-
Κοίτα, και θα είμαι κάθετος σε αυτό: μοντέρνο μοτέρ δεν έχει πρόβλημα με την 'πίεση' εφόσον κανείς κινείται στα όρια που λέει το manual. Σε γενικές γραμμές είναι αδύνατον κανείς να ξεπεράσει αυτά τα όρια.
Υπάρχουν εξαιρέσεις με προβληματικά μοτέρ, αλλά πρόκειται για εξαιρέσεις.
Αλλά μιλάμε πάντα για στοκ κινητήρες χωρίς πρόγραμμα ή άλλη μετατροπή. -
Διαφωνουμε στο 'καθετα.'.Εχω ταξιδεψει με γερμανικο αυτοκινητο 240 ιππων . Στα 30 χλμ με τερμα γκαζι πεταξε λαδια πισω. Δεν αντεξε. Οπελ ετγοστασιακο του 08 μοντελο νομιζω. Τεσπα. Πες ετυχε πες ειχε χλμ πολλα καθετος δεν μπορεις να εισαι.
Εχω κι αλλες περιπτωσεις αλλα οκ. Κανεις με τουρμπο δεν το κανει αυτο. Τραβηγμενο. -
Εχει πλακα που θεωρουμε 'μικρο' εναν κινητηρα 1,000 turbo σε σχεση με τον 1,400 turbo την στιγμη που πριν μερικα χρονια θεωρουσαμε μικρο τον 1,400 σε σχεση με τους 1,800 και οτι δεν αντεχει.
Εχοντας εμπειρια σε ατμοσφαιρικους καλους-κακους,τουρμπατους και κομπρεσορα,πρακτικα ο κομπρεσορας ειναι το πιο φιλικο και 'πρακτικο' για την καθημερινοτητα,δηλαδη η ροπη απο τις 1,000 σ.α.λ κατι που το βρισκεις μονο σε μεγαλους καλους ατμοσφαιρικους.
Εδω και 5 μερες εχει αγορασει ο πατερας μου το forester 2.0x με τα 158 αλογα του 2006 σε αντικατασταση του Forester xt με τα 177,επειδη το ατμοσφαιρικο αποδιδει αψογα απο τις 1,000 μεχρι τις 7500 που ειναι ο κοφτης ειναι πολυ πιο 'πρακτικο' στο 99% των περιπτωσεων για τον πατερα μου(ηρεμος οδηγος που θελει και δυναμη για ασφαλεια).
Τώρα σε πιο μικρα μοτερ που ειναι αρροπα και αποδιδουν ψηλα,τοτε το turbo ειναι μονοδρομος,π.χ το yaris Με τα 100 αλογακια ειναι ψωφιο σε σχεση με το Polo με τα 105(του 09 1,2turbo) και αλλα πολλα παραδειγματα.
Βεβαια ουτε το turbo ειναι πανακεια,αλλα εχει να κανει ξεκαθαρα με τα χαρακτηριστικα λειτουργιας του κινητηρα και φυσικα τις απαιτησεις. -
Ο χρήστης DoctorWho έγραψε:
Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω κατά πόσον ένα αυτοκίνητο με 1.000 μόνο κυβικά, αλλά 110 άλογα μπορεί να κάνει ένα ταξίδι (π.χ. 5-6 ωρών). Γενικά δεν τρέχω, στα ταξίδια πάω με μέση ταχύτητα 110 χλμ/ώρα.Έχω ακούσει που λένε ότι το αμάξι με λίγα κυβικά σε κουράζει στο ταξίδι. Λίγο αόριστο δεν είναι αυτό; Δηλαδή τι ακριβώς είναι αυτό που κουράζει ρε παιδιά;;
Πες μας τελικα τι θα αγορασεις φιλε,παραθεσαμε τοση γνωση εδω μεσα και εμπειρια...Μην παει στραφι για αλλη μια φορα....
Αυτοκίνητο με λίγα κυβικά και πολλά άλογα για ταξίδι