-
Από 208 δεν ξέρω, αλλά πόσο διαφορετικό να είναι από 206 και 207 που είχα και ξέρω ? Το Fiesta λοιπόν έχει το πιο 'σταθερό' πάτημα, και τα πιο 'στιβαρά' controls, τα γαλλικά έχουν αυτό που νιώθεις και εσύ ως μια χαλαρότητα. Από στήσιμο είναι και τα τρία πολύ καλά, απλώς το Fiesta είναι το λιγότερο άνετο και το πιο 'στημένο', το 208 είναι στη μέση, και το C3 -τουλάχιστον μέχρι το προηγούμενο- είναι το πιο άνετο (όπως μάλλον κατάλαβες και εσύ). Το ότι είναι λίγο πιο χαλαρά τα controls στα γαλλικά δεν σημαίνει τίποτα άλλο, παρά μόνο αυτό (δηλαδή δεν σημαίνει πρόβλημα ή λιγότερος έλεγχος του οχήματος)
Νομίζω ότι η επιλογή εξαρτάται από το τι θες....αν θες το πιο άνετο θα έλεγα Citroen, αν θες το πιο sport τότε σίγουρα Fiesta, και θα έβαζα κάπου στη μέση (όχι απαραίτητα χρυσή τομή, αλλά πολύ κοντά) το Peugeot. Πάντως το C3 είναι το πιο φρέσκο, αν σε ενδιαφέρει αυτό, ενώ το Fiesta είναι το πιο παλιό -και ταυτόχρονα το πιο 'ασφαλές', όσον αφορά πιθανές βλάβες.
Α, και το Fiesta με 125 ή 140 άτια είναι και το πιο γρήγορο της κατηγορίας, αν αυτό σε ενδιαφέρει....
-
Δεν ξέρω τι οδική συμπεριφορά έχει το 208, ξέρω όμως ότι και με το 206 και με το 207 είχα περίεργη οδική συμπεριφορά. Και το επιβεβαιώνω τώρα με το Panda που το οδηγώ στους ίδιους δρόμους. Μπορεί να φαίνομαι υπερβολικός, αλλά για μένα το Panda έχει πολύ καλύτερη οδική συμπεριφορά και από τα δύο Γαλλικά.
Και τα δύο Γαλλικά (τα έχω γράψει πολλάκις στο παρελθόν) με φόβιζαν στο δρόμο.
Μου έδιναν την εντύπωση ότι δεν είναι 'βιδωμένα' στο οδόστρωμα, ότι δεν πατάνε καλά στο οδόστρωμα.Ειδικά στις ανοιχτές στροφές σε ανοιχτό δρόμο (π.χ. Εθνική), με φόβιζαν πολύ. Πάντα μου έδιναν την εντύπωση ότι θα 'γλιστρήσουν' και θα φύγουν εκτός δρόμου. Την εντύπωση αυτή την ένιωσαν και συνεπιβάτες και πολλές φορές μου έκαναν αρνητικές παρατηρήσεις.
Το 207 είχε και το αρνητικό των αναπηδήσεων του πίσω άξονα.
Με την παραμικρή ανωμαλία το πίσω μέρος έκανε σαν να 'χόρευε' στον 'αέρα'.Και με το 206 και με το 207 άρχισα τα 'πειράγματα' (το χέρι βαθειά στη τσέπη) μπας και λύσω τα θέματα αυτά, αλλά χωρίς ιδιαίτερα αποτελέσματα. Ειδικά στο 207 το μόνο που κατάφερα ήταν να κάνω το αυτοκίνητο ποιο άνετο σε λακκούβες και ανωμαλίες του δρόμου. Κατά τα άλλα δεν άλλαξε κάτι.
Το 208 δεν ξέρω αν έχει αυτά τα μειονεκτήματα.
Στο Citroen C3 που είχα μπει παλιότερα, τέτοια θέματα δεν διαπίστωσα.Κάνω τις ίδιες διαδρομές με το Panda και μου έχει φύγει εντελώς αυτή η φοβία.
Το αυτοκίνητο είναι κολλημένο στο δρόμο. Δεν καταλαβαίνει τίποτα. Παρόλο που θα έπρεπε να ισχύει το αντίθετο αφού το Panda είναι 'κουβάς' μπροστά στα 206/207. Εκτός αν η Ιταλική σχολή έχει καλύτερα 'πατήματα' από την Γαλλική. Δεν ξέρω. Δεν είχα ποτέ ξανά Ιταλικό. -
Πολύ καλό το C3. Για το απερχόμενο μιλάω. Η προσφορά που σου έκαναν είναι για το καινούργιο? Αν ναι, δεν μπορεί κανείς να ξέρει περί τίνος πρόκειται. Η λογική λέει ότι θα είναι κάτι καλύτερο από το μοντέλο που 'φεύγει' Τα ίδια ισχύουν και για το Fiesta. Για το 208 δεν έχω άποψη. Όσα 206+ όμως έχουν περάσει από τα χέρια μου ήταν απίστευτα αξιόπιστα.
