-
Ο χρήστης spykos έγραψε:
Απο τα 2 ambition που είδα κανένα δεν είχε τον λεβιέ.
Για το ντουλαπάκι στο ταμπλό είναι απλά ένας αποθηκευτικός χώρος και όχι ειδικός χώρος για γυαλιά.
Παρεμπιπτόντως το Ateca style τα έχει όλα αλλά χάνει στη τιμή και στο infotainment.Στο εκθεσιακο Ambition παντως που ειδα, με εξτρα τον διζωνικο και αυτοματη πισω πορτα (συμφωνα με το φυλλαδιο που αναγραφει και την τιμη του) αφου καθισα στην θεση του συνοδηγου, διεπιστωσα οτι εχει ρυθμιση σε υψος.
Τωρα για την απουσια ανοιγομενης θηκης στην πλαφονιερα, οκ, ναι ειναι κλασσικη θεση που εχουν αρκετα αυτοκινητα, ειδικα εαν την εχεις πχ στο προηγουμενο σου και εδω λειπει, σου φαινεται καπως και ειναι γυφτια...
Απο την αλλη βεβαια, σε συνολικο επιπεδο κρινοντας το αυτοκινητο με τον εξοπλισμο που διατιθεται στανταρ, τυχον λογος απορριψης για αυτη την συγκεκριμενη ελλειψη θυμιζει μια διαφημιση της Seat με τον υποψηφιο αγοραστη να γκρινιαζει επειδη οι υαλοκαθαριστηρες ριχνουν πολυ νερο...
-
Ο χρήστης autobianchi έγραψε:
...Περιμένω να έρθει και το test drive (Λάρισα).Κρίμα που θα είναι diesel...Σιγουρα παντως θα ειναι καλυτερο απο τον 1,000αρι TSi, μονο και μονο με την παραπανω ροπη. 250ΝΜ απο 200ΝΜ ειναι σημαντικη διαφορα...
-
Τα μαυρα φρυδια στα φτερα δεν ειναι στανταρ; Σα ψηλο station ειναι
-
Πάντως στην τιμή αυτή με DSG δεν είναι κακό, τρώγεται εσωτερικά και η έλλειψη κλιματισμού δεν αποτελεί deal breaker.
Σίγουρα χάλια είναι οι ζάντες και ελαστικά με προφίλ τρακτέρ.
Επίσης με όλη αυτή την κουβέντα περί εξοπλισμού και αδυναμίας προσθήκης έξτρα λόγω φόρου , κάποιος θα πρέπει να δημιουργήσει μια αγορά για ποιοτικά aftermarket + retrofit προσθήκες σε εμφάνιση , multimedia , κινητήρα για δημοφιλή μοντέλα της αγοράς.
Και επειδή δεν βλέπω τις αντιπροσωπείες να έχουν το μεράκι αυτό , υπάρχει ψωμί για όποιον το προσπαθήσει σοβαρά.
Όπως στα ... 80s που οι πατεράδες μας άλλαζαν κινητήρες , φρένα , άνοιγαν ηλιοροφες στα βασικά αυτοκινητάκια τριτοκοσμικής κατηγορίας που έστελναν οι εταιρείες στην Ελλάδα.
Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk
-
Στο Karoq και στο Ateca φαίνεται πως υπάρχει ένα 'σχεδιαστικό λαθος” το οποίο αναλύεται σε εγγλέζικο φόρουμ, στο πιο κάτω λινκ:
https://www.atecaforums.co.uk/viewtopic.php?f=11&t=946
Τα γραφόμενα αφορούν το Ateca, αλλά απ' όσο είδα επί τόπου στο Karoq, η σχεδίαση στο επίμαχο σημείο στις πίσω πόρτες είναι ακριβώς η ίδια. Αρκετά ακόμη αυτοκίνητα, απ' ό,τι γράφουν οι Άγγλοι, έχουν το ίδιο πρόβλημα ή 'πρόβλημα” στις πίσω πορτες. Έτσι, η παραπάνω παρατήρηση του chemic για τα μαύρα «φρύδια» στα φτερά, είναι σημαντική, αν υποτεθεί ότι η τοποθέτησή τους θα προστάτευε τις πόρτες και ακριβώς μέσα από το πίσω/κάτω χείλος τους.
