-
εβαλα το torque pro σε ενα ταμπλετ και εχω καποιες αποριες
α) ΤΙ ΕΙΝΑΙ το boost; Σε επιταχυνσεις εφτασε μεχρι 21,5
β) τι ειναι το Accel ; κουνιοταν ο δεικτης αλλα εμενε γυρω στο 0
γ) τι ειναι το Throttle ; μου ελεγε no data .
το αυτοκινητο ειναι πετρελαιο .
-
-
-
Ο χρήστης otso έγραψε:
εβαλα το torque pro σε ενα ταμπλετ και εχω καποιες αποριεςα) ΤΙ ΕΙΝΑΙ το boost; Σε επιταχυνσεις εφτασε μεχρι 21,5
Είναι τούρμπο το αυτοκίνητο; αν ναι, αυτό θα μπορούσε να είναι το boost. Με κλειστό γκάζι θα πρέπει να δείχνει υποπίεση.
Το accel είναι accelerometer. Δεν εχει να κάνει με τη σύνδεση με το αυτοκίνητο αλλά με το GPS νομίζω. Κούνα απότομα το ταμπλετ σου και θα καταλάβεις τι εννοώ.
Throttle είναι το γκάζι. Στο δικό μου δείχνει πόσο είναι ανοιχτό (αν θυμάμαι καλά σε μοίρες).
Μόνο αν υπάρχουν οι αντίστοιχοι αισθητήρες στο αυτοκίνητο μπορεί το OBD να σου μεταφέρει τις πληροφορίες.
-
Δεν έχει να λέει μόνο να υπάρχουν οι αισθητήρες... Οι αισθητήρες μπορεί να υπάρχουν και να μην μπορεί να τους διαβάσει το Torque γιατί δεν ξέρει τα PIDs τουs ή γιατί η κάθε εταιρεία χρησιμοποιεί δικά της custom proprietary PIDs. Επίσης ενδέχεται για ορισμένα PIDs να χρειάζεται να ενεργοποιήσεις το 'alternative OBD header'.
Πχ στο δικό μου δεν έδειχνε την κατάσταση του φίλτρου σωματιδίων ούτε το Torque, ούτε το Dashcommand... Μπορούσα όμως να δω τις παραμέτρους με ειδικό διαγνωστικό για Opel το Op-COM στον υπολογιστή μου. Τελικά κατάφερα να βρω τα PIDs για όλες τις παραμέτρους του DPF και τα πέρασα στο Torque χειροκίνητα. Για να δουλέψουν όμως έπρεπε να ενεργοποιήσω το 'alternative header' στις επιλογές. Αλλιώς δεν δουλεύουν... Τώρα όλα κομπλέ.
Οπότε δεν είναι θέμα μόνο του να έχει τους αισθητήρες το αυτοκίνητο. Το αυτοκίνητο μπορεί να έχει τους αισθητήρες αλλά να μην συνεργάζεται σωστά το OBD adapter ή το software στο κινητό/laptop.
-
Δεν τα ήξερα όλα αυτά που είπες.
Πως μπορώ άραγε να βρω/μάθω ποιές ενδείξεις μπορεί να μου δείξει αλλά δεν μου τις δείχνει; -
ευχαριστω παιδια
-
Ο χρήστης referravag έγραψε:
Δεν έχει να λέει μόνο να υπάρχουν οι αισθητήρες... Οι αισθητήρες μπορεί να υπάρχουν και να μην μπορεί να τους διαβάσει το Torque γιατί δεν ξέρει τα PIDs τουs ή γιατί η κάθε εταιρεία χρησιμοποιεί δικά της custom proprietary PIDs. Επίσης ενδέχεται για ορισμένα PIDs να χρειάζεται να ενεργοποιήσεις το 'alternative OBD header'.Πχ στο δικό μου δεν έδειχνε την κατάσταση του φίλτρου σωματιδίων ούτε το Torque, ούτε το Dashcommand... Μπορούσα όμως να δω τις παραμέτρους με ειδικό διαγνωστικό για Opel το Op-COM στον υπολογιστή μου. Τελικά κατάφερα να βρω τα PIDs για όλες τις παραμέτρους του DPF και τα πέρασα στο Torque χειροκίνητα. Για να δουλέψουν όμως έπρεπε να ενεργοποιήσω το 'alternative header' στις επιλογές. Αλλιώς δεν δουλεύουν... Τώρα όλα κομπλέ.
Οπότε δεν είναι θέμα μόνο του να έχει τους αισθητήρες το αυτοκίνητο. Το αυτοκίνητο μπορεί να έχει τους αισθητήρες αλλά να μην συνεργάζεται σωστά το OBD adapter ή το software στο κινητό/laptop.
τα PIDs για όλες τις παραμέτρους του DPF και τα πέρασα στο Torque χειροκίνητα
Μήπως μπορείτε να μου τα δώσεις
και μένα μαζί με οδηγίες
ΕυχαριστώSent from my Lenovo P1a42 using Tapatalk
-
καλησπέρα, εδώ και 1 χρόνο περίπου έχω το παρακάτω obd2 και το δούλευα με το Torque Pro. Χτες το έβαλα να τσεκάρω και είδα ότι ενώ κάνει ζεύξη με το κινητό μου μέσω bluetooth δεν μπορεί να συνδεθεί και ανάβει το φωτάκι που λέει PC.
Το έβαλα και σε άλλα 2 αυτοκίνητα (Audi A2, AudiA4) και πάλι τα ίδια.
Έχει τύχει σε κανέναν άλλον το παραπάνω;
https://postimg.cc/image/rs1cmw2d9/ -
Μιας και είναι κινεζιές του 10ρικου πολύ πιθανόν να βγήκε off. Πάρε ένα κανούργιο καλύτερα να μην χάνεις και το χρόνο σου με το γιατί δε δουλεύει αν ακόμα δεν έχεις βγάλει άκρη.
-
καλησπέρα έχει καταφέρει κανείς να διαβάσει το dpf σε fiat panda 1.3 multijet 95hp μοντ 17;
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Μιας και είναι κινεζιές του 10ρικου πολύ πιθανόν να βγήκε off. Πάρε ένα κανούργιο καλύτερα να μην χάνεις και το χρόνο σου με το γιατί δε δουλεύει αν ακόμα δεν έχεις βγάλει άκρη.αυτό έκανα, παράγγειλα ένα άλλο από το ebay. Θα το έπαιρνα από Ελλάδα αλλά είχε την τριπλάσια τιμή....
torque pro