-
Λοιπόν :
Κατ΄ αρχήν θα πω το ότι ο φίλος alejandro έρχεται από audi A1 σίγουρα μεγενθύνει τα αρνητικά του swift ,όσον αφορά τα θέματα της ανάρτησης .Και εξηγούμε : το πενηντάρι προφίλ λίγοι το διαχειρίζονται τόσο καλά όσο το vw group. Όχι ότι το swift δεν είναι - σε αυτόν τον τομέα. Βλέποντας όμως κριτικές από κατόχους του παλιού swift , θα δείτε ότι τους έκανε η εντύπωση η καλή ηχομόνωση και η ποιότητα κύλησης τους swift!!! Το χρησιμοποιώ ως δεύτερο αυτοκίνητο και αυτός ήταν ο λόγος που δεν κοίταξα για κάτι πιο ολοκληρωμένο όπως polo ή fiesta.
Αν το δεις ως αυτοκίνητο πόλης,γιατί αυτό είναι ,έχει φοβερά πλεονεκτήματα , με μοναδικό σοβαρό μειον, το κοπάνημα και για αυτό ρωτάω και άλλους ιδιοκτήτες ή χρήστες πως το αντιμετωπίζουν . Προσωπικά το κοπάνημα μου θμίζει 316 coupe του 2010 που είχα κάνει test drive και είχε 17άρες ζάντες.
Η ελάττωση της πίεσης λειτούργησε ευεργετικά σε ένα 20% σίγουρα. Νομίζω ότι μελλοντικά θα βοηθήσει και η αντικατάσταση ελαστικών με μαλακότερα .
Το αυτοκίνητο είναι made in japan , η τιμή του στην ευρώπη είναι 20.000+ και οι κριτικές που έχει λάβει είναι κάτι παραπάνω από θετικές .Οι λόγοι που το επέλεξα ήταν η οικονομία του και η αξιοπιστία του . Οπότε και ξανά να επέλεγα το ίδιο θα επέλεγα . Μπόνους τα led μπρος πίσω που είναι εξαιρετικά , το infotainment με εξαιρετικό ήχο για την κατηγορία , το hill assist , το άψογο start stop , η κάμερα οπισθοπορείας , το cc, και η επαναλαμβάνω εξαιρετική του οικονομία. Μόλις ολοκλήρωσα ταξίδι σε επαρχιακό δίκτυο 190 χλμ , με 2 ενήλικες και δύο παιδιά , με φούλ κλιματισμό και κατανάλωση trip computer 4,6!!!
υ.γ. Μεμβράνες έβαλα και εγώ και έληξε το θέμα .
Προς Lap: για τις πιέσεις ακολούθησε την συμβουλή σου ,αλλά το πάω σταδιακά .Από το εργοαστάσιο είχε 36 μπροστά και 35 πίσω!!! γενικά ότι να ναι με τις πιέσεις. το 34 -30 που έβαλα έχει ευεργετικές συνέπειες στο πέρασμα από ανωμαλίες και μικρές λακούβες ,αλλά σε μεγαλύτερη εγκάρσια λακούβα κάνει αυτό το ΄΄σκόνταμα΄΄ που είπε ο alejandro . Εσύ το ξεπέρασες με το 32-29? -
Ωραιο ποστ.
Μ αρεσε.Να σου πω εγω οταν ου το εδωσαν ειχε 39 psi πιεση στα λαστιχα.
Στα πρωτα στροφιλικια πηγαινε αψογα, ερωτας με την πρωτη τιμονια , μεχρι που ηρθε η πρωτη μεγαλη λακουβα και τρομαξα.
Αμεσως αρχισα να κατεβαζω τις πιεσεις. Τελικα ψαχνοντας βρηκα οτι στην ινδια προτεινει το καρτελακι στην πορτα, 32 μπροστα και 29 πισω.
