-
Ούτε που σκέφτηκα ότι μπορεί να μπει εκεί ο πυροσβεστήρας.
Στο πορτπαγκαζ εγώ του έχω περάσει προατατευτικο της maguiar's στα πλαστικα του....
μπαίνει τελικά ο πυροσβεστήρας σου εκεί?
προστατευτικο εννοεις καποιο καλυμμα ή απλώς γαλάκτωμα? αυτό εδω βρήκα....αυτό λες?
-
Οχι δνε πήγα στο αυτοκίνητο ούτε σήμερα.
Ναι γαλάκτωμα....ενα που πραγματικά κάνει τα πλαστικα πολύ ωραία. Ιδιαιτερα του ταμπλο τα κάνει λες και είναι πολύ ακριβοτερα και σχεδόν ισαξια σε όψη με τα polo κτλ.
Το natural shine. Στην πρώτη εβδομάδα έχει μια έξτρα γυαλάδα παρόλο που λεει πως ει αϊ natural shine αλλα μετα την 1η εβδομάδα τα πλαστικα είναι... Σχεδον premium σε όψη.
-
-
Ναι γαλάκτωμα....ενα που πραγματικά κάνει τα πλαστικα πολύ ωραία. Ιδιαιτερα του ταμπλο τα κάνει λες και είναι πολύ ακριβοτερα και σχεδόν ισαξια σε όψη με τα polo κτλ.
προσωπικά δεν με απασχολεί καθόλου αν θα δείχνει ακριβότερο ή όχι, αρκεί να προστατεύεται για να κρατήσει
αν μπορείς πες μου ποιο ακριβώς προϊόν είχες πάρει?; για να το ζητήσω το ίδιο
πιστεύεις ότι όντως κάνει δουλειά για προστασία ή κατά του πολυκαιρισμού ή είναι μόνο για το μάτι το φαίνεσθαι τη φινέτσα;;
-
Από τα προϊόντα που έχει στο βιντεο πήρα το natural shine.
Ναι προστατεύει όπως επίσης δινει ένα πολύ ωραίο οπτικό φινίρισμα. Βάλτο να δεις. Θα το κανει πολύ ωραίο το πλαστικό του. Βασικά βάλε για παραδειγμα στην μισή πόρτα και άσε την υπόλοιπη χωρίς και θα καταλάβεις πόσο πιο ωραίο δείχνει με το γαλάκτωμα.
Edit: https://www.skroutz.gr/s/11705156/Meguiar-s-Natural-Shine-Protectant-G4116EU-473ml.html
Εντωμεταξύ θέλει μια φορά το εξάμηνο να το περνάς και μένει μόνιμα, δεν φεύγει. Έτσι στην ουσια έχεις ένα ταμπλο και προστατεύμενο από το ήλιο αλλά και σε οπτικό φινίρισμα σαν ένα πολύ ποιοτικο εσωτερικό.
-
Ωχ τι καλύμματα είναι αυτα; ωραια!!!
Για δώσε λινκ...
Εμενα μ αρεσει σε κίτρινο φωτισμό αλλά όντως φωτιζει πάρα πολύ. Σε εμενα δεν κάθετε κάνεις πίσω αλλά οκ οντως πολύ μεγάλο φάουλ που δεν εβαλαν φωτισμό πίσω. Στο baleno είχαν.
-
Εντωμεταξύ στο φωτάκι του πορτπ; γκαζ έχει και ένα διακοπτακι... Το εχει και εσένα;
Ε καλα μη νομίζεις suzuki είναι και ιδιατερα ακροβατεί μεταξύ a και b seg. Έχει τέτοια θέματακια. Αλλα πραγματικά μετά από λίγο καιρό ούτε που θα τα κοιτας, για να σκεφτείς εσύ μου τα θύμησες!
Το λευκό φως οντως βλέπεις καλύτερα αλλά πιο απαλό στα μάτια βρίσκω το κιτρινο. Πάντως ωραία θα το ψάξω για να βάλω κάποια στιγμή.
