-
Καλησπέρα φίλοι,
Ως φοιτητής αποφάσισα ότι ήρθε η ώρα να αποκτήσω αυτοκίνητο, διότι η απόσταση εώς το ΤΕΙ είναι μεγάλη και η ταλαιπωρία με τα λεωφορεία ακόμα μεγαλύτερη!
Ωστόσο, θα αναγκαστώ να προσφύγω σε έμπορο και όχι ιδιώτη, καθώς θα προσφερθεί η λύση της αγοράς με δόσεις, που είναι η μόνη επιλογή προς το παρόν. Επειδή έχω ακούσει και διαβάσει κατά καιρούς πολλά για εμπόρους απατεώνες και άλλα, και επειδή δεν γνωρίζω και δεν θέλω να πετάξω τα χρήματα που με κόπο μαζεύω για ένα αυτοκίνητο που θα είναι διαλυμένο και θα μου το πουλήσουν ως άριστο, ρωτάω εσάς που γνωρίζεται καλύτερα και είστε πιο έμπειροι ποιες μάντρες είναι σε γενικές γραμμές αξιόπιστες, ή έχετε εσείς προηγούμενη θετική εμπειρία σε αγοραπωλησία ή οτιδήποτε άλλο !
Ευχαριστώ εκ των προτέρων -
Καλησπέρα φίλοι,
Ως φοιτητής αποφάσισα ότι ήρθε η ώρα να αποκτήσω αυτοκίνητο, διότι η απόσταση εώς το ΤΕΙ είναι μεγάλη και η ταλαιπωρία με τα λεωφορεία ακόμα μεγαλύτερη!
Ωστόσο, θα αναγκαστώ να προσφύγω σε έμπορο και όχι ιδιώτη, καθώς θα προσφερθεί η λύση της αγοράς με δόσεις, που είναι η μόνη επιλογή προς το παρόν. Επειδή έχω ακούσει και διαβάσει κατά καιρούς πολλά για εμπόρους απατεώνες και άλλα, και επειδή δεν γνωρίζω και δεν θέλω να πετάξω τα χρήματα που με κόπο μαζεύω για ένα αυτοκίνητο που θα είναι διαλυμένο και θα μου το πουλήσουν ως άριστο, ρωτάω εσάς που γνωρίζεται καλύτερα και είστε πιο έμπειροι ποιες μάντρες είναι σε γενικές γραμμές αξιόπιστες, ή έχετε εσείς προηγούμενη θετική εμπειρία σε αγοραπωλησία ή οτιδήποτε άλλο !
Καλησπέρα φίλοι,
Παπαδημητρίου εθνικής αντίστασης-Β.Ολγας δεξιά πριν το Ελληνικό με πορεία προς κέντρο, ακριβός μεν, αξιόπιστος δε.
-
Ευχαριστώ, όντως όσα αυτοκίνητα έχει φαίνονται εξαιρετικά ! Για Fillipos cars έχεις γνώμη; είναι υπερβολικά φθηνά και too good to be true !
-
Οταν λεμε μακρια απο filippos cars εννοουμε και μετα απο ενα χρονο ακομα να τρεχεις...
-
Χαχαχαχα απολύτως κατανοητό
Νονέ επειδή παρακολουθώ το forum καιρό, απλά δεν έγραφα, έχω δει ότι είσαι Σιτροενάκιας!
Βγαίνω λίγο off topic αλλά επειδή έχω και εγώ μια κλίση προς τα Citroen λόγω μπαμπά (GSA,XSARA και τώρα C5), και επειδή βρίσκεις πολύ φτηνά Xsara και Xantia, ποιά είναι η γνώμη σου; Αξίζει να κινηθώ προς τα εκεί η θα με ταλαιπωρήσουν με ζημίες- κατανάλωση- μέγεθος εντός πόλης;; -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Οταν λεμε μακρια απο filippos cars εννοουμε και μετα απο ενα χρονο ακομα να τρεχεις...συμφωνώ 1000%, ένας ακόμη καλός είναι λίγο πιό πάνω καμιά 100 μ(προς αεροδρόμιο) πάλι δεξιά που έχει όμως πετρελαίου ειαγωγής μπιρλής ή κάτι τέτοιο, μακριά από φιλιππο σκοτίδα θεόφιλο κ,α ποιό καλά σε κάποια επίσημη αντιπροσωπεία που πουλά και μεταχειρισμένα π.χ Κατάκης
-
Ο χρήστης vaspapcve έγραψε:
Νονέ επειδή παρακολουθώ το forum καιρό, απλά δεν έγραφα, έχω δει ότι είσαι Σιτροενάκιας!
