδή το πρόβλημα επιμένει, εγώ θα ξεκινούσα από μια φρέσκια τετράδα μπουζί, αυτά τα 20€ δεν θα τα γλυτώσεις μάλλον....
-
Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου, πιστέυεις δηλάδη πως δεν υπάρχει περίπτωση να ειναι συμπτωση και να φταίει κατι άλλο περάν των μπουζί ?
-
Βάσει αυτών που λες, απίθανο. Και δεν φταίνε τα μπουζί, καθώς λες ότι όταν τα άλλαξες δούλευαν μια χαρά, αλλά όταν έγινε η αλλαγή λαδιού άρχισε το πρόβλημα. Άρα το πιθανότερο είναι το υπερβάλλον λάδι να τα έκανε όλα λίμπα, λάδωσαν τα μπουζί και άρχισαν τα προβλήματα.
-
πριν αλλάξω τα μπουζι πρέπει να βγάλω κιαλο λάδι ? την τελευταία φορά έβγαλα 800 ml λάδι απο κάτω και ο δείκτης έφτασε στο F εκει που ήταν πολύ ποιο πάνω απο το F
-
Αν είναι μέχρι το F, τότε είναι ΟΚ. Ξαναρώτα το φίλο σου ή κάποιον γνωστό μπας και έχει μια τετράδα μπουζί πρόχειρα/μεταχειρισμένα για να δοκιμάσετε, έτσι μπας και υπάρχει οποιαδήποτε πιθανότητα να μην φταίνε τα μπουζί και όντως έχει συμβεί κάτι περίεργο...
-
Οκ θα παω να του βάλω καινούργια μπούζι, υπάρχει περίπτωση να μου ξαναλαδώσει και τα καινούργια?
-
Αν το πρόβλημα ήταν μόνο αυτό (υπερβάλλουσα ποσότητα, που δημιουργούσε υπερπίεση στο ψευτοκάπακο και περνούσαν αναθυμιάσεις στην εισαγωγή) και εφόσον διορθώθηκε, όχι. Αν υπάρχει και κάτι άλλο, ίσως, αλλά αυτό δεν μπορούμε να στο πούμε με τηλεδιάγνωση
-
οκ φίλε μου θα το δοκιμάσω και θα σου πω
-
Αν βγάλω και ξύσω τα μπουζια η τα κάψω απο πανω που μου είπε ενας λες να γλυτώσω το 20αρι?
-
άνοιξε την τάπα του ψυγείου και δες αν βγαίνουν ατμοί
-
Ο χρήστης kkafkas έγραψε:
Αν βγάλω και ξύσω τα μπουζια η τα κάψω απο πανω που μου είπε ενας λες να γλυτώσω το 20αρι?Φιλε πας να γλιτωσεις 10ρικα και 20ρικα και στο τέλος σου βγαινει να πληρωνεις 50ρικα. Οι πειραματισμοι με δηθεν μηχανικους και αλμπανικους μεθοδους οπως βλεπεις οδηγουν μονο σε προβληματα για αυτο να πας σε ενα κανονικο συνεργείο για τις εργασίες που θες. Επισης τα μπουζι δεν τα βιδωνουμε οσο θελουμε αλλα υπαρχουν ορια στο ποσο θα σφιχθουν και ενας απειρος και χωρις τα καταλληλα εργαλεία δεν μπορει να το κανει...
Αντε και τα καψες τα μπουζι ή τα εβαλες στο φουρνο με πατατες που θα σου πει καποιος ή οτιδηποτε αλλο σκεφτει καποιος και τα καθαρισες τι γινεται ομως με τη λαδιλα στο θαλαμο τους?ΥΓ Τον μηχανικο που πηγες και εκανε ολα αυτα τα ανορθοξα που τον βρηκες? συνεργειο έχει; Μια παροιμια λεει 'πηγε για μαλλι και βγηκε κουρεμενος'.
Στάλθηκε από το Vodafone Smart ultra 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης dimau έγραψε:
άνοιξε την τάπα του ψυγείου και δες αν βγαίνουν ατμοί
Μιζάρει αλλά δεν παίρνει