-
Ο χρήστης AMarinos έγραψε:
Επειδή προσπαθώ να κάνω μια 'αντιστοίχιση' εκδόσεων του Karoq και του Kuga, βλέπω στο γερμανικό configurator ότι το βασικό Ambition με τον 1.5 (και υποχρεωτικά DSG, αυτό θα ισχύει και εδώ ? δύσκολο...) πάει στα 28300€ Ακόμα λοιπόν και αν αφαιρέσουμε 2? 2.5? Κ€ για το DSG, η βασική στη Γερμανία αντιστοιχεί σε περίπου 26Κ€. Και εδώ Ελλάδα θα κάνει 22Κ€ ? Μείον 4Κ€ δηλαδή ? Αν όντως είναι έτσι, τους πιάσαμε κώτσους τους γερμανούςΠάντως αν προσπαθήσω να φτιάξω ένα configuration που να προσομοιάζει στο ST-Line, τότε το Karoq με τον 1.5 (και το DSG θυμίζω) σε Style βγαίνει -στη Γερμανία- πάνω από 34Κ€ νομίζω όμως ότι δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει τέτοια τιμολόγηση στην Ελλάδα....
Όλο και πιο πολλά sites επιβεβαιώνουν την τιμή των 21.900,00 € για τον 1.5 tsi ambition με πολύ πλούσιο εξοπλισμό (χωρίς βέβαια να αναφέρουν τι περιλαμβάνει).
Εμένα αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι, από σήμερα γράφουν ότι ανεξαρτήτως κινητήρα, το dsg θα χρεώνεται επιπλέον 2.000,00 €.Για τον 1.0 tsi που ξεκινάει από 19.900,00 €, οκ μπορώ να το καταλάβω καθώς δεν αλλάζει κατηγορία λιανικής. Για τον 1.5 tsi όμως που λογικά η λιανική προ φόρων θα είναι λίγο κάτω από τα 17.000,00€, αναγκαστικά πρέπει να αλλάξει κατηγορία λιανικής το οποίο σημαίνει και +3.000,00 € στην τιμή και όχι 2.000,00€. Κάνω κάπου λάθος;
Τέλος, αναφέρουν ότι η διαφορά τιμής ανάμεσα σε ambition και style θα είναι 4.000,00 €, δηλ. θα αλλάζει κατηγορία λιανικής τιμής. -
http://www.newsauto.gr/offers/poso-kost ... 1509039170
Εδώ έχουν τιμές.
-
Αν είναι όντως έτσι,πληρεστατη η ambition 2/3 μπιχλιμπιδια μόνο παραπάνω η style και 5000€ .
Εμπρός λαέ για 1,5 ambition -
Παραπάνω μπορεί κάποιος να δει την χρέωση του χρώματος και διάφορα πακέτα εξοπλισμού. Τώρα δεν ξέρω αν ισχύσουν και οι ίδιες τιμές εδώ. Προσωπικά θα έβαζα επιπλέον στην έκδοση ambition το σπορ τριάκτινο τιμόνι και ίσως τον διζωνικό. Αξίζει όμως 500 ευρώ ο διζωνικός?? Δηλαδή ποιες οι διαφορές με αυτόν τον ημιαυτόματο της έκδοσης ambition?
Το περιμένω πώς και πώς για να δω αν αξίζει να απορρίψω σαν επιλογή το ανανεωμένο qashqai και να πάω σε αυτό.
-
Νομίζω ότι όσο καλή ειναι η τιμολόγηση για τις εκδοσεις ambition 1.0 και 1.5,τοσο κακη είναι για την έκδοση style, καθως και για όλες με dsg, εκτος από την 1.0 tsi dsg.
-
Ο χρήστης Neurotica έγραψε:
http://www.newsauto.gr/offers/poso-kostizi-stin-ellada-skoda-karoq/?utm_term=Autofeed&utm_campaign=Echobox&utm_medium=Social&utm_source=Facebook#link_time=1509039170Εδώ έχουν τιμές.
Έπρεπε να το έχω παίξει στο Στοίχημα, όλα τα πέτυχα
Το Ambition 1.5 είναι τρε-λή ευκαιρία, άξιος αντίπαλος του Kuga Business, αν και δεν είναι και τόοοοοσοο πλήρης ο εξοπλισμός.Αν είναι όντως έτσι,πληρεστατη η ambition 2/3 μπιχλιμπιδια μόνο παραπάνω η style και 5000€ .
Εμπρός λαέ για 1,5 ambitionΕντάξει δεν είναι ακριβώς '2-3 μπιχλιμπίδια', ίσως φαίνεται έτσι από τη λίστα, αλλά η Style έχει αρκετά πραγματάκια παραπάνω, γενικώς φαίνεται πιο χλιδάτη μέσα-έξω. Και φυσικά πέφτει θύμα της κλιμακωτής φορολόγησης, όπως και όλες οι αντίστοιχες εκδόσεις.
Ευτυχώς που το Kuga 1.5EB ST-Line παραμένει η καλύτερη -και φθηνότερη- επιλογή, all things considered
-
νομιζω οτι το Kuga Business εχει οντως λιιιγο καλυτερο εξοπλισμο.
