-
migior wrote:
Ίσως ένα τηλέφωνο στην Opel Hellas;
Επικοινωνησα με mail και μου απάντησαν να απευθυνω σε.... συνεργείο! Ο,τι ναναι, δεν ξέρουν τι τους γίνεται...
Χμμμ... Θα σου έλεγα να κάνεις τηλ σε κάποιο από τα 'καλά' συνεργεία της OPEL και να συζητήσεις με κάποιον από εκεί για το θέμα. Με το Astra J που είχα όταν ήθελα να ενημερωθώ για την δυνατότητα αναβάθμισης χαρτών αλλά και αλλαγής της γλώσσας συστήματος στα Ελληνικά μου είπαν το ίδιο πράγμα και όντως επικοινώνησα με συνεργείο τους ζητώντας να μιλήσω με κάποιον που έχει καλή γνώση επί των Infotainment. Ο άνθρωπος που μίλησα ήξερε όντως τι του γινόταν και με κατατόπισε πλήρως (άσχετα που δε μπορούσε να γίνει ούτε αλλαγή γλώσσας ούτε αναβάθμιση χαρτών!), οπότε μην το αποκλύεις να πέσεις κι εσύ σε ανάλογο τεχνικό. Αν θυμάμαι καλά τότε με είχαν παραπέμψει από τα κεντρικά να πάρω στο συνεργείο της Σφακιανάκης ως το πιο ενήμερο σε τέτοια ζητήματα.
-
Σε λίγες εβδομάδες έχω το 2ο σέρβις, θα ρωτήσω τότε. Προς το παρόν είμαι σε αναζήτηση εξουσιοδοτημένου, αφού δεν έμεινα ευχαριστημένος από αυτό που πήγα την πρώτη φορά και άρα ψάχνω για αλλαγή.
-
Σε λίγες εβδομάδες έχω το 2ο σέρβις, θα ρωτήσω τότε. Προς το παρόν είμαι σε αναζήτηση εξουσιοδοτημένου, αφού δεν έμεινα ευχαριστημένος από αυτό που πήγα την πρώτη φορά και άρα ψάχνω για αλλαγή.
Τί είναι το αυτό που δε σου άρεσε στο συνεργείο που επέλεξες για το 1ο service; Γιατί φαντάζομαι δεν περιλαμβάνει και τίποτα τραγικό...
Αν θέλεις, γράψε και από ποιο εξουσιοδοτημένο δεν ικανοποιήθηκες ώστε να έχουμε εικόνα και οι υπόλοιποι που έρχεται η ώρα για το 1ο service μας.
-
Ακριβώς, δεν περιλαμβάνει και τίποτα τραγικό, και όμως...
Στο manual αναφέρεται ότι οι βενζινοκινητήρες παίρνουν λαδι dexos1gen2, και ο πετρελαιοκινητήρας παίρνει dexos2. Είναι διαφορετικά λάδια. Λόγω της τουρμπινας που λιπαίνεται από το ίδιο λάδι, παίζει ρόλο η ποιότητα και ο τύπος.
Αυτοί, λοιπόν, μου έβαλαν στο βενζινοκινητήρα dexos2. Εγώ είχα ζητήσει φεύγοντας να πάρω τα λάδια που περίσσεψαν (παντα το κάνω για να έχω να συμπληρώσω αν ποτέ χρειαστεί. Δεν χρειάστηκε, αλλά ποτέ δεν ξέρεις). Εκεί (αλλα και στην απόδειξη) είδα το λάθος.
Επειδή λάθη γίνονται (αν και δεν θα έπρεπε να γίνονται τέτοια λάθη όταν πας στο εξουσιοδοτημένο σέρβις και πληρώνεις 80-90 ευρώ την αλλαγή λαδιού), τους το ανέφερα και μου είπαν το ανεκδιηγητο 'όλα ίδια είναι'.
Τότε έφερα το manual στη σελιδα για τα λιπαντικά όπου ξεκάθαρα αναφέρεται αυτό που είπα και απαίτησα είτε να μου φέρουν τη νεότερη από το manual τεχνική οδηγία του εργοστασίου η οποία λέει ότι είναι όλα ίδια ή έστω ότι μπορείς να βάλεις στον τούρμπο βενζινοκινητήρα το dexos2, είτε να το αδειάσει αμέσως και να βάλει το σωστό. Γκρίνιαξε αλλά τελικά έκανε το δεύτερο (και μου άλλαξε και το παραστατικό να γράφει ότι έβαλε το σωστό).