Δύσκολη η επιλογή!!! -
Το απερχόμενο c3 παρότι εξαιρετικό στο δρόμο έδινε την αίσθηση μιας πλαδαρότητας όταν ζητούσες το κάτι παραπάνω. Ήταν παρά πολύ άνετο αλλά αν εστριβες με λίγα παραπάνω έγερνε αρκετά. Το 208 στρίβει εξαιρετικότατα και προσωπικά δεν έχω αντιληφθεί αναπήδησεις και αλλά χαζά. Όσο έμπαινα με το Φόκους που είχα πριν, με τα ίδια μπαίνω και τώρα. Θεωρώ ότι το 208 βρίσκει τη χρυσή τομή ανάμεσα στην άνεση και τη σπορτίφ συμπεριφορά, τηρουμένων τών αναλογιών της κατηγορίας φυσικά.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Δεν ξέρω τι οδική συμπεριφορά έχει το 208, ξέρω όμως ότι και με το 206 και με το 207 είχα περίεργη οδική συμπεριφορά. Και το επιβεβαιώνω τώρα με το Panda που το οδηγώ στους ίδιους δρόμους. Μπορεί να φαίνομαι υπερβολικός, αλλά για μένα το Panda έχει πολύ καλύτερη οδική συμπεριφορά και από τα δύο Γαλλικά.Και τα δύο Γαλλικά (τα έχω γράψει πολλάκις στο παρελθόν) με φόβιζαν στο δρόμο.
Μου έδιναν την εντύπωση ότι δεν είναι 'βιδωμένα' στο οδόστρωμα, ότι δεν πατάνε καλά στο οδόστρωμα.Ειδικά στις ανοιχτές στροφές σε ανοιχτό δρόμο (π.χ. Εθνική), με φόβιζαν πολύ. Πάντα μου έδιναν την εντύπωση ότι θα 'γλιστρήσουν' και θα φύγουν εκτός δρόμου. Την εντύπωση αυτή την ένιωσαν και συνεπιβάτες και πολλές φορές μου έκαναν αρνητικές παρατηρήσεις.
Το 207 είχε και το αρνητικό των αναπηδήσεων του πίσω άξονα.
Με την παραμικρή ανωμαλία το πίσω μέρος έκανε σαν να 'χόρευε' στον 'αέρα'.Και με το 206 και με το 207 άρχισα τα 'πειράγματα' (το χέρι βαθειά στη τσέπη) μπας και λύσω τα θέματα αυτά, αλλά χωρίς ιδιαίτερα αποτελέσματα. Ειδικά στο 207 το μόνο που κατάφερα ήταν να κάνω το αυτοκίνητο ποιο άνετο σε λακκούβες και ανωμαλίες του δρόμου. Κατά τα άλλα δεν άλλαξε κάτι.
Το 208 δεν ξέρω αν έχει αυτά τα μειονεκτήματα.
Στο Citroen C3 που είχα μπει παλιότερα, τέτοια θέματα δεν διαπίστωσα.Κάνω τις ίδιες διαδρομές με το Panda και μου έχει φύγει εντελώς αυτή η φοβία.
Το αυτοκίνητο είναι κολλημένο στο δρόμο. Δεν καταλαβαίνει τίποτα. Παρόλο που θα έπρεπε να ισχύει το αντίθετο αφού το Panda είναι 'κουβάς' μπροστά στα 206/207. Εκτός αν η Ιταλική σχολή έχει καλύτερα 'πατήματα' από την Γαλλική. Δεν ξέρω. Δεν είχα ποτέ ξανά Ιταλικό.Καλησπέρα, το Πάντα το είχαμε στην οικογένεια, όντως πολύ καλό για την κατηργορία του, αλλά το 308 που είχα λίγες μέρες ήταν αλλού, καμμία σχέση, πήγαινε τόσο στριφτερά με σιγουριά και άνετα, καμμία επαφή με το Πάντα πολύ πιο
στριφτερό. Είχε και πολύ καλή αίσθηση και πληροφόρηση, το ένοιωθα προέκτασή μου.
Για το λεβιέ που ρωτάει ο φίλος πιο πάνω όντως στο 308 εχεις κάποιο θέμα σε γρήγορες αλλαγές, ειδικά ΄στη δεύτερη ταχύτητα, αν θυμάμαι καλά, γιατί πάνε και χρόνια.
Οδηγησέ τα, τουλάχιστον δύο φορές και πάρε αυτό που σου αρέσει. Το C3 δεν το έχω καν δει , αλλά έχει πλεονέκτημα λόγω καινούργιου μοντέλου. -
Είναι φανερό ότι ο καθένας αντιλαμβάνεται διαφορετικά την οδήγηση ενός αυτοκινήτου.
Για μένα προέχει πρωτίστως το αυτοκίνητο να μην μου προκαλεί αίσθημα φοβίας. Αυτό για μένα είναι το παν.
Citroen c3 vs Peugeot 208