-
Χαιρετώ και επαναφέρω το θέμα.
θα κάνω μια αόριστη ερώτηση κάπως.
Τι ακούγεται για το δίκτυο του CNG ; Ρωτάω γιατί ακόμα σκέφτομαι το TGI και για να πω την αληθεια είμαι και πολύ κοντά στην αγορά του.
Ποια πρόβλεψη υπάρχει όμως ; Θα ανοίξουν πρατήρια ; Πελοπόννησος ; Βόρεια Ελλάδα ;
Το αναφέρω, σε περίπτωση που υπάρχει κάποια πληροφόρηση που δε γνωρίζω.Ευχαριστώ
-
Αυτός είναι ο προγραμματισμος της fisikon για το επόμενο χρονικό διάστημα.
https://www.fisikon.gr/diktyo-pratirion/
Υπάρχουν άλλα 3 πρατήρια εκτός απο αυτα που αναφέρονται παραπάνω, είναι δηλαδή συνολικά 17
1 στη Θεσσαλονίκη, 1στη Λάρισα, και 1 στα Τρίκαλα, πιθανώς δεν είναι της fisikon.
-
Ναι , καμία αντίρρηση.
Απλά εμένα αυτό το 'σε στάδιο σχεδιασμού' με τρομάζει λίγο.Αν το αγοράσω με δόσεις 5 ετών για παράδειγμα, θα ήθελα να ξέρω αν σε 5 χρόνια θα μου μένει μόνο το αέριο σαν κόστος και θα έχω ένα αμάξι τόσο οικονομικό ή αν σε 5 χρόνια θα έχει βουλιάξει το πλάνο 'αέριο' και θα κλαίω με μαύρο δάκρυ.
Υπάρχουν άλλα 3 πρατήρια εκτός απο αυτα που αναφέρονται παραπάνω, είναι δηλαδή συνολικά 17
1 στη Θεσσαλονίκη, 1στη Λάρισα, και 1 στα Τρίκαλα, πιθανώς δεν είναι της fisikon.
-
Η κατανάλωση εντός Αθήνας όπως λέω παραπάνω με cng είναι 6€/100χιλ,με βενζίνη όμως πού το εχω μετρήσει στις ίδιες περίπου διαδρομές είναι 8.8 λιτ/100 χιλ δηλαδή περιπου 13€/100χιλ.Οταν κυκλοφορείς και Αττική Οδό ,παραλιακή , περιφεριακούς δρόμους , χωρίς μεγάλη κίνηση φαναρια και σταματα ξεκίνα,κάνεις με cng 250-260 χιλ δηλαδή 5€/100 χιλ. Εθνική σε ταξίδι με 120 χιλ ταχύτητα 300-320 χιλ.4€/100 χιλ.Οπως και να το κάνουμε με 6€/100 χιλ εντός Αθήνας με cng δεν υπάρχει χαμηλότερη κατανάλωση εκτός των ηλεκτρικών.
-
Ναι , καμία αντίρρηση.
Απλά εμένα αυτό το 'σε στάδιο σχεδιασμού' με τρομάζει λίγο.Αν το αγοράσω με δόσεις 5 ετών για παράδειγμα, θα ήθελα να ξέρω αν σε 5 χρόνια θα μου μένει μόνο το αέριο σαν κόστος και θα έχω ένα αμάξι τόσο οικονομικό ή αν σε 5 χρόνια θα έχει βουλιάξει το πλάνο 'αέριο' και θα κλαίω με μαύρο δάκρυ.
