-
Ψιλοασχετο με το θέμα του thread αλλά σχετικό με τα τελευταία μηνύματα .. κάπου διάβασα ότι με το νέο iOS 12 πλέον μπορείς να δεις και το Google Maps μέσω CarPlay.
Tο 12 το εχω περάσει αλλά δεν έχω τσεκάρει ακόμα αν ισχύει το παραπάνω. Θα το κάνω και θα ενημερώσω.Την συγκεκριμένη αλλαγή σε Android από iOS θα την κάνω και εγω απ ότι φαίνεται μέσα στους επόμενους μήνες απλά δεν έχω καταλήξει ακόμα σε ποιο κινητο... Και τότε θα χρειαστώ τα φώτα σας περί Android Auto.... [emoji6]
-
Ο χρήστης petran17 έγραψε:
Ψιλοασχετο με το θέμα του thread αλλά σχετικό με τα τελευταία μηνύματα .. κάπου διάβασα ότι με το νέο iOS 12 πλέον μπορείς να δεις και το Google Maps μέσω CarPlay.
Tο 12 το εχω περάσει αλλά δεν έχω τσεκάρει ακόμα αν ισχύει το παραπάνω. Θα το κάνω και θα ενημερώσω.Την συγκεκριμένη αλλαγή σε Android από iOS θα την κάνω και εγω απ ότι φαίνεται μέσα στους επόμενους μήνες απλά δεν έχω καταλήξει ακόμα σε ποιο κινητο... Και τότε θα χρειαστώ τα φώτα σας περί Android Auto.... [emoji6]
Δεν έχουν σημαντικές διαφοροποιήσεις το android auto και το carplay. Σχεδόν ότι κάνει το ένα, κάνει και το άλλο, μόνο που στα android πρέπει να κατεβάσεις την εφαρμογή ενώ στα Apple είναι μέρος του λειτουργικού.
-
Ο χρήστης dettol έγραψε:
Δεν έχουν σημαντικές διαφοροποιήσεις το android auto και το carplay. Σχεδόν ότι κάνει το ένα, κάνει και το άλλο, μόνο που στα android πρέπει να κατεβάσεις την εφαρμογή ενώ στα Apple είναι μέρος του λειτουργικού.
Πολλες διάφορες δεν έχουν, λίγες θεωρώ ότι έχουν όμως, αλλά έχουν διαφορά τεράστια στο τρόπο που κάνει το καθένα τη κάθε λειτουργία..
2 τρανταχτά παραδείγματα ... οι μαμά Χάρτες του iOS που δεν πιάνουν ούτε το 10% των Google Maps και η μουσική που είναι πολύ πιο εύκολα διαχειρίσιμη στο Android!Πάντως θεωρώ προσωπικά ότι το Android Auto έχει περισσότερες δυνατότητες..
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης Infide1 έγραψε:
Σύνδεσε το κινητό με usb, τρέξε το στο κινητό και πρέπει να βγει μύνημα στην οθόνη του sync
Πρέπει, κάθε φορά, να είναι συνδεδεμένο με καλώδιο usb το τηλέφωνο, ή μόνο την πρώτη, ώστε να περαστεί η εφαρμογή στο Sync?
Το android auto θέλει πάντα ΚΑΙ καλώδιο ΚΑΙ bluetooth συνδεση
Οι εφαρμογές sync apps θέλουν μόνο bluetooth συνδεσηΕυχαριστώ! Νόμιζα οτι κάτι δεν κάνω σωστά...
-
Μιας και είχα πει ότι θα ενημερώσω, τελικα επιβεβαιώνω την προσθήκη του Google Maps στο CarPlay το οποίο δουλεύει τέλεια. Προσωπικά με βόλεψε πάρα πολύ μιας και χρησιμοποιώ το Google account μου και τα εχω περασμενα εκει.
Πρέπει όμως να έχετε περασμένο iOS 12. -
Προς το παρόν όμως δεν μπορείς να το ορίσεις ως default εφαρμογή του carplay. Από τις φωνητικές εντολές ανοίγει αυτόματα στο apple maps
-
Ο χρήστης Infide1 έγραψε:
Προς το παρόν όμως δεν μπορείς να το ορίσεις ως default εφαρμογή του carplay. Από τις φωνητικές εντολές ανοίγει αυτόματα στο apple mapsΠολύ σωστή η παρατήρηση σου! Όντως by default ανοίγουν τα Apple Maps. Και παραξενεύτηκα την πρώτη φορά. Θέλει να το ανοίγεις κάθε φορά από τα διαθέσιμα Apps του CarPlay..