Βγαίνω λίγο off topic αλλά επειδή έχω και εγώ μια κλίση προς τα Citroen λόγω μπαμπά (GSA,XSARA και τώρα C5), και επειδή βρίσκεις πολύ φτηνά Xsara και Xantia, ποιά είναι η γνώμη σου; Αξίζει να κινηθώ προς τα εκεί η θα με ταλαιπωρήσουν με ζημίες- κατανάλωση- μέγεθος εντός πόλης;;Βρες C4 1400 από ιδιώτη τσάμπα πάνε 4-4,5Κ
-
Βγαίνω λίγο off topic αλλά επειδή έχω και εγώ μια κλίση προς τα Citroen λόγω μπαμπά (GSA,XSARA και τώρα C5), και επειδή βρίσκεις πολύ φτηνά Xsara και Xantia, ποιά είναι η γνώμη σου; Αξίζει να κινηθώ προς τα εκεί η θα με ταλαιπωρήσουν με ζημίες- κατανάλωση- μέγεθος εντός πόλης;;Μονο απο ιδιωτη ιδιως xantia. Παλιοτερα μοντελα και τα 2, αναλογως καταστασης. Ιδιαιτερα φτηνα πλεον ομως και σιγουρα κατι θα χρειαζονται ή θα χρειαστουν. Το κοστος των ανταλλακτικων τους ειναι χαμηλο πλεον.
Αν θελεις ελα απο greekcitroenclub να σου λυσω-λυθει καθε απορια γι αυτα τ αμαξια.Βρες C4 1600 από ιδιώτη τσάμπα πάνε 4-4,5Κ
Μια μικρη διορθωση αν μου επιτρεπεις
-
άποψη για τον 1600 έχω (είχα rallye 16v & 8v) 14αρης 16V για νεο φοιτητή είναι ανεπαρκής;
-
Δυστυχώς το μπατζετ είναι περιορισμένο στα 2-2.5k max!
Παρακολουθώ και το greek citroen club, σίγουρα θα περάσω μια βόλτα! Ευχαριστώ για την βοήθεια και τους δύο -
Ο χρήστης 106S16 έγραψε:
άποψη για τον 1600 έχω (είχα rallye 16v & 8v) 14αρης 16V για νεο φοιτητή είναι ανεπαρκής;Σιγουρα οχι. Αλλα στα ιδια χρηματα μπορει να εχει ενα αρκετα πιο ολοκληρωμενο και με καλυτερη ενεργητικη ασφαλεια c4.
-
Δυστυχώς το μπατζετ είναι περιορισμένο στα 2-2.5k max!
Παρακολουθώ και το greek citroen club, σίγουρα θα περάσω μια βόλτα! Ευχαριστώ για την βοήθεια και τους δύο
σε αυτά τα χρήματα υπάρχουν πολλά 206 και clio 2 1.2/1.4 16v ( ότι καλύτερο) -
Καλυτερα xsara fl 1.6 εν συγκριση μ αυτα παντως. Ιδιως coupe vts που βλεπεται κιολας.
-
Ξάντια δεν θα πρότεινα σε φοιτητή.
Ναι είναι σταθερή και ασφαλής αλλά:- δεν ξέρει πολύς κόσμος να κάνει σωστή συντήρηση της ανάρτησης
- υπάρχουν κομμάτια που σχεδόν σίγουρα πρέπει να αλλαχθούν με μεγάλο κόστος (top mounts, χταπόδι ανάρτησης, τρόμπα υψηλής, συσσωρευτής)- εκτός φυσικά αν βρεθεί κάποιο άριστο αυτοκίνητο (άριστο=έχουν αλλαχθεί με καινούρια γνήσια πρόσφατα).