Αυτά τα πλαστικά, μάλλον συμπεριλαμβάνονται στο rough road package αλλά δεν έχω βρει πληροφορία αν διατίθενται στην Ελλάδα ή αν μπορούν να τοποθετηθούν εκ των υστέρων.
Το έχει ψάξει κανείς το θέμα; -
Υπερβολές αυτές με τους άγγλους, αν βρέχει καταρακτωδώς και αν πάει κάποιος offroad τότε όλα αυτά λίγο πολύ αναμενόμενα. Και το ατεκα έχει φρύδια άρα δε νομίζω ότι τα φρύδια έχουν σχέση με αυτά που λένε οι άγγλοι. Πάντως όντως αυτό με τα φρύδια στο καροκ περίεργο. Κατόπιν έρευνας βρήκα ότι είναι διαθέσιμο
- Στις εκδόσεις 4χ4 ' The wheel arch moulding, which is available as an option for the all-wheel-drive variants, additionally accentuates the ŠKODA KAROQ's off-road character https://skoda-karoq.presskitservice.com/design/
- Διαθέσιμο προαιρετικώς και δωρεάν αν κάπιος βάλει 10 άρες ζάντες Crater στην αγγλία
- Προαιρετικά σε οποιοδήποτε έκδοση σε άλλες χώρες (ενδεικτικά 178 ιρλανδια, 140 γερμανία)
Είμαι σιγουρος ότι θα υπάρχουν ρετροφιτ λυσεις αφού στο yeti ονλαιν υπαρχoυν ένα σωρό επιλογες για φρύδια με πολύ χαμηλές τιμές.
Τώρα όσον αφορά τα καθίσματα, νομίζω ότι η style έχει σαφώς καλυτέρα καθίσματά από την ambition σαν ταπετσαρίες, εμένα μου αρέσουν και περισσότερο σαν εμφάνιση στην style, είναι σχεδόν ίδιας ποιότητας με το κόντιακ. Όσον αφορά τη στήριξη μέσης δεν είμαι και εγώ σίγουρος. Λεβιέ στα δεξιά της θέσης του οδηγού δεν είχε πάντως στην ambition. Νομίζω ότι αναφέρεται στο lumbar support που είναι τα πλαινά πτερύγια στην θέση.
-
Είδα μία STYLE προχτες, να σας πω ότι έχει στήριξη μέσης (τρίτο μοχλουδάκι στην καρέκλα που φουσκώνει τη μέση) και στην οροφή τη θήκη γυαλιών (σε αντίθεση με την AMBITION). Επίσης έχει τα τραπεζάκια στις πλάτες των καθισμάτων για τους πίσω επιβάτες.
Ακόμη: το color matrix dot (η ψηφιακή οθόνη για το ταχύμετρο κ.λπ.) μου είπαν ότι δεν είναι διαθέσιμη (παρά το ότι τη γράφει στη Style ως STD).
-
το colour maxi dot δεν είναι ψηφιακή οθόνη όπως εννπείται στο active info display του group, απλά μια έγχρωμη οθόνη πληροφοριών. αλλιώς μόνο 100 δεν θα έκανε!
έχω ενα style σε παραγγελία απο σήμερα -
Είναι η ψηφιακή οθόνη, ανάμεσα στο μηχανικό ταχύμετρο και το μηχανικό στροφόμετρο. Η στάνταρ εκδοχή της είναι μονόχρωμη (λευκοί φωτεινοί χαρακτήρες σε μαύρο φόντο) ενώ με τα 100 ευρώ παίρνεις την έγχρωμη εκδοχή της.