Εγω καθως δομιμαζα τις πιεσεις εφτασα στα 31 μπροστα και 29 πισω, δηλαδη σχεσον ιδιο με το ινδικο, και υπαρχει η εξής αλλαγη:
Οταν η θερμοκρασια φτανει εως 25 με 26 βαθμους στον αερα και ειναι βραδυ το αυτοκινητο ειναι παρα πολυ καλο στις λακουβες. Περναει με μασιφ αλλα και αναλαφρη αισθηση και δεν κοπαναει πουθενα. Θυμιζει skoda fabia ή vw polo. Σε σπανιες περιπτωσεις σε πολυ μεγαλες λακουβες θα πεις 'α, ναι οντως δεν ειναι polo'. Αλλα ελαχιστες φορες. Στις στροφες ομως και σε αισθηση ξεσκιζει ενα πολακι. Τσπ
Το πρωι στον ιδιο ακριβως δρομο με νταλα ηλιο και 35 υπο σκια με καυτη την ασφαλτο κοπαναει παλι. Οχι οπως το πρωτοπηρα αλλα ξανα ειναι σφιχτο και μοιαζει με ιαπωνικο.
Στα γαλλικα με μισελεν 4 seasons, δεν υπαρχει τετοιο θεμα.
Τα λαστιχα ειναι τελειως μαπα, ιδιαίτερα τα πλαϊνά τους
-
https://www.in.gr/2019/06/26/auto/anakl ... iki-agora/
-
Όταν θα τα αλλάξω (τα ελαστικά) σκέφτομαι τα all weather της goodyear ,τα έχω βάλει στο corolla και έχει γίνει mercedes... Σταδιακά θα κατεβάσω 33-31(επειδή βάζω και παιδιά πίσω) . Ο θόρυβος στις εγκάρσιες λες ότι είναι από τον τροχό ή ότι τερματίζει η ανάρτηση ? Επίσης άκουσα ότι δεν πουλάει ? παπαριές. 400 κομμάτια τον Μαίο το swift. Και γενικά πουλάει περισσότερο από το προηγούμενο .Υπάρχουν τα στοιχεία στο διαδίκτυο.
-
Τοσο καλα τα goodyear allweather; ωραια να τα εχω υποψιν γενικα ως λαστιχα.
Τις προαλλες ξαπλωσα στο εδαφος και το κοιτουσα απο κατω. (Εβαλα κατευθειαν στο πλυντηριο τα ρουχα μη φωναζει η λαπαινα)
Αυτο ηθελα να δω. Αν τερματιζει και πως ειναι τα bumb stops.
Τελικα το μονο που ειδα ειναι τα μπροστα συνεμπλοκ φαινονται πολυ ευκολα. Ειναι καπως σκληρα αν τα πιεσεις, δεν μπορεις να καταλαβεις κατι ουσιαστικο ετσι, αλλα ενταξει φαινεται στην αισθηση πως διαφερουν καπως. Διαφερουν απο τα γαλλικα που ξερω. Ισως συμβαλλουν στο κοφτερο υπεροχο μπροστινο κομματι του αυτοκινητου.
Ειναι κατι μικρα πρασινακια, φαινονται απο τον οδηγο αν σκυψεις.Παντως στο ignis η suzuki αλλαξε bumb stoppers και τα εκαναν ανακληση για αλλαγη.
-
Τοσο καλα τα goodyear allweather; Εξαιρετικά σε όλες τις συνθήκες και πραγματικά αθόρυβα.
Παντως στο ignis η suzuki αλλαξε bumb stoppers και τα εκαναν ανακληση για αλλαγη.
Νομίζω ότι αυτό πρέπει να το ψάξουμε . Ο Αλεχάντρο ειδικά που το έχει με τις επιστολές . Νομίζω ότι με σκληρότερα
ελατήρια η bump stops θα εξαφανιστεί το φαινόμενο. Το ότι έρχεται από ιαπωνία ,που η λέξη ανωμαλία στην άσφαλτο είναι άγνωστη λέξη ,νομίζω ότι έχει επηρεάσει το στήσιμο. -
Θα τους τρελανει ο αλεχαντρο.
Εγω παλι εχω τη αισθηση πως τα ελατηρια του ειναι ακριβως αυτα που πρεπει και του προσφερουν τελειο κρατημα. Τελεια διαχειρηση του αμαξωματος στις στροφεςΙσως να γινοταν κατι με τα bumb stops αλλα και παλι, λεω ενα μεγαλο ισως.
Παντως χαμηλωσε λιγο τις πιεσεις στα νουμερα που ειπα και κανε μια βολτα ισως δεν χρειαστει τιποτα μετα απο αυτο.Οσο για τους δρομους της ιαπωνιας, αυτο ακριβως σκεφτηκα και εγω με το που το οδηγησα. Οτι αυτο το αυτοκινητο με τα 39 psi θα ειναι απολαυση σε αυτους τους δρομους. Διαβήτης στις στροφες.
