-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
ο πωλητής του είπε ότι μέχρι τα 50-60 χλμ είναι με τις μπαταρίες,από εκεί και πάνω βενζινοκινητήρας.Το ίδιο μου είπε και μένα.
Και στο test drive το διαπίστωσα. Είναι εντελώς αθόρυβο ως ηλεκτρικό. Και το δείχνει και στην οθόνη του. -
τώρα με μπερδέψατε!!!
ο κοσνεο στο τεστ επιβεβαιώνει τα του πωλητή.......ο κάτοχος οτι εξαρτάται απο το πόδι και το επίπεδο φόρτισης! -
Για να σε ξεμπλέξω. Όλα εξαρτώνται από τη δύναμη του ποδιού στο γκάζι. Έχει τύχει με γεμάτη μπαταρία να πηγαίνω με 120 στην ΕΟ μόνο ηλεκτρικά. Αλλά και με 30 εντός πόλεως με βενζινα. Καλύτερα; Και έχω Prius. Όχι C-HR.
-
Ο χρήστης Neurotica έγραψε:
Για να σε ξεμπλέξω. Όλα εξαρτώνται από τη δύναμη του ποδιού στο γκάζι. Έχει τύχει με γεμάτη μπαταρία να πηγαίνω με 120 στην ΕΟ μόνο ηλεκτρικά. Αλλά και με 30 εντός πόλεως με βενζινα. Καλύτερα; Και έχω Prius. Όχι C-HR.ok......κατάλαβα οτι έχεις το πρίους,φαντάζομαι όμως οτι έχουν ακριβώς το ίδιο υβριδικό σύστημα.
όπως και να έχει ευχαριστώ! -
Μεταξύ του 1.2 Τ και του 1.8 Hybrid ποιο πιστεύετε ότι θα είναι πιο άνετο και πιο κατάλληλο για ταξίδια;
Δηλ. αν η χρήση είναι κυρίως σε βόλτες, στον ανοιχτό δρόμο και σε ταξίδια, ποιο από τα δύο να προτιμήσω;
-
Hybrid
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
HybridΑκόμα και στον αυτοκινητόδρομο;
Δε θα με κουράσει το μούγκρισμα του e-CVT;
-
Ο χρήστης αιγαιοπλόος έγραψε:
Hybrid
Ακόμα και στον αυτοκινητόδρομο;
Δε θα με κουράσει το μούγκρισμα του e-CVT;
Στον αυτοκινητόδρομο δεν μουγκρίζει, πλην προσπεράσεων χωρίς άυριο.
Σε στροφιλίκι ανηφορικό μπορεί να ενοχλήσει λίγο.
Αν ξέρεις από αυτόματα, μουγκρισμα θα έχει όταν θα έκανες τρελό kickdown (ή αντίστοιχα κατέβασμα πολύ χαμηλής σχέσης σε manual)..... -
Ο χρήστης αιγαιοπλόος έγραψε:
Μεταξύ του 1.2 Τ και του 1.8 Hybrid ποιο πιστεύετε ότι θα είναι πιο άνετο και πιο κατάλληλο για ταξίδια;Δηλ. αν η χρήση είναι κυρίως σε βόλτες, στον ανοιχτό δρόμο και σε ταξίδια, ποιο από τα δύο να προτιμήσω;
Το 1.2 είναι και ταχύτερο και σαφώς ταιριάζει περισσότερο σε ανοικτές διαδρομές. Το υβριδικό έχει νόημα εντός πόλης, ειδικά σε συνδυασμό με το αυτόματο.
-
Είναι και θέμα μπάτζετ πάνω από όλα. Αν δεν υπάρχει θέμα για εμένα πας στο υβριδικό και έχεις το αυτοκίνητο του μέλλοντος. Εκεί που θα θέλουν να πάνε όλοι ή θα πρέβνα πάμε όλοι σε 10 χρονια
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Η μελλοντολογία δεν έχει νόημα. Το θέμα είναι τι σου προσφέρει σήμερα η κάθε τεχνολογία.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Η μελλοντολογία δεν έχει νόημα. Το θέμα είναι τι σου προσφέρει σήμερα η κάθε τεχνολογία.Σήμερα λοιπόν το υβριδικό έναντι του Turbo προσφέρει τα εξής πλεονεκτήματα κατά τη γνώμη μου:
- Μηδενικά τέλη κυκλοφορίας.
