-
Σωστός.
Όσο για το qashqai μπορείς να πας σε έκδοση acenta και μετά να βάλεις after market οθόνη μεγαλύτερη με σχεδόν πρόσφατη έκδοση andoid και υψηλότερης ανάλυσης.
Το ίδιο και για ηχεία. Πάντως ο ήχος του καροκ κλάσεις ανώτερο του qashqai.μπορει να βοηθάει τα 8 ηχεία που έχει το καροκ έναντι 6 στις πρώτες εκδόσεις του qashqai.
Για τους αισθητήρες αυτό που λέει Nissan shield, μου άρεσε αρκετά.
Κάποιοι λένε ότι τα μπιπ μπιπ μετά από ένα χρόνο θα τα βαρεθεις και θα ψάχνεις τρόπο να τα απενεργοποιήσεις.Sent from my Pixel XL using Tapatalk
-
Lap, έχει λογική αυτό που λες αλλά δε συμφωνώ. Να εξηγηθώ. Επειδή το Karoq είναι σχεδόν γυμνό για να βάλεις όλα αυτά τα πραγματάκια θα σε πάει σχεδόν στα 30.000€. Άλλη κατηγορία με άλλα μοντέλα απέναντι σε αυτό το κόστος και μάλλον υπερβολικό (κόστος) για αυτό το συγκεκριμένο αυτοκίνητο.
tsiliha. Είμαι αλλεργικός στους ήχους από τους αισθητήρες. ΑΛΛΑ. σε όσα καινούργια μπήκα που είχαν εργοστασιακούς αισθητήρες και ΌΧΙ aftermarket.
- Μπορούσες εύκολα να τους απενεργοποιήσεις (αν θυμάμαι καλά)
- Ο ήχος δεν ήταν τόσο τσιριχτός στο αυτί.
Σε κάθε περίπτωση και για ένα μεγάλο σε μέγεθος αυτοκίνητο, οι αισθητήρες και η κάμερα πίσω θα βοηθήσουν πολύ τον πρώτο καιρο.
-
Σωστός βάζοντας το σε αυτό το πρίσμα. Χρειάζεται χρυσή τομή. Βέβαια και στα 30000 μπορεί σε άλλες περιπτώσεις να έχει βασική έκδοση. Είναι φαύλος κύκλος αυτό και συνέχεια είσαι σχεδόν πρόθυμος να ανέβεις μπάτζετ.
Από την άλλη για τους ήχους, όταν αλλάζεις κατηγορία αυτοκινήτου, ναι ενδεχομένως μέχρι να μάθεις τα πατήματα και το μέγεθος, να σε βολεύουν αλλά όπως είπες και εσύ, είναι υποκειμενικό. Εμένα δεν με ενοχλούν τα μπιπιπια τόσο πολύ που να βγάζω φλύκταινες
Sent from my Pixel XL using Tapatalk
-
Αν δεν αναζητα κανεις πολυτελεια και ιματζ, οπως π.χ καροκ εναντι 3008 και θελει οτι συγχρονο προσφερει η αυτοκινηση σημερα δεν ειναι κακο το να αναιβει στο μπατζετ.
Στο παραδειγμα δε, της ambition εκδοσης οπως και να το κανουμε ειναι σιγουρα εξτρα ο ηλεκτρονικος κλιματισμος, το ηλεκτρονικο καντραν και τα συστηματα αυτοματου φρεναρισματος μαζι με ενεργο αυτοματο πιλοτο.
Ετσι με αυτα τα τρια εξτραδακια ειναι ενα πληρεστατο, ολοκληρομενο αυτοκινητο.Ποσο βγαινει αραγε με αυτα τα εξτρα;
Τα φουλ λεντ ειναι και δεν ειναι αναγκαιο εξτρα, αν δεν αλλαζουν την ορατοτητα το βραδυ ειναι καθαρα εξτρα πολυτελειας.
Ολα τα αλλα οπως δερματα, ηλιοροφες ειναι στοιχεια πολυτελειας και δεν θα επηρεαζουν την εμπειρια χρησης ακομα και μετα απο 12-15 ετη.
-
Η style έκδοση με τα βοηθήματα ασφαλείας πηγαίνει 30+.
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Στα 1.5 150 αλογα εκδοση style που τα εχει ολα βγαινει οπως λεει το εγγραφο 26800 χωρις μεταλλικο και εξοδα πινακιδων και μεταφορας.
Μαζι με ολα αυτα χοντρα να παει στα 27600Ποσο κοστιζουν τα εξτρα συστηματα ασφαλειας; δεν το αναφερει στο σαϊτ της σκοντα.
