-
Καλή χρονιά σε όλους.Και εγώ από τον πωλητή απάντηση για τέλος Μαιου με Ιούνιο πήρα για παραλαβή.Προσωπικά δεν νομίζω να ακυρώσει κανείς και το ξέρουν καλά.1 με την επιδότηση της Δεπα και 2 οτι σε cng η seat παίζει μπάλα μόνη της αυτή τη στιγμή.Η vw από ότι έμαθα θα πάει πιό μετά την παραγωγή cng.Νομίζω ότι για να πάει σε cng κάποιος το χει σκεφτεί πολύ οικονομικώς οπότε η μεταστροφή σε άλλο καύσιμο δε συμφέρει.Κακώς μεν αλλά νομίζω εκεί στη Seat τα γνωρίζουν όλα αυτά.
-
Οι παραγγελίες στην Ελλάδα έχουν ξεκινήσει απο τον Σεπτέμβριο. Στην υπόλοιπη Ευρώπη ακόμη δεν το έχουν στους καταλόγους, φαντάζεστε τι εχει να γίνει όταν αρχίσουν να παραγγέλνουν κράτη οπως Ισπανία, Ιταλία,Γερμανία κλπ τι έχει να γίνει .Θα προηγηθουμε ως χώρα ή θα πάνε τις παραδόσεις τον Σεπτέμβριο -Οκτώβριο.
-
Αυτά που γίνονται τώρα, εννοούσαμε όταν γράφαμε μερικοί πιο πίσω στο θέμα (αλλά και σε άλλα θέματα), ότι δεν παραγγέλνουμε και δεν δίνουμε προκαταβολή για όχημα που δεν έχει έρθει στην Ελλάδα.
Να μην προσθέσουμε την παράμετρο, ότι το εν λόγω γκρουπ προσπαθεί τόσο καιρό να κάνει πωλήσεις (και πετυχαίνει σε ένα βαθμό) με ΠΑΓΩΜΕΝΗ παραγωγή.
Τί άλλο να πούμε;
Ο κάθε καταναλωτής κάνει τις επιλογές του και είναι απολύτως σεβαστές. Μην αρχίζουμε όμως την κλάψα και τις drama queen συμπεριφορές, όταν χάφτουμε το αγκίστρι της πετονιάς των αναξιόπιστων πωλητών και κατασκευαστών.
Take care.
-
Καλημέρα σε όλους,
Keyman2000 η απάντηση που πήρες για παραλαβή Μαίο με Ιούνιο, δεν μας είπες όμως πότε το παρήγγειλες, γιατί δεν έρχονται όλα μαζί. Εμένα μου είπαν ότι τηρείται σειρά προτεραιότητας. Για μένα που το παρήγγειλα Σεπτέμβριο η τελευταία ενημέρωση που είχα ήταν για Μάρτιο με Απρίλιο παραλαβή. Βεβαία μ αυτά που διαβάζω μπορεί να έχουν πάει πιο πίσω οι παραδόσεις. Αλλά δεν έχουμε καμία επίσημη ενημέρωση. Αν και έστειλα στη seat στην Ισπανία email και δεν πήρα απάντηση ακόμη.
75geo είναι σίγουρο ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη δεν έχουν αρχίσει οι παραγγελίες; Το διάβασες κάπου;
-
Καλημέρα, τον προηγούμενο μήνα Δεκέμβριο το είχα ψάξει , ειχα μπει στα site της Seat Ιταλίας, Ισπανίας, Γερμανίας και σε κάποιες άλλες χώρες και δεν το ανέφεραν πουθενά. Σε ένα ιταλικό φόρουμ διάβασα ότι στους τιμοκαταλόγους της Seat Ιταλίας μπει τον Ιανουάριο 19.
-
Gadam ,το παράγγειλα Σεπτέμβριο αλλα έγινε επαναπαραγγελία μολις άνοιξε η Δεπα για την επιδότηση.