Για τα καλύμματα των καθισμάτων το λεω... Δεν έχεις στην φώτο καλύμματα; Επίσης παρατηρώ το πλαστικό φιλέτο που ειναι ασημι. Σε εμενα ειναι κατάλευκο και gloss.
-
ΟΔΗΓΟΣ αλλαγής ΛΑΜΠΤΗΡΩΝ δηλαδή για το άνοιγμα των πλαφονιέρων
χρειαζόμαστε 1 ηλεκτρολογικό κατσαβίδι ή έστω οποιοδήποτε ίσιο μερικών χιλιοστών
το κολπάκι το ήξερα εκ πείρας αλλά με χαροποίησε η SUZUKI που το δείχνει στις οδηγίες......είναι να περάσεις πρώτα ένα μαντηλάκι πάνω από τη μεταλλική μεριά του κατσαβιδιού για να μην το γδάρεις ή 'πληγώσεις' εκεί ή στα γύρω πλαστικά αν σου ξεφύγει. με τον ίδιο τρόπο μπορείς να κάνεις 1 σφυρί να λειτουργεί σαν ελαστική ματσόλα (καουτσούκ)
πρώτα βρίσκεις την ΟΠΗ (η μπροστά έχει 2 οπές κάτω αριστερά & δεξιά) που την υποδεικνύει στη φώτο που αναρτώ φαίνεται σε ποιο σημείο βρίσκεται αλλά & με το μάτι σας αν έχετε ποτέ ξαναματανοίξει πλαφονιέρα θα καταλάβετε αμέσως που είναι
οδηγούμε αργά το κατσαβιδάκι πρώτα σχεδόν κάθετα και μετά διαγώνια ενώ απομακρύνουμε τη λαβή του προς τα έξω
ακόμα και λίγο να ανασηκωθεί μετά βγαίνει εύκολα με τα δάχτυλα μην το φοβηθείτε δεν είναι από τα δύσκολα
μετά η τοποθέτηση της ΝΕΑΣ λάμπας είναι πανεύκολη όσο αφορά στο λαμπάκι της πλαφονιέρας του χώρου αποσκευών
για το μπροστά λαμπάκι της πλαφονιέρας οδηγού -- συνοδηγού θα έλεγα ότι θέλει λίγο προσοχή να ανοίξετε το ελασματάκι για να μπει πρώτα η αριστερή μεριά & μετά η δεξιά & να πατήσει σωστά, όχι όμως ότι έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας αν είσαι αρχάριος. αρκεί να πιάνουν λιγάκι τα χέρια σου σε εργαλεία κλπ
το σωληνωτό έχει το ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ότι περιστρέφοντας το μπορείς να επιλέξεις να μη σε 'χτυπάει' το φως τόσο έντονα στα μάτια. θέλει κάποιες δοκιμές τοποθετώντας το τζαμάκι πάνω χωρίς να το κουμπώσεις για να το πετύχεις πώς το θες
-
Εντωμεταξύ στο φωτάκι του πορτπ; γκαζ έχει και ένα διακοπτακι... Το εχει και εσένα;
Ε καλα μη νομίζεις suzuki είναι και ιδιατερα ακροβατεί μεταξύ a και b seg. Έχει τέτοια θέματακια. Αλλα πραγματικά μετά από λίγο καιρό ούτε που θα τα κοιτας, για να σκεφτείς εσύ μου τα θύμησες!
Το λευκό φως οντως βλέπεις καλύτερα αλλά πιο απαλό στα μάτια βρίσκω το κιτρινο. Πάντως ωραία θα το ψάξω για να βάλω κάποια στιγμή.
Για τα καλύμματα των καθισμάτων το λεω... Δεν έχεις στην φώτο καλύμματα; Επίσης παρατηρώ το πλαστικό φιλέτο που ειναι ασημι. Σε εμενα ειναι κατάλευκο και gloss.