επισης δεν δικαιολογειται τοσο μεγαλη διαφορα μεταξυ ambition και style, με βαση τον εξοπλισμο τους.προφανως αυτη η μεγαλη διαφορα δημιουργειται λογω αλλαγης κλιμακας λιανικης αναμεσα στις 2 εκδοσεις.το ιδιο ισχυει και για τις εκδοσεις με και χωρις dsg οπως ειπα και πιο πανω.
θεωρω οτι η τιμολογηση του octavia diesel 1.6 για τις εκδοσεις ambition,style χωρις dsg και με dsg, ειναι απο τις πιο καλες-εξυπνες τιμολογησεις. -
Αν η τιμή του 1.5 karoq είναι ίδια με το 1.4 kodiaq ποιο απο τα 2 ?
-
Ο χρήστης amagawd έγραψε:
Αν η τιμή του 1.5 karoq είναι ίδια με το 1.4 kodiaq ποιο απο τα 2 ?η δική μου άποψη είναι ανάλογα τις ανάγκες που θέλεις να καλύψεις.αν θέλεις χώρους μεγάλου 'γηπέδου' kodiaq, αν θέλεις χώρους μικρού 'γηπέδου' karoq.
-
Ο χρήστης opcast έγραψε:
Αν η τιμή του 1.5 karoq είναι ίδια με το 1.4 kodiaq ποιο απο τα 2 ?
η δική μου άποψη είναι ανάλογα τις ανάγκες που θέλεις να καλύψεις.αν θέλεις χώρους μεγάλου 'γηπέδου' kodiaq, αν θέλεις χώρους μικρού 'γηπέδου' karoq.
Μου αρέσουν οι χώροι τις αρκούδας, αλλά προτιμώ το μοτέρ του μικρού(25hp+ καινούργιο) , αν και το 1.4 έχει βγει μέχρι τώρα αξιόπιστο.
Μεγάλο μπέρδεμα.
-
Ο χρήστης amagawd έγραψε:
Αν η τιμή του 1.5 karoq είναι ίδια με το 1.4 kodiaq ποιο απο τα 2 ?Είναι σχετικά απλό: χώροι και διαστάσεις (μέσα/έξω, αυτό είναι καλό και κακό ταυτόχρονα), έναντι επιδόσεων και ίσως λίγο καλύτερου εξοπλισμού. Διαλέγεις και παίρνεις
-
Προσπαθώ να βρω που είναι καλύτερη η βασική έκδοση του QQ 1.5d σε σχέση με την βασική του Karoq. Αν το Karoq είχε τον αντίστοιχο εξοπλισμό με την Energy του QQ, θα κόστιζε 2 χιλιάρικα κάτω!
Αν εξαιρέσουμε αυτούς που είναι ακόμη κολλημένοι με την μάρκα, νομίζω πως το QQ βρήκε τον δάσκαλο του! Αναμένουμε τις πρώτες δοκιμές και συγκριτικά. -
Η εκδοση ambition 1.6 tdi στα 21.900, τι περιθωριο μπορει να εχει στον εξτρα εξοπλισμο χωρις να αλλαξει φορολογικη κλιμακα?
-
Αν υπολογίσεις ότι η τελική τιμή σε αυτή τη κλίμακα είναι περίπου στα 22.500€, λογικά 'χωράνε' άλλα 600€ με φόρους, άρα περίπου κανά 450αρι στη ΛΤΠΦ
-
Ο χρήστης ΙΩΑΝΝΗΣ Τ. έγραψε:
Η εκδοση ambition 1.6 tdi στα 21.900, τι περιθωριο μπορει να εχει στον εξτρα εξοπλισμο χωρις να αλλαξει φορολογικη κλιμακα?τα 21.900,00 € σημαίνουν 16.490,96 € προ φόρων.άρα έχεις ακόμα 509,04 €(χωρίς φόρους) για έξτρα εξοπλισμό.δεν είναι και πάρα πολύ
-
Δηλαδή περισσεύουν ίσα ισα για το χρώμα και κανά μπιχλιμπιδι.. Το βρίσκω κάπως 'άκυρο' να δώσεις τόσα χρήματα και να έχει ημιαυτόματο κλιματισμό (σκέτο a/c)..
-
Ο χρήστης ΙΩΑΝΝΗΣ Τ. έγραψε:
Δηλαδή περισσεύουν ίσα ισα για το χρώμα και κανά μπιχλιμπιδι.. Το βρίσκω κάπως 'άκυρο' να δώσεις τόσα χρήματα και να έχει ημιαυτόματο κλιματισμό (σκέτο a/c)..Συμφωνω
-
Βλέποντας τις τιμές,η διαφορά 4-5 χιλιάδες μεταξύ των δυο εξοπλιστικών εκδόσεων,είναι απλά εξωφρενική. Δεν νομίζω να δώσουν πολλοί 26800 για Karoq 1,6 diesel style. Το 21900 για την ambition ας πούμε ότι καταπίνεται κάπως.
-
Και 30.500 για τον 1.5 dsg για να έχεις διζωνικό κλιματισμό; Θα μας τρελάνουν; Κρίμα...
-
Επειδή βλέπω αρκετά παράπονα για την τιμολόγηση και τον εξοπλισμό του Karoq, στα 21900€ για το 1.6 diesel Ambition, τι καλύτερες επιλογές υπάρχουν; Τι παραπάνω προσφέρουν;
Skoda Karoq