-
Ρε παιδια μην ακυρώνουμε τα suv οτι για να καβαλας πεζοδρομια και για να καθεσαι πιο ψηλα...αφηστε τα πεζοδρόμια υπαρχει κοσμος που με συμβατικο αμαξι δεν μπορει να μπει-βγει στην πυλωτη απο τις κακοφτιαγμενες ραμπες που είναι η πλειονοτητα. Εγω ενα κορσακι εχω εταιρικο που δεν ειναι και τερμα χαμηλο και αν δεν προσεξω ή δεν βγω με συγκεκριμενη στροφη στην ροδα βρισκω.
Φανταστείτε ενα st line να σου πιανεται η ψυχη καθε φορα που μπαινοβγαίνεις...και μετα μην κοροηδεύουμε το μπες βγες .Δεν είμαστε ολοι 1.75 75 κιλά!! υπαρχει και το 1.90 120-130!! υπαρχει κοσμος που μπαινοβγάζει παιδιά σε καθισματακια και αυτοι 3-4-5 ποντοι στο ύψος κάνουν μεγαλη διαφορά. Υπάρχει κοσμος με προβλήματα στην μέση....
Για όλους αυτούς τα +1.55μ ύψος και τα +17 εκ αποσταση από το εδαφος είναι σωτηρία.
-
Δεν τα ακυρωνουμε. Έχουν και αυτά τα θετικά τους. Συμφωνώ. Αυτό που είπα είναι πως οι περισσότεροι τα επιλέγουν για τους λάθος λόγους.
Άσε που τα πιο πολλά πλέον είναι το ίδιο ή και πιο χαμηλά από κανονικά αμάξια!
Πάντως όντως η απόσταση από το έδαφος σε ευκολια μετακίνησης σε κάποιες συνθήκες πόλης είναι πλεονέκτημα.
Σχετικά με τις ράμπες και τα st line πρέπει να βρω και να σου βάλω φωτογραφία την ράμπα της πολυκατοικίας που παρκάρω κάθε μέρα... Μπαίνω με πλάνο μάχης για να μη βρει. Παρ όλα αυτά δύσκολα θα άλλαζα την επιλογή αυτοκινήτου μου για να ανεβαίνω την ράμπα πιο εύκολα
-
Αν είναι τόσο μεγάλο το πρόβλημα γιατί απλά δεν φέρνετε εναν μάστορα να φτιάξει την ράμπα;
-
Για αυτο υπάρχει το απλο focus που ειναι 1 εκατοστο ψηλότερο ή το focus active για να μην βρισκεις απο κατω ειδικά με το active λυνεις και το προβλημά σου μια και έξω και δεν εχεις τον ογκο του suv για ολα υπαρχουν λυσεις αρκει να θελουμε απλως μας εχει φαει η λελαπα των suv.
-
Ε όμως για εμένα αυτό είναι ψυχοφθόρο μπαινοβγαίνω 4 φορές την μέρα στην ράμπα της πηλωτης και τα ΣΚ παραπάνω. Αν κάθε φορά πάω πόντο πόντο για να μην βρω και κάθε φορά που θα βρίσκω θα πιάνεται η καρδιά μου τι να την κάνω την σούπερ οδική συμπεριφορά....είναι καθημερινό και ψυχοφθόρο.... Τα 14 εκ απόσταση είναι το ελάχιστο για Ελλάδα για να μην βρίσκεις και αυτό με την προϋπόθεση ότι δεν έχει μεγάλους προβόλους αλλιώς πάλι μπορεί να βρίσκεις
Εδώ με τα 17+ εκ που έχω στο scross και είναι φορές που όταν πάω να κατέβω από ρειθρο (που κακώς έχω καβαλήσει) κάθετα και βρίσκω ( το μυστικό είναι να κόβεις το τιμόνι και να κατεβαίνεις ρόδα ρόδα) όχι τώρα με τα 11-12 εκ που έχουν τα χαμηλωμένα.
-
Το πρόβλημα είναι γενικό Δημήτρη , οι 9/10 ράμπες είναι προβληματικές.