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Καλησπέρα παιδιά,
Θα αγοράσω σε λίγες μέρες ένα Honda Civic 4d και θα εχει σαν extra αυτό το multimedia που δίνει ο επίσημος αντιπρόσωπος.
https://navismedia.gr/honda-civic-car-multimedia/
Εχει android 6.0 αλλα μάλλον δεν έχει Android Auto.
Από ότι μου είπαν από το τεχνικό τμήμα της εταιρίας που το εισάγει μπορείς να εχεις πρόσβαση στο λειτουργικό και να εγκαταστήσεις εφαρμογές.
Μπορώ επομένως να του βάλω το Android Auto ;
Το Android Auto το έχω βάλει ήδη στο κινητό κατεβαζοντας το .apk και εγκαθιστώντας το από file manager.
Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη. -
Ο χρήστης geros έγραψε:
Καλησπέρα παιδιά,
Θα αγοράσω σε λίγες μέρες ένα Honda Civic 4d και θα εχει σαν extra αυτό το multimedia που δίνει ο επίσημος αντιπρόσωπος.
Από ότι μου είπαν από το τεχνικό τμήμα της εταιρίας που το εισάγει μπορείς να εχεις πρόσβαση στο λειτουργικό και να εγκαταστήσεις εφαρμογές.
Το Android Auto το έχω βάλει ήδη στο κινητό κατεβαζοντας το .apk και εγκαθιστώντας το από file manager.
Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη.Από ότι καταλαβαίνω αυτό είναι ένα σύστημα που τρέχει Android, κάτι το οποίο σημαίνει ότι είναι αυτόνομο και δεν παίρνει Android auto. Δηλαδή θα μπορείς να του βάλεις κατευθείαν Google maps και ότι άλλες Android εφαρμογές θέλεις. Επιπλέον θα μπορείς να κάνεις WiFi hotspot το κινητό σου και να συνδέεται το αυτοκίνητο πάνω στο κινητό σου για πρόσβαση στο ίντερνετ.
-
Το android auto τρέχει και αυτόνομα στο κινητό, άρα θα τρέχει και στο MultiMedia. Απλά δεν θα μπορείς να συνδέσεις το κινητό και να τρέχει από αυτό, αλλά είναι άχρηστο αν το MultiMedia είναι Android αυτό καθεαυτό
-
Re: Android Auto
Δημοσίευση από dettol » 13 Οκτ 2018 22:52
geros έγραψε:
Καλησπέρα παιδιά,
Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη.Από ότι καταλαβαίνω αυτό είναι ένα σύστημα που τρέχει Android, κάτι το οποίο σημαίνει ότι είναι αυτόνομο και δεν παίρνει Android auto. Δηλαδή θα μπορείς να του βάλεις κατευθείαν Google maps και ότι άλλες Android εφαρμογές θέλεις. Επιπλέον θα μπορείς να κάνεις WiFi hotspot το κινητό σου και να συνδέεται το αυτοκίνητο πάνω στο κινητό σου για πρόσβαση στο ίντερνετ.
Mε ενδιαφέρει να τρέχει τις εφαρμογές ( κυρίως navigation ) το κινητό και να εμφανίζονται στην οθόνη του multimedia επειδή το κινητό εχει καλύτερο επεξεργαστή, περισσότερη μνήμη και πιο καινούργιο λειτουργικό.
Επίσης το κινητό θα το αλλάζω - ισως και κάθε χρόνο - ενώ το multimedia μάλλον δεν θα το ξαναλλάξω. -
Λυπάμαι αλλά δεν θα δουλέψει όπως θέλεις. Θα δουλεύει σαν αυτόνομο σύστημα. Δεν έχω εμπειρία από το συγκεκριμένο αλλά όλη μου η εμπειρία από gadgets και η συμπεριφορά αυτόνομων Android navigation (όπως το δικό σου), αυτό μου λέει.
-
Υπάρχει και εφαρμογή που κάνει μια συσκευή android σαν android auto display, λέγεται head unit reloaded
https://forum.xda-developers.com/general/paid-software/android-4-1-headunit-reloaded-android-t3432348ειναι για να κανεις κατι τέτοιο αλλά θα δουλέψει υποθέτω
http://www.michaeldornisch.com/diy-android-auto-headunit -
Δημοσίευση από Infide1 » 15 Οκτ 2018 14:14
Υπάρχει και εφαρμογή που κάνει μια συσκευή android σαν android auto display, λέγεται head unit reloaded
https://forum.xda-developers.com/genera ... d-t3432348ειναι για να κανεις κατι τέτοιο αλλά θα δουλέψει υποθέτω
http://www.michaeldornisch.com/diy-andr ... o-headunitΣ'ευχαριστώ πολύ.
