-
Μερικές αλλαγές που εμφανίστηκαν στο internet για τα μοντέλα ΜΥ2020.25 στην Γερμανία (google translate):
Ford Pass Connenct now series on all series
DAB for all series now series, since 2020 duty in Germany
Introduction Active Vignale
The halogen headlight now receives an LED bulb for dimming
Orange, Pyrite, Dark Berry. New Panther Blue
Introduction of optional CD players
Deletion 85ps EB
Removal of mechanical handbrake, thus only electric
No parking heater for 2liter diesel, 1.5liter EB and ST 2.3liter
No SRA on iLED
No sync lettering under the displayΙδιαίτερα σημαντική η προσθήκη LED λάμπας πορείας στα βασικά φώτα! Μακάρι να γίνουν οι αλλαγές και για τα ελληνικά μοντέλα.
-
ρε παιδια εχω ξαναρωτησει αλλα δεν εχω καταληξει. Παω βαζω αερα στα λαστιχα (κρυα). Βαζω οσο λεει ο κατασκευαστης. 33psi εμπρος πισω. αυτο το κανω σε διαφερετικα βενζιναδικα ως επι το πλειστον. ο υπολογιστης μου λεει μετα λιγοτερο. τι κανω σε αυτην την περιπτωση? προσθετω αερα για να φτασω τον υπολογιστη να δειχνει 33 ή αγνοω τον υπολογιστη αφου το μηχανακι του βενζιναδικου μου δειχνει σωστη πιεση?
-
9 στα 10 πιεσόμετρα στα βενζινάδικα δείχνουν λάθος πίεση, οπότε μην τα εμπιστεύεσαι. Εγώ έχω αγοράσει ένα πιεσόμετρο χειρός και κάνω την δουλειά μου.
Άυτό έχω:
-
μαλλον θα ακολουθησω το παραδειγμα σου. Ευχαριστω!
-
Όχι ότι έχουν ιδιαίτερη σημασία τα 0-100 και τα νούμερα σε αυτά τα αυτοκίνητα, αλλά επειδή είχαμε την κουβέντα και την σύγκριση με τον Sabas_Thess, αλλά και με άλλους σχετικά με επιδόσεις 3/4 κυλίνδρων, ήθελα να πω ότι δεν πρέπει να βασιζόμαστε μόνο σε ένα βίντεο και πόσο μάλλον όταν δεν δίνει όλες τις πληροφορίες (δοκιμάζονται στον ίδιο δρόμο; σε ίδια κλίση; με την ίδια συμπεριφορά από τον οδηγό; είναι ΟΝΤΩΣ ίδιες εκδόσεις;). Καλό θα είναι πρώτον να έχουμε άποψη από κάποια δοκιμή που κάναμε οι ίδιοι, εφ' όσον είναι δυνατό και έπειτα να ψάχνουμε πολλές πηγές και απόψεις.
Δεν το γράφω όλα αυτά για να μειώσω το Civic. Είναι και αυτό φοβερό αυτοκίνητο, με τρομερό κινητήρα, στήσιμο, επιδόσεις κτλ. Απλά στην ουσία οι επιδόσεις αυτές είναι πολύ κοντά μεταξύ των 2 και δεν μπορούμε να μιλάμε για 'πολύ καλύτερο VTEC έναντι του Ecoboost'.
Έλα καλησπέρα. Ξανακοιτούσα το θέμα και κατά τύχη είδα αυτό το post καθώς μάλλον δεν με tagαρες με '@'. Anyway, πέρα του οτι τα λες πολύ σωστά και πιθανότατα να έκανα λάθος να εμπιστευτώ ένα 'ξερό' βίντεο, πιο πολύ γράφω για να σου πω το αστείο της υπόθεσης. Τις ημέρες που μεσολάβησαν έτσι και αλλιώς για άσχετους με την διαμάχη 3/4 κυλίνδρων το Civic βγήκε από την εξίσωση. Το Focus SW, φυσικά και επόμενα, μπήκε πολύ δυνατά (οχι τόσο ακριβό σαν το δικό σου αλλά με βάση το Titanium καθώς δεν θέλω την σφιχτή ανάρτηση του St-line και αρκετό από τον προαιρετικό εξοπλισμό περί τα 28.500€ με φόρους στον διαμορφωτή) στην εξίσωση και θα τρέχει μόνο του μέχρι να βγει το Facelift του Megane SW τον 03/2020 για τα συγκρίνω και οδηγικά όχι μόνο θεωρητικά επιτέλους. Μέχρι τότε θα ψαξώ πολύ το Focus.
Δύο πράγματα όμως θα ήθελα να σε ρωτήσω γιατί εσύ το έχεις ήδη και θα ξέρεις σίγουρα.