- Λιγότερη κατανάλωση βενζίνης σε ΟΛΕΣ τις διαδρομές.
- Λιγότερο (σχεδόν καθόλου) θόρυβο περίπου στο 40% των διαδρομών που πηγαίνει αμιγώς ηλεκτρικά.
- Ξεκούραστη οδήγηση λόγω αυτόματου σασμάν.
- Μεγαλύτερη μεταπωλητική αξία.
- Αποφυγή ενδεχόμενων προβλημάτων από το turbo.
-
Σε όλες τις διαδρομές δεν θα έχεις χαμηλότερη κατανάλωση, ειδικά όταν πρέπει να ξεζουμίζεις τον αδύναμο 1800 για να κινείσαι σβέλτα σε εθνική και επαρχιακούς και οι μπαταρίες θα έχουν ξελιγωθεί. Επίσης τότε θα έχεις και περισσότερο θόρυβο λόγω CVT. Επίσης η μεταπολιτική αξία είναι αμφίβολη. Θα έπαιρνες εσύ μεταχειρισμένο υβριδικό με τις μπαταρίες να πλησιάζουν στο τέλος της ζωής τους; Το δε τούρμπο είναι απλούστερο από το πολύπλοκο υβριδικό σύστημα.
-
Σύμφωνα με τον κατασκευαστή:
Μικτός κύκλος: 3.8lt το υβριδικό, 5.9lt το turbo.
Αστικός κύκλος: 3.4lt το υβριδικό, 7.4lt το turbo.
Υπεραστικός: 4.1lt το υβριδικό, 5.1lt το turbo. -
Φαντάζομαι γνωρίζεις πόσο αστείες είναι αυτές οι δοκιμές και ότι δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Αν θες να κρατάς σοβαρές ταχύτητες ταξιδίου το υβριδικό θα πιέζεται πολύ παραπάνω και οι εξαντλημένες μπαταρίες θα είναι απλά έρμα.
-
Με δεδομένη την γρήγορη εξέλιξη των υβριδικών και την πεπερασμένη ζωή της μπαταρίας τους δεν θα υπολόγιζα σε καμία μεταπωλητική αξία μετά από μια πενταετία. Τα τέλη είναι κλάσμα των εξόδων ενός οχήματος και αβέβαια από χρόνο σε χρόνο, δεν θα τα υπολόγιζα καν σαν παράγοντα αγοράς ενός νέου αυτοκινήτου.
-
Φαντάζομαι γνωρίζεις πόσο αστείες είναι αυτές οι δοκιμές και ότι δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Αν θες να κρατάς σοβαρές ταχύτητες ταξιδίου το υβριδικό θα πιέζεται πολύ παραπάνω και οι εξαντλημένες μπαταρίες θα είναι απλά έρμα.Επειδή είμαι κάτοχος του υβριδικού C-HR, γνωρίζω από πρώτο χέρι ότι κινούμενος αποκλειστικά σε υπεραστικές διαδρομές η μικτή μου κατανάλωση είναι 4.2lt
-
Δεν θέλω να φανταστώ με τι ταχύτητες...
-
Δεν θέλω να φανταστώ με τι ταχύτητες...Με τα όρια που υπάρχουν. Πχ στην Εθνική με 110-120. Στους επαρχιακούς δρόμους με 50-70.
-
Το ερώτημα είναι αν για χρήση **βόλτας, ανοιχτών δρόμων και αυτοκινητοδρόμων **είναι προτιμότερο το 1.2 Τ ή το υβριδικό.
Αυτό είναι που με απασχολεί.
Toyota C-HR 2016