-
-
Ενδιαφερομαι για μεταχειρισμενο φοκους .περιμενω νεο μελος στην οικογενεια.πιστευετε οτι επαρκει το πορτμπαγκαζ για μικρη οικογενοια;;
-
Ε όμως για εμένα αυτό είναι ψυχοφθόρο μπαινοβγαίνω 4 φορές την μέρα στην ράμπα της πηλωτης και τα ΣΚ παραπάνω. Αν κάθε φορά πάω πόντο πόντο για να μην βρω και κάθε φορά που θα βρίσκω θα πιάνεται η καρδιά μου τι να την κάνω την σούπερ οδική συμπεριφορά....είναι καθημερινό και ψυχοφθόρο.... Τα 14 εκ απόσταση είναι το ελάχιστο για Ελλάδα για να μην βρίσκεις και αυτό με την προϋπόθεση ότι δεν έχει μεγάλους προβόλους αλλιώς πάλι μπορεί να βρίσκεις
Εδώ με τα 17+ εκ που έχω στο scross και είναι φορές που όταν πάω να κατέβω από ρειθρο (που κακώς έχω καβαλήσει) κάθετα και βρίσκω ( το μυστικό είναι να κόβεις το τιμόνι και να κατεβαίνεις ρόδα ρόδα) όχι τώρα με τα 11-12 εκ που έχουν τα χαμηλωμένα.
Ακριβως, αλλαξα θεση πυλωτης διοτι το swift εγδερνε μια μπαρα σε ενα σημειο της πυλωτης με τα πλαστικά που καλυπτουν ολο το αμαξωμα απο κατω....Απίστευτο αγχος καθε φορα, ασε που αν βρεχει τους βγαζεις ολους εξω στην βροχη και στο κρυο για να σηκωθει το αμαξι.
-
Ενδιαφερομαι για μεταχειρισμενο φοκους .περιμενω νεο μελος στην οικογενεια.πιστευετε οτι επαρκει το πορτμπαγκαζ για μικρη οικογενοια;;
Με το καλό το νέο μέλος!
Το Focus αν και έχει άνετη καμπίνα, το πορτμπαγκάζ δεν είναι από τα μεγαλύτερα της κατηγορίας. Για να μεταφέρεις πορτμπεμπέ και όλα τα υπόλοιπα που χρειάζονται για ένα μωρό ειδικά τον πρώτο-δεύτερο χρόνο, προσωπικά θεωρώ ότι δεν επαρκεί, εκτός κι αν βάλεις μπαγκαζιέρα.
-
Καταρχάς πρέπει να μας πεις για ποια γενιά Focus ενδιαφέρεσαι.
Γενικά όντως ο χώρος του hatchback δεν είναι ο μεγαλύτερος. Μπορείς όμως να βγάλεις την εταζέρα και αν θες υπάρχει και πλέγμα διαχωρισμού του χώρου πίσω από την καμπίνα ώστε να μπορείς να φορτώσεις μέχρι πάνω. Δεν είναι η μπαγκαζιέρα οροφής η μοναδική λύση.
Επίσης μπορείς να κοιτάξεις και κάποιο station wagon που έχει πραγματικά άπειρο χώρο, απλά είναι μακρύτερο.
-
Ρε παιδια μην ακυρώνουμε τα suv οτι για να καβαλας πεζοδρομια και για να καθεσαι πιο ψηλα...
Τελειως offtopic αλλά θέλω να το αναφέρω για να το γνωρίζουν όλοι και όσοι τα παίρνουν για καβαλουν πεζοδρόμια.
Πριν 3 χρόνια κάναμε ένα δρώμενο με την δουλειά μου σε συνεργασία με τον σύλλογο τυφλων. Το θέμα ήταν να κάνουμε μια βόλτα με τα μάτια δεμένα μες την πόλη και να έχουμε σύνοδο να μας λέει που θα πάμε (αν ήταν επικυνδυνο) περάσαμε μέσα από τον πεζόδρομο της πόλης και μετά από πεζοδρόμιο. Εκεί κατάλαβα πόσα γαϊδούρια είναι μερική ξέρετε πόσες φορές πήγα να χτυπήσω σε αυτοκίνητο? Τουλάχιστον 5 και έπρεπε μετά με τα μάτια δεμένα είτε να κατέβω από το πεζοδρόμιο και να ανέβω πάλι είτε να περάσω ανάμεσα από το αυτοκίνητο και τον τειχο της πολυκατοικίας. Offtopic το ξέρω απλά ήθελα να το αναφέρω για να γνωρίζουμε ότι υπάρχει κόσμος που ορισμένοι ανιδεοι τους στερούν τα βασικα(μια βόλτα πχ) παρκαροντας είτε πάνω στο πεζοδρόμιο είτε ράμπα για τα καροτσάκια.