Αρχικά διάβαζα ένα άρθρο περί εγγυήσεων και όταν είδα το '8 έτη μόνο η Ford' θυμήθηκα τα λόγια σου (πάρε την εγγύηση και μην φοβάσαι τίποτα). Βέβαια επειδή είμαι πολύ περίεργος είδα οτι δίνει μεν 8 έτη αλλά με όριο τα 100.000χλμ όπως ακριβώς όλοι οι κατασκευαστές που δίνουν 5 έτη....
Επιπλέον πρακτική ερώτηση. Το αμάξωμα θεωρείς οτι απαιτεί blond spot και γενικά πως κρίνεις την εκ των έσω ορατότητά του;
-
dimitriscsd wrote:
Όχι ότι έχουν ιδιαίτερη σημασία τα 0-100 και τα νούμερα σε αυτά τα αυτοκίνητα, αλλά επειδή είχαμε την κουβέντα και την σύγκριση με τον Sabas_Thess, αλλά και με άλλους σχετικά με επιδόσεις 3/4 κυλίνδρων, ήθελα να πω ότι δεν πρέπει να βασιζόμαστε μόνο σε ένα βίντεο και πόσο μάλλον όταν δεν δίνει όλες τις πληροφορίες (δοκιμάζονται στον ίδιο δρόμο; σε ίδια κλίση; με την ίδια συμπεριφορά από τον οδηγό; είναι ΟΝΤΩΣ ίδιες εκδόσεις;). Καλό θα είναι πρώτον να έχουμε άποψη από κάποια δοκιμή που κάναμε οι ίδιοι, εφ' όσον είναι δυνατό και έπειτα να ψάχνουμε πολλές πηγές και απόψεις.
Δεν το γράφω όλα αυτά για να μειώσω το Civic. Είναι και αυτό φοβερό αυτοκίνητο, με τρομερό κινητήρα, στήσιμο, επιδόσεις κτλ. Απλά στην ουσία οι επιδόσεις αυτές είναι πολύ κοντά μεταξύ των 2 και δεν μπορούμε να μιλάμε για 'πολύ καλύτερο VTEC έναντι του Ecoboost'.
Έλα καλησπέρα. Ξανακοιτούσα το θέμα και κατά τύχη είδα αυτό το post καθώς μάλλον δεν με tagαρες με '@'. Anyway, πέρα του οτι τα λες πολύ σωστά και πιθανότατα να έκανα λάθος να εμπιστευτώ ένα 'ξερό' βίντεο, πιο πολύ γράφω για να σου πω το αστείο της υπόθεσης. Τις ημέρες που μεσολάβησαν έτσι και αλλιώς για άσχετους με την διαμάχη 3/4 κυλίνδρων το Civic βγήκε από την εξίσωση. Το Focus SW, φυσικά και επόμενα, μπήκε πολύ δυνατά (οχι τόσο ακριβό σαν το δικό σου αλλά με βάση το Titanium καθώς δεν θέλω την σφιχτή ανάρτηση του St-line και αρκετό από τον προαιρετικό εξοπλισμό περί τα 28.500€ με φόρους στον διαμορφωτή) στην εξίσωση και θα τρέχει μόνο του μέχρι να βγει το Facelift του Megane SW τον 03/2020 για τα συγκρίνω και οδηγικά όχι μόνο θεωρητικά επιτέλους. Μέχρι τότε θα ψαξώ πολύ το Focus.
Δύο πράγματα όμως θα ήθελα να σε ρωτήσω γιατί εσύ το έχεις ήδη και θα ξέρεις σίγουρα.
Αρχικά διάβαζα ένα άρθρο περί εγγυήσεων και όταν είδα το '8 έτη μόνο η Ford' θυμήθηκα τα λόγια σου (πάρε την εγγύηση και μην φοβάσαι τίποτα). Βέβαια επειδή είμαι πολύ περίεργος είδα οτι δίνει μεν 8 έτη αλλά με όριο τα 100.000χλμ όπως ακριβώς όλοι οι κατασκευαστές που δίνουν 5 έτη....
Επιπλέον πρακτική ερώτηση. Το αμάξωμα θεωρείς οτι απαιτεί blond spot και γενικά πως κρίνεις την εκ των έσω ορατότητά του;
Ισχύει αυτό με τα 100χιλ χμ. Πρόκειται για αρκετά μεγάλο νούμερο, δηλαδή 12.5χιλ χμ κάθε χρόνο για 8 χρόνια. Βέβαια ανάλογα με την χρήση του καθενός, μπορεί να μη φτάνει. Για εμένα προσωπικά είναι υπέρ αρκετό, καθώς μιλάμε χονδρικά για 1000 χμ το μήνα. Άντε τα πρώτα χρόνια που θα είναι και καινούριο θα τα κάνεις για να το χαίρεσαι. Θα τα κάνεις όμως κάθε μήνα για όλη την διάρκεια των 8 ετών; Εσύ μόνο γνωρίζεις την απάντηση. Αν δεν σε καλύπτει το νούμερο, μείνε στα 5 χρόνια.