-
Ο χρήστης ArtMac έγραψε:
...έχω ενα style σε παραγγελία απο σήμεραΤι χρόνο παράδοσης σου δήλωσαν;
-
Ο χρήστης ArtMac έγραψε:
το colour maxi dot δεν είναι ψηφιακή οθόνη όπως εννπείται στο active info display του group, απλά μια έγχρωμη οθόνη πληροφοριών. αλλιώς μόνο 100 δεν θα έκανε!
έχω ενα style σε παραγγελία απο σήμεραΚαλοταξιδο!!!.
Sent from my LG-H850 using Tapatalk
-
Μικρα και ισως ενδιαφεροντα. Για οσους τυγχανει να θυμουνται, εδωσα προκαταβολή για το Ambition λιγο πριν τα Χριστουγεννα. Αντι να παω για style πηγα για την ambition με προσθηκη αυτοματου διζωνικου (+ αισθητηρες βροχης και φωτος που ειναι προαπαιτουμενα). Επισης εβαλα το πακετο sunset γιατι αν και η ambition αλλα και η style ερχονται με φιμε πισω τζαμια συμφωνα με το προσπεκτους, στην ουσια ειναι ενα μπλε χρωμα και οχι φιμε οπως το γνωριζουμε. Μου ειχαν πει οτι θα μπει στην παραγωγη 12 Μαρτιου και θα ειναι ετοιμο στις 20 Μαρτιου. Μετα θελει περιπου 3 εβδομαδες για να ερθει Αθηνα για εκτελωνισμο. Τοτε με καλουν να πληρωσω και αφου δωσω μπροστα το ποσο η/και διευθετησω τη χρηματοδοτηση για το υπολοιπομενο ποσο (μια μερα καθυστερηση θα παρει αυτο) τοτε θα μου το στειλουν (μενω επαρχια). Ψαχνοντας το θεμα του ηλεκτροχρωματικου καθρεφτη (δεν αναφερεται με σαφηνεια στον υπαρχοντα εξοπλισμο αλλα επειδη το pwf που ειναι προαπαιτουμενο ειναι εξτρα φανταστηκα οτι και οι παραπανω καθρεφτες ειναι εξτρα) μπορεσα να τους παραγγειλω προχθες μιας και ακομα δεν ξεκινησε η παραγωγη. Αυτο για οσους παρηγγειλαν ηδη και θελουν να ξερουν αν μπορουν να προσθεσουν καλουδια. Οσον αφορα τους παραπανω καθρεφτες, περιεχονται στον εξτρα εξοπλισμο PW3 οπου ομως κι εκει δεν αναφερεται με σαφηνεια ο εσωτερικος καθρεφτης αλλα μονο οι εξωτερικοι.
Ψαχνοντας σε διαφορα φορουμ αλλα και μιλωντας με τον πωλητη, τα φιμε πισω τζαμια δεν επηρεαζουν τη λειτουργια του αισθητηρα φωτος αρα και του καθρεφτη με αυτοματη σκιαση.
Επισης εχοντας βαλει τα παραπανω (σημειωση:εχω τριτεκνια οποτε μπορω να παιξω με εξτρα) και συγκρινοντας με την Style που εμπεριεχει σχεδον ολα τα παραπανω, 'γλυτωσα' 1200 και κατι ευρω σε σχεση με το αν πηγαινα απ ευθειας για style. Βεβαια θεωρησα οτι μπορω ευκολα να ζησω χωρις καποιες ανεσεις της style για να γλυτωσω το παραπανω ποσο, απλα το αναφερω ως food for thought. Εννοειται οτι θα προτιμουα την Style δεν μπαινω στο θεμα style η ambition, ο καθενας κρινει με βαση τις δικες του αναγκες και δυνατοτητες και ξερει καλυτερα, νομιζω αυτο το εχουμε ηδη εξαντλησει.Sent from my LG-H850 using Tapatalk
-
παραδοση μεσα ιουνιου ίσως και νωρίτερα.