75geo wrote:
Στη Λάρισα έχει ανοίξει το πρατήριο, όταν ταξιδεύει κάποιος όμως θα πρέπει να μπει μέσα στην πόλη και να ψάξει να το βρει σε ώρες που είναι ανοιχτό (στις 9-10μμ έκλεινε συνήθως), οπότε συνεχίζαμε με βενζίνη. Στα Τρίκαλα, δεν έχει ανεφοδιαστεί μέχρι τώρα το Panda που έχουν στην οικογένεια, νομίζω αυτός είναι σταθμός ανεφοδιασμού λεωφορείων, δεν μπορώ να αναφέρω κάτι έγκυρο. Στη Λαμία άνοιξε πρατήριο, επίσης δεν έχω κάποια μαρτυρία... Στο Βόλο, υποτίθεται ήταν 24ωρης λειτουργίας, αλλά μαθαίνω πως κάποια βράδια κλείνει κι αυτό, ενώ έτυχαν και βλάβες κάποιες ημέρες. Αυτό το πρατήριο είναι πολύ κοντά στο σπίτι μου στην Ελλάδα, αλλά οι ενδείξεις για το μέλλον δεν είναι ενθαρρυντικές. Αυτή τη στιγμή, για μας που κινούμαστε το καλοκαίρι στον άξονα Βόλου-Τρικάλων, round-trip μόνο με αέριο δεν μπορεί να εξασφαλισθεί, το πιθανότερο να χρειαστεί και βενζίνη (το Panda όμως έχει μεγάλη συνολική αυτονομία και δεν χρειάζεται στάση). Εγώ που σκεφτόμουν και κάποιο Arona η Skoda, διστάζω πολύ πλέον. Εκτός Αττικής ή νομού Θεσσαλονίκης, είναι πολύ αβέβαιη η τροφοδοσία και φαίνεται να έχει κλείσει το θέμα, πλην πολύ μεγάλων ανατροπών...
Οι κάτοχοι των Arona που αγοράστηκαν την περίοδο της επιδότησης πως τα πάνε;
Σιγή πολλών μηνών στη συζήτηση.
-
Στη Λάρισα είναι 2 πρατήρια, το πρατήριο των Τρικάλων (promethan) έχει κάποιο συγκεκριμένο ωράριο,
Δευτ - Παρ : 8:00π.μ. – 10:00μ.μ.
Σαβ : 8:00π.μ - 16:00μ.μ.
Κυρ : Κλειστά
όπως και αυτό της Σίνδου Θεσσαλονίκης (promethan ιδιωτική εταιρία εδώ , όχι ώρες πρατηρίων)
Δευτ - Παρ : 8:00π.μ. – 17:00μ.μ.
Σαβ : 8:00π.μ. – 14:00μ.μ
Κυριακή Κλειστό
Το πρατήριο των Διαβατων Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε ότι του αφαιρέθηκε η άδεια...
Cng group Greece @ Facebook
https://cnglive.gr/ πληροφορίες για τα πρατήρια
-
Κατοχος εδω και 1 μηνα του Arona fr,δηλωνω ικανοποιημενος μεχρι τωρα,εχοντας κανει περιπου 1500 χλμ!
-
Το FR ειναι με τον 1,5 150 ?
-
Ναι αυτο ειναι!
-
Ωραια!! Καμια κοντρα κανεις?
-
Ωραια!! Καμια κοντρα κανεις?
Ακομα το 'στρωνω',τωρα αρχιζω και το ανοιγω σταδιακα!
Βεβαια μου φαινονται λιγα τα 150 αλογα του,προερχομενος απο golf gti v με προγραμμα,αλλα θα προσαρμοσθω στα νεα δεδομενα!
-
Ας ελπισουμε οτι δεν θα καιει οσο λαδι εκαιγε το golf
-
Ας ελπισουμε οτι δεν θα καιει οσο λαδι εκαιγε το golf
Υπερβολές.....
Απλά το χρησιμοποιούσε.
-
θα δειξει
Με το golf δεν ειχα προβλημα!
-
θα δειξει
Ήταν χαλασμένο και δεν το πήρες χαμπάρι.
-
Manolisfr wrote:
θα δειξει
Ήταν χαλασμένο και δεν το πήρες χαμπάρι.
Λες?
Οποτε μια χαρα δουλευουν τα χαλασμενα!
-
Κάτοχος καινούργιου Arona Style (1,0 TSI 115) από χθες, προσπαθώ να συνδέσω το κινητό με την οθόνη για να μπορώ να βλέπω σ' αυτήν την εφαρμογή Sygic (πλοηγός), όπως είπε ο πωλητής.
Συνδέθηκε στο bluetooth, είδε τις επαφές κλπ, δείχνει την κατάσταση του κινητού (μπαταρία, φόρτιση κλπ), αλλά δεν μεταφέρει το χάρτη που βλέπω στο κινητό.