Όταν πάω στην αντιπροσωπεία και πληρώνω τόσα λεφτά την αλλαγή λαδιών, θέλω τουλάχιστο τα πράγματα να γίνονται κατά γράμμα. Αν είναι να αυτοσχεδιάζω, πάω και εκτός, που είναι και φτηνότερα.
-
Ακριβώς, δεν περιλαμβάνει και τίποτα τραγικό, και όμως...
Στο manual αναφέρεται ότι οι βενζινοκινητήρες παίρνουν λαδι dexos1gen2, και ο πετρελαιοκινητήρας παίρνει dexos2. Είναι διαφορετικά λάδια. Λόγω της τουρμπινας που λιπαίνεται από το ίδιο λάδι, παίζει ρόλο η ποιότητα και ο τύπος.
Αυτοί, λοιπόν, μου έβαλαν στο βενζινοκινητήρα dexos2. Εγώ είχα ζητήσει φεύγοντας να πάρω τα λάδια που περίσσεψαν (παντα το κάνω για να έχω να συμπληρώσω αν ποτέ χρειαστεί. Δεν χρειάστηκε, αλλά ποτέ δεν ξέρεις). Εκεί (αλλα και στην απόδειξη) είδα το λάθος.
Επειδή λάθη γίνονται (αν και δεν θα έπρεπε να γίνονται τέτοια λάθη όταν πας στο εξουσιοδοτημένο σέρβις και πληρώνεις 80-90 ευρώ την αλλαγή λαδιού), τους το ανέφερα και μου είπαν το ανεκδιηγητο 'όλα ίδια είναι'.
Τότε έφερα το manual στη σελιδα για τα λιπαντικά όπου ξεκάθαρα αναφέρεται αυτό που είπα και απαίτησα είτε να μου φέρουν τη νεότερη από το manual τεχνική οδηγία του εργοστασίου η οποία λέει ότι είναι όλα ίδια ή έστω ότι μπορείς να βάλεις στον τούρμπο βενζινοκινητήρα το dexos2, είτε να το αδειάσει αμέσως και να βάλει το σωστό. Γκρίνιαξε αλλά τελικά έκανε το δεύτερο (και μου άλλαξε και το παραστατικό να γράφει ότι έβαλε το σωστό).
Όταν πάω στην αντιπροσωπεία και πληρώνω τόσα λεφτά την αλλαγή λαδιών, θέλω τουλάχιστο τα πράγματα να γίνονται κατά γράμμα. Αν είναι να αυτοσχεδιάζω, πάω και εκτός, που είναι και φτηνότερα.
Μου δίνεις αφορμή και πάσα αγαπητέ φίλε να γράψω κι εγώ για τα λιπαντικά, αν και το αυτοκίνητο είναι ολοκαίνουργιο και η πρώτη αλλαγή θα γίνει του χρόνου τον Αύγουστο.
Στο δικό μου manual (έχω το ΜΥ 2020.5 1.2Τ 130 άλογα) αναφέρονται ρητά οι προδιαγραφές Opel B71 2010 και Β71 2312 (ιξώδη 0W-20 και 0W-30 αντίστοιχα), οι οποίες βέβαια είναι προδιαγραφές του grouppe PSA. Είναι δυνατόν για το ίδιο μοτέρ να δίνουν διαφορετικές προδιαγραφές λαδιών κινητήρα και άλλα approvals ;;;
-
Το δικό μου manual (MY2019) γράφει αυτά:
-
dtzgr wrote:
Ερώτηση για όσους αγόρασαν ή παρήγγειλαν πρόσφατα και έχουν Navi 5.0: γίνεται καμία αναφορά από τους πωλητές για ενεργοποίηση και διαθεσιμότητα των υπηρεσιών opel connect στην Ελλάδα (όπως πχ στη Γερμανία μέσω connect.opel.de ή στη Γαλλία μέσω connect.opel.fr ή στην Ισπανία στο .es, Ιταλία στο .it κλπ);
Σε άλλες χώρες της ευρώπης οι υπηρεσίες αυτές είναι διαθέσιμες και δίνουν 3 χρόνια δωρεάν live traffic information στο Navi 5.0. Οι υπηρεσίες αυτές δίνονται ακόμα και σε όσους δεν έχουν το opel connect αλλά έχουν Navi 5.0.
