-
ALEX19 wrote:
jobous wrote:
Ναι είναι το MHEV (το καταλαβαίνεις απο το χαμηλό τέλος ταξινόμησης)
To αυτοκίνητο αυτό παίρνει έκπτωση 50% επί του συνολικού τέλους ταξινόμησης αλλά και έκπτωση 5% επί των συντελεστών του κάθε κλιμακίου του τέλους επειδή έχει κάτω από 130γρ εκμπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Το πρώτο κλιμάκιο είναι 4% και το δεύτερο 26%. Έχω την αίσθηση ότι το τέλος ταξινόμησης είναι μικρότερο αν και η διαφορά πρέπει να είναι μικρότερη των 100€.
Εκτός και αν μιλάμε για ετοιμοπαράδοτο και το έχουν ταξινομήσει με το προηγούμενο νόμο
Oχι δεν είναι ετοιμοπαράδοτο. Εχει παράδοση 2 μήνες. Τεσπα επειδή σας κούρασα με τις ερωτήσεις μου, θα σας κάνω μια τελική ερώτηση . Ποια πιστεύετε οτι θα ήταν μια καλή τιμη με πινακίδες; 20300ε;
Αν καταφέρεις να πάρεις κανά 300αρι ευρώ έκπτωση επιπλέον του προωθητικού νομίζω ότι είσαι καλά. Εναλλακτικά προσπάθησε για κανά σέρβις δωρεάν
-
Και εγώ μέχρι εκεί το βλέπω.
-
Quorthon wrote:
Στη Toyota πάντως πριν 1 εβδομάδα το hatchback hybrid με μεταλλικό τελική τιμή 22070€ με το κλειδί στο χέρι. Εκτός τα έξοδα τράπεζας με την πρώτη δόση.
Στην eco εκδοση;
active plus
-
Ψιλοάσχημα νέα για αυτούς που περιμένουν αυτοκίνητο με παραγγελία . Κλείνει για περίοδο πέντε εβδομάδων το εργοστάσιο στο Saarlouis λόγω προβλημάτων στην προμήθεια ηλεκτρονικών τσιπ (δεν ξέρω ακριβώς τι είδους), η οποία έλλειψη έχει 'χτυπήσει' και άλλους κατασκευαστές πχ Audi. Περισσότερα εδώ : https://www.sr.de/sr/home/nachrichten/politik_wirtschaft/ford_saarlouis_stoppt_produktion_102.html
-
Καλό καλοκαίρι το βλέπω το δικό μου. Αν και δε θα μου προκαλέσει εντύπωση να συνεχιστεί η κατάσταση και να αναγκαστώ να ακυρώσω την παραγγελία στο τέλος.
-
Καλά ευκαιρία εψαχνε η Φορντ για να το κλείσει , δεν φταίνε οι ημιαγωγοι που είναι σε έλλειψη έχει να κάνει και με την μειωμένη ζήτηση καθώς το συγκεκριμένο κατασκευάζει μόνο φοκους και φυσικά συνδυάζεται με το κλείσιμο δύο τεράστιων εργοστασίων στην Βραζιλία λόγω πτώσης πωλήσεων κυρίως λόγω του ιού.
-
Ποια μειωμένη ζήτηση; Για το Focus; Έχει γεμίσει ο τόπος Focus στην Ευρώπη. Δε προλαβαίνουν να τα βγάζουν κ τα πουλάνε.
https://carsalesbase.com/europe-ford-focus/
https://carsalesbase.com/european-sales-2020-first-half-compact-cars/
-
Μαύρα μαντάτα με βλέπω στη γύρα εκ νέου για εύρεση αυτοκινήτου.
-
ALEX μην τα βάφεις μαύρα... Και εγώ έφαγα απανωτά άκυρα με την παραγγελία μου... Ιστορία ολόκληρη. Κατέληξα να περιμένω 6.5 μήνες... Μετά το 4μηνο όμως προσφέρθηκε να βοηθήσει ο αντιπρόσωπος καθώς είχα δώσει το παλιό μου αυτοκίνητο και δεν είχα μεταφορικό. Μου έδωσαν δανεικό ένα τεστ ντράιβ HRV που είχαν μέχρι να έρθει το δικό μου. Δες μήπως μπορέσεις να κανονίσεις και εσύ κάτι αντίστοιχο.