μου ζητησαν 3000 προκαταβολη για να μπει η παραγγελία επίσημα, μου ζλήτησαν να υπογράψω κάτι χαρτια με τα χαρακτηριστικα και εξτρα εξοπλισμό αλλά εμένα δε μοθ έδωσαν τίποτα. μου φάνηκε λιγο περιεργο αλλα εχω 10 ετιες να παρω νέο αυτοκίνητο ελλάδα -
Ο χρήστης ArtMac έγραψε:
μου ζητησαν 3000 προκαταβολη για να μπει η παραγγελία επίσημα, μου ζλήτησαν να υπογράψω κάτι χαρτια με τα χαρακτηριστικα και εξτρα εξοπλισμό αλλά εμένα δε μοθ έδωσαν τίποτα. μου φάνηκε λιγο περιεργο αλλα εχω 10 ετιες να παρω νέο αυτοκίνητο ελλάδαΜη μασας, φαντασου οτι για μενα εισαι κατι σαν ηρωας, εγω υπεγραψα απλα την προσφορα (στην οποια εβαλα-εβγλα κι αλλα στην πορεια) κι εδωσα και 4000 προκαταβολή.
Sent from my LG-H850 using Tapatalk
-
Αφου τα λεφτα μπαινουν μεσω e banking μη φοβασαι, ετσι γινεται!
Στο σφακιανακη στο ποταμι εχει ΚΟΚΚΙΝΟ καροκ style για τεστ ντραιβ! -
το έχω δει απο κοντά γερμανία είναι πολύ ωραίο βέβαια λιγο διαφορετικό απο το site της skoda. βασικά με τα χρωματά του δεν το έχουν και καλά. το κοκκινο ελιναι πολυ ωραίο χρώμα αλλά είναι μεταλλικό?
Youtube Video -
Αποδεικτικο για τα λεφτα οκ, δε σου εδωσαν. Αλλα το χαρτι της παραγγελιας που φαινονται τα εξτρα κτλ επρεπε να σου το δωσουν
Το κοκκινο ειναι μεταλλικο.
Θα σε συμβουλευα να πας να δεις το κοκκινο ξανα. Και μετα να πας σε ολες τις σκοντα να δεις live ολα τα χρωματα. Εγω το εκανα! Ειδα πως beige ηθελα τελικα, αλλα ηταν αργα να αλλαξει η παραγγελια -
Ο χρήστης ArtMac έγραψε:
μου ζητησαν 3000 προκαταβολη για να μπει η παραγγελία επίσημα, μου ζλήτησαν να υπογράψω κάτι χαρτια με τα χαρακτηριστικα και εξτρα εξοπλισμό αλλά εμένα δε μοθ έδωσαν τίποτα. μου φάνηκε λιγο περιεργο αλλα εχω 10 ετιες να παρω νέο αυτοκίνητο ελλάδαΠερίεργο.
Εμένα στην παραγγελία μου έδωσαν αναλυτικότατο χαρτί παραγγελίας με το αυτοκίνητο που θέλω, εξοπλισμό, χρώματα, ταπετσαρίες, δώρα και τρόπος εξόφλησης με την ανταλλαγή κλπ...
Και σε μένα ζήτησαν προκαταβολή 3000euro αφού δεν υπήρχε εκτελωνισμένο αυτοκίνητο. -
Καλησπέρα! Το έχει παραλάβει κάποιος το Karoq; Ήθελα να μάθω πόσο είναι το μέγιστο άνοιγμα της πόρτας του χώρου αποσκευών σε εκατοστά για να δω αν με παίρνει στο γκαράζ (προβλήματα που έχει ο κόσμος ). Δυστυχώς από το ψάξιμο στο internet, στα ξένα site της SKODA κλπ δεν βρήκα κάτι.
ΕυχαριστώSent from my iPhone using Tapatalk
-
1,60 είναι το ύψος του αυτοκινήτου. Σκέψου πως με τεντωμένο χέρι θα πιάνεις το πορτ-μπαγκαζ για να το κλείνεις.
Skoda Karoq