-
Πλάκα έκανα για Αύγουστο, πραγματικότητα στο τέλος θα γίνει. Λογικά, όλοι το ΄χουμε παραγγείλει μαζί, δηλαδή κάπου στα μέσα Νοεμβρίου, εφόσον επρεπε να γίνει επαναπαραγγελία μετά τις 9 Νοεμβρίου για να παρθεί η επιδότηση. Επιδότηση όμως δεν πήρα, οπότε θα φταίω τώρα αν ακυρώσω την παραγγελία μετά από περαιτέρω καθυστέρηση; Φυσικά κι όχι, διότι δεν μιλάμε για γενική κι αόριστη αναξιοπιστία, αλλά επί συγκεκριμένων περιπτώσεων. Εν πάση περιπτώσει,αν αληθεύουν τα περί καθυστέρησης, θα πρεπε τουλάχιστον οι αντιπροσωπείες να ειδοποιήσουν τους αγοραστές άμεσα
-
Γιατί δεν πήρες την επιδότηση;
-
Το χα γραψει κάπου πιο πάνω, γιατί δίνανε φέτος (δεν γνωριζω για περυσι) επιδότηση μόνο σε φυσικά πρόσωπα κι όχι σε νομικά. Το παρηγγειλα στο όνομα ομόρρυθμης εταιρειας
-
Μου απαντησαν απο Ισπανια (seat) στην ερωτηση μου αναφορικα με την καθυστερηση. Ηταν διπλωματικη η απαντηση τους. Μου ειπαν οτι πρεπει να απευθυνθω στους εισαγωγεις της χωρας μου για να μ εξυπηρετησουν. Σαν να μην απαντησαν. Επισης μου εδωσαν κ ενα τηλ απο Αθηνα για να επικοινωνησω. Πηρα αλλα ηταν κλειστα. 9-5 δουλευανε. Νομιζω βασιλακης λεγοταν η εταιρια. Θα ξαναπροσπαθησω αλλη μερα. Τι να πω...ελπιζω να ερθουν πριν το καλοκαιρι τα αυτοκινητα...
-
Κι εγω εκνευρισμενος ειμαι παιδια..Μου ζητησαν τη προκαταβολη 10% για να τη στειλουν στο εργοστασιο..
Γιατι και καλα θα ξεκινουσε η παραγωγη το Δεκεμβριο..Τωρα ποιος φταιει ?? το εργοστασιο που καθυστερει να ξεκινησει τη παραγωγη ή η αντιπροσωπεια..
Την ιδια χαλια ενημερωση εχουν και οι Ιταλοι-Γερμανοι.Τους ελεγαν για αρχη του χρονου και τωρα τους λενε για 3ο τριμηνο.
Το αλλο που μου ειπαν και με τσατιζει,,δεν ειναι σιγουρο οτι θα ερθουν τα πρωτα Αρονα στην Ελλαδα..εμ δωσαμε πρωτοι προκαταβολες απο καθε ευρωπαιο,,εμ δε φαινεται πουθενα ακομη στο εργοστασιο οτι εμεις δωσαμε προκαταβολη...εχω ασκηση πιεση κι εγω..παιδια προσπαθηστε κι εσεις να ερθουν τα πρωτα Αρονα στην Ελλαδα.
Απο την αλλη σκεφτομαι,,ποσα αρονα παραγγελθηκαν 100-150..δε νομιζω να ειναι πολλα. Οταν παραγουν στο 0,5-1 λεπτο ενα αμαξι.. Η μηπως ειναι παραπανω για τα αυτοκινητα του φυσικου αεριου ?Μια αλλη σκεψη ειναι να παρουμε πισω τη προκαταβολη..δε νομιζω να την αρνηθει κανενας πωλητης..
και να παμε για το χιουνται Κονα για παραδειγμα..αυτο τη παραδοση εχει,,ξερει κανεις ?
Και σκεφτομαι και το αλλο,,αν περιμενουμε το αρονα 5-6 μηνες ,,θα καιει 3,6-4 ευρω /100 χλμ για τα επομενα 10-20 χρονια.
Αν παμε για το Κονα θα καιει 10,5-11 ευρω/100 χλμΑυτες ειναι οι δικες μου σκεψεις....
-
Γραφετε καποιοι οτι ο κοσμος δε γνωριζει για το φυσικο αεριο,,δειτε τι γραφει το περιοδικο να δειτε ποσο γνωριζει ..οτι οι κινητηρες τις VW 1.0-1.5 ειναι lpg..!!!
Τους εγραψα κατι στα σχολια το πρωι..
Αλλα διαβαζω και κατι ακομη στα σχολια..Τελικά παιδιά ξέρει κανείς πότε θα ξεκινήσουν και πάλι οι πωλήσεις των Dunster, Twingo και Megane?Λόγω Euro 6.2 έχουν παγώσει εδω και 5 μήνες πλέον.