Εγώ πάτησα στο γεγονός πως μου υποσχέθηκαν 3 μήνες παράδοση και τελικά ξέφυγε πολύ... Προς τιμήν τους αποδέχθηκαν το πρόβλημα και έδωσαν άριστες λύσεις.
Όταν με το καλό τελικά έρθει η ευχαρίστηση θα είναι τόσο μεγάλη καθώς και η ικανοποίηση όταν συνειδητοποιήσεις πως επέλεξες το κορυφαίο αμάξι στην κατηγορία... Υπομονή.
-
ALEX μην τα βάφεις μαύρα... Και εγώ έφαγα απανωτά άκυρα με την παραγγελία μου... Ιστορία ολόκληρη. Κατέληξα να περιμένω 6.5 μήνες... Μετά το 4μηνο όμως προσφέρθηκε να βοηθήσει ο αντιπρόσωπος καθώς είχα δώσει το παλιό μου αυτοκίνητο και δεν είχα μεταφορικό. Μου έδωσαν δανεικό ένα τεστ ντράιβ HRV που είχαν μέχρι να έρθει το δικό μου. Δες μήπως μπορέσεις να κανονίσεις και εσύ κάτι αντίστοιχο.
Εγώ πάτησα στο γεγονός πως μου υποσχέθηκαν 3 μήνες παράδοση και τελικά ξέφυγε πολύ... Προς τιμήν τους αποδέχθηκαν το πρόβλημα και έδωσαν άριστες λύσεις.
Όταν με το καλό τελικά έρθει η ευχαρίστηση θα είναι τόσο μεγάλη καθώς και η ικανοποίηση όταν συνειδητοποιήσεις πως επέλεξες το κορυφαίο αμάξι στην κατηγορία... Υπομονή.
Αυτό είναι το πρόβλημα ότι δεν έχω καποια εναλλακτική που να με ικανοποιει οδηγικά και να μη ξεφεύγει πάνω από 30000€ ,αλλά τι θα γίνει αν το εργοστάσιο ανοίξει μετά από τρεις μήνες και πάμε συνολικά για παράδοση από Σεπτέμβριο. Με το χ3 στα τελευταία του έχουμε μείνει χωρίς αυτοκίνητο συν ότι θα ανοίξουν σε κανά μήνα τα δικαστήρια και θα έχω τεράστιο θέμα με τις μετακινήσεις αφού ο φόρτος εργασίας μου θα εκτοξευτεί.
-
Από Χ3 θα πας σε φοκους; Τεράστια αλλαγή! Όταν λες στα τελευταία του; Τόσο παλιό είναι;
-
Από Χ3 θα πας σε φοκους; Τεράστια αλλαγή! Όταν λες στα τελευταία του; Τόσο παλιό είναι;
Το χ3 είναι το οικογενειακό αυτοκίνητο. Πρόσφατα έμεινε από σασμαν και σύντομα θα χρειαστεί να κατέβει η μηχανή καθότι φαίνεται να έχει πρόβλημα στα ελατήρια.(μοντέλο 2007 με 170000χλμ) Δε μπορώ να δικαιολογήσω αγορά δίλιτρου λόγω τεκμηρίων και δε θέλω να ξηλωθώ στη παρούσα φάση για ακριβό βενζινοκίνητο αυτοκίνητο όταν σε 4-5 χρόνια θα είναι γεμάτη η αγορά με ηλεκτρικά. Θα υπάρξει τεράστια επιβάρυνση προσεχώς σε περιβαντολογικούς φόρους
-
Λες να γίνουμε πλούσιοι και σε 4-5 χρόνια να γεμίσουμε ηλεκτρικά;
Λες δλδ ότι ο υπάλληλος των 800-1000 ευρώ θα πάρει ηλεκτρικο των 30.000 επειδή θα του βάζουν φόρο στο σαραβαλακι του;
Εγώ λέω πάλι ότι θα κυκλοφορούν μερικές χιλιάδες ηλεκτρικά μέσα σε μερικά εκατομμύρια συμβατικά.