Στην Ελλάδα το site είναι under construction εδώ και μήνες....
Πλέον το https://connect.opel.gr/ είναι διαθέσιμο...
Ολοκλήρωσα τα βήματα για την ενεργοποίηση του πακέτου της LIVE πλοήγησης για τα επόμενα 3 χρόνια. Όταν με το καλό πάω στο αυτοκίνητο θα προσπαθήσω να καταλάβω τι γίνεται και θα postάρω feedback
Αν το έχει ήδη κάνει κάποιος, ας δώσει τα φώτα του.
Σίγουρα έχει live traffic? Λέει ότι δεν υποστηρίζεται ακόμα στην Ελλάδα...
-
Καλησπέρα στην ομάδα!
Χαίρομαι ιδιαίτερα που βρήκα ενα τόσο εμπεριστατωμένο και κατατοπιστικό φόρουμ και διαβάζοντας με προσοχή τις πολύ ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις όλων,θα ήθελα κι εγώ με τη σειρά μου να γράψω το δικό μου feedback.
Σαν κάτοχος Crossland βενζίνης exclusive 130ps οπως θα έιδατε κι απο τον τίτλο του post(αγορά 10/02/20) κι έχοντας αισίως φτάσει τα 3000χλμ παρατήρησα τα παρακάτω:
+Στα θετικά:
-Eξαιρετικοί χώροι που συνδυάζουν άνεση κι εργονομία σε ένα αυτοκίνητο που κινείται άνετα εντός κι εκτός πόλης
-Καλή και στιβαρή ποιότητα κατασκευής στο εσωτερικό.Μπορει η σχεδίαση να φαίνεται συντηρητική και ξεπερασμένη για κάποιους,προσωπικα όμως την προτιμώ απο τη σούπερ μοντέρνα της Peugeot και της Citroen.
-Ο κινητήρας πολύ δυνατός ,'αρπάζει¨απο χαμηλά και λειτουργεί απροβλημάτιστα τόσο με air condition όσο και με 4 άτομα και αποσκευές.Ειδικά στην Εθνική το αυτοκίνητο έιναι πολύ ευχάριστο και ξεκούραστο.
-Πολύ όμορφη η διχρωμία λευκού με μάυρη οροφή(δεν φαίνεται η βρωμιά και είναι αρκετά δροσερό τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού).
-Το infotainment έυκολο,γρήγορο ,μαζεμένο κι ενσωματωμένο στο ταμπλό χωρίς να θυμίζει ξένο πρόσθετο σώμα όπως σε αρκετα άλλα μοντέλα της κατηγορίας.
-Εξαιρετικά εύχρηστα και χρήσιμα τα συρόμενα πίσω καθίσματα.
-Στα αρνητικά:
- Η ανάρτηση μου φαίνεται αρκετά σκληρή(ειδικά για αυτοκίνητο που έχει και τη Γαλλική σφραγίδα),αφήνοντας αρκετούς κραδασμούς στους ταλαιπωρημένους Αθηναικούς δρόμους.Μου κάνει επίσης εντύπωση το γεγονός ότι αρκετοί φίλοι περιγράφουν την ανάρτηση ως μαλακά και αναρωτιέμαι αν αυτό συμβαίνει μόνο στο δικό μου για κάποιο λόγο.Φοράει ζάντες 17' και η πίεση στα ελαστικά είναι 36.
-Παρατηρώ μια απότομη συμπεριφορά στις αλλαγές των ταχυτήτων,τόσο κατα την εκκίνηση με 1η όσο και στην αλλαγή με δευτέρα.Δεν ξέρω αν το περιγράφω καλά κι αν γίνομαι κατανοητός.Είναι σαν να μην έχει καλο smoothness απο αλλαγή σε αλλαγη και σαν να παρατηρείται ενα μικρό 'κλώτσημα' στις αλλαγές.