- έχει υψηλή κατανάλωση (12+)
- μιλάμε για αυτοκίνητο 17ετίας στην καλύτερη περίπτωση (το 2000 σταμάτησε, σωστά; )
-
12 δε βλεπω ουτε με τη 1800αρα 8βαλβιδη εντος πολης. Οχι οτι ειναι πολυ χαμηλοτερη. Εννοειται καιει πανω απο xsara 1.6 και αυτη και η 16v. Με τη 16v τα 7.5l/100km σε εθνικη ειναι ευκολα εφικτα. Η 8v ειναι στο +1 λιτρο παντου. Με 1500e-2000e περιπου βρισκεις xantia αριστη σχεδον. Και λεω σχεδον γιατι οπως λες και λογω ετων-χιλιομετρων σιγουρα κατι μικρο θα χρειαστει. Ωστοσο καποια απο αυτα που αναφερεις ειναι και τμημα της συντηρησης και κανονικα πρεπει να εχουν πραγματοποιηθει.
Θελει πολυ προσοχη σαν αμαξι στο μεταχειρισμενο. Απο τις 50-60 που εχει το car.gr μονο 4-5 φαινεται ν αξιζουν καθε φορα και το λεω γιατι ειναι αμαξι που παρακολουθω απο χομπι τα μεταχειρισμενα του σε εβδομαδιαια βαση.
Πολυ πιο ασφαλης λυση η xsara-c4-clio-206 ως μεταχειρισμενα. Xantia παιρνεις συνειδητα και με περισσοτερο ψαξιμο.Αμαξι ανωτερο στους πολλους τομεις απο τα προαναφερθεντα. -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
12 δε βλεπω ουτε με τη 1800αρα 8βαλβιδη εντος πολης. Οχι οτι ειναι πολυ χαμηλοτερη. Εννοειται καιει πανω απο xsara 1.6 και αυτη και η 16v. Με τη 16v τα 7.5l/100km σε εθνικη ειναι ευκολα εφικτα. Η 8v ειναι στο +1 λιτρο παντου. Με 1500e-2000e περιπου βρισκεις xantia αριστη σχεδον. Και λεω σχεδον γιατι οπως λες και λογω ετων-χιλιομετρων σιγουρα κατι μικρο θα χρειαστει. Ωστοσο καποια απο αυτα που αναφερεις ειναι και τμημα της συντηρησης και κανονικα πρεπει να εχουν πραγματοποιηθει.
Θελει πολυ προσοχη σαν αμαξι στο μεταχειρισμενο. Απο τις 50-60 που εχει το car.gr μονο 4-5 φαινεται ν αξιζουν καθε φορα και το λεω γιατι ειναι αμαξι που παρακολουθω απο χομπι τα μεταχειρισμενα του σε εβδομαδιαια βαση.
Πολυ πιο ασφαλης λυση η xsara-c4-clio-206 ως μεταχειρισμενα. Xantia παιρνεις συνειδητα και με περισσοτερο ψαξιμο.Αμαξι ανωτερο στους πολλους τομεις απο τα προαναφερθεντα.Εντός πόλης η 1.6 είναι στα 12.
Σε εθνική και εγώ έχω πετύχει κάτι 7.5άρια, ειδικά στη Γερμανία που ήταν φλατ και πήγαινα με 120 χλμ.
Συμφωνώ. Για ξάντια πρέπει να είσαι πολύ διαβασμένος. -
Εχω φιλο καλο με 1.6 ,δε μου εχει αναφερει ποτε τετοιο νουμερο εντος πολης. Εννοειται δε σε αμφισβητω αλλα ειναι και αμαξι που επηρεαζεται ευκολα απο την εισαγωγη-Λ του σε καταναλωση.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Εχω φιλο καλο με 1.6 ,δε μου εχει αναφερει ποτε τετοιο νουμερο εντος πολης. Εννοειται δε σε αμφισβητω αλλα ειναι και αμαξι που επηρεαζεται ευκολα απο την εισαγωγη-Λ του σε καταναλωση.Καλή είναι η αμφισβήτηση, καμία παρεξήγηση.
Σαφώς επηρεάζεται από πολλές παράμετρους. Εγώ εντός πόλης δεν κατάφερα να τη ρίξω ποτέ, ακόμα και μετά από μεγάλα σέρβις (μπουζί, φίλτρα καυσίμου, αέρος, νέο συμπλέκτη, λάδια κτλ).
Όπως και να'χει εμμένω στην προηγούμενη τοποθέτηση. Για να πάρεις μια καλή βάση και να τη φέρεις στα ίσα, χρειάζεσαι αρκετό χρήμα για να βάλεις καινούρια ανταλλακτικά! Για φοιτητή θα ήμουν πολύ σκεπτικός.
Αξιόπιστος έμπορος Θεσσαλονίκη