Γενικα αν εχεις οδηγησει mini couper , το swift θυμιζει πολυ την αισθηση αυτη.https://esselleparts.it/fendinebbia/360 ... 01645.html
-
https://www.autocar.co.uk/car-news/new- ... de-quality
Αυτό αφορά την ανάκληση για το ignis. Το οποίο έχει την ίδια ανάρτηση με το swift. Ας ελπίσουμε ότι θα γίνει σύντομα το ίδιο και για αυτό .
-
Εσυ που εχεις του 19 μοντελο λογικα θα το εχουν δει. Δες λιγο ατο s cross γινεται αναφορα για εξτρα ελατηρια που τελειωνει το θεμα στα s cross
-
έστειλα ήδη επιστολή στον Σφακιανάκη.
-
Ωχ ωχ ωχ.
-
Παρεπιπτόντως παρακάτω οι τιμές στην Ιταλία :http://configuratore.suzuki.it/swift/
Το δικό μου βγαίνει 19.600!!! Πάντως στο αντίστοιχο forum του quattroruote έχουν τα ίδια θέματα και αναμένουν αναβάθμιση της ανάρτησης. Για την όπισθεν που με είχες ρωτήσει δεν έχω κάποιο θέμα . Πάντα βέβαια ,όπως σε όλα τα suzuki βάζω πρώτη και μετά όπισθεν -
Εγω βαζω τεταρτη και μετα οπισθεν και μπαινει εν τελη σαν λουκουμι.
Αν το κανω αποτομα χωρις τεταρτη, νιωθω ενα μικρο γδαρσιμο.
Με 10% δασμο και παλι καλα. Αν λειψει ο δασμος δεν υπαρχει το αυτοκινητο στα 13500€ mild hybrid με φουλ εξτρα, 7 ετη εγγυηση και made in japan
Λενε και για μοντελο του 19;
-
Ο χρήστης swiftglx19 έγραψε:
https://www.autocar.co.uk/car-news/new-cars/suzuki-ignis-suspension-upgraded-enhance-ride-qualityΑυτό αφορά την ανάκληση για το ignis. Το οποίο έχει την ίδια ανάρτηση με το swift. Ας ελπίσουμε ότι θα γίνει σύντομα το ίδιο και για αυτό .
Ανάκληση;
-
Καλα, αν βρισκομουν εκει στις στροφες και περνουσαν ολα αυτα τα sport απο μπροστα μου θα αλληθωριζα
-
Παιδια καλημέρα! Πρώην κάτοχος renault clio 2017 diesel dynamic 90 hp. Δυστυχώς καινούριο αυτοκίνητο είχε πολλά προβλήματα (αλλαγή σασμάν, αλλαγή καθρέπτη οδηγού,άπειρους τριγμούς κ πολλά αλλα! ) Σκεφτομαι σοβαρά να πάρω swift 1.2 βενζίνη αν κ δεν έχει καλή παθητική ασφάλεια. Έκανα 2 test drive κ μου άρεσε αρκετά ειδικά η κατανάλωση του. Έχω ένα θέμα με τους τριγμούς όμως κ είδα στο forum υπαρχουν αναφορες σε τριγμούς. Μπορεί καποιος να μου προσδιορίσει σε τι βαθμό ακούγονται οι τριγμοί κ να μου πει μια γνώμη για το αν αξίζει η αγορά του. Είμαι πολύ ήπιων τόνων οδηγός κ το αυτοκίνητο θα πάει σε νησί για αυτό κ νομίζω μου ταιριάζει. Ευχαριστώ εκ των προτέρων
-
Το clio εχει χειροτερη. Το clio δεν εχει καν αεροσακους για τους πισω επιβατες. Ενω αξιολογηθηκε με παλιοτερα κριτηρια που ηταν πολυ πιο light. Συνεπως η βαθμολοωια του ειναι πλασματικη εναντι του swift
Στο αλλο τωρα, αν στα εφτιαξαν κρατα το ρε συ. Καινουργιο αυτοκινητο.