-Οταν οδηγώ με πάνω απο 100χλμ/ω με ανοιχτά παράθυρα,δημιουργείται ενας περίεργος στροβιλισμός αέρα και ακούγεται μέσα στα αυτιά μου ενας πολύ ενοχλητικός ήχος(πιθανόν θέμα αεροδυναμικής?)
-Το μαύρο γυαλιστερό πλαστικό που περικλείει το κιβώτιο ταχυτήτων,εμφάνισε αμέσως μικρές γρατζουνιές οι οποίες φαίνονται ιδιαίτερα στο έντονο φώς όπως ανέφερε κι ενας φίλος στο φόρουμ.Κάποια ιδέα για το πως και αν διορθώνεται?
Όσο αφορά στην κατανάλωση,μέσα στην πόλη με σχετικα νορμάλ οδήγηση και σχεδόν πάντα air condition,έιμαι στα 7.7-8 λιτ/100κμ,βάσει της ηλεκτρονικής ένδειξης.
Μερικές απορίες:
-Eίδα ότι αναφερθηκε αρκετά αναβάθμιση λογισμικού του infotainment κυρίως σε αυτούς που έχουν την 5.0.Πως μπορώ να δώ την έκδοση που έχω και με ποιο τρόπο γίνεται η αναβάθμιση?
-Με 'έψησε' ένας φίλος για κεραμική επίστρωση στο χρώμα την οποία έχει κάνει ο ίδιος εδώ και 1 χρόνο και είναι πολύ ευχαριστημένος απο το αποτέλεσμα.Συγκεκριμένα,το χρώμα γίνεται ανθεκτικότερο στη βρωμιά απο διάφορες πηγές(αφρικανική σκόνη,ρετσίνι,βροχή με λάσπη) ενώ προστατέυεται ακόμα και απο τα πετραδάκια που πετάγονται κυρίως στην Εθνική οδό και δημιουργούν μικρά γδαρσίματα σε καπώ και προφυλακτήρα.Με δεδομένο ότι δεν εχω ακούσει και τα καλύτερα για τα βερνίκια της Opel,πιστέυετε ότι έχει νόημα να το κάνω?Τιμη 350€ και εγγύηση 5 χρόνια
Ευχαριστώ για την φιλοξενία κι αναμένω με ανυπομονησία τις επισημάνσεις σας καθώς και στο να απαντήσω σε οτι αλλο θέλετε να μοιραστούμε σχετικα με το Crossland
-
Φίλε καλησπέρα. Κεραμική με 350 ευρώ και σωστή δουλειά δε παίζει... 350 ευρώ κοστίζει μόνο η προετοιμασία με πηλό, γυάλισμα κτλ κτλ ώστε να προετοιμαστεί η επιφάνεια και να γίνει η κεραμική.. Και ναι η προετοιμασία χρειάζεται ακόμα και σε νέο αυτοκίνητο. Γνώμη μου είναι να το πλένεις μόνος σου (αν έχεις τη δυνατότητα) αλλά **σωστά **και να το περνάς κερί 4-5 φορές το χρόνο που δε θα σου παίρνει πάνω απο 15 λεπτά κάθε φορά..
Αυτό που σου πρότειναν είναι πεταμένα λεφτά και μετά από 6 μήνες με ένα χρόνο max το αυτοκίνητο θα θέλει πάλι προστασία..
-
dtzgr wrote:
Ερώτηση για όσους αγόρασαν ή παρήγγειλαν πρόσφατα και έχουν Navi 5.0: γίνεται καμία αναφορά από τους πωλητές για ενεργοποίηση και διαθεσιμότητα των υπηρεσιών opel connect στην Ελλάδα (όπως πχ στη Γερμανία μέσω connect.opel.de ή στη Γαλλία μέσω connect.opel.fr ή στην Ισπανία στο .es, Ιταλία στο .it κλπ);
Σε άλλες χώρες της ευρώπης οι υπηρεσίες αυτές είναι διαθέσιμες και δίνουν 3 χρόνια δωρεάν live traffic information στο Navi 5.0. Οι υπηρεσίες αυτές δίνονται ακόμα και σε όσους δεν έχουν το opel connect αλλά έχουν Navi 5.0.
Ολοκλήρωσα τα βήματα για την ενεργοποίηση του πακέτου της LIVE πλοήγησης για τα επόμενα 3 χρόνια. Όταν με το καλό πάω στο αυτοκίνητο θα προσπαθήσω να καταλάβω τι γίνεται και θα postάρω feedback
Τελικά?
