Πάντως όλο αυτό με έβαλε σε πολύ σοβαρές σκέψεις για το αν θα ξανα επιλέξω FORD. Πάντα είχα μικρο παράπονα από το πόσο 'τζαναμπέτικη' εταιρεία είναι αλλά τώρα απλά με ξενέρωσε και έφαγε ένα πολύ μεγάλο 'Χ' με τις μ__κίες που κάνει πανευρωπαικά. Στην αγορά της Κίνας 'λέει' βάζουν την SLA ανάρτηση και στα 1.0 γιατί οι καταναλωτές (αλήθεια που πήγαν οι οδηγοί??) το ζητάνε ενώ στην Ευρώπη το 95 % των χρηστών δεν καταλαβαίνουν διαφορά και ούτε τους ενδιαφέρει !!!!.
Δηλαδή έχω φτάσει να δώσω 27 χιλ ευρώ για να πάρω το κορυφαίο focus απο πλευρά κινητήρα και αποδέχομαι το γεγονός ότι δεν θα πάρω το Vignale απο πλευρά εξοπλισμού, γιατί θέλω να έχει σπορ ανάρτηση και να είναι 'στημένο' αλά Ford!! το αυτοκίνητο και δεν έχω άλλα λεφτά για να πάρω το ST στα 42 χιλ ευρώ μινιμουμ και να πληρώνω και φόρο πολυτελείας στο γαμοκράτος (δεν είχε καταργηθεί τότε) και πας και μου αφαιρείς το μοναδικό στοιχείο που σε διαφοροποιεί από τον ανταγωνισμό (στήσιμο αυτοκινήτου και την πολυδιαφημισμένη πίσω αναρτηση τύπου sla ) και περιμένεις να μην ξενερώσω και να πω... 'δεν πειράζει ο ημιάκαμπτος έρχεται απευθείας απο το fiesta st με μπανανοειδή ελατήρια'' ?? Ειμαστε σοβαροί!!!???
Και μέχρι τώρα λέγαμε ότι εντάξει έχει καλή τιμολογιακή πολιτική .... τώρα??? φτάνεις να δώσεις 30χιλ για να πάρεις ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση και 1100 ευρώ το μπλέ χρώμα της Ford ??? Δεν κοιτάνε λίγο προς SEAT μεριά να δούνε τιμολογιακή πολιτική
Υ.Γ : τζαναμπέτικη = στο fiesta ST του 2005 δεν είχε foot rest !!! έβαλε από το 2006 και μετά στο facelift και αυτό ήταν της κακιάς ώρας, δεν έβαζε πίσω χειρολαβές στο τρίθυρο fiesta παρά μόνο κρεμάστρες λες και δεν θα κάτσουν πίσω άνθρωποι ποτέ , μου είχε την φούσκα του λεβιέ ταχυτήτων κατευθείαν απο το Datsun του πατέρα μου του 1975 στο Fiesta ST 150 το κορυφαίο fiesta το 2006 με την αιτιολογία ότι είναι πιο σπορ απο την δερμάτινη στις εκδόσεις ghia τότε , και τώρα με ημιδερμάτινα καθίσματα στο Fόcus ST Line μου έχει διχτάκια του λεωφορείου του ΚΤΕΛ στο πίσω μέρος των εμπρός καθισμάτων με την αιτιολογία του μείωμένου βάρους και για να μην ξεχνάς πράγματα μέσα , δεν έχει φωτιζόμενα σκιάδια γιατί οι επιβάτες των σπορ αυτοκινήτων δεν έχουν ανάγκη να φωτίζουν τη μούρη τους στον καθρέφτη ... και πάει λέγοντας....