Τι γινεται βρε παιδια..μηπως ειναι γενικο το κακο η καθυστερησεις της παραγωγης ?
https://www.drive.gr/news/nea-montela/d ... ne-kai-lpg
-
Φίλος που ετυχε Οκτωβρη να παραγγείλει Κόνα, κάπου δυο μηνες αναμονή. Με αλλα λογια, σαν να λέμε αύριο εν συγκρισει με Αρόνα
-
Υπάρχει κι η λύση να πάρεις το Kona, που το θεωρώ ανώτερο μοντέλο από το Arona, να δώσεις δύο χιλιάρικα για μετατροπή σε φυσικό αέριο και να έχεις παραπλήσιο κόστος κίνησης. Με πολλά ΑΛΛΑ...
Αξίζει το τρίμηνο μπροστά στη δεκαετία που θα κρατήσετε το Arona CNG; Θα κάνετε 250-300-350-400 χιλιάδες χιλιόμετρα. Θέλετε να έχετε εργοστασιακή εγγύηση; Εργοστασιακή εγκατάσταση;
Επίπεδο χώρο αποσκευών κι όχι το θερμοσίφωνα μες στη μέση; Τεχνογνωσία για μελλοντικές βλάβες κι όχι να ψάχνει ο Έλληνας τεχνικός (όσο άξιος κι αν είναι ο συγκεκριμένος) τι πήγε στραβά στο μοναδικό Kona CNG στο οποίο έχει πρόσβαση ως πηγή πληροφόρησης;Ο καθένας τα κρίνει και τα αξιολογεί σύμφωνα με τα θέλω του. ΕΓΩ θα καθόμουν στα αυγά μου!
-
Έχει διευκρινίσει κανείς, αν αυτό με τις καθυστερήσεις παραγωγής αφορά μόνο μοντέλα με φυσικό αέριο του ομίλου ή και τα βενζινοκίνητα μοντέλα; Διότι τότε υπάρχει κι άλλη λύσις : αγοράζεις βενζινοκίνητο Αρόνα και το μετατρέπεις σε φυσικό αέριο, μέχρι να ρθει το Αρόνα CNG θα ΄χεις κάνει απόσβεση της μετατροπής και θα ΄σαι και κερδισμένος. Χαχαχαχα, έχουμε καιρό μπροστά μας για καλαμπούρια και που να πιάσουν οι ζέστες...
-
Τα tdi Arona με Euro 6d έχουν έρθει από αρχές Δεκέμβρη πάντως
Sent from my SM-N920C using Tapatalk
-
Ο χρήστης leomoro έγραψε:
Χαχαχαχα, έχουμε καιρό μπροστά μας για καλαμπούρια και που να πιάσουν οι ζέστες...Κανείς δεν το εννοεί στα σοβαρά να αγοράσει καινούριο αυτοκίνητο και να βάλει θερμοσίφωνα.
-
Θα περιμένουμε που θα περιμένουμε 5-6 μήνες έως ότου αρχίσουν οι παραλαβές, ας λέμε κανένα καλαμπούρι να περνάει ο καιρός!!!
-
Για πολλά έχει κατηγορηθεί ο όμιλος vw τα τελευταία χρόνια αλλά το τελευταίο εξάμηνο το τερμάτισε με το θέμα των χρόνων παράδοσης νέων αυτοκινήτων!
Και όταν διαβάζω ότι ίσως οι Έλληνες θα πάρουν τα πρώτα arona tgi που θα παραχθούν νιώθω σαν πειραματόζωο! -
Καλημέρα σε όλους.
Σήμερα μίλησα με την Τεχνοκάρ τον επίσημο εισαγωγέα και μου είπαν ότι υπάρχει επίσημη ενημέρωση ότι η παραγωγή του arona tgi θα ξεκινήσει 13η εβδομάδα του 2019. Αυτό συνεπάγεται ότι στους πελάτες τα αυτοκίνητα θα είναι τέλη Μάη. Επίσης μου είπανε ότι έχουν κάνει ενέργειες ώστε τα πρώτα αυτοκίνητα που θα παραδοθούν να είναι της Ελλάδος. Αυτό με αστερίσκο, γιατί αν δεν το δεχτούν πάμε καλοκαίρι για παράδοση.
Seat Arona 2017