-
Γεια σας,
Ηθελα να ρωτησω εαν εχεις 3 παιδια καθονται ανετα στα πισω καθισματα ?
Ακομα και οταν εχεις συρει τα καθισματα ?
Thanks
-
Καλησπέρα στην ομάδα!
Χαίρομαι ιδιαίτερα που βρήκα ενα τόσο εμπεριστατωμένο και κατατοπιστικό φόρουμ και διαβάζοντας με προσοχή τις πολύ ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις όλων,θα ήθελα κι εγώ με τη σειρά μου να γράψω το δικό μου feedback.
Σαν κάτοχος Crossland βενζίνης exclusive 130ps οπως θα έιδατε κι απο τον τίτλο του post(αγορά 10/02/20) κι έχοντας αισίως φτάσει τα 3000χλμ παρατήρησα τα παρακάτω:
+Στα θετικά:
-Eξαιρετικοί χώροι που συνδυάζουν άνεση κι εργονομία σε ένα αυτοκίνητο που κινείται άνετα εντός κι εκτός πόλης
-Καλή και στιβαρή ποιότητα κατασκευής στο εσωτερικό.Μπορει η σχεδίαση να φαίνεται συντηρητική και ξεπερασμένη για κάποιους,προσωπικα όμως την προτιμώ απο τη σούπερ μοντέρνα της Peugeot και της Citroen.
-Ο κινητήρας πολύ δυνατός ,'αρπάζει¨απο χαμηλά και λειτουργεί απροβλημάτιστα τόσο με air condition όσο και με 4 άτομα και αποσκευές.Ειδικά στην Εθνική το αυτοκίνητο έιναι πολύ ευχάριστο και ξεκούραστο.
-Πολύ όμορφη η διχρωμία λευκού με μάυρη οροφή(δεν φαίνεται η βρωμιά και είναι αρκετά δροσερό τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού).
-Το infotainment έυκολο,γρήγορο ,μαζεμένο κι ενσωματωμένο στο ταμπλό χωρίς να θυμίζει ξένο πρόσθετο σώμα όπως σε αρκετα άλλα μοντέλα της κατηγορίας.
-Εξαιρετικά εύχρηστα και χρήσιμα τα συρόμενα πίσω καθίσματα.
-Στα αρνητικά:
- Η ανάρτηση μου φαίνεται αρκετά σκληρή(ειδικά για αυτοκίνητο που έχει και τη Γαλλική σφραγίδα),αφήνοντας αρκετούς κραδασμούς στους ταλαιπωρημένους Αθηναικούς δρόμους.Μου κάνει επίσης εντύπωση το γεγονός ότι αρκετοί φίλοι περιγράφουν την ανάρτηση ως μαλακά και αναρωτιέμαι αν αυτό συμβαίνει μόνο στο δικό μου για κάποιο λόγο.Φοράει ζάντες 17' και η πίεση στα ελαστικά είναι 36.
-Παρατηρώ μια απότομη συμπεριφορά στις αλλαγές των ταχυτήτων,τόσο κατα την εκκίνηση με 1η όσο και στην αλλαγή με δευτέρα.Δεν ξέρω αν το περιγράφω καλά κι αν γίνομαι κατανοητός.Είναι σαν να μην έχει καλο smoothness απο αλλαγή σε αλλαγη και σαν να παρατηρείται ενα μικρό 'κλώτσημα' στις αλλαγές.
-Οταν οδηγώ με πάνω απο 100χλμ/ω με ανοιχτά παράθυρα,δημιουργείται ενας περίεργος στροβιλισμός αέρα και ακούγεται μέσα στα αυτιά μου ενας πολύ ενοχλητικός ήχος(πιθανόν θέμα αεροδυναμικής?)
-Το μαύρο γυαλιστερό πλαστικό που περικλείει το κιβώτιο ταχυτήτων,εμφάνισε αμέσως μικρές γρατζουνιές οι οποίες φαίνονται ιδιαίτερα στο έντονο φώς όπως ανέφερε κι ενας φίλος στο φόρουμ.Κάποια ιδέα για το πως και αν διορθώνεται?