-
Λες δλδ ότι ο υπάλληλος των 800-1000 ευρώ θα πάρει ηλεκτρικο των 30.000 επειδή θα του βάζουν φόρο στο σαραβαλακι του;
Εγώ λέω πάλι ότι θα κυκλοφορούν μερικές χιλιάδες ηλεκτρικά μέσα σε μερικά εκατομμύρια συμβατικά.
Θα πέσουν οι τιμές στα ηλεκτρικά, θα πριμοδοτηθούν και με πακέτα από την ευρωπαική ένωση. Ηδη πάντως το νέο ηλεκτρικό χ3 είναι σημαντικά φθηνότερο του αντίστοιχου βενζινοκίνητου, το ίδιο θα γίνει και στις πιο προσιτές κατηγορίες αυτοκινήτων. Σε όλα αυτά υπολόγισε τα περιβαντολογικά χαράτσια που θα έρθουν από τη γερμανία.
-
Μακάρι φίλε μου να έχουν τα ηλεκτρικά 20Κ και να γεμίσουμε από δαυτα και να βγάζουν και 700 χλμ αυτονομία και να έχουμε όλοι κλειστά πάρκινγκ για να τα φορτίζουμε με ασφάλεια!
-
Tkin73 wrote:
Θα πέσουν οι τιμές στα ηλεκτρικά, θα πριμοδοτηθούν και με πακέτα από την ευρωπαική ένωση. Ηδη πάντως το νέο ηλεκτρικό χ3 είναι σημαντικά φθηνότερο του αντίστοιχου βενζινοκίνητου, το ίδιο θα γίνει και στις πιο προσιτές κατηγορίες αυτοκινήτων. Σε όλα αυτά υπολόγισε τα περιβαντολογικά χαράτσια που θα έρθουν από τη γερμανία.
Tα χαράτσια δεν είναι πρόβλημα όπως δεν είναι πρόβλημα που πάνω από 15 χρόνια πληρώνουμε πρόστιμα στην Ευρώπη για παραβάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας για ότι αφορά τα σκουπίδια.Το πραγματικό πρόβλημα είναι η έλλειψη υποδομών για την φόρτιση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και αμφιβάλλω το πόσο άμμεσα θα γίνουν.
-
Μακάρι φίλε μου να έχουν τα ηλεκτρικά 20Κ και να γεμίσουμε από δαυτα και να βγάζουν και 700 χλμ αυτονομία και να έχουμε όλοι κλειστά πάρκινγκ για να τα φορτίζουμε με ασφάλεια!
Τα δύο πρώτα θα γίνουν σύντομα ίσως και πριν το 2025 , το τρίτο θέμα είναι μεγάλο ζήτημα για την Ελλάδα αλλά δεν πρόκειται να σταματήσει η εξέλιξη της τεχνολογίας γιατί έχουμε ως χώρα της πλάκας πολεοδομικό σχεδιασμό.
-
Εγώ αυτό που φοβάμαι είναι η αύξηση στην τιμή της βενζίνης και του diesel. Στην Ελλάδα των χαμηλών μισθών ο στόλος των 8εκ αυτοκινήτων δεν θα ανανεωθεί σε 10 χρόνια εκτός και αν γίνουμε Ελβετία. Απλά θα έχουμε ακριβά καύσιμα και θα χρησιμοποιούμε ελάχιστα τα αυτοκίνητα.
Αυτό με προβληματίζει. Θα δώσω σύντομα 18-20κ για βενζινοκίνητο , αλλά αν πάει στα 2.5ε η βενζίνη θα το βλέπω να κάθεται
-
Η bmw κάποιες χρονιές έβγαινε η τελευταία αυτοκινητοβιομηχανία από πλευράς αξιοπιστίας. Μετά τα 10 χρόνια και μετά από 100000χμ διαλύονται.
-
Tkin73 wrote:
Η bmw κάποιες χρονιές έβγαινε η τελευταία αυτοκινητοβιομηχανία από πλευράς αξιοπιστίας. Μετά τα 10 χρόνια και μετά από 100000χμ διαλύονται.
ήταν ελαττωματικό το αυτοκίνητο το 2,5λίτρα το χ3 πρώτης γενιάς γιαυτό και η bmw τον κατήργησε τελείως αυτόν τον κινητήρα στις επόμενες γενιές.
Ford Focus MK4