Θα το δοκιμάσω αρχικά σε συνδυασμό tablet - smarhphone και αν δουλεύει όταν έρθει το αυτοκίνητο και στο multimedia -
Στην σύνδεση Samsung S7 Edge με micro usb στο Kuga για να παίξει το Android Auto είχα πρόβλημα με συνεχείς αποσυνδέσεις (πχ κάθε λεπτό ή κάθε 2 λεπτά) όπου έπρεπε να βγάζω το καλώδιο και να το ξανατοποθετώ στο βύσμα. Έψαξα το πρόβλημα όσο μπορούσα και συχνά έβλεπα οτι σε διάφορα fora κατηγορούσαν την ποιότητα των καλωδιών (είχα δοκιμάσει 3: το μαμήσιο, ένα άλλο καινούργιο samsung και ένα belkin που έλεγε οτι είναι καλό για data transfer).
Αυτό που πρότειναν είναι μια λίστα από δοκιμασμένα καλώδια (την ίδια λίστα είχε ποστάρει και ο Infide1 σε αυτό το φόρουμ) και μπόρεσα να βρώ σε eshop στην Ελλάδα το Anker PowerLine+ Micro USB 0.9m το οποίο μπορώ να επιβεβαίωσω οτι παίζει τέλεια, χωρίς αποσυνδέσεις μετά από περίπου μια ώρα χρήσης. Ένα ακόμα καλώδιο που παίζει είναι το 4SMARTS RAPIDCORD FLIPPLUG MICRO-USB DATA CABLE αλλά προσοχή γιατί ειναι μόλις 15cm...
Ως τώρα δεν έχω μπορέσει να καταλάβω αν υπάρχει κάποιο πρότυπο ποιότητας πέρα από το durable που γράφουν μερικά
Η λίστα βρίσκεται εδώ: https://productforums.google.com/forum/ ... V5HsOjkPyI
-
Αυτά τα καλώδια micro-usb-->USB μήπως πρέπει να είναι συμβατά και με fast charging για να μην έχεις αποσυνδέσεις;
-
Ο χρήστης ddt έγραψε:
Στην σύνδεση Samsung S7 Edge με micro usb στο Kuga για να παίξει το Android Auto είχα πρόβλημα με συνεχείς αποσυνδέσεις (πχ κάθε λεπτό ή κάθε 2 λεπτά) όπου έπρεπε να βγάζω το καλώδιο και να το ξανατοποθετώ στο βύσμα. Έψαξα το πρόβλημα όσο μπορούσα και συχνά έβλεπα οτι σε διάφορα fora κατηγορούσαν την ποιότητα των καλωδιών (είχα δοκιμάσει 3: το μαμήσιο, ένα άλλο καινούργιο samsung και ένα belkin που έλεγε οτι είναι καλό για data transfer).Αυτό που πρότειναν είναι μια λίστα από δοκιμασμένα καλώδια (την ίδια λίστα είχε ποστάρει και ο Infide1 σε αυτό το φόρουμ) και μπόρεσα να βρώ σε eshop στην Ελλάδα το Anker PowerLine+ Micro USB 0.9m το οποίο μπορώ να επιβεβαίωσω οτι παίζει τέλεια, χωρίς αποσυνδέσεις μετά από περίπου μια ώρα χρήσης. Ένα ακόμα καλώδιο που παίζει είναι το 4SMARTS RAPIDCORD FLIPPLUG MICRO-USB DATA CABLE αλλά προσοχή γιατί ειναι μόλις 15cm...
Ως τώρα δεν έχω μπορέσει να καταλάβω αν υπάρχει κάποιο πρότυπο ποιότητας πέρα από το durable που γράφουν μερικά
Η λίστα βρίσκεται εδώ: https://productforums.google.com/forum/ ... V5HsOjkPyI
Έχεις την τελευταία έκδοση του android auto? Υπόψιν ότι αν είσαι Ελλάδα δεν κάνει αυτόματα update. Ένας φίλος με kuga είχε το ίδιο πρόβλημα και λύθηκε με αναβάθμιση του app.