Όσο αφορά στην κατανάλωση,μέσα στην πόλη με σχετικα νορμάλ οδήγηση και σχεδόν πάντα air condition,έιμαι στα 7.7-8 λιτ/100κμ,βάσει της ηλεκτρονικής ένδειξης.
Μερικές απορίες:
-Eίδα ότι αναφερθηκε αρκετά αναβάθμιση λογισμικού του infotainment κυρίως σε αυτούς που έχουν την 5.0.Πως μπορώ να δώ την έκδοση που έχω και με ποιο τρόπο γίνεται η αναβάθμιση?
-Με 'έψησε' ένας φίλος για κεραμική επίστρωση στο χρώμα την οποία έχει κάνει ο ίδιος εδώ και 1 χρόνο και είναι πολύ ευχαριστημένος απο το αποτέλεσμα.Συγκεκριμένα,το χρώμα γίνεται ανθεκτικότερο στη βρωμιά απο διάφορες πηγές(αφρικανική σκόνη,ρετσίνι,βροχή με λάσπη) ενώ προστατέυεται ακόμα και απο τα πετραδάκια που πετάγονται κυρίως στην Εθνική οδό και δημιουργούν μικρά γδαρσίματα σε καπώ και προφυλακτήρα.Με δεδομένο ότι δεν εχω ακούσει και τα καλύτερα για τα βερνίκια της Opel,πιστέυετε ότι έχει νόημα να το κάνω?Τιμη 350€ και εγγύηση 5 χρόνια
Ευχαριστώ για την φιλοξενία κι αναμένω με ανυπομονησία τις επισημάνσεις σας καθώς και στο να απαντήσω σε οτι αλλο θέλετε να μοιραστούμε σχετικα με το Crossland
Συνυπογράφω για την ανάρτηση...
-
Έκανα εγγραφή, το μοντέλο συμβατό, ακολούθησα οδηγίες κλπ αλλά καμιά επιτυχία για ενεργοποίηση live traffic. Η επιλογή για ανταλλαγή δεδομένων με το κινητό που απαιτείται, δε μπορεί να ενεργοποιηθεί. Ίσως χρειάζεται αναβάθμιση και το infotainment. Επίσης η εφαρμογή myopel, σε μένα τουλάχιστον, δεν παρέχει καμία πληροφορία. Ελπίζω να αλλάξει κάτι μελλοντικά.
Πάντως βρήκα 2 πολύ χρήσιμα videos για τα ζητούμενα τα οποία και παραθέτω, αν θέλει κάποιος άλλος να δοκιμάσει.
Live Navigation:
Opel Connect:
-
Ωραια αναλυση Pazzino21!
Οδηγωντας την ιδια ακριβως εκδοση εδω και δυομιση μηνες,και εχοντας συμπληρωσει 4000km,θα πω τα εξης,οσο πιο συνοπτικα μπορω:
-Ανάρτηση : Μού φαινεται πολύ μαλακη,όχι απαραιτητα με την καλη εννοια.Ιδιαιτερα τις εγκαρσιες ανωμαλιες τού δρομου τίς νιωθεις καλα
**Εσωτερικο : **Ειναι εξαιρετικα εργονομικο αλλα και στιλάτο κατα τη γνωμη μου,χωρις τρελές ''ντιζαινιές'.Εκει που φαινεται η ηλικια του σχεδιαστικα ειναι στον πινακα οργανων,οπου το -ποlύ χρησιμο-ψηφιακο καντραν ειναι μικρο σε μεγεθος και παρωχημενο.Επισης στους πισω επιβατες θα ήθελα θυρα-ες usb η εστω 12V, και αεραγωγούςgia to ac.Στη δικη μου exclusive δεν υπαρζεουν θηκες στο διαχωριστικο των πισω επιβατων,και θα το ηθελα.Επισης,και απαντωντας σε εναν φιλο που ρωτησε,θεωρω οτι ανετα χωρανε τρια παιδια,δεν ξερω ομως αν ειναι προσαρμοσιμος καθ'υψος ο προενατηρας της ζωνης ασφαλειας για τον μεσαιο επιβατη.