Υ.Γ TKIN73 απλά έγραψα πάνω στο δικό σου ποστ που λες πως δεν είναι γιαυτό το λόγο τα suv
-
Εντάξει έτσι είναι έχω φίλη σε καρότσι και γνωρίζω κάνουμε μαζί βόλτα και ξέρω πως ειναι.
Προσωπικά όταν λέω καβαλάω πεζοδρόμια σε καμία περίπτωση αυτό δεν γίνεται σε πραγματικά σημεία διέλευσης κόσμου ,πολυ περισσότερο σε ράμπες αναπήρων.
Οργίζομαι όταν βλέπω να κλείνουν ράμπες και διαβάσεις πεζών.
-
Οργίζομαι όταν βλέπω να κλείνουν ράμπες και διαβάσεις πεζών.
+1
-
για οικογένεια με ένα παιδί επαρκεί,με δυο όχι.
-
Καλημέρα. Πάντως πραγματικά δεν έχω καταλάβει πόσο έχουν μεγαλώσει τα παιδιά σε σχέση με το 1970,1980 και 1990......
Οι δικοί μας είχαν SUV και hatch με μεταξόνιο 2.7 μέτρα ?? Μια χαρά χωράγαμε 2 παιδιά και λοιπά σε μικρομεσαία αυτοκίνητα της εποχής.... Τώρα δεν ξέρω , μάλλον έχουν αυξηθεί οι ανάγκες μας.
-
Καλημέρα. Πάντως πραγματικά δεν έχω καταλάβει πόσο έχουν μεγαλώσει τα παιδιά σε σχέση με το 1970,1980 και 1990......
Οι δικοί μας είχαν SUV και hatch με μεταξόνιο 2.7 μέτρα ?? Μια χαρά χωράγαμε 2 παιδιά και λοιπά σε μικρομεσαία αυτοκίνητα της εποχής.... Τώρα δεν ξέρω , μάλλον έχουν αυξηθεί οι ανάγκες μας.
περιπου 3εκ. ανα 20ετια ψηλώνει ο ελληνικός πληθυσμός, αρα αν θεωρήσουμε ότι γύρω στα 30 αποκτούμε παιδιά,το 2020 χρειάζονται περίπου 4,5 εκ μεγαλύτεροι χώροι σε σχέση με το 1990.
-
Καλά αν πάει έτσι σε 100 χρόνια θα έχουμε ψηλότερους ανθρώπους κατά 15 πόντους !!!
-
Καλά αν πάει έτσι σε 100 χρόνια θα έχουμε ψηλότερους ανθρώπους κατά 15 πόντους !!!
στο περίπου...
https://www.protagon.gr/themata/poso-psilwsan-oi-ellines-ta-teleftaia-100-xronia-44341194618
14εκ για την ακρίβεια από 1914-2014.
-
Στο Focus Mk1 πάντως, όντας 1,80, χωράω άνετα πίσω από τον εαυτόν μου. Ένα αγόρι θα φτάσει σε αυτό το ύψος περίπου στα 15-16 του σήμερα. Οπότε ας χαλαρώσουμε λίγο... Το πορτ μπαγκάζ είναι θέμα γυναίκας. Αν την αφήσεις, θα θελήσει ρτιαξονικό για να μεταφέρει όλο το σπίτι. Πρέπει κάπου να μπαίνει 'μαχαίρι' στα κουβαλήματα.
Συμφωνώ με τον Δία ευρύχωρο πίσω και εγώ 1.83 και πίσω μου άπλα , ζούσα με το μκ1 χρόνια και με 2 παιδιά στις διακοπές super τζένγκα για τα 350λίτρα του ! Μιλάω για πάρκο+στρώμα-καροτσάκι-καρεκλάκι φαγητού-ψυγειάκι με γάλατα και φάρμακα- πακέτα πάνες -παιχνίδια και βαλίτσες ! όλα χώραγαν αλλά χρειαζότανε να βάλεις και πράγματα στα πόδια των παιδιών και πάνω στην εταζιέρα , με λίγα λόγια ασφάλεια μηδέν!
EDIT : Μιλάω για το 3D
Ford Focus MK4