Απ όσο ξέρω η μόνη εταιρία που δεν βάζει όριο στα χιλιόμετρα, είναι η hyundai με 5 χρόνια.
Όσο για το blindspot, ωραίο και χρήσιμο αλλά εγώ στο δικό μου δεν το έβαλα. Θεώρησα πως είναι πάρα πολλά τα χρήματα για αυτό που προσφέρει. Τόσα χρόνια χωρίς αυτό το σύστημα στα αυτοκίνητά μου δεν είχα κανένα θέμα. Από τους καθρέφτες βλέπεις άνετα προς τα πίσω σε όλο το μήκος του αμαξώματος, όμως εννοείται πως αν κάποιος είναι ακριβώς μέσα στο νεκρό σημείο, δηλαδή λίγο πιο πίσω από ακριβώς δίπλα σου, ο μόνος τρόπος να τον δεις είναι να γυρίσεις το κεφάλι σου αριστερά. Προσωπικά δεν έχω θέμα με αυτό και γενικά στις προσπεράσεις μου (ειδικά σε δρόμο με κίνηση) είμαι πολύ προσεκτικός. Αν έκανε κανένα 250 άντε 300άρι θα το έβαζα. Τα 700 είναι υπερβολικά για μένα. Τα ξόδεψα αλλού.
Πάει πακέτο με το cross traffic alert το οποίο όταν κάνεις όπισθεν από κάθετο πάρκινγκ, σε ενημερώνει αν έρχεται όχημα από τα αριστερά ή δεξιά σου. Καλό, όμως μετά από δοκιμή, είδα πως η κάμερα οπισθοπορείας με πάτημα ενός κουμπιού, γυρνάει σε 180 μοίρες ευρυγώνιο φακό, με αποτέλεσμα να μπορείς να δεις αν έρχεται κάποιος είτε από αριστερά είτε από δεξιά. Μου αρκεί να κοιτάω. Δεν χρειάζεται να κάνει και τουτ τουτ.
Τέλος για την ορατότητα:
Γενικά θα έλεγα ότι είναι πολύ καλή. 2 σημεία θα σου πω μόνο που χρειάστηκε να συνηθίσω, ερχόμενος από 3θυρο Corsa D.
-
To corsa έχοντας τεράστια παράθυρα (3θυρο) οδηγού συνοδηγού μου επέτρεπε να κοιτάω αριστερά δεξιά στις διασταυρώσεις πανέυκολα γυρνόντας απλά το κεφάλι. Στο Focus, πολλές φορές αν γυρίσω μόνο το κεφάλι βλέπω κατευθείαν την κολόνα Β. Πρέπει να σκύψω ελαφρά μπροστά για να ελέγξω σωστά. Αυτό γενικά δεν είναι μειονέκτημα του Focus αλλά μάλλον προτέρημα του Corsa!
-
Το πίσω παράθυρο σε σχέση με αυτά που έχω συνηθίσει στην αρχή μου φαινόταν μικρό. Είναι και αρκετά πιο πίσω (λόγω του wagon) και γενικά μου φαινόταν περίεργο. Στην οδήγηση δηλαδή κοιτάς πίσω από τον καθρέφτη σου άνετα, αλλά δεν μπορώ να πω πως είναι ιδιαίτερα μεγάλο για να καταλάβεις την απόστασή σου από τον πίσω σε παρκάρισμα, αν γυρίσεις το κεφάλι πίσω να κοιτάξεις. Φυσικά όμως υπάρχουν αισθητήρες παρκαρίσματος και αν έχεις την κάμερα, ειλικρινά είναι τόσο καθαρή η εικόνα (ακόμα και σε σκοτάδι) που παρκάρεις και στο χιλιοστό αν θές χωρίς να χτυπήσεις!
Bonus info (!): Είμαι από τους ψυχαναγκαστικούς που όταν παρκάρουν δίπλα σε πεζοδρόμιο, κατεβάζουν τον καθρέφτη για να μη χτυπήσουν την ζάντα. Όσα χρόνια οδηγώ δεν έχω χτυπήσει ποτέ.
Στο Corsa λοιπόν κατεβάζοντας, γινόταν να δεις τον πίσω τροχό σου στον καθρέφτη. Στο Focus δεν τον βλέπεις λόγω του σχήματος. Φαίνεται μόνο ο θόλος. Ως αποτέλεσμα, ρισκάρω λιγότερο να το κολλάω για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Στο παλιό το έβαζα και στο 1 εκατοστό αν ήθελα.
Να σημειώσω ότι οι αισθητήρες σου δείχνουν και απόσταση από το πλάι.