**Infotainment **Ομορφο,πρακτικο,ευκολο στην εκμαθηση,πολυ καλο το navi,με την υποσημειωση οτι γραφεις greeklish.
Πανευκολη συνδεση με BT κινητου,και με ενσυρματα με android auto
**Κινητηρας **Πολύ δυνατος ,ροπάτος,τραβαει απο χαμηλα.Το αυτοκινητο σε ταξιδι ακομα και φορτωμενο επιταχυνει εντυπωσιακα και αποτελεσματικα εφοσον χρειαστει.Με 6η και ταχυτητα 120 το στροφομετρο δειχνει 2500 στροφες,140 -->3000 kai 160-->3400.
Την αποτομη αλλαγη απο 1η σε 2α την παρατηρησα κι εγω,αλλα για καποιο λογο εμφανιζεται οταν ειχε ενεργοποιηθει το start/stop στην εκκινηση.
**Κατανάλωση **Στην πολη γυρω στο 7.5,εξω γυρω στο 6.5.Γενικα περιμενω μια μεση καταναλωση γυρω στο 7.
Φυσικα σε ταξιδιμε λογικες ταχυτητες(110-120) σε εθνικη οδο-με το αυτοκινητο φορτωμενο και AC) εδειξε κατω απο 6.
Κλεινοντας,για μενα το αυτοκινητο ειναι δοκτωρ Τζεκιλ και Μιστερ Χάιντ: ηρεμο και πρακτικο στην πολη,ανετο και ευχαριστο σε ταξιδια,αλλά αν θες να το ζορισεις φευγει και πισω δεν κοιταει!
Το θεωρω εξαιρετικο vfm στα b-suv-φουλ εκδοση με ολα τα εξτρα πανω μού βγηκε 19700-και απορω πώς δεν ειναι στη συζητηση για τα προτεινομενα της κατηγοριας!
-
migior wrote:
dtzgr wrote:
Τελικά?
Τελικά όλα μια χαρά. Bluetooth tethering ενεργό στο κινητό και με το που μπήκα στο αμάξι έκανε connect με το Navi και ενεργοποιήθηκαν και τα live services από Tom Tom εμφανίζοντας κάτω δεξιά στην οθόνη και ανάλογο λογότυπο.
Μαλιστα έλαβα και σχετικό mail ενεργοποίησης για τα επόμενα 3 χρόνια.
Εδώ σημερινές φωτό:
Για εμένα αυτό που βλέπω πιο δύσκολο είναι το να συνδέεται αυτόματα το κινητό μου μέσω Bluetooth tethering στο Navi γιατί δεν κρατάει τη σχετική ρύθμιση στο Huawei P20 που ζω, ότι και αν δοκίμασα... Αν θυμηθώ να το ενεργοποιήσω πριν κάνει pair το κινητό με το αμάξι όλα καλά με τα data και τα live services.
-
Το θεωρω εξαιρετικο vfm στα b-suv-φουλ εκδοση με ολα τα εξτρα πανω μού βγηκε 19700-και απορω πώς δεν ειναι στη συζητηση για τα προτεινομενα της κατηγοριας!
Είναι, απλά πολλοί το βάζουν μαζί με το C3 Aircross σαν διπλανές επιλογές, και χάνεται κάπου εκεί στην μετάφραση, και επειδή η Citroen είναι ποιο δυναμική σε μάρκετινγκ και προσφορές θα έλεγα.
Κυκλοφορεί πάντως έξω, απλά όχι σε τρελές ποσότητες. Θα έλεγα ελάχιστα περισσότερα C3 Aircross. Eπίσης τρώνε τρελό ανταγωνισμό από T-Cross πλέον, και Arona παλιότερα.
-
Έκανα εγγραφή, το μοντέλο συμβατό, ακολούθησα οδηγίες κλπ αλλά καμιά επιτυχία για ενεργοποίηση live traffic. Η επιλογή για ανταλλαγή δεδομένων με το κινητό που απαιτείται, δε μπορεί να ενεργοποιηθεί. Ίσως χρειάζεται αναβάθμιση και το infotainment. Επίσης η εφαρμογή myopel, σε μένα τουλάχιστον, δεν παρέχει καμία πληροφορία. Ελπίζω να αλλάξει κάτι μελλοντικά.
Πάντως βρήκα 2 πολύ χρήσιμα videos για τα ζητούμενα τα οποία και παραθέτω, αν θέλει κάποιος άλλος να δοκιμάσει.