ναι έχει διακοπτάκι αλλά θα προτιμούσα να ήταν TOUCH **κουμπωτό **νοώντας όχι αφής, παρά συρταρωτό άντε ψάχνε το.
προσωπικά το πίσω το αφήνω πάντα ανοικτό γιατί βλέπω ανοίγει όταν ανοίγω την πόρτα του πορτ μπαγκάζ ΜΟΝΟ τότε & όχι όταν πατάω το ξεκλείδωμα του αυτοκινήτου όπως είναι σε άλλα.......αυτό βολεύει!να αλλάξεις λαμπάκια σε LED υπάρχουν & κίτρινα....είναι αυτά που έχουν λίγα 'Κelvin' αν θυμάμαι καλώς κάτω από
-
Πολύ πρακτικά όλα όσα λες. Και πραγματικά δίνουν άλλο αέρα στο thread... Απο το μονότονο δικό μου.
Πολυ ενδιαφερον αυτό που είπες για την αεροδυναμική. Έχεις κάποια πηγή; Δεν το γνώριζα. Σε έμενα έχει και μεταλλική πόδια κατω από τον κινητήρα και πλαστικη πόδια από μπροστά μέχρι πίσω σχεδόν στο υπόλοιπο αμάξωμα για αεροδυναμικους λόγους. Αν δεν εννοείς αυτό τοτε πολυ ενδιαφερον που το βελτίωσαν.
Ναι άλλαξαν την μασκα μπροστά και έβαλαν πιο παχύ φιλέτο χρωμίου, χαχαχα.
Οι θήκες στις πόρτες του βολευουν πολύ για ένα μπουκαλάκι νερό και στο κέντρο της κεντρικής κονσόλας στην ποτήροθήκη τον καφέ σου, και είσαι άνετος. Που να δεις κάτι γαλλικα που ακομα και σήμερα παλεύουν να βάλουν κάποιον καφέ... Χαχαχα
Ερώτηση: Η όπισθεν μπαίνει εύκολα όταν το πρώτο βαζεις μπροστά και είναι κρύο;
-
Για την αεροδυναμικη που λεει ο φιλος δεν εχω διαβασει τα σχολια με προσοχη, θα το ψαξω και εγω αργότερα
Ηθελα απλως να πω οτι το ανθρωπινο μάτι βλεπει καλυτερα σε πρασινο φως , απο οτι σε κοκκινο , πορτοκαλι και κιτρινο , αυτο γιατι λογω εξέλιξης μας προσαρμοστηκαμε στο μητρικο αστρο του πλανητη μας εκπεμπει φως προς το πρασινο
https://www.youtube.com/watch?v=5ha_N-NNAm4&t=2589s πηγαινε στο 02:00 εκει εξηγει ο αστροφυσικος
Στα δικα μας
Και εγω προτιμώ το ασπρο καλυτερα,για το swift αμα δεις τα νουμερα στο καντραν ειναι πολυ ωραιο χρωμα, βεβαια εμενα ειναι κ ασπρο οποτε, θα ηθελα ασπρο φωτισμο....
Να ρωτησω, την λαμπα την κανατε παραγγελεια απο ειδικο site , ή την βρισκεις και σε σκρουτζ ή e bay?
-
Για την αεροδυναμικη που λεει ο φιλος δεν εχω διαβασει τα σχολια με προσοχη, θα το ψαξω και εγω αργότερα
Ηθελα απλως να πω οτι το ανθρωπινο μάτι βλεπει καλυτερα σε πρασινο φως , απο οτι σε κοκκινο , πορτοκαλι και κιτρινο , αυτο γιατι λογω εξέλιξης μας προσαρμοστηκαμε στο μητρικο αστρο του πλανητη μας εκπεμπει φως προς το πρασινο
https://www.youtube.com/watch?v=5ha_N-NNAm4&t=2589s πηγαινε στο 02:00 εκει εξηγει ο αστροφυσικος
Στα δικα μας
Και εγω προτιμώ το ασπρο καλυτερα,για το swift αμα δεις τα νουμερα στο καντραν ειναι πολυ ωραιο χρωμα, βεβαια εμενα ειναι κ ασπρο οποτε, θα ηθελα ασπρο φωτισμο....
