-
https://www.seat.gr/content/dam/countri ... 130219.pdf
Έχει αναφερθεί και παραπάνω. -
Εχω το ιδιο pdf στο κινητο μου 130219 που μαλλον το κατεβασα η χθες η προχθες και εκει ειδα οτι στη style εχει cruise.
Τωρα που το ανοιξα στον υπολογιστη βλεπω οτι δεν εχει cruise η style. Μαλλον το διορθωσαν..
Αυτο που θυμαμαι τωρα,,τα αρονα tgi τα εχουν παραγγειλει με cruise control αλλα τα tgi δεν εχουν πισω φωτα λεντ.
Τα αλλα style ομως εχουν πισω φωτα λεντ και δεν εχουν cruise. -
Και προειδοποιηση κοπωσης εχουμε νομιζω στα tgi ..παει μαζι με το cruise
-
Κατσε βρε φιλε,,τωρα το ειδα..για το ιμπιζα μου λες ?
-
Δεν το ηξερα αυτο ότι υπάρχει διαφορά στον εξοπλισμό εδώ στην Ελλάδα στην ίδια έκδοση style μεταξύ tsi, tdi και tgi.
Όταν θα βάλουν την έκδοση tgi στο site της seat εδώ λογικά θα πρέπει ο διαμορφωτής να βγάζει το cruise control αλλιώς μας το έφαγαν. -
Κοιταξε,,εγω οτι εγραψα ηταν για το Αρονα..και βλεπω οτι τον ιδιο εξοπλισμο εχει ο καταλογος του Αρονα με αυτα που μου ειπε ο πωλητης. Γιατι το Αρονα του 18 δεν ειχε το cruise..αλλα ειχε πισω φωτα λεντ.
Και κανανε αυτη την αλλαγη για το 19,,λογο της τιμης προ φορων.
Σκεφτηκε η Ελληνικη αντιπροσωπεια, χωρις πισω φωτα λεντ μπορει να κανει ο Ελληνας,,χωρις cruise ειναι δυσκολο.Ασε που δεν μπαινει και μετα ..να το βαλεις στο συνεργειο. -
Και εγω για το arona μιλάω. Απλώς μου προξενεί απορία που ο εξοπλισμός που αναφέρεται κατω απο τον τιμοκατάλογο ολων των seat διαφέρει απο αυτοκίνητο σε αυτοκίνητο πόσο μάλλον στο ίδιο δηλαδή το arona,δεν προκύπτει απο πουθενά ούτε αναφέρεται σαν σημείωση στο νέο κατάλογο.
-
Νομιζω πως εχεις μπερδευτει...το πιο πανω pdf που εβαλες ειναι για το ιμπιζα.
Αυτο ειναι για το Αρονα..
https://www.seat.gr/content/dam/countri ... 130219.pdfΚαι νομιζω ειναι σωστο με οτι παραγγειλαμε
-
Φίλε έχεις δίκιο μπερδεύτηκα με το ibiza.Είναι όπως τα λες. Έτσι ακριβώς το εχω παραγγείλει και εγώ. Ξέρεις τι μια το ένα την αλλη το άλλο δεν μας αφήνουν να ηρεμήσουμε, μέχρι να ξεκινησει η παραγωγή θα είμαστε στη πρίζα.
-
Υπομονη ,, στη πριζα ειμαστε ολοι μας..ιδιως με το κιβωτιο ταχυτητητων...που τελικα εληξε το θεμα οπως το γνωριζαμε απο το Σεπτεμβρη.. Η Ελλαδα ηταν η πιο ενημερωμενη χωρα απο ολες τις αλλες..
Τωρα μας εμεινε η εναρξη της παραγωγης.. -
Ποιος μπορει να βαλει εδω φωτο να μου γραψει το email του να του τη στειλω..(δε γνωριζω πως μπαινει εδω φωτο )
Εχω συγκεντρωσει σε μια σελιδα τις σχεσεις ταχυτητων του 5ταχυτου ιμπιζα,,του 6ταχυτου ιμπιζα και αρονα σε φυσικο αεριο.
Εχει αρκετα πιο κοντο σασμαν το αρονα.. -
Δείτε σε αυτό το λινκ τη φωτογραφία με τις σχέσεις μετάδοσης του Αρονα και ιμπιζα.
https://www.motor-talk.de/forum/seat-ar ... 50297.html
-
Στο πόλο και στο ιμπιζα του 18 ..έκαναν παράπονα ότι είχε πρόβλημα στο ξεκίνημα στην ανηφόρα με την πρώτη ταχύτητα..ιδίως όταν δούλευε με φυσικό αέριο.
Με βενζίνη έχουν γράψει και μου έχει πει μια σχολή οδηγών στη Λαμία που έχει το πόλο με φυσικό αέριο...ότι ξεκινά καλύτερα.Αυτά όλα τα μηνύματα τα πήραν στη vw Group..ιδίως από την Ιταλία τα μηνύματα..και για αυτό βάλανε το 6αρι σασμαν.