Ακομα και αν κοστιζουν 1200 ευρω τοτε παμε στα 28800. Με τα παντα ολα. Εκτος δερματινου σαλονιου.
-
Δεν θα πάει 28.800.. Επειδή αλλάζει κλίμακα λόγω φόρων θα πάει κάπου στα 31.000
-
Σωστα παει με την τιμη εργοστασιου. Το ξεχασα αυτο.
-
Εδώ σας έχω τιμοκατάλογο προεραιτικου εξοπλισμού. Για βγάλτε αριθμομηχανές να υπολογίσετε τις τιμές
-
Ρε παιδιά υπάρχει configurator που υπολογίζει αυτόματα τι βάζεις και τι τελική τιμή βγάζει με φόρους. Έχει μπει αρκετές φορές το λινκ πιο πίσω.
-
Αν θες με τριτεκνια ή πολυτεκνια, έχει τέτοια ρύθμιση ο configurator?
-
η παραπανω διαμορφωση ειναι 27300 τελική μαζι. στην τιμη δε ειναι οι χάρτες sd και τελη+πινακίδες.
είμουνα προβληματισμένος με τα συστηματα ασφαλειας αλλα στο τέλος έμεινα μόνο με το front assist. Το lanse assist στου ελληνικους δρόμους δεν ειμαι σιγουρος αν αξίζει. το blind spot οκ καλό είναι αλλά στο τέλος έφτασα τα 30Κ και κάπου εκει έιπα ότι αρκετά. γενικά το έχω 4 μέρες και είμαι πολυ ευχαριστήμενος και μενει όμως να μαθω αρκετά.κατα την γνώμη μου η συγκριση με το 3008 στο 1.2 είναι λάθος. καλυτερα η σύγκριση με το 1.6 όπως έχει αναφερθεί πάνω. είμουνα στο τσακ με το 3008 αλλα προτίμησα κάτι πιο λυτό και φτηνότερο. τα συστηματα ασφαλείας του 3008 στην allure είναι μόνο ένα τικ παραπάνω. πχ υπάρχει προειδοποίηση για lane change αλλα καμιά σχέση με active lane assist (extra sto 3008 allure). σε άλλη φάση είμουνα ζεστός για το 3008.
αλλά, άλλα αυτοκίνητα το 3008 άλλο το καροκ άλλο και το qq. πάντως το 1.5 style με αρκετά εξτραδάκια που έβαλα ειναι ένα πολυ καλο πακέτο στα 30Κ που προσφέρει άνεση και χώρους . ελπίζω να μου βγει και αξιόπιστο. επίσης να πω ότι μετα τι πρωτες βόλτες η κατανάλωση αυστηρα σε οδήγηση πόλης ειναι απο 7.2-8 (το επόμενο ΣΚ οι πρώτες μακρυνές βόλτες) οπότε νιώθω και ευχαριστήμενος πάντα με βάση το τυπο του αυτοκινήτου. ...για την τιμή της βενζίνης βέβαια δε το συζητάμε, πέσαμε δίανα
-
Εάν βάλω ότι έχει το QQ n connecta που δίνεται στα 22.860 κλειδί στο χέρι πάνω στο Karoq Ambition η τελική του τιμή πάει 27.238 με τον 1.0 κινητήρα.
Οι προσθήκες είναι στο παρακάτω λινκ.
http://cc-cloud.skoda-auto.com/CarCard/125932086
Για την ιστορία τα κάνω copy – paste.
Extra εξοπλισμός
KESSY - Σύστημα εισόδου, εκκίνησης & εξόδου χωρίς κλειδί + Συναγερμός με έλεγχο καμπίνας + σύστημα SAFE (PDC) € 620
CLIMATRONIC - 2-ζωνικός αυτόματος κλιματισμός με αισθητήρα υγρασίας (PHB) € 496
Ζάντες αλουμινίου 'MYTIKAS' 7J x 18' - 4 pcs (PJ3) € 682
FRONT ASSIST - ADAPTIVE CRUISE CONTROL έως 160km/h (PPI) € 285
LANE ASSIST με BLIND SPOT DETECT (PPM) € 756
Σύστημα αναγνώρισης σημάτων 'TRAVEL ASSIST' (PPN) € 124
Ασύρματη σύνδεση τηλεφώνου με το ηχοσύστημα και σύνδεση WLAN (PT4) € 0
Ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι, αναδιπλούμενοι & θερμαινόμενοι εξωτερικοί καθρέπτες με φωτισμό επιβίβασης και αυτόματη σκίαση (PW3) € 161
AUTO LIGHT ASSIST με αισθητήρες βροχής και φωτός (PWG) € 347
Ηχοσύστημα πολυμέσων με πλοήγηση navi 'AMUNDSEN' 8'' HD, με φωνητικό έλεγχο (RAC) € 248
Infotainment Online 1 έτος (YOU) € 0
Αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός / πίσω (7X2) € 682
Σύστημα συγκράτησης παιδικού καθίσματος 'ISOFIX' στο κάθισμα του συνοδηγού (3G2) € 62
Κάμερα οπισθοπορείας (KA1)€ 260
2 φώτα ανάγνωσης εμπρός και 2 πίσω (8S4) € 0 -
Ο χρήστης tsiliha έγραψε:
Αν θες με τριτεκνια ή πολυτεκνια, έχει τέτοια ρύθμιση ο configurator?Sent from my Pixel XL using Tapatalk
Ε όχι για αυτά θες πωλητή!