Να ρωτησω, την λαμπα την κανατε παραγγελεια απο ειδικο site , ή την βρισκεις και σε σκρουτζ ή e bay?
ωραίος ο αστροφυσικός Πέτρο μπράβο
έχει πανω πάνω τηλ
ζήτα τον Ανέστη & πες του ότι θες αυτούς τους 2 κωδικούς GloboStar
γιατί κάποια τα έχουν στην ιστοσελίδα τους & κάποια άλλα όχι.
στο πίσω μπορεις να βαλεις & το 3 CREE LED εγώ έβαλα αυτό γιατί θελω να βλέπω όλο τον χώρο όταν ανοίγω
δεν ξέρω αν είσαι Αθήνα. έχουν & Θεσσαλονίκη Κατερίνη που είναι ο προμηθευτής....
κι εσύ του 9/2020 και μετά έχεις Πέτρο ή το προηγούμενο?
πάντως πριν κάνεις οτιδήποτε άνοιξε τες πρώτα όπως είπα για να δεις μην τυχόν έχουμε διαφορετικό
-
_petros wrote:
Στα δικα μας
ωραίος ο αστροφυσικός Πέτρο μπράβο
έχει πανω πάνω τηλ
ζήτα τον Ανέστη & πες του ότι θες αυτούς τους 2 κωδικούς GloboStar
γιατί κάποια τα έχουν στην ιστοσελίδα τους & κάποια άλλα όχι.
στο πίσω μπορεις να βαλεις & το 3 CREE LED εγώ έβαλα αυτό γιατί θελω να βλέπω όλο τον χώρο όταν ανοίγω
δεν ξέρω αν είσαι Αθήνα. έχουν & Θεσσαλονίκη Κατερίνη που είναι ο προμηθευτής....
κι εσύ του 9/2020 και μετά έχεις Πέτρο ή το προηγούμενο?
πάντως πριν κάνεις οτιδήποτε άνοιξε τες πρώτα όπως είπα για να δεις μην τυχόν έχουμε διαφορετικό
Eμείς έχουμε το μοντελο με το facelift , ναι αυτο που ηρθε το περασμενο φθινωπορο Glx με cvt
-
Ερώτηση: Η όπισθεν μπαίνει εύκολα όταν το πρώτο βαζεις μπροστά και είναι κρύο;
κοίτα προσωπικά δεν ξεκινάω αν δεν περάσουν 10'' για το θέμα να πάνε τα λιπαντικά παντού.
αν και στα νεα αυτοκίνητα γίνεται πιο γρήγορα η διαδικασία αυτή συν ότι παίρνει 0w16!!! οχι 0w30
στο κιβώτιο δεν έχω δει τι είδους παίρνει όμως δεν μου χει κάνει κάτι κατα τα πρώτα 2.000 km.
μερικές μέρες που χει κρύο αν το αφήσω πολλές ώρες ακίνητο τότε όταν βάζω μπρος ξεκινάει από τις 1.400rpm!!
στο κάνει κι εσένα αυτό?;
-
Ναι και εμενα.... Κάθε φορά το κανει. Και αν εκείνη την στιγμή πάω να βάλω όπισθεν αν δεν βάλω μια τέταρτη ή δεν πιέσω πιο πολύ τον μοχλό στα δεξιά κάποιες φορές πάει να γρατζουνησει το γρανάζι. Μόλις πέσουν οι στροφές όλα καλά.
-
Όλα τα αμάξια στο πολύ κρύο κρατάνε ψηλό ρελαντί μέχρι να ζεσταθούν.