Τώρα αν κάνανε και καμία άλλη αλλαγή δε γνωρίζω.. -
Γραφτεικε δηλαδή.. ότι έπρεπε να στροφαρουν πάρα πολύ και να συμπλεκταρουν ακόμη περισσότερο για να ξεκινήσουν στην ανηφόρα..να βγουν από υπόγειο πάρκινγκ..με αποτέλεσμα να μυρίζει ο συμπλεκτης από την τριβή..
-
Αυτη την απορια ειχα και εγω. Αν οι στροφες ειναι ιδιες χε@@@τε ποσες σχεσεις εχει. Ιδιος ο λογος κινητηρα μεταδοσης.
Εκτος αν κοιτατε τις ρεπριζ και θελετε πιο πυκνες σχεσεις.
Θα βαρεθειτε να αλλαζετε ταχυτητες σας το λεω.
-
Αν είδες τη φωτογραφία στο πάνω λινκ..οι 3 πρώτες σχέσεις είναι ίδιες και στα 3 σασμαν.
Η 4η ,5η,6η έχει μία μικρή διαφορά ,,ισομοιραζει δηλαδή τη μετάδοση της 4ης και 5ης του πρώτου σασμαν .Η διαφορά είναι στον αριθμό που γράφω τελικη σχέση μετάδοσης (έτσι τη λένε?)
Που κάνει όλες τις σχέσεις ποιο κοντες ,,ιδίως στου Αρονα είναι ακόμη πιο κοντή σαν suv με μεγαλύτερο ύψος..χειρότερη αεροδυναμική.
Έτσι είναι σε όλα τα suv σε σχέση με τα αντίστοιχα χαμηλά μοντέλα που φοράνε τον ίδιο κινητήρα. Ρενω κλιο με καπτουρ για παραδειγμα.Θυμάμαι που έγραψε ένας Ιταλός μηχανικός που ήταν στην εξέλιξη ενός ιταλικού αυτοκινήτου ..ότι στις 1000 στροφές με πρώτη, το Ίμπιζα είχε 9 χλμ..τα θεωρούσε πολλά αυτά τα χλμ για τα άλογα και τη ροπή του κινητήρα.
Θα ήθελε ένα νούμερο 6 χλμ στις 1000 στροφές
Τώρα με αυτό που κάνανε με το 6αρι σασμαν..πρέπει να πέτυχαν αυτό το νούμερο.
Μόλις πάρουμε το αμάξι θα το δούμε..... -
Ibiza tgi 2019 --ARONA TGI 2019 -- IBIZA TGI 2018
I) 3,769 -- 3,769 -- 3,769
II) 1,947 -- 1,947 -- 1,955
III)1,281 -- 1,281 -- 1,281
IV)0,927 -- 0,927 -- 0,881
V)0,740 -- 0,740 -- 0,673
VI)0,611 -- 0,611R 3,182 -- 3,182 -- 3,181
Group 1
Ratio
4,357 -- 5,076 -- 3,933Speed 1000r/min
IV / V / VI -- IV / V / VI --IV / V
28,0 / 35,0 / 42,4 -- 25,4 / 31,8/ 38,5 -- 32,6 / 42,7Εδώ φαίνονται καλύτερα νομίζω...
-
Διαβάστε αυτο για την τελική σχεση μετάδοσης, νομίζω ότι είναι ενδιαφέρον.
https://www.newsauto.gr/news/teliki-sch ... is-kostos/ -
Πολύ καλό βίντεο φίλε..ευχαριστώ...
-
Αυτη την απορια ειχα και εγω. Αν οι στροφες ειναι ιδιες χε@@@τε ποσες σχεσεις εχει. Ιδιος ο λογος κινητηρα μεταδοσης.
Εκτος αν κοιτατε τις ρεπριζ και θελετε πιο πυκνες σχεσεις.
Θα βαρεθειτε να αλλαζετε ταχυτητες σας το λεω.
Και τώρα που ...σχεδόν λύθηκε το θέμα με τον αριθμό σχέσεων του κιβωτίου, γιατί όχι ένα αυτόματο κιβώτιο με το CNG ρε παιδιά Ισπανο-γερμανικά; Δεν θα έπρεπε να είναι διαθέσιμο έστω σαν εξτρά; Και που με σωστή χαρτογράφηση στις αλλαγές, θα μπορούσε να ρίξει κι άλλο τους ρύπους/κατανάλωση...
Μπορούμε να δούμε κάπου τον ακριβή εξοπλισμό του Arona cng?
Μόνο ένα επίπεδο εξοπλισμού είναι διαθέσιμο ή κάνω λάθος;
Θα πληρώνει τέλη κυκλοφορίας το αυτοκίνητο και πόσο;
Και πόση διαφορά έχει ο χώρος αποσκευών από τά ντήζελ-βενζινη;Σε ενάμιση-δύο χρόνια που μάλλον θα χρειαστώ αυτοκίνητο, όποιος σκέφτεται για πώληση να μου το πει
Seat Arona 2017