Υπάρχει αυτή η δυνατότητα ή είπε φούσκες ο πωλητής;
-
Κάτοχος καινούργιου Arona Style (1,0 TSI 115) από χθες, προσπαθώ να συνδέσω το κινητό με την οθόνη για να μπορώ να βλέπω σ' αυτήν την εφαρμογή Sygic (πλοηγός), όπως είπε ο πωλητής.
Συνδέθηκε στο bluetooth, είδε τις επαφές κλπ, δείχνει την κατάσταση του κινητού (μπαταρία, φόρτιση κλπ), αλλά δεν μεταφέρει το χάρτη που βλέπω στο κινητό.
Υπάρχει αυτή η δυνατότητα ή είπε φούσκες ο πωλητής;
Όχι χάρτη με Bluetooth, εφόσον είναι ενεργοποιημένη η δυνατότητα σύνδεσης στο αυτοκίνητο, χρειάζεται καλώδιο USB και να υποστηρίζει το κινητό σου Android Auto (αν είναι παλιότερο μοντέλο, να κατεβάσεις εφαρμογή).
-
Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση, αλλά, μάλλον, δεν διατύπωσα σωστά την ενημέρωση.
Αφού συνδέθηκε το κινητό με Bluetooth (παράξενο το ότι χρειάστηκε και σήμερα διαδικασία σύζευξης, ενώ είχε συνδεθεί χθες και έπρεπε να τη θυμάται), έβαλα το καλώδιο φόρτισης (πρόσφατα αναβαθμίστηκε το Xiaomi RN7 από Android 9 σε 10) στη θύρα USB, άνοιξα το Sygic στο κινητό αλλά δεν ήρθε ο χάρτης και παίζοντας μα τα πλήκτρα είδα μήνυμα ότι πρέπει να μιλήσω με τον πωλητή.
Έψαξα στο νήμα αυτό και έμαθα ότι το Full Link της SEAT κοστίζει 200€ (πληροφορία του 2019).
Είναι δυνατόν να χρεώνει άλλο ένα κινητό για να μπορείς να βλέπεις το χάρτη του κινητού σου;
Περιμένω να έρθει ΔΕ πρωί για να επικοινωνήσω με τον πωλητή
-
Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση, αλλά, μάλλον, δεν διατύπωσα σωστά την ενημέρωση.
Αφού συνδέθηκε το κινητό με Bluetooth (παράξενο το ότι χρειάστηκε και σήμερα διαδικασία σύζευξης, ενώ είχε συνδεθεί χθες και έπρεπε να τη θυμάται), έβαλα το καλώδιο φόρτισης (πρόσφατα αναβαθμίστηκε το Xiaomi RN7 από Android 9 σε 10) στη θύρα USB, άνοιξα το Sygic στο κινητό αλλά δεν ήρθε ο χάρτης και παίζοντας μα τα πλήκτρα είδα μήνυμα ότι πρέπει να μιλήσω με τον πωλητή.
Έψαξα στο νήμα αυτό και έμαθα ότι το Full Link της SEAT κοστίζει 200€ (πληροφορία του 2019).
Είναι δυνατόν να χρεώνει άλλο ένα κινητό για να μπορείς να βλέπεις το χάρτη του κινητού σου;
Περιμένω να έρθει ΔΕ πρωί για να επικοινωνήσω με τον πωλητή
Ναι ήθελα να στο γράψω ότι χρεώνουν το ξεκλείδωμα της δυνατότητας γύρω στα 200€ αλλά υπέθεσα πως ήταν ενεργοποιημένο στην έκδοση του αυτοκινήτου... ίσως με λίγη πίεση να κάνουν κάτι στην αντιπροσωπεία δωρεάν ή έστω με μικρότερη χρέωση, διεκδίκησέ το ως σφάλμα του πωλητή που σε ...παραπληροφόρησε. Δεν γνωρίζω αν υπάρχουν ανεπίσημοι τρόποι να ενεργοποιηθεί χωρίς να πας στην αντιπροσωπεία, δεν το έχω ψάξει... (άλλη μια αξιέπαινη πρακτική του ομίλου, το κλείδωμα υπάρχουσας δυνατότητας και η τιμολόγησή της)
Seat Arona 2017