Αν η όπισθεν ζορίζεται βαλε πρώτα μία άλλη ταχύτητα, πχ 3η και αμέσως μετά όπισθεν.
-
-Εμενα το κανει και σε ζέστη.
-Αυτό κάνω. Είτε Δευτέρα είτε Τετάρτη.. Θα δοκιμάσω και τρίτη μήπως μπουν καλύτερα τα γραναζια.
Στα πιο ακριβά αυτοκίνητα αυτό δεν το συναντάς. Στο swift... Δυστηχως ναι.
Μεχρι να πέσουν οι στροφές δυσκολεύεται η οπισθεν.
-
Στο baleno δεν το κάνει. Βέβαια πλέον από συνήθεια 4η και μετά όπισθεν μου βγαίνει αυτόματα σε όλα μου τα αυτοκίνητα.
-
Εγώ πάντως μικρά ζητήματα όπως τα περιγράφετε με την όπισθεν (γράφω για χειροκίνητα κιβώτια) αντιμετωπίζω σε όλα τα αυτοκίνητα που έχω από τα τέλη της δεκαετίας του 80 που οδηγώ. Δεν με προβλημάτισε ποτέ ιδιαίτερα ούτε κατάφερα αντιληφθώ ιδιαίτερες συνθήκες που το προκαλούν ή σταθερή συχνότητα εμφάνισης. Συνήθως αφήνω και ξαναπατάω το συμπλέχτη ή βάζω όπως γράφετε μια άλλη ταχύτητα πρώτα χωρίς να αφήσω το συμπλέχτη.
Οσο αφορά το ξεκίνημα με κρύο κινητήρα στη βενζίνη δεν περιμένω προφανώς να ζεσταθεί πρώτα αλλά, μέχρι να ομαλοποιηθούν οι στροφές στο ρελαντί. Διαρκεί από μισό ως ένα λεπτό.Ξεκινάει πράγματι με περίπου 1400σαλ. Στα πετρέλαια δεν το έχω δει αυτό. Δεν ξέρω αν ισχύει με όλα τα πετρέλαια αλλά εκεί περιμένω αυθαίρετα μισό λεπτό
-
Εγώ πάντως μικρά ζητήματα όπως τα περιγράφετε με την όπισθεν (γράφω για χειροκίνητα κιβώτια) αντιμετωπίζω σε όλα τα αυτοκίνητα που έχω από τα τέλη της δεκαετίας του 80 που οδηγώ. Δεν με προβλημάτισε ποτέ ιδιαίτερα ούτε κατάφερα αντιληφθώ ιδιαίτερες συνθήκες που το προκαλούν ή σταθερή συχνότητα εμφάνισης. Συνήθως αφήνω και ξαναπατάω το συμπλέχτη ή βάζω όπως γράφετε μια άλλη ταχύτητα πρώτα χωρίς να αφήσω το συμπλέχτη.
Οσο αφορά το ξεκίνημα με κρύο κινητήρα στη βενζίνη δεν περιμένω προφανώς να ζεσταθεί πρώτα αλλά, μέχρι να ομαλοποιηθούν οι στροφές στο ρελαντί. Διαρκεί από μισό ως ένα λεπτό.Ξεκινάει πράγματι με περίπου 1400σαλ. Στα πετρέλαια δεν το έχω δει αυτό. Δεν ξέρω αν ισχύει με όλα τα πετρέλαια αλλά εκεί περιμένω αυθαίρετα μισό λεπτό
ντάξει 1 λεπτό μάλλον αναφέρεσαι στο χιόνι
ψάχτε το ο κανόνας είναι γύρω στα 10'' για να κυλήσουν παντού τα λιπαντικά. σίγουρα & 30'' κάποιες κρύες ώρες ή πόσο μάλλον αν έχει μείνει ακίνηγο για μέρες
Νέο Suzuki Swift 2017