-
Συνήθως με αντάτορες απο micro usb σε type c, υπάρχουν αποαυνδέσεις.
Εννοώ πέρα απο τα απλά καλώδια. Συμβαίνει και με αντάπτορες.
-
Φίλε geros δεν ξέρω τι έχεις κάνει με το ενδιαφέρον σου για 2dim με gps. Έχω το καινούργιο civik πετρέλαιο 1600 κυβικά (το προηγούμενο αμέσως μοντέλο) έχω γράψει τα προβλήματα κ διάφορα άλλα για αυτό στο φόρουμ της honda που εύκολα μπορείς να το βρεις.
Θα σου πω την εμπειρία μου. Κ κρίνοντας από αυτό το λινκ που έχεις ανεβάσει….. Εγώ έχω πάρει από έξω από τον alli μαζί με την πρόσοψη κομπλέ στα τέλη ανοίξεως (κοντεύει ένας χρόνος) λίγο με ποιο δυνατά χαρακτηριστικά κ φυσικά έχοντας βάλει ότι πρόγραμμα gps κ τυχών άλλα θέλω εγώ μέσω του android.
Τιμή μαζί με τα εργατικά τελωνείο (γιατί λόγο μεγέθους θα περάσει από τελωνείο) βγήκε κάπου στα 700. Δεν θυμάμαι ακριβώς. ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΑ κ πιστεύω καλύτερος ήχος δίχως ΚΑΝΕΝΑ μπούκωμα σε δυνατή φάση….. το άσχημο είναι ότι σχετικά λίγα προγράμματα του έχω βάλει αλλά δεν πρέπει να έχει πραγματικά 2 ραμ μνήμη κ οκτώ πυρήνες όπως λέει γιατί σε ΠΟΛΥ ΑΡΑΙΑ διαστήματα μπουκώνει το σύστημα κ δεν δέχεται ΚΑΜΙΑ εντολή κ πρέπει να περάσει ΠΟΛΥ ώρα κ αρκετές φορές να το κλείνω κ να το ανοίγω μέχρι να κάνει reset. Το άσχημο είναι ότι ο τεχνικός (δεν με πρόσεξε) κ έπρεπε να έβαζε μια φύσα τροφοδοσίας ρεύματος κάπου στο ντουλαπάκι για περίπτωση που μπουκώνει να του βγάζω την φύσα κ αυτόματα να μηδενιζει….παρα είναι μέσα στο ταμπλό.!!!!
Ένα περίεργο θέμα είναι ότι όταν αλλάζω θέση στο κλειδί στην μηχανή (από την αναμονή η στο έναυσμα του κινητήρα γίνεται το gps μουγκό δίχως ήχο. Πρέπει να βάλω μπροστά τον κινητήρα μετά να βάλω το gps την διαδρομή που θέλω κ τότε έχω φωνή. Αυτό συμβαίνει μόνο στο gps κ ΠΟΥΘΕΝΑ αλλού. Ομολογώ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ σπαστικό που δυστυχώς δεν το έχω λύσει. Ήθελε άλλη συνδεσμολογία μέσα στο ταμπλό για την φωνή του gps;;;; δεν ξέρω.
Κ ένα άλλο βασικό για μένα ΔΕΝ ΕΧΕΙ φωνητική ΚΛΙΣΗ στο τηλέφωνο. Δηλαδή να λέω το όνομα κ να παίρνει αυτό τηλέφωνο μόνο του όπως είχε το βασικό απλό υποσύστημα της honda.
ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΕΛΕΙΑ. Ηχος….ποιοτητα video, εικόνα, καλό μικρόφωνο, δυνατή ένταση με άψογο ήχο, εμφάνιση, να παίρνει φλασακι 32 γιγα…. ΟΛΑ πολύ καλά κ φυσικά έχει το android auto κ ένα σωρό καλούδια….. (το android auto δεν το χρησιμοποίησα γιατί ότι πρόγραμμα gps εύκολα μπορώ να βάλω…..)
Τελειώνοντας κ συγγνώμη για «σεντόνι», από την στιγμή που ΔΕΝ θα βάλεις της μαμάς του υποσύστημα όλο κα κάποιο παρατράγουδο θα έχεις (μικρά μεν ) κ κοίταξε να βάλεις εξωτερική φύσα κ…όλα θα πάνε καλά!!!! -
Υπάρχει τρόπος να γράψουμε ελληνικά με το android auto?
Android Auto