Live Navigation:
Opel Connect:
Νομίζω ότι έχεις φτάσει πολύ κοντά. Για σύνδεση του infotainment στο internet μέσω του κινητού αρκεί να ενεργοποιήσεις το Bluetooth tethering στο κινητό σου και προφανώς να έχει data. Εφόσον το κάνεις αυτό και έχεις κάνει και τις σχετικές ενέργειες στο site για τα live services όπως έγραψες (λογικά έχεις λάβει και ανάλογο mail για activation) θα δεις ότι θα ενεργοποιηθεί αυτόματα με το που συνδεθεί στο internet το infotainment
Το myOpel πράγματι προς το παρόν είναι αρκετά φτωχό... Ελπίζω στο μέλλον να αναβαθμιστεί όπως και τα λοιπά apps του PSA group αν και ξεκάθαρα σε όλα πλέον θα είμαστε οι τελευταίοι έναντι Peugeot και Citroen...
-
thinwhiterope wrote:
Είναι, απλά πολλοί το βάζουν μαζί με το C3 Aircross σαν διπλανές επιλογές, και χάνεται κάπου εκεί στην μετάφραση, και επειδή η Citroen είναι ποιο δυναμική σε μάρκετινγκ και προσφορές θα έλεγα.
Κυκλοφορεί πάντως έξω, απλά όχι σε τρελές ποσότητες. Θα έλεγα ελάχιστα περισσότερα C3 Aircross. Eπίσης τρώνε τρελό ανταγωνισμό από T-Cross πλέον, και Arona παλιότερα.
Περίοδο Ιουνίου - Ιουλίου είχαν και οι δύο προσφορές, Citroen & Opel. Μίλησα και με τις δύο εταιρείες, είχα γνωστό πωλητή στην Opel. Για να πάρεις τον ίδιο εξοπλισμό με το αυτόματο ντήζελ Aircross της προσφοράς, ήθελε τουλάχιστον 3200€ παραπάνω η Opel... (και πάλι, υστερούσε λίγο ο εξοπλισμός). Στην ίδια ακριβώς τιμή, έπαιρνες μια κατηγορία εξοπλισμού κάτω το Crossland, μικρότερες ζάντες (δεν πειράζει), χωρίς μπάρες οροφής, χωρίς συρόμενο κάθισμα, χωρίς κάμερα, χωρίς αισθητήρες ούτε μπροστά ούτε πίσω, χωρίς Πλοήγηση, χωρίς υποβραχιόνιο, μόνο άσπρο-μαυρη οροφή (χωρίς μεταλλικό χρώμα), με τον 'ανάποδο' λεβιέ ταχυτήτων που ανεβάζεις σπρώχνοντας, με μόνο θετικό τις λάμπες LED στα φώτα και το αμορτισέρ στο καπώ (νομίζω)... και παρόλο που θα το αγόραζα, αισθητικά είναι πίσω από το Aircross και μάλλον και σε ανάρτηση απ' όσα διαβάζω (δεν το έχω οδηγήσει)... Οπότε είναι αυτονόητη η διαφορά πωλήσεων.
Τα αντίστροφα ισχύουν μάλλον, στη μεγαλύτερη κατηγορία των C-suv μεταξύ των δύο εταιρειών...
-
Καλησπέρα σε όλους,
Είδα το Crossland (έκδοση Dynamic), πετρέλαιο 102 ίππους και με δώρα 2.300€, στα 21.000€ τελική τιμή.
Ήθελα να ρωτήσω, είναι καλός ο κινητήρας αυτός. Δεν μπορώ να το βρω πουθενά για test drive.
Έχει κανείς να μου πει την άποψή του;
-
Καλησπέρα σε όλους,
Είδα το Crossland (έκδοση Dynamic), πετρέλαιο 102 ίππους και με δώρα 2.300€, στα 21.000€ τελική τιμή.
Ήθελα να ρωτήσω, είναι καλός ο κινητήρας αυτός. Δεν μπορώ να το βρω πουθενά για test drive.
Έχει κανείς να μου πει την άποψή του;
Για test-drive mega motors στην Πειραιώς έχει το πετρέλαιο, αύριο έχω κλείσει εκεί για test-drive
Opel Crossland X