-
Το έχω πουλήσει φίλε μου 'πρώην κάτοχος'
-
Αν στο μελλοντικο facelift βελτιωθεί η ηχομόνωση και λυθούν τα θέματα με ανάρτηση, όπισθεν, αισθητήρες κπλ θα πάει πλ καλύτερα και ίσως εχει και μικρή μείωση τιμής εφόσον έχει μπει σε εφαρμογή η συμφωνία για την σταδιακή κατάργηση των δασμών.
Το γεγονός ότι σε αναγκάζει να πας απο τα 13.800(αρκετά καλή τιμή πάρα τα θέματα του) στα 16500 για να έχεις led φώτα και άλλα 2-3 πραγματάκια λειτουργεί αποτρεπτικά.
Sent from my SM-A520F using Tapatalk
-
Ο εξοπλισμος που εχει στη glx, δεν ειναι μονο καποια πραγματακια, δεν τον ειχε η bmw σειρα 1 με 35.000 ευρω πριν μια 5ετια.
Ειναι πολυ υψηλης τεχνολογιας εξοπλισμος. Δεν ειναι απλα θερμαινομενα καθισματα κτλ
Το υβριδικο με μεταλλικο και φουλ εξτρα εχει καπου στα 15 και κατι χιλ ευρω διοτι καθε μηνα παιζουν μικρες ή μεγαλες εκπτωσεις. Αυτο δεν το ξερα αλλα μου ειπε ενας φιλος που αγορασε πως εχουν εκπτωσεις οπως και ολες οι αλλες εταιριες.Στον θορυβο μη φανταστεις κατι φοβερο σαν ολα τα αλλα ειναι. Για παραδειγμα ανα 3 db μπορει το αυτι του ανθρωπου να αντιληφθει λιγο υψηλοτερο θορυβο.
https://www.auto-decibel-db.com/Suzuki_ ... 201.2.html
https://www.auto-decibel-db.com/Volkswa ... 7_1.2.html
https://www.auto-decibel-db.com/Peugeot ... 201.2.htmlΣτα 120 χλμ το swift εμφανιζει οπως φαινεται μια ιδιοσυχνοτητα στον ηχο. Συνεπως μπορει αυτο να ερχεται απο τους τροχους και ιδιαιτερα απο τα πολυ μετρια λαστιχα του.
Γενικα ο κινητηρας σε σταθερες ταχυτητες δεν μπορει να ακουστει. Απειροελαχιστα κατι γουργουριζει στο καπο. Στο ρελαντι και μαλιστα σε κινηση στη πολη νομιζεις οτι κινηται με ηλεκτρισμο. Πρεπει να το δεις απο κοντα για να κατλαβεις τι σου λεω. Δεν ακουγεται απολυτως τιποτα , παρα μονο ενα τσικ τσικ καπου σε πολυυυυυ βαθος, απο τη λειτουργια των βαλβιδων.
Για να καταλαβεις ποσο ησυχα κινηται στη πολη δες εδω.https://www.auto-decibel-db.com/Lexus_LS_2013_600h.html
Ενα απο τα πιο ησυχα αυτοκινητα που εχουν καταγραφει ποτε, τα db στα 50χλμ ανα ωρα ειναι ενα κλικ (λιγοτερο απο 3 db) απο το swift.
Δηλαδη εκει που κινηται κυριως το αυτοκινητο κανει εξαιρετικη δουλεια, και μαλιστα με τα πολυ μετρια λαστιχα που φορα.Ολος ο θορυβος ερχεται απο τους θολους αλλα και αυτος ειναι κανονικος απλα με τα λαστιχα του σε καποιες ταχυτητες ακουγεται παραπανω. Μονο σε τραχυ εδαφος περνα καπως πιο εντονα θορυβος παλι κατα ενα κλικ, αλλα αυτο πρπει να εχει να κανει με τα συνεμπλοκ και το πιο σπορτιφ στησιμο που εχει,
Οσο για το δασμο, εχεις δικιο. Αν το αυτοκινητο αυτο ειχε -1400 με 1600 ευρω με τετοιο εξοπλισμό και οδηγικες ικανοτητες, δεν θα υπηρχε αλλο αυτοκινητο πολης. Ειναι ενα φθηνο mini one σε ευχαρίστηση σε στενα στροφιλικια
Νέο Suzuki Swift 2017