-
Πάντως το καρογκ ντίζελ μόνο στην πρώτη έκδοση είναι vfm. Ενδεικτικά το style αυτόματο κοστίζει μόνο 5.500 λιγότερο από το gt line 3008 που εκτός των άλλων είναι και πλουσιότερη έκδοση. Και αναφέρω το το 3008 γιατί όλοι το κράζουμε ότι είναι τσιμπημενη η τιμή του. Αν το gt line auto είναι τσιμπημενο στα 36 το καρογκ στα 30,5 τι είναι;
-
απο τα 27300 ποθ έβγαλα πάνω τα 3400 ειναι ΤΤ και 4632 ειναι ΦΠΑ (19300 λιανικης)
-
Γενικά πάει σαν εξής. Έχει την αρχική τιμή προ φόρων. Βάζεις μετά τα έξτρα που όλα είναι χωρίς ΦΠΑ. Οπότε πες αρχική ambition 1.0 στα 15000 συν κάτι έξτρα αλλά 2000- 3000 ευρώ. Τώρα, αν η τιμή των έξτρα μαζί με την αρχική τιμή προ φόρων είναι 16999, τότε το ΤΤ είναι 8.8%. αν ξεπεράσεις τα 17000 προ φόρων, το ΤΤ πάει στο 17% της αξίας του οχήματος. Οπότε πες ότι είσαι στα 17000, προσθέτεις το ΦΠΑ 24% και μετά προσθέτεις το ΤΤ και πινακίδες.
Για τριτεκνους/πολιτεκνους απλά δε βάζεις το ΤΤSent from my Pixel XL using Tapatalk
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Πάντως το καρογκ ντίζελ μόνο στην πρώτη έκδοση είναι vfm. Ενδεικτικά το style αυτόματο κοστίζει μόνο 5.500 λιγότερο από το gt line 3008 που εκτός των άλλων είναι και πλουσιότερη έκδοση. Και αναφέρω το το 3008 γιατί όλοι το κράζουμε ότι είναι τσιμπημενη η τιμή του. Αν το gt line auto είναι τσιμπημενο στα 36 το καρογκ στα 30,5 τι είναι;Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Όντως το Karoq μόνο στη βασική έκδοση είναι vfm.. Στην χειροκίνητη 1.6 tdi style έχει 26.800.. Πλησιάζει δηλαδή την τιμή του Tiguan 1.6 tdi advance (27.690).. To Tiguan όμως παίζει να έχει λίγο καλύτερο εξοπλισμό και ας είναι η μεσαία έκδοση ενώ του karoq είναι η κορυφαία υποτίθεται.. Επίσης, το Tiguan έχει και ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων και adblue.. Απορώ πως πέρασε το Karoq το test ρύπων χωρίς adblue..
-
Έχουμε πουθενά αναφορές για τον 3-κυλινδρο κινητήρα 1.0 tsi, αν έβγαλε στην πάροδο του χρόνου προβλήματα; Κάπου είδα ότι το φόραγε το skoda Octavia αλλά δεν ξέρω αν έβγαζε τπτ. Κάποιοι λέγανε για λάδια. Ισχύει κάτι από αυτά;
-
και μια δοκιμή για το 1.0 tsi dsg για όποιον ενδιαφέρεται:
https://www.drive.gr/test-drives/dokimi ... 0-tsi-dsg7βέβαια η δική μου απορία (και αν κάποιος μπορεί να το εξηγήσει) είναι πως εξηγείται το γεγονός ότι το karoq 1.0 tsi dsg είναι μόνο λίγα δέκατα του δευτερολέπτου πιο αργό στις ρεπρίζ από το vw golf 1.5 130ps dsg, παρόλο που το golf είναι 100 κιλα περίπου ελαφρύτερο και έχει κινητήρα μεγαλύτερου κυβισμού, που λογικά θα του έδινε μεγαλύτερες διαφορές στις περπίζ.
Υπάρχει κάποιο λάθος στο συλλογισμό μου;
Skoda Karoq