Όλα τα παραπάνω είναι λεπτομέρειες και τα ξεπερνάς σε 1 βδομάδα. Παρ όλα αυτά επειδή βλέπω ψάχνεσαι, είπα να κάτσω να στα πω αναλυτικά ως ιδιοκτήτης καθώς μου έκαναν εντύπωση κατά την μετάβαση που έκανα.
Ότι άλλο θες εννοείται ρώτα. Το πιο σωστό όμως είναι να κάνεις ένα τεστ ντράιβ για να τα δείς από πρώτο χέρι.
Ωραίο και το Megane σε SW. Όμορφο απ έξω. Μέσα μου φάνηκε εντελώς αδιάφορο. Καμία σχέση με το design του focus. Έχει πάντως πιο εντυπωσιακά (σε εμφάνιση) καθίσματα!
-
-
ρε παιδια το νεο Fiat Tipo ειναι αντιγραφη του Focus η μου φαινεται? ειδικα απο πισω νομιζω μοιαζουν πολυ!!
-
ρε παιδια το νεο Fiat Tipo ειναι αντιγραφη του Focus η μου φαινεται? ειδικα απο πισω νομιζω μοιαζουν πολυ!!
Δεν σου φαίνεται, μόνο που το νέο focus είναι αντιγραφή του tipo
-
Ενδιαφέρομαι για αγορά του focus active wagon στην έκδοση με τον 1000αρη κινητήρα με το αυτόματο κιβώτιο το οποίο δεν εισάγεται Ελλάδα οπότε ψάχνω να δω κόστη για να έρθει από Γερμανία..
Η ερώτηση που θέλω να κάνω είναι αν το wagon θα μπορεί να αποδώσει σωστά με το βάρος του wagon και σε συνδιασμό με ένα αντίστοιχο φορτίο π.χ για να ταξιδέψεις με δύο μωρά και όλα τα συμπραγκαλα
-
Εαν δεν εισάγεται Ελλάδα, να σιγουρευτείς ότι μπορείς να πάρεις έγκριση τύπου. Λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα, αλλά να το κοιτάξεις ως διαδικασία και εαν έχει κόστος.
-
Ισχύει οτι το σκληρό πλαστικό στις πίσω πόρτες των εκδόσεων Trend/Business/St-line είναι μαλακό σαν τις μπροστά στις εκδόσεις Titanium/Vingale;...
-
Για Focus μιλάμε....δεν χωράει συζήτηση για πλαστικά...αχαχα!!
Στην vignale ναι, για την Titanium δεν γνωρίζω.
-
Βοηθήστε με λίγο. Πάει ένας βάζει παραγγελία Νοέμβριο για focus. Ποιος συνδυασμός εξοπλισμού-κινητήρα δίνει πλέον πολλαπλούς συνδέσμους πίσω;
Τα αρθρα στο νετ είναι πριν μισο χρόνο
-
Πολλαπλούς έχουν πλέον όλα τα Station Wagon, όλα τα Active και όλα τα Vignale
-
Βοηθήστε με λίγο. Πάει ένας βάζει παραγγελία Νοέμβριο για focus. Ποιος συνδυασμός εξοπλισμού-κινητήρα δίνει πλέον πολλαπλούς συνδέσμους πίσω;
Τα αρθρα στο νετ είναι πριν μισο χρόνο
Εξακριβωμένο προ ολίγον ημερών σε αντιπροσωπεία. Όλα τα Estate και από hatchback μόνο οι εκδώσεις Vignale/Active.
-
Και όμως εκτός του Vignale και το Titanium έχει πίσω μαλακά πλαστικά. Όταν ξαναμιλήσω με αντιπροσωπεία θα μάθω και θα σας πω. Εύχομαι να μην ισχύει μόνο για το ΗΒ....
Reference:
Titanium μαλακά πλαστικά πίσω: 06:08'' - 06:14'' https://www.youtube.com/watch?v=sd-3GCzCJjw
St-line σκληρά πλαστικά πίσω: 04:16'' - 04:20'' https://www.youtube.com/watch?v=kZdybFvg7wA&t=182s
-
το st-line οντως εχει σκληρα πλαστικα στις πισω πορτες.
-
Επίσης τα Titanium/Vignale έχουν και ένα μαλακής υφής κομμάτι χαμηλά στην συμβολή του ταμπλό με την οριζόντια κονσόλα εκατέρωθεν σαν 'rest' για τα γόνατα που δεν ξέρω αν είναι σκληρό ή μαλακό στις υπόλοιπες εκδόσεις. Αν μπορεί κάποιος να το δει γιατί από τα reviews δεν βγάζω άκρη.
-
στο st-line ειναι επισης σκληρο αυτο.
-
Φρέσκα νέα: Focus 1.5 Ecoboost τέρμα!
Ford Focus MK4